Fugalaau

Clerodendrum: ituaiga ma ituaiga, faafitauli i le tuputupu ae

O le totonugalemu ole fugalaau called clerodendrum (Clerodendmm) e patino i le aiga Verbena. Togalaau o le Aigaland Plants Forestforest Eastern Hemisphere, Iapani. I le vaomatua, o se vine vine matagofie. O le igoa o lenei fugalaau e sau mai le tuufaatasiga o upu Eleni e lua, o lona uiga o le "laau o le mala." O Clerodendrum e taʻua foi o Volcameria poo le fugalaau "Alofa le lelei."

O le totoina o le fugalaau i le fale na amata talu ai nei talu ai, talu ai mo se taimi umi na le mafai e le faifaatoaga ona fananau fatuga e faigofie ona fetuunai i tulaga o le fale. O le mea lea, e mafai ona iloa nei laau totō i greenhouses.

Laʻau, fualaau aina ma fualaau aina o clerodendrum

O Clerodendrum e mafai ona taʻusalaina pe puipui, ae o le tele oi latou o loʻo i ai le fausaga o fuele ma ni faʻaʻau umi. I le fale, i le faʻaaogaina o le auala, o le a mafai ai ona fausia se foliga matagofie matagofie, laau-pei o le vao.

O laʻau e lamolemole le lanu-lanu mumu poʻo le lanumeamata. I luga oi latou o laulaau i luga o petioles, lanumeamata lanumeamata poʻo le emerald. Clerodendrum, faʻalagolago i le ituaiga o meaola, o loʻo manino le vaaia i le ata, atonu e eseese laupepa:

Clodendrum cordate (C. speciosissimum).


Clodendrum ovate (C. inerme, C. ugandense).


Clerodendrum oval (C. wallichiana).


O le lau o laʻau e lamolemole (C. wallichiana) poʻo faʻanoanoa (C. Bungei), ma ona pito e mafai ona i ai ni nifo laiti, mo se faʻataʻitaʻiga, pei o le C. philippinum, C. Fragrans. O latou umi e mafai ona oʻo atu i le 20 cm, ma veins e manino lava le iloa i luga.

E fuga mai ia Aperila e oʻo ia Oketopa, e aliali mai pusa i le axils i luga o ponaivi. Inflorescences e mafai ona avea ma mea e faʻaaogaina poʻo le faʻaaogaina. O le maualuga o le tasi fugalaau e mafai ona oʻo i le 2.5 cm, e masani lava ona i ai se foliga e pei o le logo-logo (e oʻo i le 3 cm le umi). Clerodendrum, e faalagolago i le ituaiga, ei ai ni lanu lanumoana (Uganda), mumu (Thompson, susulu) po o le piniki (Bunge). O le manogi e sau mai le vao vavalalata o se ituaiga ituaiga laau e ese foi.

O fua e fua tele, moli, e oo i le 1 cm le umi e faia pe a maeʻa ona faʻafefeteina, ma totonu e tasi le fatu.

Ituaiga ma ituaiga o clerodendrum: ata ma faʻamatalaga o ituaiga

I le ituaiga o clerodendrum, e sili atu ma le 300 ituaiga. O le tele o nei mea o loʻo faʻamatalaina o laau totō ma le tele o le laʻau. O nisi o latou ituaiga o loʻo faʻaaogaina e pei o togalaau faʻatoʻaga i atunuu o loʻo i ai le mafanafana. Mo se faʻataʻitaʻiga, K. manogi (C. fragrans) faʻalua, lanu mumu-lanu violē. E i ai se manogi suamalie ma se paʻi o citrus.

Ae mo atunuu i le vaitau o le fesuiaiga o le sami, e tele ituaiga o vine o nei vine, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se fale. E ui lava e le tele ni pitonuu, e iai ituaiga meaola ma a latou ituaiga e mafai ona faamatalaina:

Clerodendrum Thomson (C. thomsonae).

Clerodendrum susulu (C. mamalu).

Clerodendrum Inerme ituaiga eseese Variegatny.

Clerodendrum Bunge (S. bungei).

Clerodendrum matagofie (C. vaʻaiga).

Faigalotu pepelo (C. fallax).

Ugandan clerodendrum (C. ugandense).

Clerodendrum Filipino (C. philippinum).

Vaavaai i lalo i nisi o meaola faʻatoʻaga ma isi o latou ituaiga i le ata, vaai i se faʻamatalaga auiliili o latou taʻitasi:



O Thomson's brarodrums (C. thomsonae) ma fugalaau lanumumu ma se ipu paepae na faʻaaogaina lautele. Laua e oo i le 20 cm le umi, atoa, lanu uliuli lanu, lanu e oʻo atu i le maualuga o le 3 m. O pi taʻitasi e oo i le 2.5 cm le tele, ma le lanu e pei o se paʻepaʻe paʻepaʻe po o se kulimi, i luga o le pito o le moli "mumu" fetu. O fugalaau laiti e faʻaputuina i mea faʻapitoa. O le mea lea o meaola masani i totonu o le vaomatua e pei o - Thompson's Clodendrum.

Vaavaai atu i ituaiga o faʻamaʻi vavalalata i le ata:


E mafai ona vaaia muamua ia Mati, ma toe mafai foi e le liana ona maua le lanu i le tautoulu. A maeʻa le mumu, ona tumau pea lea o ipu i luga o le laau mo se taimi umi, ae i le taimi lava e tasi ua avea lona malu ma lilac.


Clerodendrum e manaia - o se ituaiga o laau vao, e pei o le taamilomilo, siaki. O le foliga o laulaau e lapotopoto, fatu-foliga e oʻo i le 8 cm le umi, e oo i le 6 cm le lautele, o pito e vaʻaia. Briliant clerodendrum o se tasi o nai ituaiga o laau lea e umi ona totogo, e mafai ona toetoe lava atoa le tausaga. I le taimi lea, o le a aliali mai i luga o le vine, o faʻavavega e pei o talipupuni e pei o talipupuni e pei o talipupuni-e pei o le uila, lea o le a faasolosolo malie ona suia e le tasi le isi.


Clerodendrum o ituaiga o Inerme e ese mai i laʻau ovale o se paolo maa. Inflorescences e pei o moa ma ni uumi uumi o se lanu violē. I totonu o le Inerme, o ituaiga eseese o laʻau o le Variegate o loʻo faʻaalia mai i le i ai o ni mea lamolemole, lea e mafua ai le lanu o lanu meamata e pei o le maamora.


Clerodendrum Bunge O se vine e vave ona ola, o lea e ala i le tipiina o laʻau e mafai ona faigofie ona fausia ai se laau i le ituaiga o laau laʻau. E i ai fatu lanu, pouliuli lanumeamata i le lanu. O se uiga sili ona lelei o lenei fugalaau fale o le pe afai e faʻaalia i le susulu o le la, e avea ona laʻau o se lilac hue. Ma afai e le lava le malamalama o le laau, ona pau lea.


Clodendrum o lenei fugalaau e fuga mai i kulupu buds lea e aliali mai i pito o le mama. Ae a fuga mai fugalaau, latou te suia la latou lanu, mauaina se paʻu piniki mumu i se tulaga fugalaau. E tele mea e le mafai ona maua, e pei o se faʻafeiloaiga.


Beautiful Clerodendrum - O se laʻau faʻamalosi faʻatasi ma pine e iai foliga e 4. O laʻau e foliga mai i le fatu ma e laʻititi laʻititi, o le pito o le sami. O mea e sili ona manaia o lenei ituaiga, lea e aoina i paʻu o le apical type, o ipu lanu violē ma le lanu moana mumu. E mafai ona matauina uluaʻi fuʻa i Iuni, o le vaitau o le fugalaau e faaiʻu ia Setema.

Vaavaai i isi ituaiga o fugalaau clerodendrum i le ata ma talisapaia a latou mea teuteu:



E ui i lona matagofie uma, o lenei laau e le o se mea e sili ona manaia i le tausiga ma le galueaina, ae e manaʻomia pea sina gauai.

O Clerodendrum o lea la ua samasama, ua pisia ma ua pauu lauusiusi

O le laau e faʻapitoa, i le taumafanafana i le aoauli e manaʻomia le puipuiga mai le susulu o le la. O le mea pito sili ona talafeagai mo lenei fale o vine o le a avea ma faamalama o sasaʻe poʻo sisifo. E lava le lafoaʻi malamalama mo le fugalaau, lea o le a aʻafia ai lona atinaʻe. O le toʻatele o faifaatoʻaga e matauina afai o se fagu e tuʻuina i luga o le windowsill o le faamalama i matu, o le a amata ona paʻu laʻau i luga o le pitonuu. O se faailoga manino lea e leai sona la. O le le lava o le malamalama e mafai foi ona maua mai i le mea moni e faapea, o le leaga o le laau e le o se mea vaivai pe leai foi. E le manaʻomia foi le tuʻuina o le clerodendrum i le faʻasalalau i saute - o le mafuaaga autu lea e lanu samasama ai ma e le toe gaʻo. Faatasi ai ma le umi o le faʻaalia i le laina i le susulu o le la, e susunuina ona laʻau, lea e aafia ai lona teuteuga. O le vaifofo i le faafitauli e mafai ona avea ma se fesiitaiga i se isi nofoaga sili atu ona lelei poʻo le ufiufi o le fugalaau.

O le vevela i le taumalulu e tatau ona + 12-15 ° C, lea e maua ai le laau ma le filemu i le taumalulu ma e fesoasoani i le faʻaopoopoina o le pulupulu.


E manaomia e le laau le maualuga maualuga o le susu, o lea e tatau ai ona pamu laulaau ma vai mama ma sili atu pe afai e fofo. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e tatau ai ona puipuia le vine mai mea faʻavevela i le taumalulu, lea e faʻagogo ai le ea i tafatafa o le vaalele. Ina ia faʻaitiitia le leaga o le aʻafiaga, e mafai ona e faʻaaogaina se fata ma le maligi susu, lea e tatau ona tuʻu ai se fugalaau. O le faʻaititia o le pasene o le faʻafefe o fuamoa e mafai foi ona avea ma mafuaʻaga autu e mafua ai ona lanu samasama le laʻau i luga o le ufiufi. E mafai ona e foia lenei faafitauli i le naʻo le faʻamaoniaina o lenei faailo.

O le pito sili ona lelei mo le alalafaga e mai turf ma eleele laulaau, humus, peat ma sand (2: 2: 1: 1: 1). E tatau ona malie, sina malie.

Totoina ma le totoina o palakalafa

Afai e avea oe ma pule o le pitonuu, ona tatau loa lea ona e malamalama o lenei laau e sau mai i vailaʻau, pe a vevela ma e matua susu i le taimi e tasi. O le mea lea, i le mea e gata ai, ia maua le fugalaau i nei tulaga. O faʻaaliga autu e tatau ona e gauai atu i ai pe a tupu aʻe lau faiva:

  1. Faʻasa.
  2. Laʻei pito sili.
  3. Teuteu.
  4. Suiga

Afai tatou te talanoa e uiga i le puleaina o le vai, ona tatau lea ona tatou tausisi i se tulafono patino: o le maualuga o le vevela o le ea lata ane, o le tele o le palapala e tatau ona i ai. Ae aua le faʻatumu le laau, o le autu autu o le faʻagogoina o le pito i luga o le palapala i totonu o se fugalaau. Ma ia manatua foi, i le taimi o se vaitaimi o le alualu i luma tuputupu ae o le faʻamalosia o loʻo manaomia. I le taumafanafana, e tatau ona susu le palapala. Mo le faʻaleleia o le eleele e tatau ona faʻaaoga vai vai, potu vevela.


Fugalaau o le fale o carrodendrum pe a tuua e manaʻomia le taimi talafeagai. O lenei mea o le a fesoasoani ia i latou e atiina ae atoatoa ma tuuina atu le tele o fugalaau. O le laau e tatau ona fafaga faʻatasi i le masina ma faʻamaʻi atoa ma fugalaau fugalaau faapitoa:

  1. "Kemira Flower".
  2. "Faatoaga mo le totoina o laau toto."
  3. "Pokon" et al.

A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, o le taimi ole faʻaaogaina o vailaau aoga e mafai ona faʻatupulaʻia e oʻo ile 1 taimi i le 14-16 aso. I le taimi lea, o le fugalaau e sili atu ona faʻaaogaina minerale, o lea o le masani ai o le faia o lavalava e le o se mea e sili atu.

I tausaga uma i le amataga o le tautotogo, e tatau ona totoina laau laiti i totonu o se atigi pusa lapoa ma eleele lelei ma lelei alavai (2-3 cm). Mo se fugalaau tuai, e tatau ona faʻapena se faiga faʻatasi ma se taimi e 1 taimi i le 3-4 tausaga. O le totōina o le fale i totonu o se fagu fou e tatau ona faia i le tautotogo. Faia lenei galuega e ala i le faʻalauteleina o laau. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e le faʻaleagaina le aʻa o le fugalaau ma i le taimi lava e faʻamalosia ai le eleele ma mea aoga.

Saunia se ipu lapoa mo le gaosiga nai lo le vine vine. I le pito i lalo, a aunoa ma le toilalo, taoto se vaega o vai fou. Faatumu pe tusa ma le 1/3 o le fugalaau ma le eleele fou, faaopoopo i ai sina vaega itiiti o oneone i le eleele. O le isi mea, faʻapipiʻi tuusaʻo i le mea e faʻaaogaina. Ina ia amata, sogi lelei le polo i le eleele. Pe a faʻafefiloi le vai, toso ese le pusa mai le potoa tuai ma le eleele. Ave i ai i se fugalaau fou ua saunia ma ufiufi ai le osofaiga i eleele fou.


Toto i le fausiaina o le pale o le palarodendrum i le fale

Pe a faʻatulagaina, e mafai ona faʻaopoopoina lenei faʻagasolo i fugalaau fugalaau. Ua maeʻa ona faʻaaogaina faagasologa uumi ma vaivai, ma tuʻuina atu i le laau se foliga sili atu ona matagofie, e mafai ona fusiina. O le faʻavaeina o le pale o le clerodendrum e taua tele, talu ai o lenei fugalaau e maua mai i vine, o lona tele e mafai ona oʻo i le 2-3 mita, e le talafeagai i totonu o le fale. Ma na o le teuteuina masani o le a fesoasoani e faatumauina le foliga o se togavao teuteu po o se laau.

O le teuteuina vave o se laau o le aveeseina lea o le 1/3 o le umi o le mama malo. O le faʻavasegaina faaletausaga o clerodendrum e faʻaleleia ai le tele o fugalaau.


A o tuputupu ae i le fale, o lenei vine e masani lava ona pei o se laau tele. Mo le faia o lenei mea, i le amataga o le tautotogo, e selesele uma aʻa i le tele o le 7 cm mai le fua o le tuputupu ae. Ona amata ai lea ona ola lelei le laau, o pine fou ma o laulaau e foliga mai ma o le taunuuga o se togavao matagofie.

E faʻapipifea ona faʻatoʻosaʻoina lala lala clododendrum

Afai e te manaʻo e fai se laupepa i se foliga o se laau laʻititi, ona e manaʻomia lea ona e iloa lelei pe faapefea ona faʻapipiʻi lelei lala o le clerodendrum. Pe a fai se fugalaau talavou, e tatau ona aveese ia laau laau, ma tuu ai se tasi e tele, malosi ma maloloina. O nei galuega uma e faʻatinoina seʻia oʻo i le 0.8 m le fua o le laau. O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina lea o le pito i luga o le ogalaau. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona vave amata ona atiina ae ni taamilosaga lanu. I tausaga na sosoo ai, o lala ua foliga mai e tatau ona faapipii e fausia ai se pale. I lenei tulaga, e tatau ona e aveesea uma totogo e ono aliali mai i luga o le eleele i le eleele.

Aua e te ita pe ae maitauina o lau laau mamago na aliali i luga o lau vine. O le mea moni, o nisi o ituaiga o laau e faʻatulaʻia ai le tutupu aʻe o latou lava laau, faʻamago ese ai tanu tetele. Mo vaʻavaʻai ma lenei mea, e tatau ona aofia ai i le teuteuina o le togi i le fale.

O le auala o le faʻasiliina o le alavai i le fale e ala i le vavaeina

E pei o le totoina o soʻo se isi fugalaau, e toatele e popole i le fesili pe faʻapefea ona tupu mai lenei sui o le aiga o Verbenov. O le auala sili ona taatele o le tipi i le tautotogo, ma o ituaiga e maua ai fugalaau faigofie e mafai ona fatuina ma clerodendrum.


Pe a faʻasalalau e ala i le tipi, e mafai ona tuʻuina mea e toto i totonu o le vai seia oʻo mai aʻa, pe totō vave i le eleele ua saunia. Afai ua e filifilia le auala muamua, ona saunia lea o se ipu i vai mama, lea, ina ia faʻavaveina ai foliga o aʻa, e mafai ona e faʻaopoopoina "Kornevin." E tuʻuina le 'ie i totonu o lenei vai, e tatau ona teuina i se mea manaia ma mafanafana. A maeʻa aʻa muamua ona aliali mai i luga o le tatupu, e tatau ona siitia atu i le faʻapalapala palapala palapala.

I le tulaga o le totoina vave o le afaina i le eleele, o le faatalitali mo le aliali mai o aʻa e le o manaʻomia.

E le gata i lea, e tusa lava pe o le a le auala e te ola ai, ae o le fausiaina o loʻo faia i le fale e faʻaalia ai le tausiga o le vavae. Mo ia, e tatau ona faia ni fale e faʻaaoga ai le greenhouses i le ufiufi lea i le cellophane poʻo se fagu. O le fagu mea e totoina e tatau ona tuʻuina i se mea manaia ma mafanafana. O totogo totō e tatau ona faʻamalosi i aso uma, faʻamamaina le palapala pe'ā tatau ai. O le taimi lava e amata ai laulaau muamua i luga o le tipi, lea e taʻu mai ai le manuia o le totoina o le laau, ua aveeseina le cellophane poo le ata. O le fugalaau fugalaau o le clerodendrum e manaʻomia le tausiga tutusa i le fale o se tagata matua, ma o le uluai totoga i totonu o se fugalaau tele e tatau ona faia e le muamua i le 12 i le 13 masina mulimuli ane.

E faʻafefea ona faʻapipiʻi fatu palarodendrum

Afai ei ai ni fatu o lenei laau, ona tatau lea ona totoina i le faaiuga o le taumalulu i se lautele, ae le o se loloto loloto. A maeʻa le 2-2.5 vaiaso, ona tupu mai ai lea. A maeʻa lau laʻau 2-3 muamua ona faʻavae i luga o laʻau, lea e tatau ona aveeseina ao latou tuputupu ae, e tatau ona faia le togi. E mafai ona faia le taʻavale i ipu faʻaaogaina, i le pito i lalo o loʻo faʻaaogaina ai ni vaitafe tetele. Ona totoina lea o laau totō i ni ipu eseese. Faatasi ai ma lenei gaosiga e tatau ona maua ai:

  1. Faʻateleina le suāsusu.
  2. Luga: i le ao - + 20, i le po - +16 tikeri.

O lenei ua e iloa mea lilo uma o le tuputupu aʻe o le palaldendrum ma le auala e faʻapipiʻiina ai e ala i le tipi ma fatu. E tatau ona e iloa, o se taumafaiga laitiiti i le tausiga o lenei laau, o le a mafai ona e faʻafiafiaina oe i se lanu mauoa ma matagofie.

Aisea e le tupu mai ai le fugalaau: laau faamai ma meaola faalafua

O le tele o taimi, o suiga i le tuputupu aʻe, atinaʻe, ma le tele o meaola e mafai ona matauina i mataupu o le le tausia lelei o lenei fale. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona e iloa se mea sese i le totoina o le fugalaau ma faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mafuaaga e amata ai ona lanu lanu samasama, ma o nisi taimi atonu o le a amata ona faʻavaivai le laau, o le a le lava le suāsusu, tausiga i se potu vevela tele, poʻo le faaumiumi faʻaalia i le lau ile susulu o le la.


Fai mai fugalaau o le laau e matua puipuia lava i faʻamaʻi. O le tele lava o taimi, e mafai ona matauina nofoaga o chlorosis i laulaau o lenei liana.Mo le vaʻaia, o le faʻaalia o se faʻamaʻi faʻapea o le leai o se uʻamea i le eleele. Ina ia taofia nei faiga leaga, o togalaau e togafitia ma sauniuniga e aofia ai le elemene (iron chelate). Mo laau toto ma faailoga o chlorosis, o ia ituaiga togafitiga e tatau ona faia faatolu i le tausaga.

I le faatusatusa atu i faʻamaʻi, o iniseti leaga o se faʻafitauli tele pe a tupu aʻe. O faʻamaʻi faʻalavelave sili ona taatele e mafai ona maua i luga o:

  1. Spider mite.
  2. Aphids.
  3. Whitefly

Spider mite e aliali mai i totonu o vaega o le fale ma e foliga mai o se upega tafaʻi. I lenei tulaga, e mafai ona mataʻituina le tulaga vaivai o le laʻau. Ina ia faʻafefe nei iniseti, e tatau ona faʻaaoga sauniuniga o vailaʻau (Akarin, Talstar, Vitoverm, Vertimek). Lafoa le laau, pe afai e le o fai mai isi faatonuga, e tatau ona tasi, ma se isi togafitiga e tatau ona faia i le maeʻa ai o le 14 aso


Aphids - o se meaola na avea ma mafuaʻaga e le fuga ai pe tuʻuina atu ai foi i totonu o le fale ni fomaʻi mataga. E mafai e le fugalaau ona vave fuafuaina lona auai i luga o le laau. E masani lava o le aphid e nofo i vaega ma taulaʻi i lau, i le pito i lalo o le fugalaau. E 'ai e ia le sua o le laau ma o se vailaau o faʻamaʻi viral. Pe a aliali mai i luga o le alalaʻau, tipi mea elemene, ma togafitia le fugalaau i sauniuniga kemisi ("Aktara", "Komandor", "Corado").


Whitefly E foliga mai o le ogatotonu o loʻo manino le vaaia e oʻo lava i se mamao. Na te tuʻuina ona aʻa i le pito i lalo o laulaʻau, ma o faagasologa o lona olaga e taʻitaʻia ai le lanu o le laau e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe. Faatasi ai ma le toilalo o le clerodendrum e se whitefly, e tatau ona aveese uma vaega ua afaina ma fuga le fugalaau i le fiva.

E faʻafefea ona faʻaleleia le fugalaau i le fale

Aʻo tuputupu aʻe le alalaʻau, e manaʻomia e tagata taʻitasi taʻitoʻatasi le laʻau e tuʻuina atu se lanu matagofie ma lanu. Ae le o tagata uma e manuia i le ausiaina o lenei mea. O le mea lea, e toʻatele e fiafia i le fesili pe faʻafefea ona fai le fugalaau i le fale. O tulafono faavae nei:

  1. Tumau lelei i le taumalulu (i le va o le12 ma le15).
  2. Faʻasusu vai.
  3. Fertilizing ao faagasolo se vaitaimi o le faateleina o le tuputupu aʻe.

Afai e te vaʻaia o lau kiliatalaina ua liu samasama ma ua paʻu lauusiusi, ona vaavaai lea mo ni mea sese i le tausiga:

  1. Le lelei pe le lava le suāvai.
  2. Ava malulu.
  3. Taofi le susulu o le la.

I le tele o tulaga, o le faʻaaogaina o nei aʻafiaga mai fafo i luga o le laau, e mafai ona aumai le atinaʻeina o le fugalaau i tulaga masani, faʻapupula vave ma maua ai le tele ma le vevela.