Meaai

Melon Dishes - Dessert & Snack

O se mea manaia matagofie o le meloni ipu. I le faʻaopopo atu i le meaʻai sili ona lelei, o lenei fua e mafai ona tuʻuina i salati, i le mauaina o se meaʻai e le mafaatusalia. Mo le taumalulu o loʻo i ai se avanoa e teu ai faʻatasi ma le melon compote pe jam. I se tulaga lautele, o le melonini e masani ma e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se mea fou fou.

Ae e te leʻi mafaufau e uiga i le mea e kuka mai le melonini, e tatau ona e faamasani ia oe i lana aoga autu. O le ipu o le uka kulupu e masani ona faʻaaogaina, ae o le suamalie suamalie o loʻo gaosia i totonu o fatulaʻau, moli, mealilo o le kuluni, mago ma faʻagogo.

Toa suamalie

O ipu suamalie suamalie, o fua o ia mea ua naʻo mo selu, o le a tuʻuina atu ai se auiliiliga auiliili o le gaosiga o pulu paʻu lanu samasama mafiafia e avea o ni meaʻai matagofie. O le tele o taimi, mai lenei fua e fai ai aisakulimi, lamolemole, pies, desserts ma ituaiga uma o pastries.

Melon Smoothie

O se ipu malulu mafiafia e faamoemoe mo le taumafa mo le 'aiga o le taeao, ina ia maua ai se malosiaga mo le aso atoa. E mafai ona faaopoopo ni suauu muni i fualaau aina po o vine, e pei ole kiwi. Mo se meainu, e tatau ona e ave 2 ipu (150 kalama) o le muni fufulu, afa ipu keke i le ituaiga o slicing. Faaopoopo le paluga o le meli, i le aofaiga o le 1 tbsp. punetini ma pei o le sua o le tipolo.

Kuka:

  1. Otioti le kiwi ma le melonini ina ia maua se aofaiga e tusa ai ma le fua.
  2. Tuu le meloni, suamalie ma le sua o le lemoni i totonu o se mea e gaosia. Afai ei ai sau vevela vevela, e mafai foi ona e togi i totonu o ni poloka kulimi, mo se fale faafouina. Fua i se tutusa tutusa.
  3. Liligi le paluga i totonu o se ipu malamalama, faaopoopo ni fasi kiwi ma faʻafefiloi ma se sipuni.
  4. Ua faia!

Faʻavae i luga o lenei faʻamatalaga, e faigofie ona e suia le kiwi ma se isi mea e ala i le mulimuli i laasaga o le kuka.

Melon sorbet

Ice ice melon ice cream mai le itiiti ifo o vaega o se melon sorbet. 250 kalama o pulu vavae, se ipu tele vai, Art. sipuni o le sua o le lemon ma 2 tbsp. punetini o suka.

Kuka:

  1. Lili selo i totonu o poloka.
  2. Fai se sipuni mai le vai ma le suka ma faʻaliliu lelei.
  3. Tuu potu ma le sipuni i totonu o se mea e fufulu ma faʻafefete. I le faaiuga, sasaa i le sua o le tipolo.
  4. Liligi i luga o ni nailanu, faʻapuni faʻatasi ma se tapuni ma tuʻu i le pusaaisa. O le taimi malolo e faʻatatau i meatotino o lau pusaaisa. Ua faia!

Afai e leai ni mea faʻapitoa, e mafai ona faʻaaoga e pusa palasitino masani a latou galuega, ma o le mea e fai ai keke o le a avea o se tapuni.

Meloni kulimi kulimi

O lenei fua e aofia ai le faia o le kulimi kulimi mai le kuluni ma le faʻaopoopoga o strawberries. O le a ave le 1 ipu tiolo ma fualaʻau, i foliga o cubes. O nei vaega e mafai foi ona faʻamaisa. O isi vaega ole: ole kuata (40 kalama) o le susu, o le ipu lona tolu (50 kalama) o le moli moli, se ipu vai ma le 1 tbsp. se sipuni o le meli.

Kuka:

  1. I totonu o se mea faʻaleleia, tuu mea uma sei vagana ai le vai ma olo i se tulaga mamae. Liligi i totonu o le vai ma faʻafefiloi ma se sipuni.
  2. Liligi le pulupulu i totonu o ipu palasipolo matou te faʻaaogaina. Ia faamau le pito i luga i le pepa ma faapipii se laau laau i le aisimulimi o le a oʻo mai i luga o le pepa.

Ua faia!

Meata vevela

Ina ia maua se meaʻai suamalie pei o le marmalade, o le fua faigofie i lalo o le a fesoasoani. Mo se kuka suamalie o le a alu i le 1 taga o le "Jeli" (90 kalama) ma le 270 kalama o le pulu paʻu. Faatumu le manogi ma le tofo o le ipu 2 tbsp. launiumati popo, 1 tbsp. se sipuni o suka, 40 kalama vai ma, pe a manaʻomia, moa fou.

Kuka:

  1. Galu le pulu tilo i totonu o se mea faʻaleleia.
  2. Faʻasolo le mea na maua ai pateta paluga i totonu o le pani, faaopoopo le suka ma aumai i se faʻala.
  3. Liliu ese le afi, sasaa se taga o le siloni, fafagu.
  4. A maeʻa le faʻamafanafanaina, tuʻituʻi le masini ma se fulu.
  5. Liligi le melon mousse i totonu o soʻo se ipu, o lona pito i luga o loʻo faʻamaufaʻailogaina lona fusifusi i le ufiufi o le ata ma lafo atu i le pusaaisa.
  6. A maeʻa ni nai itula, ona sauni lea o le meaʻai, e mafai ona e mauaina i le aveesea lea o le ata tifaga. Otioti i se naifi, olopala ma le popo ma auauna atu. Le fiafia tele!

Melon pai

O le kulimi suamalie, o se fua ma se ata o le a fesoasoani e fatufatu meaʻai matagofie i le fale. O le a alu i le 500 kalama o le melonini, tasi le ipu falaoamata, semolina ma kefir, 3 fuamoa moa. O vaega faaopoopo o le paipa o le 100 grams o le pata, o le afa ipu suka, o le sipuni tele o suka, o le taga o le vanilla le suka, le afa o le sipuniti o le masima ma le soda (faʻapipiʻi i le vineta). Ina ia lūlūina meaʻai i le meloni o le a e manaʻomia le suāuʻu fualaʻau.

Kuka:

  1. Lafoaʻi fuamoa mai le atigi, sasaa i se pesini tele ma ufiufi ai le suka ma le vanilla. Faʻamamaʻi vaega ma se vavae seia oʻo lava i le tutusa lelei.
  2. Salu le pata ma faʻaopopo i le suka suka. Liligi i ai kefir iina foi. Faʻafefe.
  3. Faaopopo le semolina, falaoamata, suauu i le fefiloi ma fefiloi. O le tutusa e tatau ona suavai e pei o se panikeke. Afai e le aoga lenei vaega, e tatau ona e fetuunai e ala i le faaopoopo o le falaoamata poʻo le kefir.
  4. Fagaʻu se ipu tao tao ma fuālaʻau manogi ma liligi i le paluga.
  5. Liligi muni tilo i luga o le paluga.
  6. Uu le ogaumu i le 180 tikeri ma tuu le paluga ma le kelo i totonu. Pipi mo le 25 minute.
  7. Aveese le ipu silo mai le ogaumu, faʻataga e faʻaliliu ma malepe i le suka. Ua faia!

Melon Appetizers

O faʻamaʻalo o le melonio e fautuaina ai le i ai o le sogi, faʻafefe ma isi mea faapena. E mafai ona aofia ai salalaʻau o le kaloni i faʻapotopotoga eseese ma aano o manufasi, soisi, sisi, cereals, araisa. E mafai ona faia sina mea taumafa suamalie i le na o le falai i totonu o se apa.

Meata salati

O lenei salatisi taumafa ma le melonini e mama ma loto. O le a manaʻomia le 1 le kelo e tusa ma le 1 kilokalama, 150 kalama araisa, 150 kalama o aano o le aano o le aano o le aisa (moa), e pei o le susu susu. Ina ia tofo, e tatau ona e ave le masima, pepa uliuli, suauu olive ma le moli pepa mo teuteuga.

Kuka:

  1. Na tipi ma tipiina e le vao le melonini i ni vaega.
  2. Liliu leisi sisi i ni fasi pepa.
  3. Totoina o aano o manu fasi i totonu o ni fasi pulu po o ni fasi laau.
  4. A o faia le meaʻai, e tatau ona e faʻalauina le araisa, ona tuʻu lea o le sisi, meloni ma aano o manu.
  5. Faamasima, pepa ma faʻafefiloi ia mea.
  6. Liligi le suāuu olive ma tuʻu le salati i totonu o se ipu manaia, lea e mafai ona avea ma pelo peel.

Fusi keke

E mafai ona falai se tilo vave i se taeao vave. Mo lana tapenapenaga, o melons e mafai ona ave e pei ona e fiafia i ai, ae o lenei fua mo faataitaiga ua mamanuina mo le 1 fua tele. Pe a vele, o le a teuina i falaoamata, lea o le a manaʻomia ai le 6 tbsp. sipuni. E mafai ona faaopoopo se fusi palota i falaoamata pe a manaʻomia. 2 tbsp. sipuni tele o le kulimi kulimi, 1 le fuamoa, afa o le sipuniti o masima ma le pepa uliuli, se kuata vai, se ipu vai mo le faʻavelaina.

Kuka:

  1. Aveese fatu ma pi mai le melonini. Otioti i fasi pepa po o fasi pepa.
  2. Faʻasalaina lelei le palota.
  3. Faafefiloi le falaoamata ma le suka, masima, pepa, vai ma se fuamoa.
  4. Ave le meloni i le paluga ma tuu i totonu o se pani ma le suauʻu manogi. Fuga mo le 2 minute i itu uma e lua.
  5. Auauna atu ma le pepa ma le masima. Le fiafia tele!

Lisi mai le melonini e le gata i le lisi o loʻo tuʻuina atu i luga. Faʻailoa ou mafaufauga, ma taialaina e nei fua, fai lau oe lava meloni masini. Meaʻai suamalie sili ona lelei mo oe!