O le togalaau

E faʻapefea ona toto se pine

Pine o se aganuu taua tele, lea e le gata o se foliga mamalu ma le matagofie, ae o se manogi matagofie foi ma aoga aoga o le ea. Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga lelei, o le pine o le a teuteuina le saite ma fiafia i ona tagata mo le tele o tausaga.

Faʻaliliuina o se laau coniferous talavou mai le vaomatua vavalalata i lona teritori na o le foliga muamua e faigofie. O le leai o se poto masani i lenei mataupu, pe a eliina se fatu laau, e mafai ona e faaleagaina aʻa aʻa ma atili totoina i se nofoaga fou, atonu o le a iu i le oti o le pine. O le mea e na o lenei matagofie faʻafiafiaga e maua i se aʻa ma se tasi mea. Pe a aveeseina se laau talavou mai le palapala, o aʻa aʻa e le mafai ona i fafo atu mo le silia ma le sefululima minute. A maeʻa lenei vaitaimi, ona mate ai lea o aʻa.

O se nofoaga mo le totoina o pine e tatau ona filifilia i se laufanua susulu manaia ma eleele mama. O fanua lafulemu ma eleele humus mo lenei mea totino e le talafeagai. Pe a faʻatau se fatuga faʻasalaga pe eli ese i fafo i totonu o le vaomatua, e tatau ona feaveaʻia aʻa o le laau faʻatasi ma se paluga omea ma o loʻo afifiina i se ie susū.

Totoina o pine

Afai o le laau toto e totoina laau o loʻo i luga o se 'upega tafaʻilagi ma se mea eleelea maualuga, e fautuaina ia faʻamumu le pito i lalo o le totō toto i se alavai. E mafai ona aofia ai le faalauteleina o le omea, o le oneone tafe, paʻu piliki po o maa. O le mafiafia o le alavai e le itiiti ifo ma le 20-25 cm. E taua tele le tatau ona faʻafeinu le lua ma fafagaina aʻo le i totoina. Kemira Wagon fertilizers o loʻo faʻaaogaina i le 100 g mo fatuga taitasi, ma o le suauu e aofia ai le eletise pe a ma le 50 g.

Pe a mauaina le pine pine po o ona ituaiga, e tatau ona filifili se fanua eleele e leai se mea e le paleni po o sina eleele. I nofoaga e maua ai le eleele eleʻele, e tusa ma le 300 kalama o le lime e mafai ona faʻaofiina i le totoina o le lua e faʻaitiitia ai le malosi o le eletise. Lime e tatau ona fefiloi ma le eleele ile lua, ona sasaa lea ole vai ma mafai ona e totoina se laau.

O fualaau e fautuaina ina ia totoina i ni laina ma se mamao i le va o togalaau, fuafua i le tele o conifers. A itiiti ifo i le 1,5 m e tatau ona tuu i le va o ituaiga meaʻai, ma pe a ma le 4 m i le va o mea uumi.

Pe a totoina laau pine, e le tatau ona e popole e uiga i le eleele i le totoina o laau, talu ai e mafai ona ola lenei ituaiga i soo se vaega, e oo lava i luga o laufanua papa. Pine o nei ituaiga o meaola e malupuipuia le malulu, ma e malosi foi le puipuiga ma tetee atu i meaola faalafua ma faamaʻi. O le tele o ituaiga o ituaiga e sili atu le fiafia i luga o fuafuaga a le tagata lava ia, ma o se elemene taua foi o le teuteuga i le faatinoina o manatu o le au tusiata.

Pe a toto se pine

Ina ia mafai ona e vaai i le laau coniferous i lona mamalu uma, e tatau ona e filifilia le taimi sili ona lelei mo le totoina. Pine e mafai ona toto i le tautotogo ma le autumn. I le tautotogo - o le faaiuga lea o Aperila - o le amataga o Me, ma i le tautoulu - o le faaiuga o Aokuso - o le amataga o Setema. E tāua tele i le taimi o le totoina o le autumn, ona maua ai e le laau le taimi e maua aʻa ai aʻo lei amataina le kiona, ona mafai ai lea e le fatu fatu ona ola i le taumalulu e aunoa ma ni faʻafitauli.

I le faatauina o pine pine i le vasega pepe, e mafai ona e maua le fautuaga a tagata tomai faapitoa. O le a latou faʻamatalaina auʻiliʻiliga e uiga i le totoina o togalaau, o aiaiga o le taofiga ma tulafono mo le tausia o conifers, faʻapea foi le fautuaina o le ituaiga sili ona talafeagai mo le fanua avanoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau faʻateleina e sili ona talafeagai mo le totoina i tafatafa o le fale.