Laʻau

Gaʻo aoga - faʻamafanafana

Mo le toatele oi matou, o le foliga mai o se lanu susulu, o lona uiga o le taunuu mai o aso mafanafana, malologa ma lagona lelei, aua e le mafai ona ataata pe a e vaaia se pupula o nei fugalaau fiafia i ou luma. Ae ui i lea, e le gata ina mafai e le au taʻifale ona faʻafiafiaina i tatou i ona foliga vaaia, ae faʻapea foi le faʻaleleia lelei o le lelei. E le o tagata uma e iloa se mea uiga ese e le masani ai e pei o le tifeli jam, o penefiti ma mea leaga o le a tatou iloiloina auiliili i totonu oa tatou tusiga.

O i latou ua tofo i le tofo a itiiti mai ma le tasi i lo latou olaga, o le a le galo lava ia le moli ma le mafanafana, lanu samasama-samasama. O lenei suamalie masani o le a avea ma se faʻaopoopoga matagofie i se ipu o le lauti o le afiafi, e faafiafiaina i matou i lona uluai tofo ma faʻaleagaina ai le tino atoa i lona atoaga.

O lea la, seʻi o tatou mafaufau i le aoga o le fafie.

O se tusiga e uiga i le faʻamaloloina o meatotino o laumei mo le tino o le tagata!

I luga o aoga o pine pine i le isi mataupu!

Faʻavae ma le kalori

O le masani, o le toatele e masani ona iloa o se vao masani, o le mea moni o se laau taua tele, masani ona faʻaaogaina le tele o fua o fualaau faʻapitoa. O vaega uma o le fugalaau e faʻaaogaina - laʻau, aʻa, suamalie ma, ioe, o le mea e le o iai. E mai i kulumu tumu e saunia ai siama kulimi, o le faʻaaogaina e mafua mai i le tele o meaʻai ma vailaʻau o meaʻai e faʻaaogaina.

100 g o se mea suamalie, kuka mai i fugalaau fou, e aofia ai:

  1. Magnesium ma le potassium - 24 mg ma le 232 mg, sosoo. O le aofaʻiga o nei minerale e faʻamautinoaina ai le masani ai o le faʻaogaina o le cardiovascular and digestive systems o le tino o le tagata.
  2. Kalaku - 140 mg. O le vaega autu mo la tatou skeletal system.
  3. Phosphorus - 42 mg. E le manaʻomia mo le faʻasoasoa tatau.
  4. O uʻamea, zinc, manganese, seleni ma le 'apamemea o elemene taua ia mo le lelei o le gaioiga o totoga i totonu ma le tausia o latou tulaga i le tulaga saʻo.

E le gata i lea, o le tele o le peta-carotene (o le vailaʻau lea e "tuuina" o latou lanu o se lanu samasama samasama), thiamine, riboflavin, choline, vitamin K, ma se tasi o vitamini sili ona masani ona faatonuina e fomaʻi - pyridoxine (B6 )

O le kalori content of jam e maualalo ma e faalagolago lava i le aofaʻi o suka suka faʻaaoga i le faiga o kuka. I le averesi, lua sipuni vavalaʻau o siama mumu e aofia ai le 150 kcal.

O le sili ona maeʻa i ona faʻamalologa e pei o le siamu, faʻavelaina mai ato fuga o le laau, e aoina i nofoaga o le tuputupu aʻe mama o le tuputupu aʻe.

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le faʻaaogaina o le oloa, taumafai e usitai i tulafono o ana tapenapenaga ma le teuina, ma ia le faateleina le fua fautuaina ole suamalie.

Faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ma faʻalavelave

E pei ona uma ona tatou iloa, o le maualuga o mea o meaola o loʻo faʻaaogaina i totonu o le laau e maua ai le lalaga ma ona oloa o se vailaau moni faʻapitoa lea e oʻo mai i le laveaʻiina i le tele o tulaga faʻaleagaina oo tatou tino.

Talu mai le taimi na togafitia ai gasegase uma e le o vailaʻau faʻamaʻi, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a meaalofa mai le tina-natura, masani ona faʻaaogaina ai le faʻasalaga mo faʻamaʻi e pei o:

  • anaemia
  • toto maualuga
  • hepatitis ma isi faʻamaʻi ate;
  • vaivai faʻamaʻi;
  • faafitauli i le galuega a le vaega o meaʻai;
  • gasegase faʻatasi - maʻi oona, rūmatism ma gout;
  • gallstone faamaʻi.

Ona o ona uiga malosi faʻaleagaga, o le laumei ma le siama mai ai, o se faʻasologa o le tele o maʻi ogaoga, e aofia ai le oncology.

Ae o le auala sili ona taatele e faʻaaoga ai lenei vailaʻau lelei o le tau ma le malulu, aemaise lava i le taimi malulu.

Aumai se sipuni o le tilatila i taeao uma ao leʻi 'ai, o le a tuʻuina atu i lou tino le tele o mea e manaʻomia mo lona faʻatinoina lelei. Lagolagosua i lau faʻafitauli faʻapitoa, ma e mafai ona e faʻaaluina le taumalulu atoa e aunoa ma le mafatia mai faʻamaʻi faʻapitoa o le influenza ma le SARS.

Ae, talu ai ona e leai se panacea i le natura, e mafai e le tifale jam ona aumaia e le gata o faamanuiaga, ae e afaina foi i nisi o tulaga patino.

E faʻasalaina le faʻaleagaina o le oloa pe afai ua maua oe i:

  • maʻisuka malosi, aemaise lava i se tulaga taufaasese;
  • mamafa mamafa;
  • allergies poʻo le le faʻaaloalo i vaega o le fugalaau;
  • osofaʻiga o le gastritis, faʻatasi ai ma le taoto ma le vomiting;
  • vaʻaia (toto maualalo maualalo).

Aua nei galo o le siama mafuiu o se meaola malosi e mafai ona aafia ai se tino vaivai, o lea e fautuaina ai tamaiti i lalo ifo o le 5 tausaga e avatu se togafitiga pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Ae i le taimi o le maitaga, faʻatagaina le faʻamalosia o le galala tifaga e faʻaaogaina, i le faʻaogaina, o le mea moni lava. E le gata i lea, ao faagasolo le susu, e mafai e elemene elemene ona faʻaleleia le lactation ma faʻaleleia le tofo o susu o susu.

Faʻaaogaina o fualaau aina e avea o se togafitiga, e tatau ona manatua e le gata ina faʻamaonia mea aoga o le siama mafanafana, ae faʻasaʻo foi. O le fua lelei pito sili ona lelei o le phytotherapists mafaufau e oʻo i le 2 sipuni tele o le oloa gaosia i le aso.

Laʻau moa mo le ate

O fualaau oona, lea e tupu tele i luga o le teritori o lo tatou atunuu, o se tagata fofesa i le natura, i lana gaioiga e tali tutusa ma vailaau o lenei gaioiga, faatauina atu i vailaau mo togafitiga. O le mafuaʻaga lea e sili ai le aoga o le tumela mo le ate, e le gata ina mafai ona puipuia, ae ia taofia ai foi le gasegase o nisi faʻamaʻi tuga o lenei tino taua.

O le a tonu lava le faʻaaogaina o le siamu tisa mo le togafitia o maʻi o le ate:

  1. O le Dandelion e mafai ona toe faʻaleleia ia sela mama, ma o lea e tau ai le atinaʻe o cirrhosis.
  2. E masani lava o le mafuaʻaga o le malaise o le inu tele o le tino. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le laau e fesoasoani e aveesea ai toxins, radionuclides ma toxins, e fesoasoani ai e faʻasaʻo le ate.
  3. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o se mea masani e aunoa ma ni vailaʻau faʻauluʻau ei ai lona aoga i le metabolism, faʻateleina ai le metabolism ma saturates sosoʻo ma mea aoga.

Faʻasatauga uma i togafitiga o fualaau oona, e leai se mea e tatau ona e teenaina togafitiga na faʻamatalaina e se fomaʻi polofesa. Manatua o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o au faʻamatalaga taʻitasi, e faʻavae i luga o iuga o le suʻega ma le suʻega faʻamaumauga.

O le mea lea, o lenei ua tatou iloa tonu po o le a le aoga ma le afaina o siamu tisa. O le fiafia i le fugalaau natura o lenei meaʻai, e mafai ona e mautinoa e le gata ina e maua se fiafiaga fiafia, ae ia tausia foi lou ola maloloina ma le umi.