Berries

Auala e fafaga ai vine mo le tuputupu ae ma se seleselega lelei Fertilizing i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn i le taumalulu

E faʻafefea ona fafagaina vine i le taimi o le matua ma a maeʻa le seleselega

E tatau ona ou fafaga vine?

E ui lava i nisi o faigata, o le galueaina o lenei aganuu i saute ma sili ona taua i tulaga o Russe tutotonu e mafai. E taua le tuʻuina atu o vine ma le faaeteete, e aofia ai le ofuina lelei o ofu, ma e tatau ona faia lenei mea ma le malamalama.

E toatele e le iloa pe mafai ona fafaga vine, aua o le faʻaaogaina o le faʻamaʻiina e mafai ona oʻo atu ai i le faaputuputuina o otaota leaga. E tasi lava le tali: o le sao saʻo e taua. O le lamatiaga o loʻo i ai i le mea moni o le fafagaina pea lava o vine i se mea faʻamafanafana faʻatasi ai ma mineral fertilizers e mafai ona afaina ai le aganuu lava ia. O le mea moni, e faia e le au fai togalaau lenei mea e aunoa ma se iloa, ae le o se mea e le masani ai. O le mea lea, o le sili atu o le eletise i le eleele e mafai ona mafua ai le malōlū ma le palukala e matelaina i vine, e tusa lava pe o nei elemene na faʻalauiloa mai.

O nisi e talitonu o se tasi o mataupu faʻalepoleni poʻo le faʻaofiina o faʻalavelave faʻamafanafana faʻapitoa e lava lea, ae mo le tuputupu ae masani ma le matuitui o le vine, o le fuaina lelei o fua, o le a manaʻomia ai ni laʻei pito i luga.

E faʻafefea ona fuafua le aofaʻiga manaʻomia o le faʻasusu mo vine

E faʻafefea ona fafaga fualaau o se vailaʻau o faʻamalaʻau

I le taimi muamua, e tatau ona e iloa le auala e fuafua ai le tele o vine e manaʻomia ai le toneta mo meaai lelei.

E faʻafefea ona fuafua pe o le a le tele o le potassium, phosphorus, nitrogen ma isi elemene e tatau ona faʻaopoopo i le vaitau o le tuputupu ae? E faigata le fua faʻatatau, ae mafai.

Manatua o le tasi kilokalama o vine i le averesi e aofia ai le 17 mg o le boron, 19 mg o le zinc, 10 g o le calcium, 7 mg o le kopa, 6.5 g o le nitrogen, 4 g o le magnesium ma le 2 g o le phosphorus.

Ia manatua le aofaʻi kilokalama o le seleselega e te aoina mai se tasi togavao ma faʻateleina e sefulu. O le fuainumera o fuainumera e faailoa ai le tele o meaʻai e faʻaalu i le fuaina. O le mea lea ua taʻua o le tamaoaiga, o le tele o elemene aoga o le laau na maua mai le eleele mo na o fua o fua.

O loo i ai pea se taimi e pei o se auala e ola ai - o le a tatau ona mautinoa le saogalemu o aʻa, lau, lala ma laau. O nei tau e manaʻomia foi ona totogi, ae toetoe lava a le mafai ona fuaina.

O le tele o tulaga faʻasaina mo vine e fuafua i luga o le eria (fua o le 1 mita). Ae ui i lea, o fai togalaau e leai ni poto masani e le mafai ona latou fuafuaina le mea e gata ai le teritori o le vao, lea o loʻo saili ai aʻa e toe faʻaleleia. I le averesi, o se tagata matua matua e sili atu i le 6 mita le umi o le eria, o le vaega lenei o le vine e manaʻomia ona fafagaina.

I le masani ai, o vao laiti e nofo i se nofoaga laʻititi, o le fua o luga o laei mo latou e tatau ona faʻaitiitia.

Fua o le fuaina o fua o le vine mo le tuputupu ae ma le seleselega

Faʻafefea ona fafaga

O le faaputuina i lalo o le aʻa o le vine e faia i nisi o vaega o le atinaʻe, o le aofai o tolu ofu pito i luga o le taimi o le a manaʻomia. O se filifiliga lelei o le i ai lea o le faʻavaivai i luga o le nofoaga o le paipa paipa poʻo le eleele eleʻele, lea o le a faʻatagaina ai le tuʻuina vave o le vaifofo vave i le vine vine. I le leai o ia ituaiga masini, ia alu ese mai le pito i lalo o le vine 50-60 cm ma ia eli se togalaau e tusa ma le 30 cm le loloto i le itu o le vao (o le tasi lea o le launiu o se suo) ma fafaga ai.

E faʻafefea ona fafaga vine i le amataga o le tautotogo mo le tuputupu ae ma le faʻatauina o se seleselega lelei

Muamua fafaga vine e faia i le amataga o le tautotogo i le vaitau o le fafao fatugao. Ua faʻalauiloaina se faʻalavelave o fugalaʻau o minerale, e aofia ai le 30 g o le sulfate sulfate, 60 g o le superphosphate ma le 90 g o Uria. O fualaau taitasi uma e faʻafefeteina i le vai, ona toso lea i se mea masani, aumai le suavai i le lita 40 ma le vai i lalo ifo o le 1 vao matua.

E mafai ona faʻaaogā le faʻaofuofu o le minerale i le foliga malogo, ona faʻafefe lea pe sui i mea faʻalautele. Liligi i totonu o se vaifofo o mullein fermented po o moa moa (1 lita poo le 0.5 lita o le mafaufau i se pakete vai, i le faasologa).

E faʻafefea ona fafagaina vine i luma ma pe a maeʻa ona tupu

Aʻo leʻi faʻalauteleina le faʻalauteleina fafaga faalua:

  • E saunia mai i vaega lava e tasi, ae ua faateleina le vaega. O le ae manaomia le 160 g o le superphosphate, 120 g o le ammonium nitrate, 80 g o le potassium sulfate. O mea uma e faʻaaogaina e faʻamavae ese foi i le vai, ona faʻafefiloi faatasi ai lea ile 40 lita ma le vai 1 le tagata matua.

A maeʻa le fugalaau e aoga tele. tolu meaai efuefu. Faʻafefea ona faia lenei mea, matamata i le vitio:

O Ash o se punavai o le potassium ma fualaʻau, e tatau ai mo le fuaina o vine. O le tuʻuina atu o vao i nei elemene, o le ae maua ai se seleselega tele.

E faʻafefea ona fafaga vine mo fua ma suamalie suamalie

Fafaga fa O le a manaomia pe a totoina vine i itulagi ma se vaitau puupuu. I nei tulaga, e taua tele aua e faʻavaveina ai le fua o vine ma le faagasologa o le faʻamaina o le vine - o le ki i le taumalulu manuia.

  • Ole vaega o le eletise ua le aofia, ua saunia le fofo mai le 60 g o le superphosphate ma le 30 g o le potassium sulfate i le 10 lita o le vai, 1 le suavai ua faasusuina. Mai luga e aoga tele le sasaa atu o isi pakete vai.
  • Fafagaina e mafai ona suia i se sauniuniga e pei ole Aquarin, Master, Novofert, Plantafol poʻo Kemira, saunia fofo tali e tusa ai ma faatonuga.

Foliar top dressing of grapes (i luga o lau)

O se mea sese le mafaufau o le laei pito i luga e le taua ma o le a le mafai ona aumaia ni aoga pe a faatusatusa i le aʻa. O le mea moni, o vine e mafai ona faʻaogaina meaʻai e ala i laulaau e sili atu nai lo le aʻa, pe afai o mea uma e faia saʻo ma faʻaauau (aua nei faimalaga le gaosiga).

Mafaufau i le taimi ma le auala e fafaga ai vine i lau.

E faʻafefea ona fafaga fualaau mo se seleselega lelei I luga o lavalava aʻo le i fuga

O le muamua laei pito i luga o vine e faʻaalu i le afiafi o le fuga.

  • Mo le 10 lita o le vai, ave le 100 g o le superphosphate, 50 g o le potassium sulfate, 40 g o Uria ma le 5 g o le apocidic acid.
  • Tatou vavae ese vaega taʻitasi, ona tatou tuʻufaʻatasia lea i le gafatia lautele ma tatou aumaia le volume i le 10 lita.
  • Faʻasusu ma fufulu vine vine i le paluga.

E faʻafefea ona fafaga fualaau aina pe a tautau vine

I le taimi lava e uma ai le fugalaau, o le a manaʻomia se togafitiga lona lua e manuia ai le nonoa o vine. O le tuufaatasiga o le fofo e talitutusa, e mafai ona e faʻaopopoina i ai se vaifofo ua saunia-o elemene.

E faʻafefea ona fafaga vine ao sasaa vine

Fai le laei pito tolu pito i luga i le amataga o le matua. Faʻamau i le 10 lita o le vai: 100 g o le superphosphate ma le 50 g o le potassium sulfate.

E faʻafefea ona fafaga fualaau aina i le taimi o fualaau aina faʻatasi ma togafitiga faʻataʻitaʻi

E faʻafefea ona fafaga vine mo vave vave ma suamalie

O le pito i luga o le foliar pito i luga o loʻo fai i Aukuso i luga o fua o fua. O loʻo saunia mai mea masani ma mea faʻatau ma avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi. E mafai ona avea ma fofo o le afaina o le paluga o laupapa, iodine poo le potassium faamasani, o le vai ua mama.

E faʻafefea ona kuka se kuka o le efuefu:

  • Ave tolu kulimi lita lita, faʻamumu i le 10 lita o vai mafanafana, faʻaleleia, faʻaleleia lelei, ufiufi ma tuʻu ai mo le lua aso.

Ina ia saunia le vaifofo galue, ia ave le 1 lita o le faʻafugaga faʻatoʻa i le 10 lita o le vai. Faʻaalu le gaosiga i laulaʻau poʻo le sasaa mai i le 4 i le 8 pakete o sea laei pito i luga i lalo o laau taʻitasi o vine.

E faʻafefea ona fafagaina vine ina ia suamalie. Faʻasagaina ma le iodine solution

O le suamalie o vine e mafai ona faʻaleleia e ala i le faia o togafitiga faʻamaʻi ma le iodine solution. E le gata i lea, o le laei pito i luga o se puipuiga faaopoopo o le tovine mai faʻamaʻi. Ave le 1 mata o le iodine i le 1 lita o le vai ma togafitia le togavao i lenei vaifofo. O se laei tauagafau faigofie e le gata ina faʻaleleia ai le suka i totonu o vine, ae faʻatumu foi i le iodine, e aoga mo le soifua maloloina o tagata. O le pele o vine o le a le mafai ona tafe i lalo o tulaga leaga o le tau.

I le auala, o togafitiga o iodine e mafai ona faʻaaogaina i le vaitau tuputupu aʻe. O lenei mea o le a faʻaleleia ai le tulaga o laau totō, o le vine e sili atu lona lelei. Ae peitai, aua e te faia lenei mea e sili atu ma le 2 taimi i le masina, ina ia le toilalo aʻa o le vao ona o le faatelevaveina o le tuputupu ae o le vaega eleele.

Fafagaina ma le pati mimila, iodine ma le apoic acid mo le suamalie o vine ma lau lanu meamata

E faʻafefea ona fafaga vine i Aokuso, pe afai o lau e paʻu? Ma pe faʻapefea ona faʻaititia le suka i totonu o vine? E mafai ona e faia le vao ia lanu meamata ma faʻaleleia le suamalie o fualaʻau faʻatasi ma lenei lavalava pito i luga faigofie.

Mo le 3 l o le tali o le a e manaʻomia:

  • Vaʻaia i le pito i luga o se naifi, lafo i totonu o le vai ma maua sina pulu piniki.
  • Boric acid i le pito i luga o se sipuniti e muamua faʻaitiitia i totonu o se ipu vai vevela (sina vai itiiti), ona sasaa lea i se vaifofo masani.
  • Avetaavale le 3 mataua o iodine

Faatasi ai ma lenei fofo, matou te tauaveina le gaosiga i laulaau i le aoauli. O ia laʻei pito i luga e faateleina ai le puipuiga o le laau, e lanu lanumeamata, ma o vine e suamalie.

Serum ma iodine supplementation

Lelei lelei ma le puipuiga puipuia mai faʻamaʻi e maua pe afai e te faʻaaoga le kulimi ma le iodine:

  • Ave le 10 L o le Suavai
  • 1 l o le tino
  • 10 pata o iodine

Fanaʻi lelei ma togafitia i lau. O se ofu malulu saogalemu ma puipuiga mai faʻamaʻi, lea e faʻaaogaina i le taimi o le fua o vine. O lenei metotia e mafai ona faʻatinoina i le vaitau o le tuputupu ae, amata i le amataga o le tautotogo. Ole taimi o togafitiga e 1 le taimi i le 7-10 aso. Nai lo o le uila, o le faʻaaogaina ole susu susu e mafai ona faatagaina.

E faʻafefea ona fafagaina vine ma le fefete

O se fofo lelei o le tuputupu aʻe o le pito sili lea o laei i le fefete:

  • 10 l o le vai mafanafana o le a manaomia ai se taga o le fefete mago ma 2 tbsp o suka, tuu le paluga mo le lua itula (tuu i se nofoaga mafanafana).
  • Fufulu le concentrate i le 50 lita o le vai ma le vai i le matua matua.

E aoga le faʻapipiʻiina o laʻei pito i luga ma le ofuina pito i luga o se atigi fuamoa. Faʻasese le lauulu ma fufuluina i totonu o le lio.

E faʻafefea ona fafaga vine i Aukuso vitio:

O le mea moni, o le faia o fugalaau mo vine o se galuega galue, e manaʻomia ai le taimi ma taumafaiga mai le fai togalaau. Ae o se taui o le a maua ai oe i se vine maloloina, malosi ma tuputupu ae, lea o le a avea ma mea moni faamaualuga.

E faʻafefea ona fafaga vine i le autumn mo le faʻamaina o vine pe a uma le seleselega

Sauniuniga mo le taumalulu i le lumanai o le tulaga sili lea ona taua mo le mauaina o se seleselega lelei i le isi vaitau. E faʻafefea ona fafaga fualaau aina i le taumalulu aʻo leʻi fafaga? O le faia o se vine mama ma mea uma e tatau ai, o le a fesoa- soani i le faʻamaʻiina o fugalaau-fugalaau.

Faʻapipiina o fua o vine i le fufulu o fualaau aina pe a uma ona fuaina:

  • Ave le 10 lita o le vai mafanafana
  • 100 g superphosphate (5 sipuni)
  • faʻafefiloi lelei, faʻasusu i lalo ole 1 vao
  • A uma ona fafagaina, faʻaleleia le tele o le laau

Fafagaina i le superphosphate e sili ona aoga i taumafanafana malulu ma timuga faauumi, pe a faigata tele le vine ona fua. I lenei tulaga, e le mafai ona e saunia le vaifofo, ae na o le fufuluina o le fugalaau i totonu o le lio tafatafa. Lago i latou lava o le a fufuluina le faʻaleaina i le eleele.

E faʻafefea ona fafaga fualaau aina faʻamaʻi i le autumn

Ina ia fafagaina vine ma le potassium i le tautoulu, a maeʻa le seleselega, faaopoopo se maualuga o le 50 g (3 punetini) ole masima masima i lalo o le togavao. E mafai ona faʻataʻapeʻapeina i totonu o le lio ma latalata ane i luga. Pe faʻafefiloi faʻatasi ai ma le fafagaina o le phosphorus i le faaopoopoina o le masima tiso i se fofo o le superphosphate.

I se faaopoopoga, aua nei galo: afai o le tautotogo ma le taumafanafana na e faia i le fafagaina o le lefulefu, o le a avea ma se faavae sili ona lelei mo le taumalulu manuia o vine.

E faapefea ona fafaga fualaau pe a uma ona toto

Pe a totoina se togavao vine, e aoga le vave faʻaaogaina o le faʻamalaina o le minerale, lea o le a avea ma punavai autu o meaʻai i le lua tausaga muamua o le tuputupu ae:

  • Ave 90 g nitroammophoski, faʻafefiloi ma laufanua togalaau i le totoina o se lua ma totō se laau.

O ia lavalava tauagafau faigofie o le a maua ai se totogi mo le tuputupu ae atoa o le vine vine: o le vine o le a ola vave ma matua lelei.

E faʻafefea ona fafagaina vine vine ia Setema

O vao laiti o vine e aoga foi e fafagaina ai fualaʻau popo-phosphorus. Ave 2 tbsp. l superphosphate, 1 tbsp. l masima masima ma aumai i latou ia mama i totonu o le poloka poloka, faʻafefiloi ma le eleele. A maeʻa le mamafa o le suavai e fautuaina.