Isi

Auala e tausi ai hydrangea: uiga o le totoina o togalaau ma totonu o laau

Tau mai ia i matou pe faʻapefea ona tausia le hydrangea? Ua leva ona ou moemiti i se ituaiga eseese ma le tele o mea papaʻe, ma o lea ua ou faatonuina. A o faatalitali mo le fasi fanua, sa tonu ia te ia e suesue le mea e fiafia i ai le laau. Ou te manao i le fugalaau e susulu ma tele, ma o lo tatou palapala e le o se tamaoaiga tele. Atonu o se mea e faʻamafanafana ai?

O le matagofie o le hydrangea na manumalo i le fugalaau fugalaau ma o latou foliga vaaia i le taimi o le fugalaau. Laʻau faʻamaʻi ma le ararald launiu i luga o moli mumu ma na o latou lava e matua mataʻina lava. Ae pe a amata ona fuga mai pulou fugalaau tetele io latou luga, ua na o se vaaiga ofoofogia lava. Ina ia faamemelo i ai i tausaga uma, e taua le iloa pe faapefea ona tausia le hydrangea. O se nofoaga e le talafeagai ai le totoina po o le le lava o le susu e le gata ina faaleagaina ai le lelei o le olaola, ae e faaitiitia foi le atinaʻeina o le vao.

E tusa ai ma lona natura, o le hydrangea o se togalaau totō ua totoina i luga o le eleele. Ae ui i lea, i le taimi nei, ua fafagaina e le au faifaatoʻaga le tele o ituaiga laʻau eseese mo le vaomatua. Faʻalagolago i le mea e tupu ai le hydrangea, ei ai ni faʻaaliga o le tausia.

O le a le mea e manaʻomia e le togalaau?

O le mea lea e lelei le ola o le laau ma tumau ai i ona uiga eseese, e sili atu le totoina o le hydrangea i le paolo. O lenei mea e sili ona moni i ituaiga lapoa-faʻaleleia - i le susulu o le lā, o a latou faʻailoga ua mou atu i le taimi. O nisi o vailaʻau e sili atu ona fetuunai i nofoaga lanu, ae na o le faʻafeinu soo.

E fiafia Hydrangea i le suamalie ma le pala. E taua le faʻalauiloa o le humus i le totoina o le oneone, sina oneone ma le peʻa, faʻafefiloi ma eleele palapala. I totonu o sea eleele, o le fugalaau o le a tuputupu ae ma le atinaʻe.

O eleele eleʻele o Hydrangea e faʻasaina. E le gata i lea, o le maualuga o le eletise e mafai ona suia ai le lanu o tumutumu, ae maise lava i le paʻepaʻe, e avatu ia i latou se lanu piniki.

O le togalaau o togalaau togalaau e aofia ai taualumaga nei:

  1. Faʻasagaina le ogalaau o le vao. O lenei mea o le a puipuia ai le laau mai vao leaga ma puipuia ai le susu mai le vevela vave.
  2. Faʻateleina (faʻavaiaso) faʻasusu - hydrangea e fiafia i le vai.
  3. Tu i luga le vao pe tusa o le 4 taimi i le vaitau. O le taimi muamua - i le amataga o le tautotogo, o se faʻalavelave o sauniuniga o le nitrogen-potassium-phosphorus. O le laei lona lua pito i luga i le ituaiga o le falulakuka o le phosphorus o le a faʻalauiloa pe a faʻapipiʻi ia fatu. I le ogatotonu o le taumafanafana, o le taimi lona tolu o le hydrangea o loʻo faʻafefiloi ma mea faʻalaʻau (mullein solution). O le faʻamalolo mulimuli o loʻo faʻatinoina ia Aokuso, faʻapitoa foi.
  4. Faʻataʻotoina o mea faʻapalapala i le faaiuga o le taumafanafana.
  5. O le tautotogo ua teuteuina. O lālā vaivai ma maʻi uma ua oti. Ua aveeseina foi lala tuai, ma tuu ai le tusa ma le luasefulu ogalaau ola maloloina i luga o le togavao.
  6. Nofoaga o vao laiti mo le taumalulu. E manaʻomia e fale lapopoa ma faʻafefiloi hydrangeas le malutaga, tusa lava pe matutua.

Ina ia aloese mai faʻamaʻi i le taimi o le faʻamaʻaina, e mafai ona faʻaopopoina ni tioata manganese i le vai.

E faapefea ona tausia le hydrangea i totonu o se fagu?

O se paluga i totonu o se fagu e alofa tele i ai ma tausia lelei. I le tulaga lautele, o ona manaoga tuputupu ae e tutusa lava ma ana togalaau. O le palapala e tatau ona fou, matala ma lelei. E mafai ona e faʻaaoga se mea mo azaleas - o loʻo aofia uma ai vaega talafeagai.

Mo se fugalaau, e tatau ona e sailia le nofoaga sili ona susulu i le fale. O le itu i saute e lelei atoatoa mo nei faʻamoemoega, ae e te manaʻomia le tuʻuina o le fugalaau i luga o le windowsill, ae i luga o le laulau, i autafa o le faamalama. O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o se laau e tusa ma le 20 tikeri Celsius.

I le totonugalemu o le eleele e totoina i tausaga taʻitasi, e tatau ona maua ai se malulu malulu (e le silia le 10 ° C vevela).

Faʻasalaga o le vao e faalagolago i le vaega o le tuputupu ae o le vaitau ma le vaitau. I le tautotogo, pe a tupu ae le hydrangea ma fai ni afifi, e tatau ona e suavaiina, ae masani. I le taumafanafana, o le a manaʻomia le tele o le susu, ae i le taimi o loʻo moe ai ua lava lea e faʻafefe ai le eleele i totonu o le ulo i le vaiaso. I le tautotogo ma le taimi o le fugalaau, e manaomia e le laau le faʻamagoaina o meaola. Faatasi ai ma le amataga o le tautoulu, ua taofia uma fafaga.

A maeʻa ona toto, e tatau ona tipi le hydrangea i totonu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tipiina lala tuai i le afa, ma tipi ese le vaivai ma puipui. O le seleselega lona lua o loʻo faia i le tautotogo - i le taimi nei ua faʻapuupuuina lala uumi e tuʻuina atu ai i le vao se foliga matagofie.