Laʻau

Tutu vine i le tautotogo

Fertilizing vine i le tautotogo o se vaega taua o tausiga o laau. Faafetai i isi taumafa, o lenei aganuu o le a fiafia ai tagata fai togalaau ma le tele o fualaau suamalie tetele ma pipi suamalie. Mafaufau i tulafono faavae ma le taimi o le tautotogo totogo vine, faafetai i le aufaifaatoaga o le a mafai ona maua le tele o faamanuiaga mai le laau.

O le a le mea e aumaia ai le tautotogo o luga o le tautotogo i vine

I le amataga o le tautotogo, pe a amata ona ola le aganuu pe a maeʻa se vaitaimi malolo, e manaʻomia meaʻai mai le palapala. O a latou faʻatauvaʻa e maua ai e ia le avanoa e ola malosi ai i le taimi atoa o le tautotogo-taumafanafana ma fua mai fua i le tautoulu. Peitai, atonu e le lava. O isi faʻaaogaina o meaʻai i le palapala i le tautotogo e tatau mo mafuaaga nei:

  • pe afai e maua e le laau se fuainumera talafeagai o elemene, e fausia ai ni fua tetele ma fuamalie;
  • faafetai i luga o laei, o vine ua maua le malosi - o fugalaau ma fugalaau e le pauu;
  • pe a maeʻa le taumalulu le manuia, o le faʻaaogaina o fomaʻi e mafai ona toe faʻafoʻi mai ai le gafatia e mafai ona fua mai i le vine;
  • o le taumafaina o meaʻai e faateleina ai le puipuiga o le laau ma e puipuia ai mai meaola faalafua ma pamu, lea e aveesea ai le manaomia o le uaina e sulu le fualaau aina ma le "kemisi";
  • lelei meaai paleni e fafagaina ai le laau mo le tele o tausaga i luma atu ma fesoasoani e ola saogalemu ai i le malulu.

O le tausiga lelei e mautinoa ai foliga lelei o le vine ma se seleselega tele

Faʻapitoa o le faʻaaogaina o vine laiti ma matutua i le tautotogo

O lenei aganuu e lua ituaiga o fafagaina:

  • o le autu autu e faia i nai tausaga uma i le amataga o Mati;
  • faʻaopoopoga - faia i tausaga taʻitasi mai Mati ia Iuni.

Taua! Le leai o se elemene i vine e faigofie ona siaki i faailoga i fafo. O le mea lea, o le le lava o le vevela o le a faʻaali mai i le lanu lanu meamata o laulaau, e faʻagesegese ona o le faʻavaeina o vine, pailani ma o latou lanu enaena, fugalaula ma lanu enaena i laulaau ma le tuai ona tupu mai, uʻamea ma le samasama, sulfur ma le pala ma le oti o le faavae o le vine. E tusa ai ma nei faʻailoga, o le a mafai e le uaina ona fuafua manaʻoga o le fale mo le faʻaopopoina o lavalava ma faʻaopopo le vaega tonu o le mea o loʻo misi.

O lenei ituaiga o laʻau vine e taʻu mai ai le leai o se uʻamea, lea e mafai ona vave faʻaitiitia e ala i le pulupuluina i le sulfate uʻamea

O le faʻaaoga autu o vine vine, o lona uiga, o se fatuga i le tolu tausaga muamua o le soifuaga, e faʻatinoina vave lava pe a uma ona totoina. E tatau ona amata le laau ma amata ona maua le tele. O le vaega na faailoa mai o meaʻai e lava mo le lua muamua i le tolu tausaga o le soifua, o le taimi atoa e fautuaina ai e faaopoopo i ai le faʻaleleia i le tele o taimi i le vaitau, e le faʻagaloina e teu ai le fagu.

Ina ia faʻaleleia le tuputupu aʻe ma le atinaʻega, e le mafai ona faʻatagaina laau laiti: o latou malosi uma lava e alu e faʻamalosi ma faʻapipiʻi puʻu, faʻapea foi ma sauniuni mo le taumalulu muamua - o se vaitaimi sili ona leaga. Ma o le fatuga e le oti, o lona laei pito i luga e tatau ona tele.

Fautuaina ia aua le sili atu ma le lua lala i luga o le fatu ua totoina, lea o le a mafai ai e le laau ona faʻaalu lelei lelei meaʻai na tuʻuina atu

A maeʻa ona maua e le laau le malosi ma le malosi, i le lona fa o tausaga o le ola, e faʻatagaina muamua ona fai fua. A o faagasolo lenei vaitaimi, o meaʻai uma lava e auina atu ia i latou, ma o le laʻei pito i luga e amata ona i ai se uiga ese: e faʻamalosia ai le fausiaina o palasi lapoa ma le suamalie o vine.

O vine vavalalata o loʻo faʻafefeteina e tusa ai ma le mamanu lava e tasi: o le vaega autu e tuʻuina atu i tausaga taʻitasi, ma o isi faʻaopoopoga e faʻafeiloaia i taimi uma i le vaitau o le ola malosi o le laau. E le gata i lea, i vaitaimi i le va o le aʻa, o le laei pito i fafo e faia, o lona uiga, o le pulupuluina, lea e lua faalua ona lelei ai le afaina o meaʻai.

Aso ma taimi ole laei pito i luga

O le vaega autu o le faʻamalositino e faʻaaoga i le amataga po o le faaiuga o Mati, e fuafua i le tau o le itulagi.

Laei faʻaopoopo e matua vavalo taimi, i le tautotogo e faʻatolu ona faia:

  • i le ogatotonu o Aperila, pe a i ai pea le vine i totonu o se malo momoe poʻo ua amata ona fai laulaau;
  • i le ogatotonu o le masina o Me, lua i le tolu vaiaso aʻo lumanaʻi foliga mai o faʻalavelave;
  • i le faaiuga o Me, ina ua uma ona fausia ovaries.

Taua! Ole laei pito i luga ole Foliar e sili ona lelei aʻo leʻi fufuluina le fua, pe a le toe aoga.

O le lalaga lalaga e mafai ona faʻatinoina i le taimi lava e tasi ma le faʻaleleia o le laau mai faʻamaʻi

Ituaiga o fomaʻi, a latou sauniuniga tatau ma le faʻaaogaina

E lua filifiliga: organic ma mineral. E tatau ia i latou taʻitasi ona saunia e tusa ai ma tulafono ma ulu atu i le aʻa ole aʻa. Mafaufau i nei faʻaaliga i auiliiliga.

Organic

O le mea masani, o laʻei pito i luga e faʻaaogaina e avea ma autu autu - o mea e faʻaaogaina i le 2-3 tausaga. Faatasi ai ma vaega eseese, o fomaʻi nei e masani ona faʻaaogaina:

  • manua - faʻaopoopoina o se laulau pe a totoina vine i le palapala;
  • compost - o lo oi totonu o lona tuufaatasiga ia meaola uma e aoga ma e faʻaaogaina i le auala tutusa e pei o le fafie, faʻaauau pea ona fafaga le laau mai aʻa mo se taimi umi;
  • slurry - e lua vaega o le vai ua faaopoopo i le tasi vaega o le manurele, o le mea e maua mai ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina mo le sefulu aso ma faʻaaogaina e pei o le faʻaaogaina o le suavai i se vailaau e 10 l i le vao;
  • moa o le moa - 4 lita o le vai ua ave i le 1 lita o le masini susu, o lenei vaifofo e teuina mo le lua vaiaso, ona faaopoopoina lea o le vai i le 10 lita ma toe 1 le lita i luga o laau taʻitasi;
  • sunflower husk - o se paʻu paʻu ma se lapisi o le 2 lita ua tauanau mo le tusa ma le 24 itula i le 8 lita o le vai, o lita taʻitasi e maua ai le suamalie e faʻafefeteina i le 9 lita o le vai, ona fafaga ai lea o vine i lenei fofo;
  • o le faʻafefeteina o le kulimi palu mafolafola susu - 1 lita o mea faʻapipiʻi e faʻaosoina mo le 5-10 aso i le 10 lita o le vai, mulimuli ane ua sasaa le vaifofo i lalo ole tasi togavao.

Faʻalogo! E faʻaaogaina faʻamaʻi faʻasusu i luma o fualaau aina, ma o le humus e mafai ona faʻaaogaina i fanua eliina, faʻafefiloi lelei i le eleele.

O paʻu moa i totonu o falesa e manaia tele le manogi ma e le tatau ona fefefe e oʻo lava i le tele o togalaau

Minerale, uiga lautele

O minerale o loʻo taua i lalo e talafeagai i fualaau o le toto:

  • fuamoa;
  • paluka;
  • sulfur;
  • uʻamea
  • gaʻo

O fai togalaau faʻapitoa e faʻamafanafanaina lenei laau ma se tasi o vaifofo e tasi, lea e aofia uma ai le numera o meaʻai. O lona tulaga lenei:

  • superphosphate - 2 tbsp. L.
  • ammonium nitrate - 1 tbsp. l., e mafai ona e suia i le 0.5 tbsp. l Uro
  • potassium sulfate - 1 tsp;
  • vai i le vevela o le potu - 10 lita.

E faatagaina e ave 3 tbsp. l nitroammophoski nai lo le superphosphate ma le ammonium nitrate i lenei fua, ae o le uluai lomiga e sili atu ona faapaleniina ma o lea e sili ai.

Urea o le igoa lona lua, Urea, ma lona mea oona oona e tusa ma le faalua pe maualuga e pei o le ammonium nitrate

O nei vaega uma e faasolosolo solo i le vai, ma o le mea e maua mai ai le faʻafefiloi o loʻo sasaa i lalo ole tasi togavao i soʻo se auala ua taua i luga. Ina ia faʻamafanafana le lua o vao, e tatau ona toe faʻaleleia le vaifofo pe, i le tulaga o le faʻamalosia muamua o le faʻamaina o laau, muamua faʻalua pe faalua le faʻasalaga.

Vaega! O lea ituaiga e fetaui lelei mo uluai uluai ofu faaopoopo e lua, aua e le aofia ai le tolu o le ammonium nitrate.

Afai e tatau ai, o le faʻatagaga faaopoopo o soʻo se mea e mafai ona fai pe a fai o le tagata fai togalaau, e tusa ai ma faʻailoga ua faʻamatalaina i luga, na ia vaaia le leai o se mea tutusa i le laau.

E aoga foi le felafoaʻi ma le sulfate uʻamea, lea e fesoasoani i le puipuia o le fatuina mai le saisaʻi ma faʻamafu ai le uʻamea. O le vaifofo ua saunia i le fua faatatau o le 50 g o le 5% o le vai mo le 10 l vai.

I le isi itu, e mafai pea ona e faʻasusuina vine i ni mea faʻapitoa faʻamalosi ua faia i le faʻatoʻaga faʻatoʻaga:

  • Novofert;
  • "Mortar" ma isi.

I le faʻaopoopoga i mea autu o minerale, o le tuufaatasiga o ia ituaiga fugalaau e masani ona aofia ai le tele o elemene elemene - "vitamini" mo le laau

Faʻafefea ona faʻamautinoa le lelei o le faʻapala

O mea aoga e tatau ona faʻaaoga i le aʻa autu. O mea taumafa o aʻafiaga lona lua o le a fesoasoani i lo latou alualu i luma nai lo le felauaiga o mea e tatau ai mo le vine i pito o tumutumu ma fua.

Ina ia mautinoa le tuʻuina atu o le faʻaauau i le aʻa, e fautuaina le totoina o le toto e fai i le ogatotonu o se paipa paipa paipa 1 m le lautele e faʻaofi i totonu o le eleele i le loloto o le 50 cm.

Afai o sea mea na tupu e leʻi faia, o isi metotia e mafai ona faʻaaoga:

  • kiliina o se fagu faataamilo i le nofoaga e tulaueleele ai i le loloto o le 5 cm - o le suauu e tatau ona sasaa i ai;
  • le faʻatulagaina o le tele o meaʻai ma le iʻu i le 5 cm i le mamao e tasi mai le ogatotonu o le tau.

Taua! O le faʻaleleia o le salalau o le faʻaleleia e maua mai ona o le faʻateleina o le faʻamaina o le laau i ni nai itula ao le i fafaga.

O le faʻaleleia o ia mea e lata ane i le fatuina o ia lava e tatau ona faia ma le faaeteete ina ia le aʻafia ai ona aa

Laʻei pito i fafo

O lenei ituaiga o loʻo faia e ala i le pulupuluina o se vaifofo o le faʻamaina i lau o vine. Latou te vave aʻafia le susu ma faʻafefe uma elemene.

O le tuufaatasiga ua saunia e tusa ai ma le fuafuaga lava e tasi e pei o le afu o luga o le aʻa, na o micronutrients e pei o le boron, zinc, copper, etc. ua faaopoopo atu. E faaopoopo atu i le 50 kalama o le suka i le 10 lita o le fofo. E tatau mo le faʻavave ona faʻaleleia le suavai mai laulaau.

O le mea ua maeʻa ona faʻaaoga, o loʻo faʻaaogaina nei:

  • Florovit
  • "Biopon";
  • "Matai" ma isi.

Mo le fufuluina, o fugalaʻau faʻasaina o se mea malie e mafai ona faʻaaogaina: lefulefu, afua mai vao, ma isi.

O nei fomaʻi e pei o le faʻaleleia o le siosiomaga pe a mafai ma e leai se totogi sei vagana ai galuega, o le mea lea, pe a foliga o se laau e ola maloloina pe na o lalo ifo o le aafiaga ole mea ole mea ole mea, ole a le faʻagataina?

E i ai se fua lelei: 1 lita o le apaʻau o loʻo faʻafefiloi ma le 5 lita o le vai. O le fofo e faʻaaoga mo le sefulu aso.

Afai e te mulimuli i fautuaga faʻapitoa mo le tautotogo o le tautotogo o vine i le tautoulu, e mafai ona e fiafia i vine matutua.

Faataʻitaʻiga o ituaiga vine ma vave le lelei: Delight, Zest ma Kodryanka

Faʻafefea ona fafaga vine: vitio mo tagata amata

Faʻamatalaga e uiga i le fafagaina o le tautotogo ma le lelei

I le amataga o le tautotogo, o le nitrogen, e taʻua o le calcium nitrate, e le lelei, ae fautuaina e filifili le taimi ao lei oʻo i le timu ina ia le mafai ona sosolo ma fufulu vave ile eleele. Ona ou fafagaina lea i na aso pe a ou le paie; D, soluble fatịlaʻi i se mataua.

konctantin

//lozavrn.ru/index.php?topic=2383.0

Pe a uma ona tatala le vao, ou te siakiina le tulaga o le vine (leai se mea lelei, faaleagaina le masini, pe afai e lelei mea uma ona ou faia lea o se "mea mamago" o le vine i le taamilosaga ma o le fesili o le a le mea na e faia vine (faaopoopo mea faaopoopo mo le taumalulu, po o le fafagaina o fugalaau, saunia o vine mo le totoina , pe o le a lona matua) I le mavae ai o le taumalulu, ou te togafitia le 3% i le sulfate uʻamea pe 5-7% urea + 0.5% suauu sulfate (o le togafitiga e taʻua o togafiti), pe a maeʻa ona ou faatalitali mo tumutumu ia fuga ma pe faapefea ona atiaʻe. manaʻomia luga o le susu.

Le manuia

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=42161

Ou te faʻamamāina uma le mulch mo le taumalulu. Ala. Ona ou ufiufi lea o vine. I le tautotogo ou te faia ni pits i tafatafa o vine ma se aisa, ou te aumaia mea faʻalautele ma vai inu, ma o le mulch e faʻaalia ma le mutia mowed mo le tautotogo. Afai e te faʻasalalauina manua i luga, o le a le maua ai se mea e te manao i ai - o le a faigofie ona faateleina le maualuga o le palapala humus pito i luga. Ina ia faʻaleleia, o vine e tatau ona maua mai meaʻai mai lau vao, o lona uiga e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le manua i le fofo vai ole vai. Pe a le eliina meaola, o le a vave lava ona lafoaia ma o le a foliga mai o le a leai se mea e maua ai le gaʻo.

Puzenko Natalya

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?f=115&t=525&sid=4fd3f2012eacfdaf93357c02cb673422&start=10

Vaʻaiga e le fiafia i manu laiti i ni atigi popo. Ina ua mavae le tele o suesuega, na ou oo i le faaiuga o se 10g / pakete o le matai i luga o le togavao muamua o le mataala e lava le tele o le mafaufau i le lua ua tumu, pe afai e aumai i totonu o le aʻa. se afā ma se fagotaga fagota i le tulimanu o le lua tulaʻi ma se poloka o le 30 cm ma sasaa ai le afa pakete. o faʻataʻitaʻiga ma ni maualuga maualuga ae e leʻi maua ai ni iuga sili ona lelei pe faʻaleagaina ai le tuputupu aʻe o le mea itiiti. Apala o le 20 kalama / pakete o le masima-fualaʻau vao 300 g vaifofo i luga o se togavao, laʻau paʻu ma le mafai ona vavae ese mai le eleele mo le lua vaiaso. o le puaa i lalo o le pavagodka, i le masina o May o le afa o le paluga, na moe seia oʻo i le ogatotonu o Iuni. I tagata matutua matutua mai 20 g / pakete i auala eseese, fai mai Arcadia faafetai ma faanatinati e pei o se mea leaga, Lau Lau e pa'ū i totonu o se pine. Ou te manatu e faalagolago i le tele o mea, pe afai e te sasaa atu i totonu o se paipa vaʻaia, ona i ai lea i se tau vevela o loʻo puipuia e aʻa ma fofo mai ia i latou na ou taumafai ai, ou. gaʻo, superphosphate, i le maualuga o le 20 g se pakete i oʻu tulaga e masani ona mu ai aʻa. mea atonu e le tupu i timuga timuga.

_Victor_

//forum.vinograd.info/showthread.php?p=1452158

Fertilizing vine i le tautotogo e mafai ai e faifaatoaga ona faʻamalosia ma faʻaleleia le laau, faʻapea foi ma le puipuia mai le malulu. O le faʻaaoga lelei ma le talafeagai o le faʻamalositino o le a taʻitaʻia ai le faʻalautele faaletausaga i le tele o vao ma lanu lanumeamata lanumeamata ma se fua tele o fua o fualaau suamalie matagofie.