Laʻau

Laʻau vavalalata le lelei: igoa ma ata

E te manaʻo pea ia maua ni fugalaau fou matagofie e le gata i lau togalaau, ae faapena foi i le fale. A uma, e le gata ina teuteuina e le au uso lanumeamata le potu, ae ia faia foi le faamama o le ea. E le gata i lea, e manaia le matauina pe faapefea ona latou tuputupu ae, atiina ae, pe faapefea ona liu le fugalaau i se fugalaau. Ae afai e itiiti sou taimi, ma e le mafai ona e saunia lelei tausiga mo laau - aua e te ita! A uma mea uma, e mafai lava ona e mauaina fugalaau i totonu e le manaʻomia le usitaia o soʻo se tulaga tuputupu aʻe, ma i le taimi e tasi e mafai ona teuteuina lelei lou fale.

Ituaiga, igoa o lanu ma la latou faamatalaga

Talu ai o nei laau totoa e le lelei, o latou e sili ona lauiloa.

E lelei i latou faapalepale vai inu le lelei, le lava o le malamalama, ea vevela o le fale.

E tele ituaiga o laau i totonu o fale e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, ae i le taimi lava e tasi e fiafia ai mata ma o latou matagofie uiga ese.

Laʻau faʻapena vavalo faʻamalo

O a ni fugalaau i totonu ole fale e filifili ai?

A filifilia se laau mo le fale poʻo le ofisa, e tatau ona e faamasani ia te oe lava i lona faamatalaga ma uiga tuputupu ae.

Laʻau e manaʻomia ai sina faʻaleleia

Maple Abutilon totonu

E susulu matagofie i le taumafanafana uma. Ma afai o le laau ua saunia ma lava le malamalama ma masani ai susu, o le a e vaai i le matagofie o le tausaafia i le tausaga atoa.

Anthurium male fiafia

O fugalaau o le foliga muamua, o laulaau e lanumeamata, lapopoa ma tino. E talitonuina o le anthurium e fesoasoani i le faʻamalosia o le tama tane i totonu o le potu ma faʻamalosia ai le tamaʻitaʻi, tuʻinanau, malosi. I le olaga i aso faisoo, o le laau e le lelei ma e masani ona avea o se meaalofa i alii.

Pelargonium

E fuga mai i le tausaga atoa. O fugalaau o le Pelargonium e mafai ona i ai i ata nei:

  • fuga;
  • mumu
  • papaʻe.

E i ai sina latou manogi manogi lelei.

E le manaʻomia e le pelargonium le tausiga faapitoa. E tatau ona e faʻaauau pea le vai ma mataʻituina le tulaga. O le maualuga o le vao e fesuisuiai e faalagolago i le malamalama. Faʻapea pe e te manaʻomia le tupu aʻe o le pelargonium o le tino pupuu - tuu le fagu i totonu o le nofoaga sili ona malamalama.

Goa geranium

O le laau, faʻapea foi le pelargonium, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma e naʻo le faʻainuina masani. O le fugalaau e sili ona lauiloa i totonu o togalaau i totonu ma ola ai i le toetoe o fale uma. Geranium ei ai se manogi faapitoa, lea e faʻamamaina ai le ea mai microbes ma siama i totonu o le potu, e faʻaleagaina ai le paʻu ma toe faʻafelelei ai lago.

Geranium e mafai ona sogisogi:

  • se rosa;
  • lemoni
  • mint;
  • lilacs.

E sili le tuʻuina o le fagu i le itu i saute o le potu ma maua ai le fugalaau ma le malamalama atili. E tatau ona seasea le tau ma laʻititi laitiiti, a leai o le a mate le laau.

Totonu totonu o le Rose Chinese

O lona isi igoa o le hibiscus. Laʻau matagofie ma le matagofie. O le rose a Saina e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma mafai ona fiafia le mata i lona matagofie i le tausaga atoa. O fugalaau e piniki, fusi poʻo le mumu. Faatasi ai ma le le lelei o le vai ma le eleele matutu, o le foliga mai o se potu ua pagatia, ua pagatia, o ona lala e mafai ona paʻu e aunoa ma le fugalaau.

Royal Begonia

O le laau e fiafia i le vevela ma le vai. Ae leai se tulaga e le manaʻomia ona palu i ai! O le maualuga o le vevela e lagona ai le lelei o le begonia ma le 20 ° C. O laulaau mamago e aliali i luga o le laau e tatau ona aveʻese vave, ona o le mea e ono tupu mai i se siama afaina e maualuga. Afai e te tuʻuina le ulo i tafatafa o se malamalama - o fugalaau o le a sili atu le lanu. Afai o oe o se tagata e amataina le seleselega, e sili atu oe i le faatauina o se begonia ma fugalaau lanumumu-toto, aua e toetoe lava a le manaʻomia le tausiga.

Spathiphyllum

Laʻau matagofie tele. O le Spathiphyllum e i ai ni pine tele, o fugalaau e le masani ai (e pei o lili lalaga), paʻepaʻe. O le fugalaau e faigofie ona faʻafeiloaʻi le toesea le tumau o le malamalama ma le vai, e tusa lava pe o le a le toe iai se vaiaso mo le vaiaso. E totogo le laau i le tausaga, aemaise lava - i le taumafanafana.

Kalanchoe i totonu

E toto le laau i le tausaga atoa. O fugalaau e laʻititi i le tele, ei ai se lanu samasama poʻo le mumu. E le fiafia Kalanchoe i le susu ma e mafai ona tumau e aunoa ma le fafaga mo le tusa o le masina. O le fugalaau e lagona lelei i le la ma le paolo.

Fale o Balmamin

E matua fuga tele lava e toetoe lava a leai se laʻau e vaaia i tua o fugalaau. Balsam o le a fiafia ia te oe i le tausaga atoa ma lona matagofie. Ona o le mea moni e tele ituaiga o laau, o le a le faigata ona filifili le mea tonu mo lou totonu. E manaomia e le laau le taina ma le fausiaina masani. Faʻasaʻo faʻafeiloaʻi suiga faʻafuaseʻi i le vevela.

Hibiscus

O se laau i le foliga o se laau, e susulu mai le tautotogo i le autumn. O Hibiscus ei ai lona uluai meatotino - o lona fugalaau, talu ai ona ola i le 24 itula, ua paʻu ese ma o mai fou fou. O lenei faʻaauau pea le vaitau atoa o le fugalaau. E sili le tuʻuina o le fagu i luga o se nofoaga lelei ma faʻaauau pea ona faia se pale, o lea e foliga mai ai e foliga lelei le laau.

Eseesega o le hibiscus e eseese tele, e eseese foliga ma lanu.

Kaleria

I se isi auala, ua taʻua le laau o le "Colombian Beauty." Kaleria e le fiafia i le susulu malamalama ma le soona inu, e susulu seia oo i le taumalulu, malie le mata i lanu e le masani ai. I le taumalulu, e manaomia e le falelaau le malologa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tuʻuina i se mea pogisa, aʻo leʻi tipiina le paʻu i le aʻa. Afai e le maeʻa lenei, o le kalori mo le isi vaitau e le mafai ona fuga pe o le a itiiti ni fugalaau.

Phalaenopsis orchid

Afai e te manaʻomia se fugalaau susulu matagofie - phalaenopsis mo oe. O le laau e mafua mai le aiga o le orchid. O fugalaau o le uluai ata samasama auro e foliga matagofie lava. Phalaenopsis e le taliaina le susulu o le la ma sili atu le lelei i le itu i sasae o se fale ma fale.

O le faʻasalaga e faia i ni vaega laiti i le vaveao. Ole taimi o le fausua e fuafua ile setete o le orchid ma ona foliga vaaia.

Euphorbia Mile

E i ai i le laau ni vaʻai laiti i lau, pei o le cactus. E fuga mai i fugalaau fugalaau i le tausaga atoa (pe a fai o le ipu o loʻo i totonu o se mea e sili ona lelei le pusa). O le maila o Euphorbia e lelei lava e aunoa ma le susu mo se taimi umi, o le mea lea, pe a fai e le faʻamaina vai, o le a leai se mea e le maua ai lona matagofie.

O loʻo i ai le mea totino, faʻafetai i ona fugalaau e sili ona manaia ma susulu. Euphorbia Mile e fetaui ma le atoatoa i totonu o se potumoe, potu malolo po o le alatele.

Fuchsia

E fuga mai le tautotogo i le autumn, ma faʻamautinoa lelei - i le tausaga atoa. Fuchsia e le fiafia i le malamalama susulu ma lagona lelei i se nofoaga e le vevela. O le mea lea, e sili atu le tuʻuina o se fagu fuchsia i sisifo poʻo sasaʻe o le potu.

E manaʻomia e le fugalaau le faʻaleleia masani ma le faʻaleleia lelei. Ona o le eseese o ituaiga o ituaiga eseese o lanu ma lanu, e mafai ona e filifilia se laau e fetaui ma lou lava fale.

Clerodendrum Thompson

O se laau Asia e pei o se tamai laau faiva. E fuga mai i le tautotogo i le tautoulu, ma le tausiga lelei - i le tausaga atoa. Fugalaau i foliga o corollas e foliga lelei lelei i le potu malolo ma i le ofisa. E manaʻomia e Clerodendrum le tausiga masani ma le masani ai. E taua le tausia lelei o le eleele, ae aua le lolovaia. Afai o le ea i totonu o le falemaʻi e matua vevela lava, e tatau ona liliuina le fugalaau i aso taʻitasi ma le vai mafanafana. I le taumalulu, e tatau ona malolo le fale ma toe faʻaleleia. O le pusa ma clerodendrum ua siitia atu i se potu malulu (+12 ° C), o le fuainumera o fuga e faaitiitia i le pito maualalo.

Saintpaulia uzambara violet

O se faʻalapotopotoga e ola i le taʻi tausaga e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa. O Vaioleti o laʻau vaivai ma laʻau. O fugalaau e laiti, eseese lanu. Ma o le fugalaau e le pala ma e le faʻafefeteina, e tatau ona e faʻafeinu i totonu o se apa. I le taimi o le fuga, o vai violet e le sili atu ma le faalua i le masina. O le eleele i totonu o le ulo e tatau ona ufiufi i le galu. E ui lava e le foliga matagofie tele le fiafia, e aoga tele i le laau. Faatasi ai ma le faʻafeinu masani ma le pito i luga, e fuga mai le viole i le tausaga atoa.

Hoya carnosa

I tagata lautele, e taʻua le laau o le "wax ivy." O loʻo i ai i le laau le mafai ona faʻaputuina vai i ona laʻau, ina ia mafai ona faia e aunoa ma le faʻasaina mo se taimi umi (seia oʻo i le lua masina). E le manaʻomia foi e le fugalaau le fafagaina masani. E sili ona lelei i le itu i saute o le potu, e ui lava o le nofoaga o le fugalaau e le o se mea faapitoa mo lena.

Loto i totonu

O le fugalaau e le o se mea e fiafia i ai, ae e manaʻomia sina tausiga. E fuga mai i fugalaau pupula matagofie, lea e mafai i le taumafanafana ona teuteu se faapaologa po o se faapaologa. O le tausiga faʻapitoa e faʻamautinoa ai le taamilosaga o le ola o le roses i tausaga taʻitasi. E ui lava e susulu le la i le la, e le faʻafefe i luga o le manava. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu ae e 25 ° C. o le rosa e sili ona lelei i sisifo ma le itu i sasae o le potu.

O le fugalaau e tatau ona faʻafeinu ma faʻafefe. I le tau malulu, e faʻaitiitia le taimi ole fafaga ma tuʻuina atu le fale i se potu malulu (11-15 ° C).

Faʻavae

I foliga, o le laau e pei o se tamai vao. E fuga mai i fuga lanumumu lanumumu-lanu mumu laiti. E sili le fiafia i nofoaga, ae e fefe i le susulu o le la. E le manaʻomia le faʻaleleia o le meaʻai i le taimi muamua, aua e faʻafefe lelei le ea. Suavai le laau e tatau ona faʻalelei, e aunoa ma le faʻatumu, a leai o le a mate le fugalaau. I le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le tele o le fafaga. O le Primrose ua maeʻa maeʻaeʻa uma i totonu o le fale ma le ofisa, fiafia ia oe i le fugalaau mataʻina i le tausaga atoa.

Jasmine totonu

O se laʻau matagofie i totonu o laʻau ma lau fugalaau ma fugalaau fugalaau e aoina mai i faʻaletonu. E mafai e le laau ona tuʻuina se manogi manogi lelei pe leai foi se manogi. E faʻalagolago i le ituaiga o Jasmine. E ola lelei i sisifo poʻo sasaʻe sasaʻe o se fale mautotogi. O se fugalaau e fiafia i vai, ae e le tatau ona sasaaina. E faʻamaʻaina faʻamaʻi pe a maeʻa le palapala. I le taimi o le faʻatupulaʻia o le tuputupu ae (mai ia Aperila ia Aokuso), e tatau ona faʻaaoga le fugalaʻau i 7 aso uma.

O le fuga e faaauau i le tausaga atoa.

Gerber potu

E foliga tutusa i se meaola, o fugalaau e mafai ona:

  • samasama;
  • papaʻe
  • lanu piniki;
  • lanu mumu.

O le fugalaau e faʻamaonia lelei tusi. A faʻamaligiina, e tatau ona e faaeteete ia aua neʻi maua vai i luga o fugalaau, a faʻapea e ono aliali mai se malie. O le faʻasalaga e faia i ni vaega laiti, ae masani lava. O le vevela aupito lelei i le taumalulu e 12-15 ° C, i le taumafanafana - 20 ° C.

Mo le totoina vave, e tatau ona fafagaina le gerbera i fugalaau mo totonu o fale i totonu o le lua vaiaso.

O fale e sili ona le lelei i totonu

Kerisimasi (po o le Decembrist)

O se mea manaia e fesootaʻi ma lenei laau: latou fai mai o le fuga o Decembrists mo le Kerisimasi o se tausaga fiafia. Rozhdestvennik o se fugalaau e sili ona lauiloa i totonu, o le sili ona le lelei i le tausiga ma e mafai ona fai e aunoa ma le fafagaina mo se taimi umi. O le laau e lagona le lelei tele i totonu o se potu pogisa ma e le fefe i se paʻu mafiafia. E ui lava o le fugalaau e mafai ona ola e aunoa ma le faʻafeinuina masani, ae e fiafia lava i vai, o lea e fautuaina ai e faʻamalolo le laau i aso uma. O le fugalaau e faʻafefe le susu mai le ea. O le Kerisimasi e foliga mai o laupepa e pei o se filifili umi ma fugalaau lanumumu.

O le tuputupu ae o se laau i le fale, e tatau ona e manatuaina se tasi o ona foliga: i le taimi o fuʻa, e leai se mea e mafai ona toe faʻaleleia mai lea nofoaga i lea nofoaga, a leai o le a le maua e le Decembrist ona fugalaau. O le laau e sili ona foliga i fugalaau fugalaau.

Faʻasala i totonu o fugalaau totonu

O le fanau mai o le fugalaau o Aferika i Saute. E lagona e Calaivia lagona lelei i le toetoe lava o soʻo se siosiomaga, tusa lava pe le mafai ona tupu aʻe fugalaau. Pau lava le mea e le toleniina e le laau o le inu tele.

O se faapaologa pogisa po o se potu malolo e le o se mea e faalavelaveina ai le tuputupu ae o le lalolagi, aua o le laau e faatagaina le leai o se la susulu.

O le fugalaau e amata i le taimi o le taumalulu "lull" (Fepuari), lea e sili ona fiafia ile mata. O Kalalati ua leva ona uumi ma fugalaau lanumumu po o moli, e pei o logo. E le manaʻomia le pulumu ma le pito i luga.

Iapani Iona

E pei o le laau na muamua atu, e mafai ona tuputupu aʻe Fatsia i lalo o soʻo se tulaga (e oʻo lava i le mafanafana afi). O le fugalaau e faʻafefe ai le vevela o le vevela ma leai se malamalama. E i ai laulaʻau lanumeamata lanumeamata ma fugalaau susulu pupula.

E mafai e le Fatsia ona ufiufi uma ou agavaʻa ma faʻatumu i le malosi o le ola, o le mafuaʻaga lea ua manatu ai le laau o se foaʻi malosi. E pei o geraniums, o fugalaau e mafai ona faʻamaʻi le ea. Ae afai e le fautuaina le muamua ia tupu aʻe i totonu o le potumoe, ona sosoo ai lea ma le lona lua, i se isi itu, o le ai ai iina.

Faaiuga

E na o nisi o fugalaau i totonu e le manaʻomia se tausiga faapitoa, ae e lauiloa i le faitau aofaʻi.

Ae ui lava i lea, o le filifilia o laau le lelei mo le fale poo le ofisa, e tatau ona manatuaina o i latou taitoatasi, tasi auala poʻo le isi, e manaʻomia le malologa ma le toe faʻaleleia. Ma e na o le maeʻa ona tuʻuina atu o laau i ni tulaga faapitoa, e mafai ona e faʻamoemoe i se tali lelei mai ia i latou.

Laʻau le lelei i totonu