O le togalaau

Faʻaaoga meatotino ma faʻasalaga mo le faʻaaogaina o le lapisi oona

Jujube, o mea aoga ma faʻamaʻiloga o le a tatou iloiloina i le taimi nei, o se laau ma ua avea ma sui o le aiga o Krušinov. E le gata i lea, o le laau e lauiloa i lalo o igoa "unabi", "jujuba", "jujub", "aso Saina". E tusa ma le 5-7 mita lona maualuga. O faʻasalalauga e aofia ai Europa, Ausetalia, Asia, Iapani. O nofoaga sili ona fiafia i ai o mauga ma tumutumu o mauga.

I le amataga o le tautoulu, lau taamilosaga poʻo fua faʻasolosolo faʻatasi ma se paʻu lanu mumu-lanu enaena e seleseleina mai laau. O i latou o ni aano, suamalie ma manaia.

E tusa ai ma le tala, e tupu aʻe le jujube i le parataiso ma o igoa o tagata uma o nonofo i luga o le paneta o loʻo tusia i ona laʻau. O le mea aupito sili ona ofoofogia o le gata e le mafai ona pipii atu i se laau, ma e toatele tagata e puipuia le laau ma manatu ai e paia. Ona o ona mea aoga, ua manatu unabi o se tasi o togafitiga e sili ona lelei togafitiga. Mafaufau pe o le a le lelei ma le leaga o le jujube.

Lisi siama ole mole

Jujube e tamaoaiga i meaʻai. O loʻo i ai vaega o minerale e pei o le kopa, calcium, potassium, phosphorus, zinc, manganese, iodine, uʻamea, styrenes, organic organic, flavonoids, vitamini (B6, C, A, B1), tannins, pectins.

E tusa ai ma le kalori, o le 100 g o fualaau aina e aofia ai le 287 kcal. O le tau aoga i le 100 kalama o le oloa e 3.7 / 1.1 / 73.6 g (protein, gaʻo ma gaʻo, gaʻo). Ae o le faasinomaga o le faasinomaga e maualuga tele - 110 iunite.

Faafetai i le tuufaatasiga ma meatotino aoga o le aso Saina ua fuafuaina:

  1. Protein o se mea fale mo ituaiga ituaiga uma. E le gata i lea, e fesoasoani i le vave faʻafouina o nofoaga ua faaleagaina.
  2. Amino acids e faʻaaogaina e le tino i faiga taua. O le mea lea, latou te manaʻomia mo le faʻalauteleina o le protein, ma le le lava o le tino e amata ona vave, o faafitauli e tulai mai i le gaioiga o le tino ma le mafaufau.
  3. Vaega o minerale e pulea ai faiga e kopi ai.
  4. Flavonoids e le gata o le toe faʻafouina o le tino, ae faʻamalofia ai foi aʻafiaga o faʻamaʻi matautia.
  5. O le ascorbic acid e puipuia ai le tino puipuia.
  6. Vitamini e taua mo le faʻatinoina lelei o le tino atoa.
  7. E le gata na faʻaumatia e le tino e pei o se suauu, ae o latou foi o se mea fau fale mo fao, lauulu, ma le paʻu.
  8. Organic acids e pulea ai paleni-faavae.

Mea aoga

E oo lava i Saina anamua, o mea aoga ma mea na solia ai le jujube na faamatalaina. Latou te talanoa e uiga ia te ia o se meaalofa i tagata ei ai faafitauli o le loto, faailoa mai ai se aoga aoga i luga o fualaau oona, toto ma le popole.

O le mea sili ona taua o le faamaloloina o le laau o le gafatia lea e tuuitiitia ai le mamafa. O le mea lea, e faʻaaoga lelei mo le maualuga o le toto. Moni, o fua e tatau ona faʻaumatia e tusa ai ma le vasega.

Ua iloa e saienitisi e le gata ina faamalosia le puipuiga o le tino, ae fesoasoani foi i tina tausi pepe i le gaosiga o susu.

O le teuteuga o le jujube e fautuaina mo le sogasoga, vevela ogaoga, atuatuvale, faʻamaʻaloga o le fatu, neuralgia.

Saina aso e sili atu nai lo le fesoasoani i le faʻaumatia o toxins ma le cholesterol mai le tino.

O le afaina sauniuni ua i ai se mea e faʻamalolo ai, o lea ua faʻaaogaina lelei i le togafitiga o maʻi pipisi, manuʻa tuai. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina le mea e faʻaaogaina e pei o se gutu, o se tagata e faʻamalosia le ulu.

O le aso Saina ua faʻamaonia lelei lava i le tau faasaga i le manava o le manava poʻo le malosi, faʻapea foi ma faafitauli o gastrointestinal, aemaise o gastritis.

E kukaina mea manogi e faʻavae i fualaau o togafitiga, faapea foi ma teuteuga, e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai manua o le purulenti, paʻu o le paʻu, mumu, tipi.

Talu ai ona o lona uiga o le diuretic, o le unabi o se vailaʻau, o lea e masani ona faatonuina e fufuluina fatuga poʻo le faʻafeiloai atu i taumafa a i latou o loʻo taumafai e aveesea le mamafa.

Na o le 'ai fua i fua laʻititi ona o le maualuga o meaʻai o suga masani.

Jujube o se mea faigaluega lelei mo le togafitiga ma le puipuia o le ate, le cardiovascular system, cancer, respiratory system.

Mo togafitiga faafomaʻi e faʻaaoga ai vaega uma o le laau: fualaau, aʻa, lau ma fatu.

Contraindications

E ui lava i le tele o mea aoga o le jujube, ae o loʻo i ai foi faʻamaʻi ma faʻaleagaina. O lea la, e matua faʻasaina le faʻaaogaina o manatu. E le o fautuaina foi e inuina teuteu pe 'ai fua mo fafine maʻitaga. E pei o le lalolagi atoa, unabi e le mafai e le tino ona faʻaleagaina. O le mea lea, e tatau ona amata togafitiga poʻo le 'aina o fua ma ni atopaʻu laiti. Afai e lelei mea uma, e mafai ona e faʻatupulaia le metotia.

O lenei ua e iloa le mea e aoga tele jujube. I le aʻoaʻoina o le auala e saunia ai vailaau vailaʻau eseese mai le jujube, e le gata ina e fiafia i le tofo o fualaau suamalie, ae faaleleia ai foi lou soifua maloloina.