Fale taumafanafana

Faʻaleleia ma le faʻaleleia, faʻaaoga i le faʻaogaina o fanua o le fale mafanafana o le taumafanafana i le itu i sisifo o Brabant

O se tasi o ituaiga e lima o le thuja - sisifo, e tele ituaiga eseese, e aofia ai le thuja i sisifo Brabant. O le faʻamalosi o le malulu, o le ola faʻateleina ma se pale palepale faʻaaogaina e masani ona faʻaaogaina i togalaau aina.

Faiga Faʻapitoa

I le vao, o le thuja i sisifo, lea e le mafuatiaina e taua o le "laau taua," e tupu i itu i sasae o Kanata ma le itu i matu o le Iunaite Setete. O laau Evergreen na faʻaofiina i Europa i le ogatotonu o le 16 senituri na amata ona faʻaaogaina e teuteu ai paka. I Rusia, o le gala o lenei ituaiga meaola o loʻo i ai le lautele o tufatufaga. Ua totoina i le tele o eria, e aofia ai Sasaʻe Sasaʻe ma Siberia.

O le faʻamalamalamaina i le faʻamatalaga o le Brabant thuja, matou te iloa ai o lenei ituaiga o le taumalulu-malosi, e faʻafesoʻotaʻi le malulu e oʻo i le 30-35 ° C. O le laau e lelei tele mo le tau le malo Rusia. O le Brabant o se tasi o ituaiga e sili ona olaola o le thuja i sisifo, mo le tausaga e mafai ona tupu le tuputupu aʻe 30-35 cm.

I le tau Rusia, o le maualuga o le Brabant thuja e le sili atu i le 3.5-4 mita. O le pale o foliga o le kolin, compact. O paranesi e mafai ona punou i le eleele. O le paʻu i luga o le ogalaau e mumu-lanu enaena, i nofoaga e faʻamalosia ai. O laulaau lanumeamata e lanu enaena i le taumalulu. I le masina o Aperila-Me, e fuga mai ai le thuja, pe a uma ona fuga ni fugalaau lanu enaena.

O ituaiga Thuja Brabant ma Smaragd e masani ona faʻaaoga e fausia ai puipui. O o latou uiga e tele lava ina tutusa. Faatasi ai ma eseesega e mafai ona iloagofie ai Brabant ma Smaragd.

Brabant grade:

  • e tatau ona liu enaena i le taumalulu;
  • o foliga o le pale o le kolin;
  • le tuputupu ae faaletausaga e 35-40 cm;
  • o se pa puipui e matua tupu vave i se paʻu lanu meamata.

Eseese Smaragd:

  • nila i le taumalulu e le aveesea le lanu;
  • pyramidal pale foliga;
  • tuputupu aʻe faaletausaga - 10-20 cm;
  • e ese mai le itiiti ifo o le faʻalaʻau ma e le manaʻomia ai ni lauulu masani.

O ituaiga uma o thuja e eseese ma ni auro auro - Golden Brabant ma Golden Smaragd. Mo le thuja Golden Brabant, o se lanu samasama samasama o uiga ia, e tumau pea i le taumalulu.

O laau laʻau e iai le paleni faʻapipiʻi, ae o laau tuai e sili atu ona matala.

Auala e tausi ai Thuja Brabant

E ui o le thuja i sisifo o Brabant e le lelei i lona tausiga, ae o loo i ai lava ona lava manaoga mo ituaiga o palapala, susu, susulu o le la, vevela. Afai e te lafoaia tulafono faavae mo lona totoina, e mafai ona leiloa galuega faʻafiafia. Aemaise lava, o le tausiga autu o le tipiina faasolosolo o laʻau e fausia ai se pale matagofie.

Pe a tipi le thuja, e mafai ona filifilia ni togi e faʻaaoga mo le toe gaosia. Tuʻu i se fagu vai, o le a latou maua aʻa. E mafai ona totoina ni laau totō i le eleele.

Nofoaga ma ituaiga o palapala

O Thuja e tupuga mai i laau o photophilous. E le galo ia te ia le ata o le ata, ma le maumauaʻi o le lanu o le nila. I le taimi lava e tasi, o le vevela tumau e afaina ai foi ia te ia. O le filifiliga pito sili ona lelei pe a filifilia se nofoaga i le eleele o le a avea ma ata lafoia. I totonu o eria, e fautuaina e toto laau i sisifo poʻo sasaʻe o fale.

O le laufanua sili ona lelei mo le totoina o le thuja i sisifo o Brabant o loam, e ui lava e mafai ona ola i luga o soo se eleele. I luga o le eleele malamalama, e totoina lelei le laau ma sili atu ona teuteu. E sili ona lelei le totoina o le thuja i le tautotogo po o le tautoulu, ae e mafai foi i le taumafanafana.

Faʻamasinoga

O se lua e faʻaleleia ai ua eliina 60 -80 cm le loloto, ma lona lautele i le tele o aʻa. Ua faatumulia le lua i le vai ma faatagaina e sulu le susu. Afai e mamafa le palapala, ia le itiiti ifo i le 15 cm o le alavai faʻavaivai e tatau ona tuʻuina. O le aʻa ua faʻamū i luga o le eleele ma ua ufiufi le fatu i se paluga eleele ua saunia muamua. E manaʻomia le aofia ai o peat, oneone ma oneone i se fua faatatau o le 1: 1: 2. Mo le faʻaleleia o le tuputupu aʻe, ua faaopoopo le nitroammophoska i le paluga. A maeʻa lena mea, faʻafefe le laau.

Tausiga

A uma ona totō, e manaʻomia le faʻasusu masani, e tusa o le tasi i le vaiaso. Pe a totoina i le vevela o le tau, o le tele o le fafaga e faateleina. E lelei le tali a le laau ile fuga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se pulumu ma se moli. I le eleele matutu, e le lelei le atiina ae, e tatau ona lanu samasama ma faʻapalapala.

O le eleele e tatau ona tatalaina i se loloto papaʻu, talu ai o le aʻa o le laau e papaʻu. O le puipuia o aʻa mai le mago ma le vevela, e fautuaina e ufiufi le palapala i le mulch - peat, compost, sawdust, bark.

E le mafatia Thuja mai le malulu malulu, ae i le tautotogo e mafai ona vaivai. O laau talavou e tatau ona puipuia faapitoa, e ufiufi ai i latou mai le la ma mea e maua ai le susulu o le la. I totonu o se faʻala, e iai le photosynthesis e oʻo lava i le taumalulu. I nofoaga e afaina ai le kiona, o paleʻau o laau e fusi mau i se maea mo le taumalulu.

I le tausaga muamua, e ui e le lava le malosi o aʻa, o le laei pito i luga e faʻatatau i le tolu taimi i le vaitau. E tasi le tausaga talu ona totoina, e faʻato'ā fafagaina ai tautotogo taʻitasi i le faʻalavelave faʻapitoa O le teuteuga e sili ona lelei 2-3 tausaga talu ona totoina. O lenei faiga e sili ona lelei le fai faalua - i le amataga o le taumafanafana ma le faaiuga o Aukuso. O nai pale paleni fetuunaiga e faia i le vaitau atoa. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tulaueleele ma le tausia o le Thuja Brabant (photo) e le faigata tele.

Faʻaaogaina o le Thuja Brabant i le Faatoaga Fausia

O le faʻaogaina o le eseese o le faʻavave ona tuputupu ae. O lenei meatotino o le thuja Brabant i le mamanu o le laufanua ua faʻaaoga lelei. Thuja o se elemene lautele mo le fatuina o se polo e tasi, o le kesi, o le pyramid. E le mafai ona totoina ni fuainumera se tasi e faia i laupapa, i soʻo se faʻafitauli o le eleele. Ae afai o le ata mataʻutia e fuafua mai le Brabu poʻo le Smaragd, ona tatau loa lea ona i ai se vaalele lelei atoatoa.

O le mowing thuja i sisifo o Brabant e sili ona lelei i aso faigata. O lenei mea o le a aloese ai mai le susunuina o aʻa laiti i le la, lea sa natia i lalo o lala uumi ao lei faia le kuka.

Thujas i le laina o le a suia le pa. Afai e te vaeluaina se pa i se foliga tutusa, e foliga ese lava. Pe a fuafua e tupu se pa o le thuja Brabant, e tatau ona eliina i totonu o le mamao e tusa ma le 1 m le tasi, aua o le pito i lalo o le pale o le a lautele. I le aluga o taimi, o le a tapunia palealii o laau, ma o sea pa puipui ma ni apaau lanu mumu e puipuia ai le nofoaga mai le prying mata ma avea o se teuteuga matagofie.

Le amataina o se laau pe a oʻo i le maualuga o le maualuga. O le faʻamaualuga o le thuja Brabant o le vaega sili lea ona faigata i le tausiga o togalaau. O le lauulu lauulu e faia faʻatasi ma ni faʻamaufaʻailoga mataʻutia, lea o le a le mafai ona faʻaaogaina nifo i le nofoaga o le tipi. Ina ia puipuia le laau mai le vaivai, e tatau ona vavae le tolu o le pu.

O Thuja Brabant, e pei o conifers uma, o le a fiafia i le tausaga atoa ma le vevela greenery, faʻamamaina le ea, faʻatamaoaigaina i le okesene. O se isi avanoa e sili ona matagofie. O le tuufaatasia o ituaiga eseese o aripvitae ma isi laau ma fugalaau, e mafai ona e tuʻuina atu i le 'upega tafaʻilagi se tulaga tulaga ese, foliga le mafaamatalaina.