Fugalaau

Petunia - Tupu o le fugalaau

O Petunias e taua tele tagata nonofo i fugalaau, fugalaau, fusi, tuaoi, vases, balconies ma faamalama. Latou te aumaia ni mea manogi matagofie o fugalaau o ata uma o le nuanua mai le amataga o le taumafanafana i le malulu; o nisi taimi o fugalaau e ufiufi uma le laʻau ma tipi.

Petunia © Ballet Queen2013

Petunia poʻo petunia, Latina - Petunia mai fr. petun - tapaa. Kenera o laau vao laʻau o le Solanaceae, mai le 10 cm i le 1 mita le maualuga. Faʻailoga e faʻaaogaina i le aganuu e pei o tausaga taʻitasi. E sau mai i le tele o itulagi o Amerika i Saute, aemaise o Pasila, ma e tuputupu ae i Paraguay, Bolivia, Atenitina ma Iurukuei. E tasi le ituaiga petunia, Petunia parviflora, o loo maua i Amerika i Matu.

O gaʻo o le petunia o loʻo faʻatuina pe fetolofi, faʻapotopotoina. O lau o loʻo faʻatulagaina i le isi faasologa poʻo le faʻafeagai (pito i luga), vaivai, atoa. Laʻau ma laulaau o loʻo faʻasalalau ma lauulu faigofie ma glandular. O fugalaau e paʻepaʻe, lanu violē poʻo le mūmū, tasi, faʻataʻavalevale po o axillary, i luga o pupuʻu pupuu, faigofie pe faalua, masani pe laʻititi foi. O le fua o se pusa fagu ma fatu laʻitiiti.

Petunias i fugalaau fugalaau. © Ceil Hoffer

Tulaga mo le petunia

Malamalama: Petunia o photophilous ma thermophilic. E ola lelei i nofoaga matala matala. O petunias lapopoa e sili atu ona vevela e sili atu ona vevela nai lo mea laiti-fuga, i le malulu o timuga latou te le toe fuga.

Faʻasa: Ae peitai, o le vevela, e ui i lea, o le le umi o le toesea o le susu e manaomia ai le faasusu. E gafatia le malosi o le eleele, ae e pagatia i le faʻavaivaia o vai.

Soo: Petunia e fiafia i lau lanu po o oneone papaʻe, ae mafai ona ola i luga o soo se mea, e matua fua tele. E tali lelei i le faʻaofiina o le humus poʻo le faapalaga i totonu o le palapala, ae le o le suamalie fou, talu ai o loʻo aʻafia ai le faʻaleagaina o laau e ala i faʻamaʻi faʻamaʻi. Pe a sauni le eleele mo le petunia i vaega o eleele eleʻele (pH e itiiti ifo i le 5.5), e tatau ona faaopoopo le lime. Pe a faʻapotoina le eleele i le tautotogo, e faʻapipiʻiina le fugalaau faʻapitoa.

Laʻei pito sili: 1 taimi i le 2 vaiaso faʻatasi ai ma mineral ma organic fertilizers i le tautotogo ma le taumafanafana.

Totoina o petunia

Toto fatu fatu petunia

Petunia e faʻapupulaina i fatu. I le fale, o le tuputupu ae o le petunia tipu e faigata tele ona o le le lava o le malamalama, o lea e tatau ai ona e ave ni fatu ma se fale tele mo le luluina. O le vave lava ona lūlūina fatu, o le vave foʻi ona fuga o laau. Afai e mafai ona tuʻuina atu fualaau aina, e mafai ona toto i Fepuari. I lalo o tulaga masani, e sili ona lelei le lulu i le afa lona lua o Mati. O le isi faigata e fesootaʻi ma le tele o fatu petunia o le eleele lea o le a tuʻuina ma tausia ai lona masini sili ona lelei. O ia fatu e manaʻomia le lafoaʻi, malamalama ma le lelei. E fautuaina le luluina o le pito i luga e tusa ma le 1 cm le uumi ina ia taoto lelei fatu i luga o le palapala.

O fatu Petunia ua palu ma le oneone malulu ua sasaaina i luga o le vai ua faʻamalieina i le aso ao le i lulu le palapala. Ona sosolo lea, ufiufi i le tioata ma tuu i le vevela o le 20 - 23 ° C. I le 5th - 7th aso, o le a aliali mai ai ni miti laiti e manaʻomia ai le gauai faapitoa. O le taimi nei e manaʻomia ona suʻeina i aso taʻitasi ma a itiiti mai faalua i le aso (taeao ma le afiafi) ia liliu i le malamalama. I le taimi lea, o fualaau e manaʻomia le maualuga o le susu, ae o le tele o le susu i le eleele e mafua ai ona oti mai le "lanu uliuli". Pe a tutupu le toto o le petunias ma tupu le lau muamua, e mafai ona aveese le ipu. Afai o le a amata ona mate laau, e manaʻomia ona fufuluina i le oneone vevela, faʻaitiitia le faʻamaʻi ma vave le faʻavave. I le masina o Aperila, ua faʻafeiloaia ai palu petunia i greenhouses. O le faʻaleleia o se nofoaga tumau e faia pe a uma le tau o le tautotogo. O le totoina o le laau e lelei le faʻafefe.

O le fugalaau o ituaiga o petunia laiti-flowered 70-75 aso ina ua uma le luluina, o ituaiga laʻau tele e fuga mai i le 10-15 aso mulimuli ane.

Faʻapenaina o petunias e ala i le vaʻaia

Eseese ma fugalaau faalua pe a faatupulaia e fatu e na o le 40-50% o laau vao e maua, o lea e masani ai faalauiloaina e ala i le taina, o ese mai tina ava, lea e teuina i le taumalulu i totonu o lanumeamata susulu i le vevela o le 10-12 ° C, faatasi ai ma le maualuga o le manogi ma le malosi o le ea. A maeʻa ona totoina, o le tipi o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le 9 cm pots.

Faʻapipiʻi le ato ma petunias. © Mary Stuart

Totoina o fatu o petunia

O Petunia e totoina i le laufanua tutotonu i Rusia i le afa lona lua o Me. E ui lava i le mea moni o lenei aganuʻu e faʻaleagaina tele, o faʻalautelega faʻaonapo nei ma hybrids (aemaise lava mai le multiflora group) e mafai ona faʻafefeteina le malulu i le lelei o le lelei ma e oʻo lava ile gutu pupuu. I totonu o aai tele, o le totoina o fualaau aina o laau toto e mafai ona totoina i luga o ni fugalaau, fugalaau ma faapaologa i le faaiuga o Aperila - amataga o Me.

O fatu laau Petunia e sili ona toto i aso pogisa po o le afiafi, pe a uma ona fufulu vai mama i laau. O le mamao i le va o laau e faalagolago i le ituaiga ma le ituaiga o totoina. Mo le petunia tele-flowered i le totoina o fatu, e 15-20 cm, mo le tele-flowered - 20-25 cm, mo le lalelei - 25-30 cm.

I pusa pusa, pusa, vases, o le mamao i le va o laau e mafai ona faaitiitia e le tasi ma le afa taimi. A maeʻa ona totoina, e faʻafeinuina fualaau (pe afai e le susu le palapala), ma o le eleele o loʻo siomia ai laau e mulumulu ma peat or humus. O le mulilua e mafai ai e le palapala ona taofia le umi o le susu ma puipui ai laau i taimi o pusa e faʻafoʻi ai.

O le toto o Petunia e totoina i totonu o ipu ma ipu ae le o - e tusa ma le 70 laau i le 1 mita. Surfinia ma isi vaega o le aulelei (o lona uiga, tautau, fetolofi) petunias, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻavale, e masani lava ona faʻaleleia i le tautau o ato, mea faʻamaʻalo ma le vailaau. Ina ia ausia le tuputupu aʻe matagofie ma le tele o fuālaau i nei laau totō, e masani ona faʻafeinu ma suʻiina i le vai (i le vevela, taimi vevela - 2-3 taimi i le aso), fafagaina ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso, sui o ofu pito i luga ae leai ni aʻa (pulupulu i lau). Afai o le tuputupu ae ma le fugalaau e puipuia ona o tulaga leaga o le tau, o togafitiga ma mea e faatupuina ai le tuputupu aʻe (Epin-Extra po o Zircon) e maua ai taunuuga lelei.

Laʻau fugalaau faʻatasi ma petunias

Petunia Care

O pepa lapopoa e sili atu ona manaʻomia le vevela, susu ma meaʻai e sili atu nai lo mea laiti. O le lalaga pito sili o le tulaga autu mo le tele ma le faʻalauteleina o le fugalaau o petunias, o le mea lea e masani ai ona fafagaina fualaau aina, amataina le vaiaso talu ona totoina ma seia oʻo atu ia Aukuso ile va ole 7-10 aso. O le tele o fuālaʻau o petunias e maua mai i fomaʻi faʻapitoa, aemaise lava i le taua o le pālolo. Fertilizing with organic fertilizers, e aofia ai le mullein infusion, faapea foi ma humic fertilizers, e maua ai se taunuuga sili ona lelei. E faʻaauau pea lavalava e oʻo lava i le fugalaau.

O tausiga e tatau ona faʻaeteeteina ma le faʻaeteete mo fatu o le petunia na totōina i totonu o pusa lapopoa: ipu, fagu fugalaau, pusa pusa, aemaise lava i le tuʻuina o ato. O le palapala mo i latou e manaomia ona saunia lelei, e aofia ai humus, peat, turf poʻo lau laufanua ma oneone. O le pasene o nei vaega e ono eseese; o le mea autu o le faʻafefiloi e vaʻavaʻa ma i le taimi lava e tasi e faʻamalolo ai. Ina ia faʻamalieina ona faʻaiʻuga, e manaʻomia le faaopoopo o le perlite ma le hydrogel i le faʻafefiloi. O le lime ua faaopoopo i le paluga ma le faateleina o le eletise. E le gata i lea, o le solosolo lemu o le faʻaaogaina o faʻamalaʻau o minerale e tatau ona faʻaopopo i le faʻafefiloi palapala mo tamai tane. Pe a faʻatumu pusa ma pusa i le paluga, faʻafefe (iliili, vela lautele, ma isi) e tatau ona sasaaina i le pito i lalo ma se laulau o le itiiti ifo ma le 5 cm.

O le mea aupito sili ona afaina i meaola teuteu o petunias o timuga. Faatasi ai ma timuga mamafa o le tau vevela, e faʻafefe ai e le vai lololo suamalie, faia o fugalaau mataga, ma laau totō - faʻafefe. Faatasi ai ma le umi umi o timu, e mafai e le totōʻau ona faʻaaogaina uma o latou foliga teuteu ma faʻamalo ai. O le mea lea, ao lei oʻo i le timu, e tatau ona siitia le ipu ma ato ma petunias i lalo o le faʻavaa. Faʻasalaga o le petunia fugalaau e manaʻomia foi ona faʻaeteete, i lalo o le aʻa, faʻaeteete e le faʻaleagaina fugalaau.

E mafai ona pagatia tele le petunias petunias ma le calibrachae mai le matagi, o lea e tatau ai ona tuu ato ma fugalaau i nofoaga e puipuia mai le matagi.

I le tele o ituaiga o petunia, aemaise lava i fuga tele-flowered ma terry forms, o fugalaau fugalaau e mafai ona faʻaleagaina foliga. E toetoe lava a le mafai ona vaaia i ni mea tetele, ae e manino lava ona vaaia i fugalaau, fugalaau ma tamai fugalaau e lata i auala. Ina ia faʻaleleia le teuteuina o laau totō, o ia fugalaau e aveesea.

Le faʻaogaina o petunias i le togalaau togalaau

O le tulaga gafatia tulaga ese o le petunia i tulaga eseese o le gaosiga, eleele ma le tau, o le faigofie o tekinolosi tau uumi, o le umi ma le susulu o le fugalaau ua avea ma se tasi o aganuu sili ona fiafia i ai o fai togalaau ma laufanua. I le taimi nei, o petunia o se tasi lea o nofoaga muamua i le lauiloa i pepa, ma faatasi ai ma le amataina o vaega fou ma fatuga, o loʻo fiafia i ai. O le tele o lona faʻatoʻaga e tele - mai vailaʻau i Arctic ma Alaska, o lona totoina e mafai ona maua i luga o konetineta uma, vagana ai, atonu, Antarctica.

Faʻamuʻu i petunias. © Kor! An

O lea lauiloa o petunias ua avea ma taunuuga ma o le mafuaʻaga o sini taua a le kenera, tagata fai togalaau ma le aufaiva i le salafa o le lalolagi o loo faamoemoe i le fatuina o ituaiga fou fou, hybrids ma vaega o togalaau o petunias. O nei vaega uma e matagofie i lona lava ala ma o loʻo i ai se nofoaga faapitoa i le faʻaogaina o fanua.

I le masani ai, fuga, fugalaau fugalaau ma tuaoi e faia mai petunias, na totoina i luga o faga. Faʻafetai i le malosi o le aʻa, faʻapena e ola lelei vaʻaia i totonu o vaʻa e iai le faʻapulaa o le voluma (pusa, fagu fugalaau, ato tautau ma vailaʻau). O ituaiga o Terry ma hybrids e sili ona totoina i nofoaga e puipuia mai le matagi ma le mamafa o timuga: i luga o balconies, tatala tatala, loggias, i totonu o pusa ma latalata i le fale. O fua o le faʻaosoosoina o faʻatoʻaga o meaʻai faʻafeiloaʻi e mafai ai ona e vavalalata avanoa i totonu o le faʻafefiloi pe a maeʻa le seleselega o pulu.

Paʻaga

O ituaiga uma o petunias e matagofie uma ia latou lava ma faatasi ai ma isi laau. I totonu o le kapeta, e totoina i tafatafa ane o pea-fugala o le begonias, faʻapitoa, o fualaau laʻau faʻapitoa: faʻafiafiaga, vailaʻau, vao, ma isi. I luga o fugalaau, latou te vaʻaia i le tele o vaomatua, e pei o verbena, snapdragons, bracts, marigolds, marigolds, lelosia, agers rudbeckia, levkoy ma isi e talafeagai i le lanu ma le maualuga mo lenei ituaiga.

I le faaiuga o le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana, e foliga mai e manaia le petunias i tafatafa o pansies, primroses, faapea foi pupuvaga - tulip, hyacinths, hazel grouse, ma mulimuli ane - faatasi ai ma ni lili ma lili. I tafatafa o le vaituloto ma totonu o le paolo, o le a avea i latou ma se kamupani sili atu ona lelei faatasi ma au, aso malolo, tamaʻitaʻi taupouina ma meaʻai teuteu.

I fugalaau ma atigi pusa, petunias ma caliberhoas o le a faʻapipiʻiina i le pelargonium, fuchsia, faʻapuʻupuʻu, peticholare gelichrysum, chlorophytum, balsam, ma le peʻa suamalie. I le tautau o ato ma pusa faamalama, e mafai ona totoina i laau totoa, e pei o lobelia, ivy, zelenchuk, budra mucous, verbena, mucous pelargonium ma isi.

Petunias. © Caroline Mulley

Maʻi ma meaʻai

Lanu uliuli

Toto: gaʻo eleele mai le genera Olpidium, Pythium, Rhizoctonict, o le pitonuu Pythium aitalafu ma le solani Rhizoctonia.

Faailoga: o le vaega basal o le aʻa e avea ma vai, faʻapogisa ma papa. Ua toto le laau ma ua oti. O le eleele mycelium e vave ona salalau solo i luga o le mea e faʻalauteleina, e oʻo lava i, liʻo, e aʻafia ai fualaau fou. Musika e afaina ai tipu, amata mai aso muamua o le olaga. O le faʻamaʻi e tulaga ese lava: i nisi tulaga, afai e te le faʻaogaina ni togafitiga ma togafitiga, e mafai ona e leiloa uma fualaau.

Tuutuuga mo le faasalalauina o le faamai: vaomatua mafiafia, eleele maualuluga ma le malulu o le ea, maualuga le vevela (luga aʻe o le 20 ° C), maualuga eleʻele eleʻele.

Faasaoina o faʻamaʻi (malosi i faʻamaʻi): i le palapala ma i luga o fualaau aina.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: o le taulaiga tele e tatau ona totogi i le puipuiga: aua le faʻamalosiina mea totō, aua le faʻaaoga mamafa mamafa poʻo le mea faʻamalosi (o le maualuga maualuga o le eleʻele o le eleele mo petunia o le pH 5.5-7), faʻafefe lelei le vai, aloese mai le faʻamalolo o le suavai, aveese faʻamaʻi mamaʻi ma se vaega o le mea e latalata ane. Pe a leai se isi fanua, e tatau ona uʻu ma faʻatau meaola o loʻo i ai ni meaola ninii o loʻo aʻafia ai le tauvaga ma pathogens (Agat-25 K, Fito-sporin, Trichodermin, ma isi). Mo faamoemoega puipuia, e mafai ona e faʻafefeina le eleele ile tapenaga o le sulfuric (Sulfur colloidal, Cumulus, Tiovit Jet - 40 g / 10 l vai).

Pe a aliali mai le "vae uliuli," e tatau ona fufulu laau ma faʻaleleia le palapala ile susunuina o sauniuniga e aofia ai mancozeb, metalaxyl poʻo oxadixyl (Ridomil MC, Profit, Ridomil Gold MC, ma isi - 20-25 g / 10 l).

Fugalaau ma fugalaau ma petunias. © Luanne Panerotti

Gau pala

Toto: fuʻa le lelei atoatoa Bothrytis faʻasoesa. aafia ai le tele o mea totō.

Faailoga: O lanu enaena lanu enaena po o fusi e aliali i luga o laulaau, gaʻo ma fugalaau, lea e ufiufiina i le fulufulafu fuga o le fuga o le fuga. O vaega ua afaina o le laau ua maeʻa, ona pala lea, ua liua i se vaega lanu enaena ma se lanu enaena. O nisi taimi e amata ai ona tupu le galo i totonu o le vaega, lea e tau atu i le oti o le vaega o le laau o loʻo i luga aʻe o le liona. Afai e ogaoga le liona, e mafai ona oti le fale. O le anufe e afaina ai petunia i soo se laasaga - mai le cotyledon e alu i fatu e mama.

Tuutuuga mo le faasalalauina o le faamai: fua o vaomatua ma mea totō, masini maualuga, vevela maualalo (lalo ifo o le 14 ° C), faʻateleina o fualaʻau oona, leai se malamalama. E masani lava ona afaina le meaola e ala i manuʻa, e mafai ona ulu i totonu o le fugalaau i le pestle.

Faʻasaoina o togafiti: i le palapala ma i luga o fualaau aina. E mafai e le mushroom ona taumalulu i luga o fausaga laupapa o greenhouses.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: puipuiga - faʻasaina vaomatua ma totoina, soona inu tele, e tatau ona alofia le maualalo o le vevela. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi e taofi i le ea maualuga (25-27 ° C) ma faʻaititia ai lona toʻasā i le 80% poʻo lalo ifo. E tatau ona faʻaalu taimi uma o vaega o loʻo aʻafia o le laau ma gaosiga, lea e avea o se punavai faaopoopo o faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻatupulaia o le fua o le phosphorus ma le faʻamalolo faʻasaina i luga o laʻei.

Faatasi ai ma togafitiga o loo avanoa i le au faifaatoaga amu, e mafai e se tasi ona taʻua le meaola o le ola (Integral) (25 ml / 1 le vai), vailaʻau Soa (2 ml / 10 l) ma Maxim (2 ml / 1 l). Ae ui i lea, o nei vailaau uma e le aoga ma le malosi o le atinaʻe o le maʻi.

Paʻu paʻepaʻe

Toto: Musuproom Marsupial Whetzelinia sclerotiorum (synonym for Sderotinia sclerotiorum).

Faailoga: o foliga vaaia o le lanu o le lanu enaena, i tulaga o le susu, e ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe o le mycelium, O mea afaina e faʻamaluluina ma faʻamaeʻa. O le mycelium paʻepaʻe e fai i luga ma totonu o le meaʻai, lea e faʻafefe ai le uliuli, o totoga gafa o le fuga, vave ona fai. Faatasi ai ma le matuitui o le vevela, o lapalapa o le vai ua faia i luga ia i latou, e matua malosi le toe faafouina o le malamalama. Luga o loʻo i luga aʻe o le vaega ua aafia e mate. O le anufe e mafai ona faaleagaina uma vaega o le laau.

Tuutuuga mo le faasalalauina o le faamai: le maualalo le vevela ma le maualuga. E le gata i lea, o aʻafiaga o le eleele, o le tele o mea totō ma le le faʻaaogaina o vaega o loʻo aʻafia e mafua ai i lenei faʻamaʻi.O laau toto e afaina i le faaleagaina o masini, ae o le silo e mafai ona ulu i totonu ma ui i le stomata, o lea e faigofie ai ona salalau atu i le togalaau i luga o lima o le tagata ma lavalava pe a tausia laau toto.

Faʻasaoina o togafiti: i le palapala ma i luga o fualaau aina i le tulaga o le maualuga, lea e le mafai ona leiloa le mafai ona oʻo atu i le tolu tausaga. E mafai ona puipuia le mycelium.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: loloto le eliina ma le faʻaitiitia o le eleele, o le mataʻituina o metotia talafeagai mo le faʻatoagaina o laau, ave faʻatasi taimi o vaega o le laau. E maua iʻuga lelei e ala i le faʻamalamalamaina o le Trichodermin (2 g i le vaieli) i totonu o vaieli pe a suia le toto. Pe a oʻo mai faailoga muaʻi o le maʻi, togafitiga ma mea ola (Integral - 5 ml / 1 l o le vai, Fitosporin-M - 4-5 g / 1 l o le vai) poʻo vailaʻau (Maxim - 2 ml / 1 l o le vai) o sauniuniga e talafeagai.

I faʻamatalaga taua faapitoa, i le uluai faʻamaʻi, e tatau ona faʻamamā mea na aʻafia, ona fufuluina lea i le lime-cannon po o le malala. Fautuaina e fufuluina le palapala ile laau faʻatasi ma le pefu po o le malala. O nei faiga e taofiofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi, ae le suia le togafitiga faʻatasi ai ma vailaau poʻo vailaau faʻaleagaina.

Petunias. © muzicgurl1218

Vae le pala

Toto: Rhizoctonia solani.

Faailoga: i le vaega ole leafyledonary leaflets, o le maʻi e atiina ae o se "uliuli" (tagai i luga). Mai le fuaina o le tau seia oo i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae, o le pathogen e mafua ai le feliuliuai o le ua, o le lau ua paʻu ma le maanuminumi, maua mai ai se lauulu lanu meamata ma se paolo malulu. O le moli malamalama lanu enaena e aliali mai i luga o le ua, lea e ufiufi i le paʻu lanu enaena o le mycelium fugalaau. Mulimuli ane, e aliali mai i luga o le mycelium le tamaititi uliuli. O laau mamago lag i tua i le tuputupu ae, liliu lanu samasama ma mou. E mafai ona aʻafia le laau i le sigusi i soo se tausaga.

Tuutuuga mo le faasalalauina o le faamai: totōina loloto, faʻapitoa foi ma le eleele ma le suavai. O le mea e mafua ai le sogasolo e le o mamafa i tulaga o le siosiomaga ma e mafai ona atiae i le vevela o le 3-25 ° C, ma le suavai palapala 40-100% ma le acidity pH 4.5-8.

Faʻasaoina o togafiti: i le foliga o le sclerotia ma le mycelium i le palapala (i le loloto e oʻo i le 80 cm) i le 5-6 tausaga. I lenei taimi uma e mafai ona ia faʻamaʻi.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: faʻasao - tekonolosi i mea taufaʻatoaga faʻasao ma faʻamalosolo taimi o vailaʻau faʻamaʻi; siama (Integral - 5 ml / 1l o le vai, Fitosporin-M - 4-5 g / 1 l o le vai) ma le fungal (Trichodermin - 2 g o le fualaau faasaina i le taimi e totoina ai) laau toto. Lagolagoina o meaola o mea olaola o loo faamamaina ai laau toto ma suluina fatu toto. I lenei tulaga, o se pusa o meaola ninii aoga e fausia i luga o aʻa.

Pe a oʻo mai le maʻi, faʻapipiʻi ma sauniuni faʻamaʻi (Ridomil MC, Profit, Ridomil Gold MC - 20-25 g / 10 l o le vai).

Brown sulu

Toto: Phyllosticta petuniae.

Faailoga: o lanu mumu-enaena e aliali i luga o laulaau, muamua e lapotopoto, ona oʻo atu lea i vaega o loʻo faʻasaga. Fualaau suamalie fualaau aina i luga o le vaega malamalama o le mea. O mea afaina e mamae ma mamae.

Tuutuuga mo le faasalalauina o le faamai: faʻaleagaina masini, maualuga maualuga
ea.

Faʻasaoina o togafiti: i luga o lau paʻu.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: puipuiga - tekonolosi mea tau vaomatua. Ina ia mafai ona puipuia le maʻi, faapea foi ma le faʻafuaseʻi o le maʻi, e mafai ona sulu i totonu o sauniuniga apamemea ma se vaitaimi o le 7-10 aso (Carcocide - 50 g / 10 L o le vai, paʻu chloroxide - 40 g / 10 L o le vai, Oksikhom - 20 g / 10 L vai, ma isi).

O kapeta fugalaau na faia i petunias. © Bena

Paʻu mumu

Toto: Phytophthora cryptogea ma Phytophthora infestans.

Faailoga: o le faʻavae o le aʻa e suia ai enaena ma pala. Na mamae le laau ma mulimuli ane maliu. O le faʻatoʻilaloina e mafai i soʻo se matua, ae ui i lea, o le faʻamaʻi masani e masani ona aʻafia le faʻamaʻi i le umi o le paʻu o tamato ma pateta, lea e fesootaʻi ma uiga o le biology of pathogens.

Tuutuuga mo le faasalalauina o le faamai: maualuga maualuga, po malulu ma le mamafa o le sau.

Faʻasaoina o togafiti: i totonu o le ola i vaega o le taumalulu o laau e faʻaliliu atu ai le faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, fatu vaivai o pateta ua totoina i totonu o le togalaau). E i ai le malosi o faʻamaoniga e le tumau le faʻamaʻiina o le palapala ma luga o otaota.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: i le taimi o le tuputupu aʻe o fualaau, e tatau ai ona faʻamaʻalo lelei le lauʻeleʻele ma e le faʻafefeina ai fualaʻau. A maeʻa le totoina o laau i totonu o le eleele, e mafai ona faia ni togafitiga faʻasao e aofia ai mea 'apamemea (Kartotsid - 50 g / 10 l o le vai, paʻu kopa - 40 g / 10 l o le vai, Oksikhom - 20 g / 10 l vai, ma isi), ae o fugalaau e masani ona faaleagaina , lea e tau atu ai i le leiloa o mea teuteu mo ni nai aso. O le sili atu ona sili atu le faigofie o fualaau faasaina e faavae i mancozeb, metalaxyl poo oxadixyl (Ridomil MC, Profit, Ridomil Gold MC, ma isi - 20-25 g / 10 l o le vai).

I le faaopoopo atu, e le gata ina puipuia, ae faʻapea foi togafitiga faʻapitoa, ina ia mafai ona faʻaaogaina i le taimi na aliali mai ai faailo o le faʻamaʻi.

Petunia i totonu o se laau toto. © pcmga

O le tulaga gafatia tulaga ese o le petunia i tulaga eseese o le gaosiga, eleele ma le tau, o le faigofie o tekinolosi tau uumi, o le umi ma le susulu o le fugalaau ua avea ma se tasi o aganuu sili ona fiafia i ai o fai togalaau ma laufanua. I le taimi nei, o petunia o se tasi lea o nofoaga muamua i le lauiloa i pepa, ma faatasi ai ma le amataina o vaega fou ma fatuga, o loʻo fiafia i ai. Faatali mo lau fautuaga!