Laʻau

Podocarp lapopoa tele

O se tasi o ponescarpus bonsai podocarpus sili ona sili ona manaia tele na lauiloa ona o lona paleni tulagaese. O le natura o se ogalaau tele lava, o le podocarpus e tosina atu i se lagona o le tele o itu ma e foliga mai o se kopi faaitiitia o tagata tino anamua. O laupepa lanu moana lanu enaena e foliga maualuga e faasaga i se paʻu o le uila. E le o se mea aupito sili ona taua, ae e le masani ai le ituaiga o talo. O le malosi i le taumalulu i totonu o potu e faʻapipiʻiina i le podocarpus ma le fiafia i le saʻo faʻamalosia ma teuteuina faapitoa.

Podocarp lapopoa (Podocarpus macrophyllus).

O le gaosiga ma le ofoofogia o le podocarpus i mea laiti

Charming evergreen podocarpus - o se tasi o sui pito sili ona matagofie o le ata matagofie o le laufanua, ma le fiafia i le tulaga ese o le lanu meamata pe a lelei ona afifiina i totonu o le togalaau aina. I le pepa, latou te fiafia foi i le tulaga o se fetu faapitoa. O Podocarpus ua tonu lava le manatu o se tasi o ituaiga pito sili ona matutua o le bonesai, lea na amata ona totoina i le pusa i le lua afe tausaga talu ai. O ofu mo le podocarpus na oʻo mai ia i matou mai le fausaga a Iapani, lea o le podocarpus lea e masani ona avea o se aiga e tali atu i ai. O le igoa faigofie mo le podocarpus, lapodilles, e tutusa lava ma le tusiga tuusao o le igoa Latina patino o Podocarpus.

I totonu o le aganuu, e naʻo le tasi le ituaiga podocarpus e faʻaaoga - podocarp tele-mai luga (Podocarpus macrophyllus) ma le tele o ituaiga ma vailaʻau, e ui lava i le natura o lenei laau o loʻo faʻatusalia e se tele o ituaiga meaola. I luga o le faʻatau, e tele lava mo podocarpus, latou te le faʻaalia ai foi le ituaiga o meaola, e faatatau i laau uma pei o Bonsai Podocarpus.

O Podocarpus o laau tetele ia e tutupu i le tele o mita i le natura, ae o le aganuu masani latou te taufaamataʻu pea e avea ma tagata maoae. A leai se puleaina ma teuteu taimi, o le podocarpus e mafai ona tupu e le sili atu i le 40-80 cm, ae maualuga atu i le 1.5 mita. O Podocarpus, i le mataupu faavae, ua manatu o se tasi o ituaiga sili ona tele, lea e mafua ona o le faapitoa o la latou teuteuina. O le paʻu Podocarpus e matagofie tele. O le lanu enaena o le uila e ese le matagofie o le lanu matagofie o lanu. O se vaitafe lanu samasama o laʻau talavou e faʻamalosia atili ai lenei eseesega. O le tamaititi talatala maoaʻe na osooso ma maua ai se uiga tulagaese.

O lau o lenei laau e masani ona faatusatusa i yews. Ae o le popocarpone e leai se toso ma le saogalemu e ese lava mai ia i latou, ma o laʻau lapopoa ma lapopoa e sili atu ona manatuaina le pine poo le rosemary. O le umi o le nila e mafai ona oʻo atu i le 10-12 cm. E manaʻomia e le flate needles le fuga o le "talavou" lanumumu, lanu susulu i le pouliuli, mafiafia ma le malulu. I luga o lālā, o laulaau o loʻo faʻatulagaina i luga o le laufanua, e fai ai ni o latou vaʻai tulaga ese i pito. Faʻalagolago i le eseesega, o laulaau o le podocarp e mafai ona pipii i itu, fatuina o se prickle curly, pe tupu saʻo, ma tuʻuina atu se faʻalavelave matuia. I podocarpus uma lava, o le pale e foliga mai e mafiafia.

Malamalama mo le podocarpus ma le nofoaga i totonu

O se meaola tele lenei o talo e manaʻomia le malamalama tele i le tausaga atoa. Le malamalama lelei e faʻasalalauina poʻo se la o le la e puipuia mai aoauli o le aoauli e lelei.

O le podocarpus e masani lava ona tuu i luga o faamalama. Latou te le fiafia i le tele o moli uila ma i totonu e le mafai ona latou totogiina mo le malamalama laitiiti. O Podocarpus e le fiafia i le itu i saute, sisifo poʻo sasaʻe.

Pe a tuʻuina le podocarpus, e tatau i se tasi i auala uma lava ona aloese mai soʻo se pitonuu ma ni vaʻalele poʻo ni mea faʻavevela.

Bonsai mai le laʻau lapopoa podocarp.

Tulaga o le vevela mo le podocarp ma le ea

I le taimi galue o le tuputupu ae, e mafai e le podocarpus uma ona feagai lelei ma soʻo se potu poʻo vevela vevela, e faʻalagolago i le tausiga faʻaeteete. E sili pe a oʻo i le maualuga o le taumafanafana, e teuina le podocarpus i le vevela o le 18 i le 20 tikeri. Ae o le vevela e mafai ona totogiina i le alu.

Aua e le manaomia le podocarpus, ae o se taumalulu malulu e manaomia. E sili ona lelei le ola o le laau ma e manaia i le taimi o le taumalulu, i le vevela o le 10 i le 15 tikeri. E le fiafia le laau i le malosi o le manava, o le maualuga e mafai ona faatagaina e 6 tikeri o le vevela. Afai e le mafai ona toe faʻaleleia tulaga malulu, ona tausia lea o le fale i le tele o le vevela talafeagai. O le siʻitia o le malūlūlūlū e faʻamalieina ai le maualuga o le vevela, ae o le mafanafana o le taumalulu o loʻo avea ma mafuaaga autu mo le leiloloa o lenei ituaiga talo.

O le podocarpus e fiafia e faʻaalu uma le taimi mafanafana i le ea fou. I totonu o le togalaau, i luga o le terrace poʻo le faapaleʻale, e mafai ona tuʻuina laau mai ia Me ia Setema, i le vave lava e sili atu le vevela o le po i le 15 tikeri Celsius. E sili atu le faʻafetaui lelei o le laau i se nofoaga fou, i le taimi muamua e ave i fafo mo se aso ma faasolosolo malie ai le faʻaaluina o le taimi na faʻaaluina i fafo. Ae o le tuʻuina o le podocarpus i le ea fou, e tatau ai ona e manatu o lenei ituaiga talofa e fiafia i faʻasalaga faʻasalalau ma o le a sili atu le popole mo ia. Pe a faʻatinoina mo podocarpus, e filifilia nofoaga filifilia.

Ole feʻaveaʻi masani o le a manaʻomia mo le podocarpus ma pe a teuina i totonu o le potu, e oʻo lava ile taimi o le taumalulu. O le avanoa i le ea fou o le tulaga sili lea ona taua mo le faatumauina o le matagofie o lenei ituaiga o talo. Ae i le taimi lava e tasi, e fefefe le podocarpus i faʻataʻitaʻiga ma e tatau ona faʻataunuʻu ma le faʻaeteete.

Tausia le podocarpus i le fale

O Podocarpus e le faigofie, ae le o le laau sili ona faigata o le bonsai e tupu. E manaʻomia e ia le tausiga faʻaeteete, e vave lava ona leiloa le malosi o le laau pe a misia i ona anotusi, ae le manaʻomia se isi faʻaopoopoga poʻo taumafaiga. O Podocarpus e mafai ona fautuaina mo le au fai togalaau masani, ma mo i latou o loo faatoa faamasani i lenei laau matagofie.

O taimi pito sili ona faigata i le gaosia o podocarpus o le fausiaina ma le tausisia o faʻamaoniga lelei o le susu.

Subcarp faʻaleleia ma faʻafefe

Ole taimi ole fafaga mo le podocarpus e filifilia e ala i le puleaina o le eleele palapala. O le sui e tatau ona tumau pea susu. Na o le pito i lalo e tatau ona mama i le va o vai. I le taimi lava e tasi, e le fiafia le laau i le manava ma le tele o le faʻamaina, e pei o soʻo se faʻamago malosi atu o se coma. Ae afai a maeʻa se lamala o loʻo i ai se avanoa e teu ai le laau e ala i le fagogoina o le fagu i le vai mo le vave faʻavave i le susu, o le a sili atu ona faigata ona taulimaina taunuuga o le telefoni.

Faʻasalaga i le taimi o loʻo moe faʻalagolago i tuutuuga o le taofia. Faatasi ai ma se taumalulu malulu, e faia ai i latou i se vaega itiiti o le vai, ae le o le faʻatagaina o le eleele e faʻamago atoa, faʻaitiitia le taimi masani i le va o le fafagaina i ni taimi se tele. O le faʻamalosi malosi i le taimi o le malulu malulu e mafai ona faʻaleagaina le faʻaleagaina. Afai e mumu le laau i le vevela, e faʻaitiitia le suavai, faʻaititia le susu o le meaʻai ma taulaʻi pe faʻapefea ona malolo i le va o nei auala.

E fiafia Podocarpus i le maualuga maualuga. E matua faigata tele le faatumauina o se pale matagofie i le ea, aemaise i le vevela i luga o le 20 tikeri i le taumafanafana ma le 15 tikeri i le taumalulu. O Podocarpus e fiafia i le agaga mafanafana. Faatasi ai ma se taumalulu mālūlū, e le faʻapipiʻiina le totoina. Mai le tautotogo i le tautoulu, e mafai ona e faʻaleleia le faʻafefeteina i lenei auala faigofie, ae o le faʻapipiʻiina o mea e faʻamafanafanaina o le a sili atu ona lelei.

Mo le faʻaleleia ma le faʻaleleia o vai e faʻaaoga vai masani. E tatau ona taulai totoa i le vevela o le vai: e tatau ona tutusa ma le ea i totonu o le potu.

Popocarpus lapopoa i luga o le fale.

Fertilizing ma le tuufaatasiga o fomaʻi mo le podocarp

Mo podocarpus e tupu aʻe i le tulaga o talo, e tatau ona faia ma le faʻaeteete lavalava sili. O se fuataga masani e faʻaaogaina mo i latou, ae faʻaaogaina fomaʻi i le taimi e tasi i le tai 3-4 vaiaso.

Podocarpus e sili atu le lelei o fugalaʻau mo conifers nai lo faʻamaʻi faʻatau mo talo. E mafai ona e faʻafefiloi le faʻalauteleina o meaola ma minerale. Mo lenei ituaiga o talo, ua fautuaina e faʻaopopo le faʻaleleia atili o le fafaga i le faʻatalala uʻamea i le polokalame tausiga (1 taimi i le 6 masina).

Trimming ma fusi le podocarp

Pe a teuteuina lenei laau toto, e tatau ona e faʻaeteete. E leai se tulaga e tatau ona paʻu pe vaeluaina ai nilala; pe a filifilia se nofoaga e tipi ai, e tatau ona e siaki ma le faaeteete paranesi ma taina se tipi "i totonu o le fafie" e aunoa ma le afaina o laulaau. O se pale malulu e faafaigata ona teuteuina, ae o se uʻamea mafiafia e taua tele mo le atinaʻe atili ma mo le soifua maloloina o le podocarpus.

Mo le podocarpus, e tolu ituaiga o teuteu e faia - faʻamamaina mama, teuteu e faʻasolo le ata, ma fetuunai le lauulu. O le mea mulimuli e faapuupuuina ai le mama ma tausia le foliga ma le tele o le laau. O le podocarpus e maua le malosi o teuteu o laulaau ma laʻau pito i luga, aua o le laau e taumafai e faʻaloloa agai i luga, ma e mafai ona e fatuina matagofie pito i lalo ifo ma na o le faʻasaina pea o le tuputupu ae o le pito i luga o le pale.

Podocarpus e mafai ona tipiina i le tele o taimi i le tausaga ma se vaitaimi e le itiiti ifo i le 3 masina. Mo lenei aganuu, e taua tele le aveeseina o le mafiafia, vavalalata, poʻo lala uʻamea ma lapoa. O le fetuutuunai o pulu e mafai ai ona fai le uaea. O vaega e tatau ona togafitiga ma sauniuniga faʻapitoa pe faʻasusu i le malala.

Podocarpus totoina ma le soʻo

E le pei o le tele o isi laau totō, o le podocarpus e mafai ona gaosia e le gata i le tautotogo, ae faapena foi i le taumafanafana po o le tautoulu. E leai se aoga o le gasegase masani i lenei laau: o le podocarpus e le fiafia i le fesootaʻi ma aʻa, e nofouta i suiga i le gafatia, o lea e tuua ai i totonu o le fagu tuai i le umi e mafai ai. E oo lava i laau laiti e totoina i le tasi taimi i le 2 tausaga. E mafai e tagata matutua ona manaʻomia se mea e faʻasolosolo e le sili atu nai lo 4-5 tausaga.

Podocarpuses e sili ona fiafia i ipu sima, o koneteina e faia i mea masani ma manava. E le mafai ona totoina i totonu o koneteina loloto, aua o le aʻa e faʻapupulaina i le lautele.

E le faigofie tele le filifilia o se mea mo le podocarpus. E tatau ona tatala, faʻamalositino ma faʻamautu i le taimi lava e tasi. E sili ona lelei le faʻaaogaina o se mea faapitoa mo le faʻatupulaia o le bonesai poʻo se faʻafefiloi o le paʻu o le coniferous i eleele palapala ma oneone. E tatau ona taulai totoa ile faailoilo o le pH: Podocarpus e fiafia i eleele palapala ma o latou pH e le tatau ona maualalo ifo nai lo le 6.8-7.0.

A oʻo i le suia o podocarpus i le pito i lalo o tane e tuʻu ai le ogatotonu ole alavai. E talafeagai le totoina o laau toto i le sao e mafai ai, na o le mamafa o le eleʻele ma e aunoa ma le faalavelaveina o lona vaega autu. O le faʻaaogaina o aʻa faataamilo i le nofoaga e faʻatinoina i mea maoaʻe, e aunoa ma le aveeseina o le masini mai le rhizome atoa. I le podocarpus, e oʻo atu i le 1/3 o le aʻa e aveesea. O le maualuga o le eleele mo le podocarpus e masani ona mulimulitaina i mea teuteu.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻalavelave tuputupu aʻe

O le faafitauli tele i le tuputupu aʻe o le podocarpus o le faigofie lea o le salalau o aʻa. O nei faʻafitauli ua faʻaalia ona o le suavai o le eleele, pe a amata ona vele le lau, o latou pito e liu enaena, e leiloa a latou gala. E mafai ona e taulimaina le faafitauli naʻo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o le tausiga ma fafaga faʻamaʻi.

I podocarpus, o laʻau uliuli pe a faʻavaivai i vai malulu e mafai ona suia o latou lanu i le lanu uliuli. I lenei tulaga, soo se suiga o lanu, e aofia ai le samasama, e masani ona taʻu mai ai mea ua le maua i le tausiga poʻo le le lava o le malamalama.

O meaola faalavela i podocarpus, e masani lava ona maua ai miti vaʻaia, ae e mafai ona pagatia le manuʻa mai le vavao ma togafiti. E manaʻomia lou taulimaina o iniseti i le taimi nei e ala i togafitiga ma iniseti.

Bonsai mai le laʻau lapopoa podocarp.

Faʻaleleia o le lapoʻa lapoʻa podocarp

O le auala autu o le faʻalauteleina o lenei ituaiga o talo tupe o le aʻafia lea o le vaʻaia. E mafai ona tipiina pine i le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana.

E leai se mea faigata i le faʻavaeina o le faagasologa. O le seleseleina ma se umi o le 10 i le 15 cm e togafitia i se tupuga o le tuputupu ae ma tanumia i le paʻu poʻo le togafitia i le oneone susu. O loʻo i ai faʻamafanafana e mafanafana i lalo o le pulou, faʻatasi ai ma le mafanafana ma le tumau o le susu o le palapala (e sili ona lelei le faʻaleleia ma le faʻaopoopoga o mea e faʻaleleia ai le ola). I le averesi, o aʻafiaga e le itiiti ifo i le 2.5-3 masina. E mafai ona e taumafai e aʻafia laulaʻau lanumeamata o le podocarp i totonu o le vai.

O Podocarpus e mafai foi ona tupu mai fatu. E lūlūina foʻi i le oneone paʻu oneone, faʻapipiʻi faʻapipiʻi mai i luga ma se mea lamolemole o le meaʻai ma tuʻu i luga o se faʻamafanafana i le vevela o le 0 i le 5 tikeri. Malamalama lelei le susu o le eleele e tumau mo le 3 i le 4 vaiaso o le galuega malulu. A maeʻa le faʻamalosi, e faʻafefeina ia laau ile mafanafana.