Fale taumafanafana

O le matagofie o------------------------------------------------o-o-ma-fa-o-fa-o-fa-fa:

O se laʻau matagofie e faia i laʻau ma ou lava lima o se fausaga faʻalelei ma faigofie ona fausia ai le fale o le a fesoasoani i le teuteuina o se togalaau i soo se itu o le mamanu. O se nofoaga manaia malolo mo faafiafiaga i fafo i soo se taimi o le tausaga - o le filifiliga tonu o le ituaiga o mamanu o le a fesoasoani e fiafia i le gaioiga o le gasebo e le gata i le taumafanafana.

O Wood o se mea sili ona aoga mo le fausiaina o se faʻavaa:

  • laupapa e faigofie ona faʻagasolo i se mea taugofie;
  • o le mea e faʻatagaina oe e faʻaalia toetoe o soʻo se ituaiga ma foliga;
  • laupapa o se mea e fiafia i le siosiomaga;
  • i le noatia ma le fai fuafua i le gaioiga tatau, e faʻafefeina ai aafiaga i fafo - susu, suiga o le vevela;
  • O le lelei o fafie e aofia ai le malosi ma le tumau.

Ituaiga o arbors

I le faitioga o foliga o le faʻatinoina ma le faʻatinoga o galuega, o loʻo iai:

  1. Tuʻuina - o fausaga ua fuafuaina mo soʻo se tau tau ma vaitau uma e faʻatinoina i le gasologa o le tausaga.
  2. Mea faʻapipiʻi poʻo le faʻalavelave: faʻaaoga i na o le taimi mafanafana.

I le faitioga o mamanu:

  1. Tapunia: o se gasebo, faatino ana galuega vave, ma le matafaioi o se fale mafanafana. E iai: fola, taualuga, puipui, faamalama ma faitotoa. Matafaioi i soo se taimi o le tausaga.
  2. Tatala: gazebo, faʻaaoga mo lona faʻamoemoe faamoemoeina i le taimi mafanafana. Faʻavaeina se faʻavaa, o le fola e le o se vaega manaʻomia. O puipui o loʻo puipuia pe tatala. I le avea ai o se mea teuteu, e totoina ai laau totō.
  3. Half-tatala: o le gazebo ma puipui pupula, e pei foliga o se tamai fale.

I le faitioga o le nofoaga i luga o le saite:

  1. Tuʻuesea: o se meaola e faia i laupapa ma ona lava lima o loʻo i luga o le 'upega tafaʻi ese mai le fale nofomau lava ia.
  2. Faʻatasi: o le fausaga e latalata i se tasi o puipui o se fale o le atunuʻu.

E faʻapefea ona filifili se auala vaʻaia?

Faʻalagolago i le sitaili o le faʻasologa o le laufanua ma se fale nofomau i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e filifilia le filifiliga talafeagai mo le vaʻavaʻa:

  1. Faʻavasegaga masani: foliga tutusa, faʻatusatusaga, 4- poʻo le 6-angled foliga, laina faasolosolo masani. Laʻei, e masani lava 2-, 4- pe 6-seti, tilotilo. E foliga tutusa le foliga o le palapala.
  2. Auala i sasae: o le taulaiga tutotonu o le mamanu o le taualuga o se pulu poʻo se uiga e le masani ai. O le uiga lona lua o uiga taua e le masani ai o ni mea teuteu matagofie e pei o se mea teuteu. O teuteuga totonu e tatau ona o gatusa ma le mamanu pito i fafo. Filifiliga mo fale o le atulaulau o se pagoda arbor poʻo se faʻataʻitaʻiga itiiti a Iapani.
  3. Victorian aesthetics: o se arbor i le Igilisi e faʻapipiʻiina ai foliga o faʻamatalaga masani ma atunuu. O Wood o le mea sili ona lauiloa mo le fausaga o Victorian, lea e masani ona valiina i le paʻepaʻe. Semi-tapunia poʻo le faʻamalamalamaina o fausaga e uiga lelei, o le nofoaga e teuteuina i luga o vaetogo. Faʻapitoa: foliga tutusa, saʻo ma manino, puipui puipui, lanu malamalama.
  4. O le maoaʻe o le faʻatagaina o le faʻatagaina o le faʻaaogaina o laau vevela, e leai se togafiti - o le matagofie ma le tulaga ese lea o le gasebo. O se ituaiga uiga ese, e le masani ai, e maua ai se lagona o le mafanafana ma le mafanafana o le fale. Pepa ma le mamanu - faalagolago atoatoa i lou manaʻo. O le faʻamalosiina i lalo o se fale, o le fale o se tagata e vaʻaia le fale poʻo se faamoega manulele o le a vaʻavaʻai lelei i le teritori o le tagata lava ia.
  5. Atumotu o loʻo fesoʻotai faʻatasi ma foliga o le vevela ma le lauiloa. E faia na o laupapa! I le avea ai o se mea teuteu, e fautuaina e faʻaaoga se mea teuteu ua vaneina. Filifiliga o filifiliga: faʻailoga e pei o se fale ogalaau, se fale faʻafefe i luga o moa ma isi - e mafai ona e faʻaalia atoatoa le atinaʻe. E mafai ona tapunia pe tatala le mamanu.
  6. O le ata Metitirani o le gazebo ma le pergola e toetoe lava a tutusa manatu. O se moli, matala matala, ua ufiufi i laau matagofie, o uiga ia o teritori e iai se vaipanoa o le Metitirani. I le fausiaina o le fausaga, o le laupapa e faʻaaogaina faʻatasi ma maʻa ma piliki. O le fola o loʻo tuʻuina i ni taʻavale sima pe maeʻa i se laupapa tele.

Gazebos mo fale taumafanafana o loʻo faʻatusalia e ni tagata se toʻalua o latou aiga vavalalata:

  1. Belvedere - mama, tatalaina le fausaga e fausia mo luga o le mauga. Tuʻuina atu se vāega sili ona lelei i totonu o se nofoaga matagofie.
  2. Pergola poʻo le "faʻavaa" - o se malamalama, matala matala e faʻaaoga i le vaitau mafanafana. Openwork, faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina e fai ma lagolago mo le aʻeina o laau. O mea e sili ona lauiloa mo le fausiaina o pergola o le fafie masani: oak, spruce, pine.

Fale faʻafiafia DIY: o fea e amata ai?

Afai ua e filifilia se faiga ma se mamanu filifiliga, e aoga le filifilia o se nofoaga mo le nofoaga o le fausaga. E faʻatatau i le tele ma foliga o le 'upega tafaʻilagi, o le telē o se faʻavae fausaga fausaga e faalagolago. Mafaufau i le mafuaʻaga o loʻo e faʻatulaga ai le mamanu:

  • tausamiga o se aiga toatele i le taumafanafana ma le taumalulu po o le tausaga atoa;
  • teuteuga o se fuafuaga a le tagata lava ia;
  • se nofoaga talafeagai mo le lauti i le taumafanafana;
  • Aso malolo i le tele o kamupani i aso malolo po o faaiuga o vaiaso.

I le tulaga muamua, e taua le filifilia o se nofoaga faʻalilolilo, e le o latalata i le fale fale, ina ia le faʻafefeina faʻasalalauga faʻafeiloaʻi ma isi o loʻo i totonu o le fale. Ae maise lava pe afai e tele augatupulaga e nonofo i totonu o le fale. I le avea ai o se mea teuteu, o le gasebo ua seti ina ia fetaui lelei i le mamanu o le laufanua ma faamamafa ai ona uiga.

O le aloalo mo tausamiga e mafai ona faia i se pepa tapuni e ala i le faʻapipiʻiina o le afi ma se faʻamalama ma faʻapipiʻi masini faʻavevela. Afai e faʻapipiʻiina i tafatafa o le fale, e mafai ona vave faʻafeiloaʻi oloa ma ipu ua saunia i le umukuka.

E faʻapefea ona fai se laʻau mo le nofo i le taumafanafana poʻo se fuafuaga a le tagata lava ia? E aoga le gauai atu i fautuaga.

Filifili se nofoaga mo le fausiaina e tusa ai ma taiala nei:

  • e le tatau ona lolovaia le saite;
  • sili atu i se mea laugatasi, avanoa avanoa;
  • Aua le faʻapipiʻi se vaʻalo i talaane o atinaʻega ma se faletaele.

O ata ma ata o laupapa laupapa i o latou lava lima o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai le filifiliga silisili:

Faʻavae ma puipui mo le gasebo

Faʻalagolago i le ituaiga o palapala, o le faʻamoemoega o le fausiaina, o ona faʻataʻitaʻiga, tatou te filifilia le ituaiga o faavae: papa, laina, laina. O le tele o le fausiaina e manaʻomia ai se faavae malosi ma faʻatuatuaina.

Faʻaaliga puipui:

  • laupapa laupapa;
  • laupapa;
  • ogalaau atoa;
  • toeiki.

Afai o oe o se tagata tomai faapitoa, o le a le faigata ona faʻatuina se fausaga faʻapitoa, lapotopoto poʻo le hexagonal. Matou te fautua atu i se tagata amata e amata se fausaga faigofie, sikuea poʻo le faʻasolosolo faʻatasi ai ma puipui faʻasalaga - e foliga matagofie ma lelei.

Faʻalelei le fausia o se puipui mai se laupapa - vitio

DIY gazebo: ata ma lapoa

Mafaufau i foliga o le fausiaina o se tamai tioata matala e faia i laupapa. Uiga o le mamanu i le lumanaʻi:

  • lapoʻa: 3x3 mita;
  • maualuga le maualuga i luga - 3.5 mita;
  • 4 togi fale;
  • columnar faavae.

O le taimi muamua i le fausiaina o le gasebo

Sauniuniga mo le fausiaina. E tatau ona faʻamamaina, ave faʻamalosi vao tetele, faʻasaga le maualuga. O le tele o le 'upega tafailagi e tatau ona tasi ma le afa mita le sili atu i itu taʻitasi nai lo le fale lava ia. O se fafie e faia i fafie masani ma ou lava lima e tatau ona puipuia mai lologa.

Tatou te faʻatau mea mo le vaʻavaʻa

Mo se fausaga sikuea o le 3x3 mita, e tatau ona faʻatau se fafie i le tele o vaega o fevaevaeaiga:

  • 10x10 cm: 3-mita pa i le aofaiga o 5 vaega mo le faavae; 4 vaega o le uumi o le 2.3 mita mo lagolago, 5 sikuea mita mo le fausiaina o le faitotoa, 3 vaega mo le faamalosia ma le malosi o le fausaga, mo le ogatotonu o isi itu o le fausaga.
  • 10x4 cm: mo le taualuga - 8 vaega o le 2 mita, 7 fagu o le 3 mita mo le lalagaina ma le nofoaafi, fagu o le 2 fasi vaega i le maualuga o le 1 ma le 4.3 mita (taualuga o le taualuga ma le taualuga).

Le fatuina o se vaʻa, sei vagana ai le uila:

  • laupapa lapoa: 4 cm le mafiafia, 9 sikuea sikuea. m;
  • faʻapipiʻi i le aofaiga o sikuea sikuea 20. m;
  • laʻau laupapa;
  • inisi mo le taualuga o le taualuga;
  • taualuga;
  • piliki ma sima;
  • 5 kilokalama o fao ma sikulima;
  • sui faapitoa mo gaosiga mo laupapa (pe a ma le 15-20 lita).

Faʻatulagaina o le koluma faavae

E faʻapefea ona fausiaina se vaʻai ma ou lava lima? E taua tele le fausiaina lelei o le faavae.

O le ituaiga sili ona lelei o le faavae mo se tamai fale, o loʻo tatalaina le fale. I lenei tulaga, ua filifilia se piliki mo lea tulaga.

O mea e te manaʻomia e faʻatūina ai se faʻavae faʻavae:

  • aitema mo le eliina o pu i lalo o pou: masini vili poʻo se suʻu masani;
  • maualuga mo le tulaga maualuga;
  • uili uili;
  • mea mo pou;
  • sima;
  • faʻamalosia faʻamalosi e faʻamalosi le fausaga;
  • mea taualuga mo le faʻamamaina o le pito i lalo ole laupapa.

Manao e teu? Afai ei ai sou piliki faʻaaoga, e mafai ona e faʻaaogaina mo le faavae.

O se ata tusi e tuʻuina atu, e tusa ai ma le teritori mo le faʻapipiʻiina o le gasebo e tatau ona makaina.

O vaega o le a faʻapipiʻiina pou o le faavae, e tatau ona eli lua. O le laina mulimuli o piliki e tatau ona i luga o le eleele. Aʻo leʻi faia le piliki, e tatau ona e fatuina se aluga e fetaui i le pito i lalo o le lua. O le aluga e faia i maa po o oneone.

I le faʻaaogaina o le maualuga ole vaʻalele, e tatau ai ona faʻasaʻo le vaalele o pou piliki. Ina ia mautinoa o le malosi o le fausaga, e tatau ona tuʻuina faʻamau faʻamau i pou tulimanu.

Ona o le telē o le fale, o le taunuuga e tatau ona i ai ni laina se 9: 4 inumaga, 4 vaitaimi i le va o le lautele, 1 totonugalemu.

E tatau ona tuʻuina i lalo o puipui puipui pe a uma le 2 mita. Tuuina atu o se piliki ua filifilia e fai ma mea e fai mo lagolago, o lua e tatau ona eli i se suo, e tatau ona i ai se sikuea sikuea. Fautuaga loloto - 50 cm (e le itiiti ifo). E faʻaaogaina se puʻe lima pe afai o pou, mo se faʻataʻitaʻiga, faia i paipa paipa.

E fautuaina le tuʻuina atu o le suavai ma le puipuiga o le pito i lalo o le gasebo mai le susu. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina se laulau lua o mea e fau ai luga. O le faʻaogaina o se arbor mo se nofo i le mafanafana ma ou lava lima o loʻo tuʻuina atu i ata ma le ata.

Mo le faavae, o faʻamau faʻatasi ma se vaega o le 10x10 cm i le tele o 5 fasi vaega na faʻatauina. O laina o loʻo tumau i le pito i luga o pou o loʻo tuʻuina i totonu o le pu na faʻamauina i le tulimanu tulimanu.

Ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻamau i totonu o nofoaga o la latou fesoʻotaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina le auala o le faʻamauina o "afa-laau". Afai e faia mea uma e tusa ai ma tekinolosi, o le taunuuga o le a avea ma se faʻatuatuaina ma le tumau.

Faʻatulagaina o le fola i totonu o le va

O le mamanu e mafai ona faia i le pe leai foi o fola. O le faʻatulagaga o le fola e manaʻomia ai se faavae.

Afai e leai se fola, e manaʻomia le saunia o se fausaga mo le puipui, faʻapipiʻiina i fale puipui, maʻa maʻa. O le filifiliga e aunoa ma le fatuina o se nofoaga faapitoa e mafai foi ona faʻamaonia fale tatala.

Ia mafaufau nei i le filifiliga ma se faavae ma fola. Faʻatinoina le faʻatinoga peʻa maeʻaeʻa atoatoa ma faʻamalosia le faavae. O mea e manaʻomia mo le fola:

  • laupapa;
  • laupapa faʻatulagaina;
  • meafaigāluega: hama, vili, maualuga, jigsaw;
  • fao.

O le auala pito sili ona faigofie e fausia ai fola i totonu o le gasebo o le sikuea poʻo le faitofa. O le laasaga muamua o le faʻapipiʻiina lea o se faʻailoga faataamilo i le nofoaga o le faʻavae. O le faʻamalosia e faia faʻatasi ma le fesoasoani o tuʻuga lea e faʻafefe mai le faavae.

O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o ogalaau i le 30-40 cm. E le tatau ona faʻapipiʻi le fola, o lea e tatau ai ona e faʻaogaina se tulaga.

Ma le fola pito i lalo o loʻo faʻapipiʻi i laupapa.

Mo le gaosiga o laau, e tatau ona faʻaaoga mea faʻapitoa e puipuia mai le pala, o le aafiaga le lelei o iniseti.

Faʻatulaga le faʻatulagaga

Aua o le faavaa o ogalaau 2.3 mita le umi ma se koluse e 10x10 cm:

  1. O luga o faʻamau e tatau ona lamolemole, e mafai ona e faʻaaogaina se eletise eletise e faʻapipiʻi ai luga.
  2. E tatau ona faia ni tipi mo le faʻapipiʻiina o le taualuga. O le mafiafia o le tipi e faalagolago i le mafiafia o fasipepa.
  3. I tumutumu o le gasebo o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi, lea e tatau ona totō i pou lagolago. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faia se pu itiiti i le pito o le koluma - e tusa ma le 1 cm le lautele.
  4. O poutu e tatau ona saʻo saʻo - e siaki le tulaga o le pou, e tatau ona e faʻaogaina se tulaga.
  5. O le tulaga o le koluma ua faʻamautuina ma le fesoasoani o le ata muamua, ona faʻamaeʻaina ai lea o mea mai le laupapa.

E faʻaopopo i laupapa, PVC poʻo paipa uamea e faʻaogaina mo le faʻavaa. O meafaitino Polymer e le manaomia ai puipuiga faapitoa mai le pala.

Faʻapipiʻiina o le taualuga mo le puipui ma le puipui

Faiga faʻavae:

  1. O se satauro na faia i fafie laupapa ua faia mo le taualuga. Ina ia fesoʻotaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le "afa-laau" technique.
  2. I tafatafa o laupapa, ua faia ni tipi e faʻafesoʻotaʻi ma faʻaoga tutusa ile lagolago.
  3. O se pusa faapitoa e fautuaina ina ia faʻaaogaina e faʻamalosia ai le malosi ma le tumau o le fesoʻotaʻiga.
  4. O loʻo mamanu le mamanu i luga ole lagolago.

A maeʻa ona faʻapipiʻiina le faʻavaa, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o le pou ma le fao.

Ua fuafua e fausia se taualuga e 4-fausaga ma ufiufi i paʻu uumi.

Ina ia fausia le taualuga, matou te faʻaaogaina se paʻu 10x10 cm - mai lea mea e faia ile 8-itu pe a ma le 80 cm le umi. I totonu o se paʻu ua faia ai se tipi mo uluaʻi fuafuaga e 2. O le koluma lenei o le a faʻatulagaina i le ogatotonu o le selu, o le a mautinoa ai le malosi o le taualuga o le lumanaʻi.

2 laina e fesoʻotaʻi i le afa-ala auala ma faʻapipiʻi i vao. I luga o le laupepa, matou te faʻapipiʻiina le lua lona lua o laina i le ogatotonu tutotonu. O le fausaga atoa o loʻo faʻaputuina ile eleele.

A maeʻa le lua paipa o laina, matou te faʻapipiʻiina le 4 isi paʻu ma o latou pito i lalo o loʻo taoto i luga o se pou o pou i fafo.

Afai mo le taumalulu i lau eria e pei o le kiona i le kiona mamafa, e tatau ona faʻaleleia atili le faʻamalosia o le taualuga. E manaʻomia le faʻaopopoina o pou lagolago i le va o lagolago o tulimanu, i luga ae o pou tutotonu o le faavae.

O lenei e mafai ona e alu i le paʻu o le gasebo ma le faʻalanu ma le taualuga.

Mo le ufiufi o le laupapa, matou te filifilia se mea faʻalanu ma faʻapitoa faʻapitoa mo lona faʻaoga faigofie ma le matagofie. O le taualuga e faia i laupapa - laupapa e oo i le 3 cm le mafiafia. Matou te faasolosolo malie lava i luga o le tumutumu o le taualuga ma nei fuafuaga.

Ia mautinoa e tatau ona faʻaeteete i le fatuina o se alavai - o le pito i lalo ifo o le pito i lalo o le pito i lalo ifo o le 10 cm.

I le lumanaʻi, i le pito i luga o le ufiufi, o le a faʻapipiʻi se taualuga. O le filifiliga o le fausiaina e faalagolago i luga o nuances, avanoa tautupe.

O vaega tatala o le gazebo, e le o uilaina i le papa, e mafai ona teuteuina i laupapa laupapa manifinifi e faʻasaga i luga.

Talu ai o le galuega e faia i fafie, e tatau ona faia le tausiga e puipuia ai le fausaga mai aʻafiaga le lelei o mea mai fafo. Ua togafitia laupapa i mea faapitoa e puipuia ai mai le pala.

Suʻe: puipui puipui

O poloketi e fausia ai se aloalo i totonu o le atunuu e aafia ai le faʻaaogaina o ogalaau e fai ai puipui puipui.

Afai e te filifilia ni ogalaau mo puipui o le gasebo, ia manatua - e te le manaʻomia se fausaga. O le taimi lava lea e amata ai le faaputu saʻo o ogalaau i laina. O le laina muamua o loʻo faʻatūina i luga o se mea e puipuia e puipuia mai le suavai. O le faʻaogaina o le tulimanu e faia lea e ala i le faia o fao i pito. O le faʻailoga e faia i tulimanu. Ole numera o laina e faalagolago i le poloketi - 3-4 laina e lava mo le fausiaina o ituaiga fausaga.

O a mea e filifilia mo le taualuga?

O mea e aofia ai le taualuga o le gasebo e tatau ona ausia le tele o manaʻoga:

  • tetee i le susu ma le vevela o le vevela;
  • maualuga malosi ma maualalo mamafa;
  • le tumau
  • tuʻuina atu puipuiga mai vaʻalele (aemaise lava pe a tapunia le gasebo ma o le a faʻaaogaina i le vaitau o le taumalulu-taumalulu);
  • fesuiaiga o tusitusi, pe afai o le fale e ufiufi i paʻu uila vaivai, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina mo le gasebo.

O le faʻatusatusaina o le faʻaoga o le fale e faalagolago i le filifiliga o mea e fau ai le fale, o lea e tatau ai ona e mafaufau i mea uma muamua. O le mamafa o le mamanu mo le lumanaʻi, lea e amanaʻia ai le taualuga, e aafia ai le filifiliga o le ituaiga o faavae.

Pe a filifilia, mafaufau i le ituaiga arbor, lona sitaili ma le faʻamoemoega.

O le a le mea e mafai ona faʻaaogaina mo arbor laupapa:

  1. Totoʻaiga poʻo le natura masani - vao, shingles, vaovao. E lelei, e le taugata, ae pupuu. E le o faʻafefiloi ma le keke, aua o le mea e pala, ae e foliga mataʻina.
  2. Afai o le taualuga ua fuafua e faʻamafola, e faʻaaogaina mea faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi mea. O le tuʻuina atu o se mea faigofie ma vave, ae o le mea e faʻalelei ai, e leiloa.
  3. O le maʻaleʻale o se mea e le taugofie lea e talafeagai mo se vaʻalaʻau e faia i laupapa, ae faʻamalosia. O le meafaitino e taua lona mamafa, o lea e le mafai ai ona e taʻua o se mea aoga. Faʻapitoa - e le sili atu ona aoga, ae le taugata. Afai e te fuafua e faʻapipiʻi se faʻamatalaga faʻavaʻaiga o le gazebo mo se nofo i le taumafanafana, e talafeagai lenei ituaiga taualuga.
  4. Lafoaʻi ma le uʻamea - mea faʻapitoa ma le matagofie o le taualuga o laupapa. O mea lelei e aofia ai: le mamafa o le mamafa, leai ni mea faʻapitoa mo le sulu, faigofie ona faʻapipiʻi ae le o tomai, faʻalelei, lanu eseese. E uiga i vaivaiga: o mea pisapisao i le taimi o le vavave, e matua vevela i le la.
  5. O le maʻa Euro po o le ondulin o se moli, mea faʻapipiʻiina i luga o se 'ie faʻatasi ma le bitumen impregnation ma le palolo basalt. Le matagofie o le ufiufi, faʻasao i le susu, taugofie. Cons: e mafai ona pipiʻi i moa, mumu, ae le o mea sili ona umi.
  6. O le Polycarbonate o se tau e le taugofie, māmā, faʻafefeteina, faʻaalia le susu ma le le mautonu. O se filifiliga lenei mo se matala matala mo vaega o le la o le taumafanafana, ae le o se tapuni tapuni poʻo se gasebo ma le keke. E liusuavai!
  7. Pusa tioata - o le mea e sili ona fiafia i ai, faʻatinoga ma aoga. Ae le sili atu le taugofie! Vaʻavaʻai faʻatasi ma lelei ona fetaui lelei ma se laau. Faamolemole ia matau: afai e le o oe o se tagata tomai faapitoa, e fautuaina e suesue ma le totoa ia tulaga o le faapipiiina o se taualuga. O isi manatu i luga o le taualuga malu e na o se mea lelei: e umi, malamalama, puipuia i le susu ma le vevela o le UV, pala, sulu, eseese ma leai se leo. O loʻo faʻapipiʻiina le mea faʻatasi ma se kekekeke - e le o le mea e pala.

Filifiliga faavae mo le vaalele

O loʻo taʻua i luga le faʻataʻitaʻiga o se koluma faʻavae tekonolosi faʻavae. O lenei vaaiga e tuʻufaʻatasia ai le aoga ma le faigofie o le faʻapipiʻi. I totonu o lau 'auupega atonu e lua isi ituaiga o faʻavae mo se vaʻai e faia i laupapa:

  1. Slab: talafeagai mo se tamai fausaga o le sikuea saʻo po o le lio. Faʻamatalaga amata i le makaina o le teritori. O se lua lua e faia (e oʻo i le 50 inisi loloto), o le pito i lalo e ufiufi ma o le oneone e faia i le mafiafia o le tusa ma le 15 cm. O le isi 15 cm o maa oloʻo sasaa i luga o le oneone. O se faʻamalosi malosi e tuʻuina i luga o lapisi. E leai se susu. O vaega faʻamalosia e tatau ona faʻavaivai e tusa ma le 15 cm i luga aʻe o le faavae. O le nofoaga o loʻo faʻamatala atu e ala i le faʻatulagaina o faʻamalosi e faʻamalosia i spacers. E sasaa le sima i totonu.
  2. O le faavae papaʻu o le nusipepa o le filifiliga aupito sili lea mo se vevela puipui. A faailogaina le teritori, e faailogaina tuaoi i pine. Faʻasolo ina ia sili atu le mamafa o le lipine nai lo puipui - e oʻo i le 30 cm. O le loloto - e oʻo atu i le 70 cm. O le loloto e ono faʻalagolago i le ituaiga ma uiga o le palapala. I le pito i lalo, ua faia ai se oneone oneone, ua liligi ifo i luga luga o le ili, ma ua faʻaaogaina se mea e fai.

O le maualuga o le faʻatinoga o le gasebo o le ki lea i lona umi ma lona gafatia.