O le togalaau

O nisi taimi e taua tele le iloa pe fia kene i le tasi ipu

O fualaau aina e masani lava ona i ai i taimi uma ia tuufaatasiga e pei o le: 140 g falaoamata, 150 g suka, 5 g masima. O le fofo o le fesili, e fia kara i totonu o se ipu malamalama o oloa taitasi, e mafai ai ona e fuaina lona aofaiga i le leai o ni fua.

O le kuka o se faʻataʻitaʻiga lea e manaʻomia ai le saʻo i vaega tonu o vaega. E faavae i luga o le poto masani, o le fuaina o le tele o oloa e mafai ona faia i le faaaogaina o lauti, meaʻai, punetini poo tioata. Ona mafai ai lea ona e kukaina lelei se pai, pizza poo keke e tusa ai ma se fua fou.

Malosiaga o le iunite

Ina ia fua i le taimi o sauniuniga o ipu pe fia grams i totonu o se ipu malamalama, faʻaoga 2 ituaiga o koneteina:

  1. Faʻatonu i se laupepa - ua lauiloa talu mai le taimi o Peter I. I le taimi nei, o ia tioata e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau ma nofoaafi lautele. Talu ai ona o latou fausaga, ua sili atu lo latou malolosi nai lo le malologa. O le gafatia o le vai i totonu o se tioata faceted masani e 250 ml, ma luga i le au - 200 ml.
  2. Fuaina - faʻaaogaina e fua ai oloa poʻo vai inu ao faʻavelaina. E masani ona aofia ai le 200 ml o vai.

O le isi fuataga o le mamafa lea e masani ona faʻaaoga mo le kukaina o se sipuni sipuni, meaʻai ma teaspoon. E tatau ona matauina o le vai i totonu o se sipuni sipuni e 18 ml, i totonu o le sipuni suamalie - 10 ml, ma i totonu o le sipuni - 5 ml.

E faʻapefea ona iloa le mamafa o le tele o oloa

O se faʻamatalaga saʻo saʻo o mea e taua e taua tele mo le kukaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le saʻo le fua o le vai i le falaoamata i le faagasologa o le tao, o le paluga o le a le manuia pe o le a le tofo lelei lava.

E masani lava, o oloa e sili atu i le 100 g e fuaina i tioata. Sei o tatou filifili pe fia le suka i totonu o se ipu malamalama.

O le suka e mamafa tele ona o lona fausaga kemikolo o meaola. Ae i se tioata e itiiti ifo nai lo le vai, ona o le faatulagaga faaletino o vaega.

Ina ia fuafua pe fia karamu o loʻo i totonu o se ipu suka, e tatau ona e iloa le maualuga o le oloa ma le voluma. I le gutu, 200 cm3 e mafai ona nofo i totonu o lenei pusa. Suga o le manogi - 0.8 g / cm3. I le fuaina o le mamafa, faʻaleleia le maualuga i le volume: 0.8 x 200 = 160 g. I le aofaʻi atoa, 160 g suka o loʻo i totonu o se tioata i le au.

Ia tatou fuafua pe fia le suka i totonu o se ipu malamalama 250 ml. Faʻateleina le maualuga o le 0.8 g / cm3 ile maualuga o le 250 cm3. O le taunuuga o le 200 g o suka.

I tua i le fesili, e fia karama o le falaoamata o loʻo i totonu o se ipu malamalama? O le manogi o le falaoamata e 0.65 g / cm3. O le voluma o le ipu fua e 200 cm3. Matou te faia se faʻatusatusaga faigofie o le 200 x 0.65 = 130. Ma matou te iloa o le fua o fua o loʻo i ai le 130 g o le oloa.

I le auala lava e tasi, tatou te fuaina pe fia le falaoamata o loʻo i totonu o se tioata tioata o le 250 ml: 0.65 x 250 = 162.5 g.

E tusa ai ma le sipuni, e taua le aua nei galo o se tamai oloa lafoaʻi o le a avea ma se paʻu, o le maualuga e mafai ona 5-6 cm. Mo lenei mafuaaga, 1 sipunni atonu e aofia ai le mamafa o le falaoamata:

  • e aunoa ma se mauga - 20 g;
  • small slide - 25 g;
  • lapisi tetele - 30 g.

O le sipuniti ma sina eletise e umia le 10 g falaoamata. E tusa ai ma le maualuga o le maualuga, o le mamafa e mafai ona eseese i le va o le 9 - 13 g.

O nisi taimi e faʻaaoga ai se fagu o se fua o le mamafa. E masani lava o le afa-lita poʻo le lita le gafatia. Used for large volumes of cooking.

Mo le fuafuaina o le tele o mea tetele, e mafai ona e faʻaaoga se laulau faapitoa. Ona e malamalama ai lea pe o le a le falaoamata o loʻo i totonu o se ipu malamalama, sipuni ma fagu. Ma ia iloa foi le mamafa o isi oloa.

Afai e 200 kalama falaoamata o loʻo tusia i le fua - e fia? Tatou te tilotilo i le laulau: i le 1 ipu o le 200 cm3 e aofia ai le 130 g falaoamata. O le misi le 70 kalama e toetoe lava afa afa. O le mea lea, e fua le 200 g, e manaʻomia lou faʻaaogaina o le 1.5 kapu o le oloa.

I le leai o se ipu malamalama, o le mamafa o mea e mafai ona fuaina i sipuni.

Mo se faʻataʻitaʻiga, 200 kalama o le suka - pe fia le sipuni? O le ipu o loʻo taʻu mai ai o le sipuni o loʻo i ai le 25 g suka. O le mea lea, matou vaevaeina le 200 i le 25 ma maua ai le taunuuga o le 8 sipuni tele.

Afai e leai se tioata i le fale, ae o loʻo i ai se umukuka. Ma e tusa ai ma le fua e tatau ona e ave 1 le ipu falaoamata - o le a le tele o lenei i le kalama? Tatou te tilotilo i le ipu, lea o loʻo taʻu mai ai o se ipu tioata 200 ml e aofia ai le 130 g o oloa. Ma fuatia le aofaiga manaʻomia i luga o le fua.

Fua o le Spice & Additive

O meaʻai e masani ona faʻaaoga e fai ai vevela vevela, ipu malulu, salati, po o pusa. Ae peitai, afai e te faaopoopoina le isi 1 leisi kalama o lenei oloa, e mafai ona e le faʻamalofia le faaleagaina o le ipu. O le mea lea, e tatau ona e fua saʻo le aofaiga o mea faʻaopopo e faʻaaoga ai le fua o le mamafa o oloa.

O fuālaʻau e faʻamalosi ma maeʻa. 1 sipuniti e aofia ai le 5-10 g o mea manogi lelei. E iai ni eseʻesega o felafolafoaʻiga o le ulaina - 3-8 g O le laulau o fua ma le mamafa o oloa o loʻo i ai faʻamatalaga autu o mea masani e faʻaaogaina ma mea faʻapipiʻi mo se sipuniti, meaʻai ma le sipuni. O le i ai o lenei malamalamaaga, o le a le faʻaumatiaina le ipu ma e mafai ona e ofo i le fale poʻo le au valaaulia i se mea fou fiafia.

O lenei faiga o le a faaleleia ai lou lava "mata" ma fesoasoani e saunia ipu ma le sili ona lelei o mea manogi poo isi mea faaopoopo.

E fia le vai i totonu o se ipu malamalama

O lenei, seʻi o tatou iloa pe fia kene o le vai o loʻo i totonu o se tioata faʻailoga. O le tele o taimi, o le aofaiga o le vai i totonu o se tioata e tutusa ma lona voluma. I se isi faaupuga, o le 200 g o le vai o loʻo i ai i totonu o se tioata fagu i le au, ma afai e tumu i luga, ona 250 g.

I fualaʻau e mafai ona e maua ai le tele o ituaiga o meainu uma. O le mea lea, ina ia faʻapolopolo lou taimi, matou te saunia sauniuniga o sauniuniga ma fuataga i sipuni ma tioata.

A fua, e tatau ona sasaa le vai i le pito i luga o le tane.

Faʻafefea ona fua fua oloa

O lenei ituaiga o oloa e lautele lona lautele. O le mea lea, e tatau ona malamalama i le auala e fua ai a latou mea mamafa mamafa i le fesoasoani o sipuni, tioata ma apa, ina ia maua le saʻo saʻo. Lalo o se laulau o fuataga ma fuataga mo mea e faʻaaogaina ma se vailaʻau viscous.

Mo se fuataga sili atu ona sao, e tatau ona tuʻu oloa vali i totonu o se atigipusa ma se paʻu.

Afai ua tusia i le fua, 100 ml o le kulimi kulimi e fia sisi? E tusa ai ma le laulau i totonu o le ipu fua o loʻo aofia ai le 210 g o le kirimi kirimigi. Vaevae le numera i le 2 ma ia iloa o le 100 g ei ai le 105 g o le oloa.

Fuafuaina o le tele o oloa mautu

I fualaʻau, o le aofaʻiga manaʻomia o meaʻai paleni e masani ona tusia i le kalama, ae o nisi o na mea e mafai ona fuaina i sipuni, tioata ma fagu. Mo le faʻaogagofie, e mafai ona e faʻaogaina le laulau o fuataga ma fua o oloa i fua.

Faatasi ai ma se suiga i le manava ma le tulaga o le oloa, o lona masini i le lava voluma e sui foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e sili atu ona faigofie le kulimi suamalie mafiafia. O le falaoamata, suka ma le masima ma le maualuga o le inu o mea e sili atu nai lo mea masani.