O le togalaau

Eleutherococcus totoina ma tausia mea aoga ma faʻailoga

Eleutherococcus o se ituaiga ituaiga ituaiga o Araliaceae, e fai ma sui o le 30 ituaiga o laau toto ma laau. O le masaniga masani o lenei laau o Asia ma Saina.

E na o le lua ituaiga o meaola, o le tasi o ia mea o loʻo faʻatusalia e prickly eleutherococcus. O le laau e taua tele o le "vao o le tiapolo," "freebird", "pepa vao" ma le "untronnik".

Faamatalaga lautele

O lenei mea matagofie o le itu i sisifo o le itu i sisifo, o se aiga vavalalata o le ginseng, ma e pei o lea, e tele mea aoga mo le tino. E mafai ona avea le togavao o Eleutherococcus ma mea teuteu e le masani ai o le togalaau, aemaise lava pe afai e te totoina o se pa puipui. Ina ia teuteu laufanua avanoa, e mafai ona totō laau i vaega.

I totonu o le tausiga, o le vao e leai se afaina, e toetoe lava a le afaina i faamai ma meaola faalafua, ma o ona tulaga manaia faamalolo e avea ai ma malo faaaloalogia i togalaau o le tele o togalaau. Afai o oe o se tasi oi latou, e aunoa ma le faatuai, fatu Eleutherococcus, ma a matou fesoasoani aoga o le a fesoasoani e te ola ai i se laau manaia ma ola maloloina o le a teuteuina lau togalaau ma galue o se fomai fale.

Ituaiga ma ituaiga o Eleutherococcus

Eleutherococcus prickly - E tupu aʻe i le natura ile Far East, i Saina ma Iapani. E mafai ona maua nuʻu totō i vaomatua, vaomatua ma vaitafe lolovai.

O laau toto e ola e oo atu i le 3 mita le maualuga, e tele lala o loʻo i ai ni fugalaau ma laʻau lanu meamata lapopoa lapopoa laʻau e pei o ginseng foliage.

O mea leaga o le laau e laiti, paauli paʻepaʻe po o samasama i le lanu, ma faʻapipiʻi le faamalu. Eleutherococcus fuga mai ia Iulai ia Aokuso, ma fua mai i le amataga o le tautoulu. O fua e laʻititi, lapotopoto uliuli, aoina i fuifui.

Eleutherococcus nofo - o le laau toto e oʻo i le 3 mita le maualuga. E tutusa lelei ma Elerickherococcus prickly, ae masani lava o le gaogao o vao e le lilofia i vao tuitui po o le tele o nei mea. O lapisi laulaʻau e tele, lanu uliuli i le lanu ma se tamai fulu i luga o le lau. Laititi laʻitiiti o le lanu samasama samasama e iai se semi-faamalu.

O le taimi o fugalaau e pau i le ogatotonu o le taumafanafana. O fua e laiti, e aoina i fusi o lanu uliuli, e tupu i le amataga o le tautotogo. O se laau toto e ola i Saina ma Sasae Mamao.

Eleutherococcus tulaueleele ma tausi i nofoaga e lata ane ai

O lenei ogalaau laʻau e sili ona lelei le ola i le togalaau. E ui lava i le natura e ola le laau i lalo o laau, ae e le lelei, ae ui i lea, e fiafia tele le vao i le malamalama, o lea e tatau ai ona totō i se laufanua avanoa pe vavalalata foi laau i lo latou ata. Eleutherococcus e fiafia i le palapala eleele e mauoa i mea faʻalautele ma le faʻaituau.

E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo le nofoaga e tulaʻi ai Eleutherococcus. Pau lava le mea e manaʻomia ona faia aʻo leʻi tulaʻi atu o le eliina o se nofoaga filifilia ma faʻalauiloa mea faʻale-aganuʻu i le eleele. O le a tupu lelei le vao ma ola i autafa o fualaau aina suamalie.

Aralia Manchurian o se sui foi o le aiga o Araliev. Faʻateleina i le taimi o le totoina ma le tausiga i le lauʻeleʻele ma maua ai togafitiga faafomaʻi, ia faʻaeteete o loʻo i ai ni faʻailoga. O le a maua uma faʻamatalaga talafeagai i mea e faʻamalolo ai, sauniuniga o teuteuga ma mea faʻaoga, faʻatasi ai ma fautuaga i le gaosia ma le tausiga o lenei laau i lenei tusiga.

Eleutherococcus tulaʻi

A e totoina se laau toto, e tatau ona e saunia se toto toto laau 50x50 i le lapoa muamua, ma ia tuu foi avanoa e tele i le laau, ia mafaufau i lona tuputupu aʻe. O fualaau e tatau ona tanu i le eleele e lua i le tolu senetimita loloto atu nai lo le mea na tupu muamua.

O loʻo faʻamaluina le eleele, faʻafeinu i se vaifofo o le paluga faʻasalalau ma mulimulitaʻi ma se faʻafiafiaga malulu o sawdust. E lata ane, e tatau ona totō laau matamata eseese mo le vailaau, pe afai e le faia, ona le fua mai ai lea o Eleutherococcus.

O le a amata ona fuga le laau talavou i le lima o tausaga talu ona totoina. E i ai le lanu samasama o le lanu lanu samasama ia Iulai ma fuga seia oo ia Aokuso, mulimuli ane laiti, fualaau uliuli e aliali mai i lo latou nofoaga, e aoina mai i fuga mata, teuteu ma le teuteu e faasaga i se lanu lanu lanu meamata.

Faʻamataʻu Eleutherococcus

E manaʻomia e le laau na o le faʻamautuina masani i le tau vevela. Afai o le taumafanafana ma le autumn e timu, e le manaʻomia e le vao vao se vaiinu faaopoopo.

Laʻau mo Eleutherococcus

O le laau e le o mamafa i le palapala lea e tupu ai. Mo lona tuputupu ae, o loʻo faʻafefiloi le eleele faʻatoʻaga ma mea faʻalaʻau ma fuga manu.

O le elemene o le paluga o le eleele e tatau ona le mautonu.

Eleutherococcus totoina

I le gaosiga, o laau totō e totōina i fanua tatala e le manaʻomia.

E mafai ona latou ola i se nofoaga e tasi mo le 50 tausaga, o le mea autu o le tausia faalelei oi latou, vai ma le faʻamaʻiina i se taimi talafeagai.

Fafagaina Eleutherococcus

I le taimi o le taumafanafana, e tatau ona faʻamaʻaina le vao i se tasi taimi ma faʻalavelave faʻalavelave.

Mo lenei mafuaʻaga, e talafeagai lelei le faʻaogaina o le "Kemira", lea e tatau ona faʻaitiitia i le 2 tbsp. punetini o le paʻu i le 10 lita o le vai.

Fuga o eleutherococcus

O le vaitau o le ola o le laau e lua masina, mai le amataga o Iulai e oo i le faaiuga o Aukuso.

O faʻamalologa o Eleutherococcus o loʻo i ai foliga o faʻamalama o le lanu samasama samasama. A maeʻa ona latou fuga, o fua e amata ona fai, o le a matua i le faaiuga o Setema.

Trimming Eleutherococcus

Afai e totoina le Eleutherococcus e avea o se pa, i le tautotogo e tatau ona faia i le teuteuina.

Mo vaovao e tasi, o le faʻaaoga lelei o lala mago ma paʻu ua faia, lea e talafeagai e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi afaina i totonu o le laau.

Saunia o Eleutherococcus mo le taumalulu

E le manaʻomia e fale matutua le fale malulu, aʻo latou faʻafefe lelei le malulu.

E naʻo tamaʻi vao e manaʻomia ona ufiufi i le paʻu ma mulimulu le liʻo poloka i se papa mafiafia o laʻau matutu poʻo vao.

Eleutherococcus Fatu Tuputupu ae

O le faʻaleleia o fatu o se faiga faʻalavelave ma faigata. O le faigata e taoto i le umi o le faʻamalosi, lea e tusa ma le ono masina. Muamua, o le meaʻai fatu e teu i le mafanafana ma le susu, ona faʻaitiitia ai lea o le vevela i le zero ma faʻaauau le faʻaauau.

E tatau foi ona manatuaina o fatu atonu e le totogo vave pe a uma ona lulu, ae pe a uma le tausaga pe sili atu foi. Ona o le faigata o le faʻatupulaia o fatu, o lenei metotia e le o lauiloa i le au faifaatoaga.

Eleutherococcus faʻalauteleina e ala i le oti

Mo le faʻaleleia o laau toto e ala i le vavaeina, e tatau ona saunia mea e totoina i le ogatotonu o le taumafanafana. A o lei totoina i latou i le eleele, o le gasegase ua susu mo le tele o itula i se fofo o le stimulator tuputupu aʻe "Epin".

A maeʻa le taimi e manaʻomia, ona aveeseina lea o le tipi mai le stimulator ma totō i totonu o se lauʻeleʻele, i le palapala malulu, o le faʻafefiloi i le loloto o le tolu senitimita, ona ufiufi ai lea. Pe a totoina togalaau, e tatau ona tuu le va o le 10 senitimita i le va oi latou. I le tausaga muamua o le galueaina, o le totoina o laau i totonu o le fale kiona e mautinoa lava e malupuipuia mo le taumalulu, ma o le isi tautotogo e sosoo ai latou te siitia atu i le avanoa.

Maʻi ma meaʻai

Pests ma faʻamaʻi e le masani ona lamatia e le laau.

Ae o le taumalulu e le osofaia e le mice ma le matagi le meaʻai, e tatau ona afifiina i lalo le mea e afaina ai po o se upega togalaau e faʻatautaia i totonu o le laau.

Eleutherococcus mea aoga ma faʻailoga

O le laau toto e toetoe lava o mea uma lava e tasi o vailaau kemini e pei o le ginseng. O le tamaoaiga o le gum, oleic acid, bioflavonoids, alkoid araline, anthocyanins, o suauu taua, pectins, lipids, proteins, resins, glycosides, e aofia ai le triterpene ma le coumarin tuufaatasia, ia o mea taua autu o Eleutherococcus.

O le Bush a le Bush o se faʻaoga faʻaonaponei lea e faʻaolaina ai le biosynthesis o nucleic acids ma faʻamalamalamaga patino. O vailaau faʻasoifua maloloina e faʻavae i luga o le faʻatupulaia o galuega ma le tumau Latou te faʻaleleia le leo, puipuiga ma le gaioiga o le tino tutotonu. O le Eleutherococcus foi e afaina ai le faʻaleleia ma faʻaleleia le moe.

O le laau e mafai ai e oe ona faʻateleina le tetee o le tino i mea oona, vailaau oona ma manuʻa. E faʻaleleia ai le faʻavaeina o le toto, faiga faʻalauapoto ma toe faʻaleleia, faʻamautuina le toto maualuga ma faateleina le malosi o le tino. O le tagofia o fualaau faasaina e faavae i luga o aʻa laau e mafai ona taofia ai le tulaga o le oncology.

O vailaʻau faʻavae e faʻavae i le Eleutherococcus ua faʻamaonia mo maʻi na tuʻuina atu:

  • SARS ma isi faʻamaʻi pipisi faʻaleagaina;
  • O le penefiti ma le mama;
  • Maʻi faʻamaʻi ma le maʻisuka;
  • Gingivitis ma le leukemia;
  • Faʻatau;
  • Osteochondrosis;
  • Faʻafitauli i le vaʻai ma le faʻalogo;
  • Manuaga ma le faaleagaina o le paʻu;
  • Alopecia ma seborrhea;
  • CNS pathologies ma le mafaufau;
  • Asthenia ma mafaufauga;
  • Faʻaitiitia le tino ma le mafaufau;
  • Menstual faaletonu ma le le mafaufau;
  • Le malosi ma le pyelonephritis;

Tagata maʻi mamaʻi, gasegase maualuga, tagata na maua i le fatu fatu ma le maʻi faʻapitoa e tatau ona lafoaia sauniuniga mai le eleutherococcus. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻatoʻaga mo fomaʻi, ava malosi, atherosclerosis, faʻavevesi ma gaʻo.

Eleutherococcus broth

O se teuteuga e faʻavae i le eleutherococcus ua faʻamatalaina o se sui faʻamalosia lautele i le chemotherapy e faia e faʻaumatia ai le tino o le tino. E faʻaaogaina e faʻamalosia ai le puipuiga ma faʻaleleia le faʻaleleia o le mafaufau ma le tino.

O se teuteuga e faʻavae i luga o laulaʻau poʻo aʻa o le laau ua gaosia i foliga o lauti. Ina ia saunia, e tatau ona vaevae le 50 kalama o mea gaosi i totonu o le lita o le vai vevela, ona faʻafefe lea o le paluga mo le 15 minute, faʻasolosolo, vevela ma ave se ipu faʻatolu i le aso. O le togafitiga e 30 aso.

Tincture o Eleutherococcus: Faʻaaliga

Eleutherococcus tincture, o loʻo i ai mea faʻaleoleo ma mea faʻafouina, e mafai ona faʻatau i se fale talavai pe faia faʻapitoa. O ana fale faʻamalositino e le suia mai lenei mea.

Ina ia saunia le oloa i le fale, e tatau ona e ave le 1 ipu vodka ma le 100 kalama o aʻago mago. Ona tuu lea o meaʻai i se fagu, sasaa vodka ma fufulu i se mea pogisa mo le 14 aso.

A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona luluina ma siakiina le tincture. E tatau ona teuina le vailaʻau faʻamaʻi i totonu o le pusaaisa ma ave 15 faʻafefe tolu taimi i le aso mo le masina.

Faʻaaogā le siʻosiʻomaga o le laau mo faʻafitauli ma le malosi, e ave ai le 40 faʻafefe faalua i le aso. E fesoasoani e faʻaleleia le faʻalogo. Mo lenei faamoemoe, e tatau ona onā 15 ona faʻafefe faalua i le aso. Pe a faʻafesoʻotaʻi le malulu, atherosclerosis, neurosis, faʻafitauli i le gastrointestinal tract ma le vailaʻau oona, e tatau ona ave le 30 fua ile tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E masani ona faʻasolo mai le tincture mo faʻamaʻi cardiovascular, o le fatu fatu rūmatika, le vaivai ma le faʻaitiitia o le cholesterol levels.

E ui i le saogalemu ma le maualuga o le fualaau faasaina, e le mafai e tagata uma ona ave. O le tincture ua solia i tagata e maua i le maualuga o le toto maualuga, o le le mautonu ma ua faateleina le le mautonu o le le fiafia.

Talu ai o le tincture o loʻo aofia ai le ava malosi, ma le tausiga faapitoa e tatau ona faia e tina o le lumanai. E fautuaina fanau e faʻaaoga vailaʻau e faʻavae i le Eleutherococcus i lalo ifo pe leai foi i luga o le ava.

Eleutherococcus i le maitaga

E mafai e tina i le lumanaʻi ona faʻaaogaina fualaau faasaina e faʻavae i lenei fale? E ui lava o faʻamatalaga o loʻo faʻapea mai e le tatau ona faʻaaogaina e tina o le lumanaʻi ma tausimai, i nisi tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina se siʻosiʻomaga e ave se togafitiga.

Afai o le fafine maʻitaga e maualalo lona toto, faʻavaivaia, vaivaiga, migraines ma le vevela, i le tulaga lea o loʻo faʻamaonia ai o ia o le eleutherococcus. E mafai foi ona faʻamatalaina mo faafitauli tau fatuga ma faʻamaʻi pipisi.

Eleutherococcus mo le faʻateleina o le puipuiga i tamaiti

O le mea moni, o le fanau laiti o Eleutherococcus ua faʻatonuina e faʻaleleia ai le puipuiga a le tino. O le sao saʻo e fuafua i le fuataga: tasi le pa'ū i le tausaga o le olaga o le tamaititi. E tatau ona faalua i le aso.

I le faaopoopo atu i le fesoasoani e puipuia le tino mai siama pipisi, e faʻaleleia ai foi le taua. Tamaiti vaʻaia ma le faʻateleina o le gasegase, e le fautuaina e tuʻuina atu fualaau faasaina e faʻavae i luga o lenei fale.

Tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le matua, e tusa ai ma faatonuga i luga o fualaau faasaina, e tatau ona tuʻuina atu le tinomi 30 faʻafefe tasi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E sili ona lelei le ave o le vaifofo aʻo leʻi faia le taeao. O le togafitiga o le a 30 aso. Afai o le tamaitiiti ei ai se allergy, e tatau ona taofi le vailaʻau.

Eleutherococcus tincture mo le faʻamaʻi

O le laau ua manatu o le sosolo faʻaogalagi sili ona mamana. Faʻafetai i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i luga o le faʻavaeina o mea mai le eleutherococcus, o le tino faʻavavevave ma faigofie ona faʻafetaui i tulaga le lelei.

Tincture o le Eleutherococcus o le a taua tele e avea o se faʻasolosolo ma toe faʻaleleia le tino pe a mavae faʻamaʻi. O loʻo faʻamatalaina pe a maeʻa le niumonia ma isi maʻi faʻafitauli o vailaʻau vailaʻau.

Eleutherococcus mo tagata taʻaalo ma tino potopoto

I le taimi o suʻega suʻesuʻega suʻesuʻega, na mafai ai ona iloa e faapea, ina ua faia le eleutherococcus i le taimi o aʻoga matuia, na faʻaalia e le au taʻaalo le faʻaleleia atili o le soifua lelei, leai se tiga o le muso, le faateleina o le tino ma le faʻaitiitia o le vaivai. E le gata i lea, o le fualaau faasaina na fesoasoani ia i latou e toe faaleleia vave ma faaleleia le musika tumau.

Faʻafetai i ia mea aoga aoga, o le faʻavaeina o laau e masani ona faʻaaogaina e le bodybuilders o se saogalēmū saogalemu ma sili ona aoga. I le faaopoopo atu i le malosi ma le tumau o le malosi, o le tincture e faʻaleleia ai le faʻaleleia o gaʻo ma faʻaitiitia le gaosia o gaʻo, lea e taua tele mo tagata taʻaalo.

O Eleutherococcus o le a le gata ina avea o se teuteuga o soo se togalaau aina, ae o le taimi foi o le fugalaau o le a faatumulia ai le ea ma lona manogi manaia. E faigofie lava le tausiga o le laau, e le fefefe i le malulu a Rusia, o lona uiga o le a malie i lona matagofie mo le tele o tausaga ma o le a fesoasoani i le faaleleia o le soifua maloloina ona o le tele o ana mea aoga.