O le togalaau

Fefaʻatau faʻatau - faʻamafanafana malulu

E i ai mea e leai se mea e mafai ona e ola ai, ae a oʻo mai i totonu o le fale, latou te faafaigofieina le olaga ina ia avea ma mea taua ma talafeagai. E fesoʻotaʻi lenei mea i se mea fou aoga - o se faaputuga malulu.

Aotelega o le Batiri: Faʻatau ma Talosaga

O le faaputuga malulu o se masini laʻititi lea o lana galuega autu o le faatumauina o se malulu malulu mo se taimi umi. O le masini komepiuta e faigofie: o se pusa faʻapipiʻi ua tumu i se mea e maua ai le vevela maualuga, o lona uiga, le mafai ona aoina le vevela, o lea mea e faʻamafanafana ai.

E faigofie tele ma lelei le faʻaaogaina o le faaputuga malulu ile fale, i tulaga femalagaaʻi. Latou te faʻamalieina lelei le malulu i pusa tioata e avea o se mea malulu. E fautuaina e le au gaosi le faʻaaogaina o le masini eletise e tasi mo le 15 lita o le manava o le gaosiga, ae mo le saogalemu o le faʻasaoina o le malulu e sili atu ona faʻaoga 2-3 ipu.

Ma i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina le pusa mo le faʻamalosi malosi, tuʻuina i totonu o le pusaaisa ma faʻaleleia ai le malūlū o le malulu i totonu, ma e oʻo lava ina faʻateleina le mana o le malulu. O le a tautua foi pamu i le tulaga o le faaleagaina o le pusaaisa.

I le tulaga o faafitauli i le eletise, o le a fesoasoani le batini e faʻasaoina oloa seia oʻo ina latou foia faafitauli i le eletise.

O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o oloa faʻamalosi i totonu o le falemaʻi ma faʻalauiloaina oloa ma mea e mafai ona pala.

Sauniuniga ma taga

O le saunia o se faaputuga malulu mo le faʻaaogaina e le faigata. O koneteina o loʻo tuʻu i le pusaaisa, liliu i luga le auala sili ona manaia, mo le taimi talafeagai e faʻamaʻapeʻa atoa le vai. O le faʻamalolo taimi e tuusaʻo lava i luga o le ituaiga o meaʻai. Ona mafai lea ona e faʻaaogaina i se ato isometric mo se aso, o le a faʻaalu le vevela o le pusa mai oloa, ma teu fou.

O le ola faʻaola e faʻalagolago i le tele o mea:

  • ituaiga o le maa;
  • puipuia o meatotino ma le tele o le taga;
  • fetuunaiga o le tulaga faatulagaina;
  • muamua vevela o oloa.

Faʻalagolago i le tele o le taga, atonu e te manaʻomia ni nai maʻa. E taua tele le tuʻu sao i totonu o le avanoa avanoa:

  • e mafai ona tuʻuina i luga o aiaiga;
  • fesuiai i lalo i luga o papa;
  • nofoaga i luga ma lalo.

Aʻo faʻapipiʻi le meaʻai i totonu o le pusa maa, e toso ese mai fafo o le taga, fufuluina i le vai, faʻamamaina ma faʻagogo ma toe tuʻu i le pusaaisa.

E taua le teuina o le faaputuga malulu ae e le o faʻaaogaina i totonu o le pusaaisa, e mautinoa ai le saogalemu o le faaputuga ma faʻaleleia le ola o le masini faʻavelaina.

Ituaiga o maʻa malulu

O foliga vaaia o papa malulu malulu e faalagolago i lona faamoemoega. O le tele o taimi latou te faʻasolosolo ma faʻalelei, lea e mautinoa ai le lelei fesoʻotaʻiga ma talafeagai. O le atigi na faia i se vailaʻau malosi ma le malosi e le suia ai lona foliga poʻo se ata vevela eleelea, lea e mafai ai ona tuʻuina atu i le paʻa le foliga o manaʻomia aʻo leʻi faʻamalo.

O gaosiga e masani ona gaosia ni ituaiga autu se tolu o mea malulu malulu, e fuafua i luga o le mea faʻapipiʻi:

  • gel;
  • vai ma masima;
  • silicone.

Gel battery - o se taga ua tumu i le gel e faavae i luga o le carboxymethyl cellulose, faʻaaogaina mo faamoemoega e lua, o se elemene faʻamafanafana ma se elemene e mafai ona lagolago, pe a manaʻomia, maualuga le vevela. O le taimi aoga e umi. Saogalemu ma aoga.

O le masima masima o le faaputuga malulu i pusa palasitika malosi e mafai ona faatumauina le vevela mai -20 i le +8 tikeri Celsius. E fetaui lelei i lena mea e mafai ona e faʻaopopoina le fofo i le pusa.

Silikoni - o se pusa ata tifaga ma se mea faʻapipiʻi i totonu o le mea o loʻo iai le silicone. E ui i le mea moni e faapea o le vevela o lona tuufaatasiga o loo i ai i le va o le 0 i le +2 tikeri Celsius, ae o le umi o le faasaoina o sea ituaiga vevela e mafai ona oʻo atu i le fitu aso.

Filifilia o le mea sao

A filifilia se kamupanī malulu, e taua le mafaufau o le lanu lanumoana e le oi ai ni mea e faʻaaogaina ai: o lenei aafiaga e faʻaaogaina e le vali. O le taimi o le faʻaaogaina o maʻa e gaosia i le gaosiga o galuega e le gata. O maketi e mautinoa le faʻafefelelei o le siosiomaga ma le saogalemu o mea e le suia ai o latou uiga e faalagolago ile taimi ma fesuiaiga o le vevela. E masani lava, o le gafatia o se maa faʻamaonia e 250-800 ml.

A filifilia se puʻuna mo ou manaʻoga, ia mafaufau i ona faʻaiuga: voluma, mamanu, faʻapipiʻi o le mea faʻapipiʻi.

DIY masini

E mafai ona faʻatauina pamu i faleoloa faʻapitoa, tuʻu se poloaiga i luga o 'upega tafaʻilagi, ae mafai ona faia oe lava, i luga o le faavae o le "taugofie ma le fiafia." Ioe, o le autu autu o le tuufaatasiga o le vai, lea e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi i totonu o se pusa palasitika. I pamu o fale faigaluega, o le pusaaisa e aofia ai: vai, mea faʻamaʻi faʻamaʻi ma le carboxymethyl cellulose. O le mea mulimuli e avea ma se mafiafia ma pulea le faʻalauteleina o le vai i le taimi o le malulu.

E tusa ai ma mea ua taʻua i luga, tatou te ofoina atu nisi o fua mo le sauniaina o se vai mo se falemaʻi malulu fale.

Fua o fuainumera 1

Gaosiga o gaosiga:

  • i totonu o se lita o vaiinu masani, sili ona mafanafana, saunia se vaifofo fofo o le sodium chloride, faaopoopo atu i le 400 kalama o le sodium chloride (sodium chloride) ia;
  • faaopoopo le tolu lita o le vai i le tuufaatasiga ma faaopoopo i ai le aofaiga manaomia ole kelu pepa. O le tutusa o le vai e tatau ona pei o le gel;
  • sasaa le vaifofo i totonu o pusa palasitika ma se pulou sikulima poo totonu o fagu palasitika;
  • tuʻu i totonu o le pusaaisa ma faʻaalu.

O lea ituaiga pula e mafai ona umi se taimi e teu ai le vevela i totonu o se ato faapitoa e oo i -20 tikeri C.

Fua le fuainumera 2

Mo se fale e faia i le fale o le malulu: e tatau ona saunia se 20% o vaifofo o le masima. Mo le 100 kalama o se vaifofo, e tatau ona e faʻaoga le fua faatatau o vailaʻau: 20 kalama o masima e le manava, 1 gram o le CMC (kelu pepa pepa) ma le tele o vai.

O lenei tuufaatasiga o le maa e mafai ona faatumauina se malulu malulu e oo atu i -10 tikeri C.

Fua o le fuainumera 3

O le faigofie lea, e mafai e se tasi ona faʻamalosia le auala sili ona lelei ma le faia o se faaputuga malulu. E tatau ona faʻafefiloi le vai ma le pepa faapipii i le maualuga: 96 kalama + 4 kalama.

E itiiti ifo i le 1 tikeri Celsius i totonu o se ato meaai e mafai ona fatuina ai tulaga o le pusaaisa, ma o le a taofia mo sina taimi.

I le fale, e faigata ona faʻamautinoa lelei tulaga manaomia, o le mea lea, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le saogalemu pe a faʻaaoga ia maʻa malulu e faia i le fale, aemaise lava pe a fuafua e faʻaaoga mo le malulu o meaai.