Fualaau aina

E faʻafefea ona fafaga fagati mo le tuputupu ae o aʻa ma le faʻaleleia o togalaau faʻamalolo ma fomaʻi

Auala e fafaga ai kāloti mo le tuputupu ae o aʻa ma fualaau suamalie

Mo le mauaina o kāloti siliʻai lelei, e taua le le na o le faʻafeinu lelei (ona o le leai o le susu, aʻa o le toto e tupu ai le vevela, laiti, mimiti, o lona uiga ua leaga, ua faʻafefe). E tatau ona filifili fomaʻi talafeagai ma saʻo, i se taimi talafeagai e faʻaaoga ai. Le lava o meaai paleni, faapea foi ma le tele o meaʻai, e mafai ona afaina ai fua.

I le auupega a le au faifaatoaga o loʻo i ai le minerale poʻo le faʻasusu. O muamua na faatauina mai i vaega faʻapitoa o le faʻatau, e faigofie ona latou faʻaaoga: ua lava e faʻavae i le vai pe na o le faʻapipiʻi i totonu o le eleele. Organics (faʻafefete o le efuefu, mutia lanumeamata, mullein, paʻu moa, ma isi mea), ae e tatau ona e togi faʻatasi ma le sauniuniga o luga o laei.

Mea taua taua, e aunoa ma lea o le a leai se seleselega tele

E faʻafefea ona fafaga fagati pe a tupu aʻe i luga o le eleele? O a meaʻai e manaʻomia mo le tuputupu aʻe ma le atinaʻe atoa?

O se faʻalavelave o microelements e aʻafia i le faʻavaeina o fualaʻau ola maloloina, e taua uma.

Muamua lava, o fualaau e tatau ona fafaga gaʻo. O le elemene e faʻaosoina le tuputupu ae o le lanu meamata, o lona uiga. o le faʻavaeina o le vaega o le eleele, o mea o loʻo i totonu o le protein ma garotene i fua e faateleina. Faatasi ai ma le le lava o le vevela, o le totogo ua mamae, o laulaau e ola laitiiti ma ua lanu samasama, o fua e laiti, e le tupu.

I le laasaga o le alualu i luma tuputupu ae, e manaʻomia se talosaga faaopoopo paluka, e mafai ona faʻaaoga lenei mea i le gasologa o le vaitau. O le ae faʻamautinoaina le masani lelei o le faʻataʻitaʻiga, o le aganuu o le a sili atu ona faʻasao i ituaiga uma o faʻamaʻi ma meaola faalafua, o le tofo o aʻafiaga aʻa e sili atu ona vaivai. Faatasi ai ma le le lelei o le potassium, ua paʻu le vao, ae o le vaega eletise e sili atu ona lelei le afaina o aʻafiaga o le aʻa, o le lau o lau lanu e lanu enaena pe avea ma se pa keleawe.

I le tau vevela o le tau (ogatotonu o le taumafanafana), e manaʻomia le faʻalauiloaina o aganuu fumela. Afai e leai se elemene, e mafai ona maua fasi lanu viole poʻo le mumu i luga o laulaau, ona latou lanu samasama, mimilo ma feoti; o le fua o le fua e vaapiapi ma umi, ma e le o lapotopoto, ma o le tofo o le a le fiafia ai. O le faʻaogaina o luga o le laei pito i luga e fai ai le totonugalemu o le fale o fualaau aina suamalie, e maua ai le suamalie le suamalie.

E le gata i lea, i le ogatotonu o le taumafanafana, felafolafoaʻi ma se vaifofo boric acid. O Boron e galue o se pule faatonu o le palota, carbohydrate ma le protein metabolism, e faateleina ai le suka. O le le atoatoa o le elemene e faʻaalia i le faʻaitiitia o fua o le tuputupu ae, o le gaʻo ma le apicosis o laulaʻau, o aʻa aʻa e faʻafefiloi, faʻalanu.

I le vaitau o aʻa e totoina ai le tuputupu aʻe, o kāloti ma beets e tatau ona fafagaina i le manganese ma le pulu. Faatasi ai ma le le lava o elemene i luga o laulaau, e mafai ona iloa ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe ma mumu, ma o le autu o le fua o le a sili ona pogisa.

Vaitafe o vaomatua

E le lava le faʻaopopoina o mea taumafa i le taimi atoa o le tuputupu ae, e sili ona taua le muamua faʻamafanafanaina le eleele. Matou te faia galuega sauniuni ao le i luluina. Superphosphate, nitrate poʻo le kulloride chloride e mafai ona faʻafefiloi ile eleele. Afai o le eleele e mamafa le mamafa, e tatau ona faʻaleleia le vaʻaia e ala i le faʻaaogaina o oneone ma peʻa.

E aoga le togafitia i se vaifofo ma le fatu. O le fua e faigofie lava:

  • I le 1 lita o le vai mafanafana, faʻamafola le 1 g o le potassium pati (manganese) ma le 2.5ml o soʻo se mea faʻapitoa faʻapitoa o mea faʻapitoa.
  • Sook le fatu mo ni nai itula, ona fufulu lea i vai mama, faʻagogo i luga o laufanua ma laʻau.

E faʻafefea ona fafaga kāloti i le tautotogo

Faʻafefea ma le taimi e fafaga ai kātiti ina ia manuia ai le aganuu, ae le o se faʻaleagaga? O le mea faʻapitoa, o se faʻailoga e fa-taimi le faʻaaogaina o mea faʻaaogaina.

Fertilizing e tatau ona faia i nisi vaega o le atinae:

E faʻafefea ona fafaga fualaau

E faʻafefea ona fafaga fualaau kuka

Faaaoga le laei muamua pe a maeʻa ona totoina fualaau. I le taimi lea, o le totogo e tele laulaau. I le laei pito i luga, o se paluga o le superphosphate, urea ma le potassium magnesia e talafeagai. Faʻafefiloi vaega uma ile tutusa tutusa, faʻaalu le 1 tbsp i le 10 lita o le vai ma le suavai.

O le fafagaina faalua e tatau ona faia i le 2.5 vaiaso pe a maeʻa

  • Afai e mafai, ia fafaga le kāloti ile fafie.
  • Fafagaina o mea faʻapipiʻi faʻasaʻo lelei: Kemira station wagon, Nitrofoska, Mortar. Mo le 10 lita o le vai, ave le 60 g o soʻo se faʻamalo.

Auala e fafaga ai kaloti ia Iuni ma Iulai mo le suamalie o fua ma fua

O le laei pito i luga luga lona tolu o loʻo faʻatinoina i le vaitau o aʻafiaga totogo (i le taumafanafana).

O fualaau e faʻaaogaina e faʻalauteleina ai le suka o le suka i le lumanaʻi. Faʻaaogā le vao (dry or infusion) 6

  • E lūlūina le pefu laupapa i luga o le moega i le fua faatatau o le 1 ipu vai i le 1 sq m o le eria ma faʻamalolo tele.
  • O le fusi o le efuefu ua saunia e pei ona taua i lalo: o se fagu suauʻu e 3-lita ua sasaaina i totonu o le 10 lita o le vai ma ua tauanau mo le lua aso, ua ufitia faatasi ma se tapuni. Ona faʻaititia lea o le concentrate: 1 lita o le faʻafefeteina e ave i le 10 lita o le vai ma faʻafefe ai moega i lalo o le aʻa.

E faʻafefea ona fafaga karioti i le faaiuga o Aukuso ma Setema?

E faʻafefea ona fafaga karioti i le faaiuga o Aukuso ma Setema

O le fafagaina mulimuli o loʻo faʻatinoina i le masina talu mai le seleselega ua fuafuaina.

Laei palu

  • O le tele o taimi, e faʻaaogaina lava le faʻaaogaina o le ash ash ash.
  • po o le sulfate sulfate (tatou te aveina se sipuni sipuni o le faʻala i le 10 lita o le vai ma sasaa i lalo o le aʻa, sasaa i luga ma vai mama e fufulu mai luga).

O se taunuuga o le matauina o le masani ona fafagaina, o le ae mauaina se taunuuga sili ona lelei: o fualaau faisua e ola lauusiusi ma e oo lava i ai, ma o aʻa aʻa e saʻo, suamalie, sologa lelei ma maloloina.

Lafoaʻi kāloti ma le pulu e faʻaleleia le suamalie o fualaʻau aʻa

E toʻatele e le iloa pe faʻafefea ona fafagaina kāloti ina ia suamalie. O le faalilolilo e faigofie: e tatau ona e faia mo le leai o se pulu:

  • I le 10 lita o le vai, faʻaosoosoina le 15 kalama o le boron ma le gaioiga i lau.

E i ai eseesega faʻamalosi o le pulu, ia mautinoa ia mulimuli i fautuaga a le kamupanī i faatonuga.

Fertilizing i fualaau faʻasaina

Faʻataʻitaʻiga o fualaʻau o minerale faʻamalosia lelei le aʻafiaga o le tuputupu ae ma le faʻaleleia masani o kāloti. Faʻaaoga faʻamalosi e tusa ai ma faatonuga na faʻaalia i luga o le afifiina.

O le fualaau faʻatau Agricola 4 o loʻo i ai mea uma o le minerale ma meaʻai e tatau mo kāloti. E mafai ona e faia ni fomaʻi i lalo o le aʻa ma fai ni pulupulu folia. Fafaga i le gasologa o le vaitau, faʻaalu le fusi mulimuli i vaiaso e lua ao leʻi seleseleina.

O le tele o tagata fai fualaau fualaau taumafa e filifilia le fualaau faasaina Kemira Universal. E aofia ai le nitroammophosk ma isi vaega aoga. O le tuufaatasiga ua paleni, o le mea lea, e faalauiloa ai le tuputupu ae tele o le lautele, faateleina le tele o vitamini ma suga i fua.

E faʻafefea ona fafaga faʻamalo i togafitiga faʻatoʻa ia Aokuso ma Setema

Auala e fafaga ai kāloti e faʻaleleia ai aʻa o togafitiga faʻavae a tagata

E faʻafefea ona fafagaina beets ma kāloti i togafitiga faʻatoʻaga? I le vaitau o le fua o le fua, ou te le manao e faʻaaoga "kemisi". O le tele o tagata lauiloa i le au faifaatoaga e le na o mea faʻapitoa faʻapitoa o minerale, ae faʻapea foi i luga o laʻei faʻapitoa. Latou te aʻafia lelei foi i le tuputupu aʻe o kāloti, e taugofie ma faigofie ona saunia. E tatau ona saʻo le faʻatusatusaina o fuainumera, talu ai o le televave o nisi mea e sili atu le matautia nai lo le le lava. I le avea ai o se meaola mo le sauniuni o le faʻaleleiaina, fafie laupapa, mutia lanumeamata, pata o moa ma mullein e faʻaaogaina.

Fualaau aina po o le efuefu pe a fai e le lelei meaʻai

Afai o loʻo tupu le kāloti, o le a le mea e mafai ona fafaga?

E aliali mai e lelei le tali a le laau i le faia o lavalava i se fofo o le afaina. I lona tuufaatasiga, o le mutia e aofia ai le potassium, magnesium, iron, calcium.

  • Faatumu le pakete 1/3 i laulaau gaosi ma lau o vao, tumu i le vai, ufiufi i se tapuni ufiufi.
  • Tuu le paluga mafanafana mo se vaiaso i le sua.
  • Ina ia faʻavave le faagasologa o le faʻamalosi, faaopoopo i ai se taga o le fefete ma se ipu fafie.
  • Faʻasusu le paluga, ave le 0.6 lita o le faʻala i le 10 lita o le vai ma liligi i lalo o kāloti i lalo o le aʻa.
  • Afai o le pito i luga e le lelei, faʻamalolo lau. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaitiitia le faʻafefeteina i le vai i se fua faatatau ile 1 i le 20. O le totoina e le gata ina maua ai meaʻai, ae puipuia foi le aganuu mai meaola faalafua.

E mafai ona fafaga fagati i le pefu?

I so o se laasaga o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe i le laufanua, e mafai ona faʻaaogaina le ufiufi laupapa. Ua salalau solo i le malogo i le va o laina, ae o le laei o luga o le vai e sili atu ona lelei.

  • Ina ia saunia le faʻamalu o le efuefu, faʻamavae 60-70 g o fafie poʻo vao pefu i le 1 lita o le vai inu, matou te faʻamalosi mo le 2 aso. Ona tatou vaeluaina lea o le vai ile fua ole 1 i le 10 ma le vai.

Faʻapipiʻi kāloti ma le fefete i Aokuso mo aʻafiaga aʻa

O le mea moni lava, o le faaupuga "tuputupu ae i le oso i luga ma le taofiofi" na mafua ai ona taumafai e faʻaaoga le fefete i laʻau, lea na gaoioi lelei e pei o se tupuga tuputupu aʻe. Fertilizer e mafua mai i le le lava o le malosi o le nitrogen ma le phosphorus, e faʻamalosia ai le eleele ma minerale ma vitamini. Ua faʻaleleia le fausaga ma le microflora o le eleele, lea e iai sona aoga aoga i luga o le lelei o aʻa. E mafai ona fafagaina le koko i le fefete? Ioe, ioe!

E mafai ona e faʻaaogā le fefete fou pe mamago:

  • Tasi le 500 g o le fefete fou i le 2.5 lita o le vai ma tuʻu ai e faʻamafanafana i le mafanafana i le po. Aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 10.
  • Mo le 5 lita o le vai o le ae manaomia ai le 5 g o le fefete faʻamago ma le 35 g suka, ua lava lea e faʻamalosi ai i le masini mo le 2 itula. Fufulu i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 5 ao lei faʻaaogaina.

O le fuālaʻau fefete e sili ona fetaui i le tolu o taimi o le tuputupu ae (sili atu i luga o luga). Faʻamafanafana i le vevela o le tau ina ia faʻaauau pea le faʻaogaina o le faʻamalosi i le eleele. Yeve o le a toso mai le tele o le paluga mai le palapala, ia faʻaaogaina le faʻaofu laupapa ile tutusa.

Auala e fafaga ai kāloti ma iodine e faʻaleleia aʻa ma fualaau suamalie

Mo kāloti, o togafitiga faʻatasi ma mea e aofia ai iodine e lelei. O le elemene e faʻaleleia ai le tuputupu ae malosi, aʻafiaga o aʻa e tumu i vitamini ma avea ai ma mea sili atu. I le faʻafesoʻotaʻi ma le fetus ma laʻau, o loʻo i ai sona aʻafiaga faʻapitoa.

  • I le 1 lita o le suavai, faʻafefiloi ni nai mataua o le ava iodine ma faʻamalolo le totoga.
  • Ole togafitiga ole suʻega ma se fofo o le susu ile vai (matou te ave le 50 i le 50) ma le iodine (2-4 drops i le 1 lita) ole a avea ma pa puipui i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le fatuga e fai ai se ata felanulanuaʻi e teuina ai laulaau. O lenei laʻei pito i luga o le a le gata ina faʻateleina ai le gaosia, ae puipuia foi mai faʻamaʻi faʻamaʻi. O fua o le a suamalie, lapoa ma lelei teuina.

E faʻafefea ona fafaga le kāloti ma le boric acid mo fua suamalie

E faʻafefea ona fafaga fagati ina ia suamalie? Fafagaina i le boric acid e faia i le faaiuga o Aokuso, ao faagasolo le taimi o le seleselega. O lenei faʻataʻitaʻiga e faʻapupulaina ai le suka i totonu o le fua:

  • Ave le 1 sipuni ti boric acid, sasaa le 1 lita o le vai vevela ma faʻanofo seia maeʻa.
  • A maeʻa lena, faʻaalu le mamafa i le 10 lita o le vai malulu ma faʻamalo le totoga i luga o lau.

E faʻafefea ona fafaga fagati i le faʻafefete o mullein ma le paʻu o moa

E faʻafefea ona fafagaina beets ma kāloti i fua o togafitiga faʻataʻitaʻi

E le mafai ona fafagaina togalaau i mullein fou. I le tautotogo, aʻo leʻi eliina le saite aʻo le i luluina, e mafai ona e faʻaopopoina le manua pala, ma fafaga le mullein infusion ma se vaifofo i ni nai taimi i le vaitau. Fafagaina e le tatau ona faʻaleagaina, talu ai o le vaega o le lanumeamata o le a tuputupu ae malosi i le afaina o fualaau, i se faaopoopoga, o le a matua faatumulia i le palapala. 1 masina ao lei eli fatu laau toto matou te le toe faia ni ofu pito i luga.

Mullein faʻatoʻa leai se faigata:

  • Faatumu le tasi vaega i le sua fou ma le vaega totoe e 4 i le vai. Tuu le faʻamalosi mo le lua vaiaso. Aʻo leʻi faʻaaogaina, matou te faʻavaivai i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 10, faʻaopopo se tamai fafie ma le vai.

E mafai ona sui le otaota o le povi fofo o le faʻafefetega o moa. E le mafai foi ona aumaia se mea fou e afaina, o le a mafua ai le maliu o le aganuu.

  • O le susu fou o le moa ua faʻafefeteina i le vai 1 i le 5 ma faʻamalosi mo le 5 aso, ona faʻafefiloi lea o le tuufaatasiga i le vai i le tele o le 1 i le 10 ma faʻafeinu.

Fafagaina Foliar o kāloti

O togafitiga faʻasalalau e mafai ai foi ona faʻaolaina faʻatoʻaga ma elemene na misi: