Fugalaau

E uiga i le kirikiti: ituaiga, mea aoga ma tulafono faʻatau

O le asterisk o le vaega lea o laau totō o le aiga. O fugalaau e papaʻe. O le fua o se atigipusa i foliga o se fuamoa po o se sikuea. O fatu o le laau e lapotopoto, enaena. E iloa e tagata uma se tasi o sui o lenei ituaiga o laau totō - o se mutia e taʻua o le starworm starfish, o lona ata e faʻaalia ai le foliga mai o le mutia lauiloa.

Ituaiga o fetu

O le genus e aofia ai pe tusa ma le 200 ituaiga e ola i le toetoe o konetineta uma ma i atumauga uma, e aofia ai maualuluga mauga ma vailaʻau. O nisi ituaiga eseese ua tupu aʻe pei o laau totō ua faʻaaogaina mo mea teuteu. I lo tatou atunuu, e tele ituaiga o laau e sili ona lauiloa.

Aristisk medium

O le ogatotonu pito i totonu, e taʻua foi o le fafie laau, o se tausaga taʻitasi po o se laufanua faʻasalalau faʻatasi ma se mea vevela, e tusa ma le 0.3 mita le maualuga. Na teʻaina laʻau ma pito pito i luga. O fugalaau o Woodlice e laiti, o petals e paʻepaʻe, e leʻo. E leai se afaina o le anufuga anufe e le oti ma le amataga o le tau malulu.

O se faʻasolosolo ua fuga mai i se vaomalo i le taimi atoa o le taumafanafana; o fualaau aina e amata ia Iulai ma e faaiuina ia Setema. E mafai ona faʻaaoga fualaau aina mo togafitiga faafomaʻi. O teuteuga ma mea e faʻaogaina e faʻavae i luga o le mea e masani ai ona i ai le tele o mea ofoofogia ma maua ai ia ituaiga o gaioiga:

  • faʻamaʻi;
  • mea maualuga;
  • anti-inflammatory;
  • manuʻa faʻamaʻi;
  • tonic;
  • faʻailoga;
  • faaosofia.

E faʻaaogaina e fomaʻi togafiti togafiti laau e togafitia ai faʻamaʻi pei o le ate ma fatu fatu, ma le cardiovascular system. O lenei vao o se antihistamine sili ona lelei. O le aafiaga leaga o le tumutumu o le tumutumu o loʻo faʻaaogaina e le tele o tagata faʻamalolo ma i latou e sili e foia faafitauli e faʻaaoga togafitiga masani.

Mokritsa o se fesoasoani lelei tele i le tau faasaga i le sciatica, vaʻaia, ma le rūmāmatika. O manua tatalaina, paʻu o le paʻu, maʻilala, ma malalala e mafai foi ona faʻamaloloina i le faʻaaogaina o se mea manogi.

Fale faʻataʻavale

Ole maualuga o lenei ituaiga o ituaiga meaola e le sili atu i le 40 simita. Faʻasagaga faʻafeagai e oʻo atu i le 40 mm le umi ma le 4 mm le lautele. O latou pito i luga e fai si laʻitiiti. O fugalaau o le laau e laiti, paʻepaʻe i le lanu, e faʻaputuina ai mea leaga.

O le suauu o le cereal e fuga mai i le ogatotonu o Me seia oo i le masina o Aukuso. E mafai ona e vaʻai i lenei laau i le Caucasus, Siberia, o le Europa o Rusia ma Asia Tutotonu. O nuʻu o loʻo faʻatupulaʻia ai e tele: o laufanua ia, faʻamalamalamaga, vaituloto ma vaitafe. O le eleele e fiafia i le susu.

O isi vailaau faʻaaoga e faʻaaoga uma ai laʻau ma lau ma fugalaau o le laau. Aoina i le taimi o fugālaʻau, e tatau ona lelei le mutia i totonu o se potu e masani ona faʻaosoina.

O le vailaau e taua oona, o le mea lea, e tatau ai ona faʻaogaina le sela o le cereal i totonu ma le faʻaeteete.

O le faʻamalolo o le Cereal o se vailaʻau sili ona lelei e fofo ai, lea e fautuaina mo tagata e sili atu i le 60 tausaga le matutua, faʻapea foi ma tagata ei ai fatu ma gaselase. O le togavao e mafai ona saunia i luga o le vodka, faʻaaogaina le oloa e avea o se mea faʻapitoa ma faʻafefete.

Aristisk o le oak

O lenei ituaiga o meaola faʻailoga o se faʻalaʻau faʻalauiloa ma ni rhizomes loloto, ae tino manifinifi. O laʻau o le laau e faʻasaina, o le maualuga e mafai ona oʻo i le 60 inisi.

O le laau e tupuga mai, o ona fugalaau e tasi e paʻepaʻe, ma o laulaau e foliga mai i le fatu ma faasino. O le laau oisa e fuga mai ia Me e oo i le amataga o Setema. E mafai ona e vaʻaia le laau i Asia Minor, Europa, ma le Caucasus. O nofoaga o le tuputupu aʻe o loʻo faʻaalia e eleele eleele maoaʻe: o le tele o peatlands, o vaitafe, vailaʻau faʻasao poʻo le lautele lautele o vaomatua.

O le aoga aoga o le vaomatua o le vaomatua ua manino ona faamatalaina:

  • togafitiga o faamaʻi afaina;
  • fesoasoani i togafitiga i le taimi o le atinaʻe o le kanesa;
  • togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi.

O le vailaau oona, o lea e tatau ai ona filifilia ma le faaeteete ia doses.

Laʻau laulaʻau

O le igoa lona lua o lenei ituaiga laau toto o le vavao faʻamalosi. O se mea laʻititi lenei ma se fulufulu fetolofi. E mafai ona i luga pe sili atu foi se mea e tasi. O laʻau laʻau e oʻo atu i le 70 mm ma maua ai le malosi tele: latou te tumau umi.

O le ata o le vavalalata e matagofie tele. O le umi o le fugalaau e oʻo i le 3 mm, o le lanu e paʻepaʻe. Corolla e toetoe lava lua faaluaina e pei o se ipu. O laau toto e mafai ona matauina mai ia Aperila ia Iuni. O nofoaga o loʻo faʻasaina ai le olaola o le itu sisifo o Siberia, Asia Minor, Caucasus, Iran, ma Aferika (pito i matu).

O le tamaʻi vevela o se laau lea e taua o le meli ma le meaʻai i le taimi e tasi, aʻo faʻamaualuga e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le inuina o manu, mo se faataitaiga, solofanua.

Faʻaaoga meatotino ma le faʻaaogaina

Toeitiiti lava o ituaiga uma o lau laau e iai le tele o meatotino e aoga i tagata:

  • anti-inflammatory;
  • faʻailoga;
  • laxative;
  • antimicrobial;
  • diuretic (diuretic);
  • mea maualuga;
  • faʻamaonia.

E lelei le faʻamaʻi faʻatasi ma isi laau. Plantain ma fafo ole laupepa e mafai ona faia se pai sili ona lelei o laʻau fafie. E mafai ona e faʻaaoga mea teuteu o laʻau mo faafitauli tau le soifua maloloina nei:

  • oga tale;
  • otaota;
  • vevela mumū;
  • faaleagaina le paʻu (i fafo);
  • fulu (i fafo);
  • afaina o mata;
  • fulafula;
  • palanaia
  • vegetative-vystonia vascular;
  • fufulu;
  • hepatitis.

E faʻaaogaina foi le Asterisk o se meafaigaluega e puipuia ai le atinaʻe ma le alualu i luma o le atherosclerosis, faʻapea foi le saofaʻi i le vave faʻamaloloina ole maʻi pipisi.

Star Composition

O le tuufaatasiga o le mutia e mauoa i le tele o mea aoga aoga:

  1. Vitamini O le vailaʻau C e aʻafia i le faʻamautuina o metabolic processes, o le vitamini E e manaʻomia e puipuia ai le atinaʻe o le kanesa ma faʻamalosia le puipuiga, o le vitamini K e fesoasoani e faʻamalosi puipui o capillaries ma faʻafoeina ai le toto toto.
  2. Faʻasologa o elemene. E faʻamalosi e Carotene le cardiovascular system, puipui le tino mai le atinaʻeina o le mama. O le magnesium e faʻafilemu ai le maso, ma fesoasoani ai foi e faʻafaigofieina le gaioiga o siama. Malosiaga e mafai ona maua ai le faʻafouina lelei o le tino ma le tuputupu ae o le tino. E maua foi (paʻu) le uʻamea i siama eseese o le tino. O le uʻamea e aʻafia i le faʻaaogaina o le manava o le tino ma e aofia ai i le faʻasologa o le hemoglobin.
  3. Tannins. E i ai a latou aʻafiaga e aʻafia ai, ma e mafai foʻi ona faʻamaʻi le tino, fusifusia ma aveese masima o metara mamafa. E le gata i lea, o lenei vaega o mea e fai ma faʻamaoniga o le vave faʻaitiitia o le toto pe a afaina ma le faʻafefe i le mea oona e maua mai i le taimi o le gaʻo.
  4. Alkaloids. O a latou aʻafiaga faʻapitoa e malosi. I le tuufaatasiga o se faʻamau, o nei vailaʻau e mafai ona aʻafia ai le faagasologa o le fiafia o le tino, ma mafai ai ona faʻanofo ma maua ai se faʻamoemoe mālūlū ma le toto.
  5. Ole suāsusu taua. O a latou mea i totonu o le totogo ua tele tele. Ua mamanuina ina ia i ai se aʻafiaga o le antimicrobial, faʻalogo i le tino, toe faʻafouina, faʻaleleia le faʻasolosolo o le tele o le vai ma tumau le mafanafana.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le totogo e aofia ai flavonoids, lea e aofia ai i le faatonutonuina o le gafatia o pa puipui ma fesoasoani e faaitiitia ai lo latou vaivai. O mea aoga o le faʻataʻavaleina o le vaeluagalemu o laau fesoasoani o le a fesoasoani i le lagolago o le tino ma fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga.

Aoina mai ma le Seleselega

E tele ituaiga o popo e foliga mai oona, o lea e tatau ona faʻaaoga totigilima lima i le faagasologa o le seleselega. O se auala lelei lea e puipuia ai ou lima. E iai foi mea taua e tatau ona fai ma fagafaʻai togalaau, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea e tatau ai ona tipi mea e gaosia i totonu o le numera manaʻomia.

Tipi le vao ia tatau ona i ai i le taimi e oʻo ai lona totogo i lona maualuga. A maeʻa le seleseleina o mea, e tatau i le tasi ona alu i le gaioiga o le meafaitino, lea e aofia ai le gaosia o laulaau, viliina, ma le aveeseina o lau o le pala ma le pogisa ma gaʻo.

A uma ona tipiina le laau i ni laulaau laititi, e tatau ona e tuʻuina nei mea uma i totonu o le mea faʻagogo. O le vevela e manatu lelei o le 50 OiC. O lenei mea o le a lava lea ina ia le vave faʻamalolo vave meaola ma taofi uma a latou mea aoga. A maeʻa le mago, e aveeseina le mutia mai le potu mago ma tuʻu i totonu o taga.

O le tosoina o le totogo matutu i totonu o taga e le tatau, ona o le a le mafai e le susu ona faʻaalu, ma o le a avea le mea o le a avea ma mea manogi.

Tausi taga o muti i se nofoaga mafanafana, mago mo le sili atu ma le lua tausaga. A maeʻa lenei vaitau, o le a toesea uma le aoga, ma o le sauniuniga o togafitiga faafomaʻi o le a le aoga.