Isi

Auala e faʻamafa ai violets mo lo latou atinaʻe manuia

O aʻu o se tagata amata, ma na tupu na o laʻu laau muamua o violets. Na ou maua ni ituaiga se fa, sa latou nonofo ma aʻu mo ni nai masina ma amata ai ona mou atu. E foliga mai ia te au na ou faasusuina i latou i le le saʻo. Tau mai ia te au pe faapefea ona inu vai violets?

Violets po o, e pei ona taʻua ai, o senpolis e sili atu le taua i le natura, ae maise lava i le faasusu. E oo lava i ni soliga laiti o le malo e toso ai le oti o se fugalaau.

O le tele ma le tele o le faʻamaina e aafia i le tele o mea. Muamua lava, o le vevela ma le maualuga o le vevela i totonu o le potu o loʻo tu ai le ulo, faʻapea foʻi ma le susulu o le moli. O le tulaga o le palapala e taʻu mai ai le tele o le fausua - o le mama o le fanua, o le tele lava o taimi e manaʻomia ai e le laau le fausiaina. Le tali tutusa lea o violets o loʻo ola i totonu o ipu. E le pei o le palasitisi, o le palapala o loʻo i ai le gafatia e "manava", o le mea lea e vave faʻavave vave ai le vai mai se ituaiga ulo.

O le faateleina o le fuainumera ma taimi ole fausiaina e talafeagai ile vaitau o le fugaina o violets, faʻapea foi le taimi e tausia ai laau laiti. E manaʻomia e se tagata matua matua le gauai atu i le vai.

E tatau ona faʻaauau pea tafe vai (tusa o le faalua i le vaiaso) i le taeao - i le taumafanafana, ma i le taumalulu - i le ao. O le eleele i totonu o le ulo e teu susu, aʻo taofia le malulu o le susu.

Folatila e faʻaaogaina auala e tolu e faʻamafa ai violet, o ia mea uma o loʻo i ai lona lelei ma le pala. E aofia ai:

  • sasaa saʻo i totonu o se ulo;
  • uila suamalie;
  • fafaga i totonu o le pani.

Taʻitaʻia le faʻasusuina o violets i totonu o se fagu

Pe a faʻaaogaina lenei metotia, e tatau ona faʻafefe le viole mai le suāsusu poʻo le sisiua ma se vai muʻa vai seia oʻo ina tumu le palatusi i se ipu vai. E tafe atu le vaitafe i le palapala i le pito i lalo o le ulo, puipuia le susu mai le ulu o le laau lava ia (lau, fugalaau, rosette). Tuu le fagu i totonu o le apa mo le 20 minute, ona sasaa lea o le vai e leʻi faʻapalaina.

Faʻatonu le faʻaleleia e lelei aua o mea leaga e alu ese mai le ulo i le vai. Ae ui i lea, ei ai se tulaga lamatia o le susu o le fugalaau, ma e le fiafia le violet i lenei mea ma mafai ai ona oti.

Laʻau mama

O le tele o taimi, e faʻamaʻaina ai violetia i se mumu, lea e oʻo mai ai le vai i totonu o le ulo. Ina ia faia lenei mea, faʻaititia le mumu i totonu o se fagu vai, ma faʻaofi le isi pito i totonu o le alavai i totonu o le ulo. O le fagu lava ia e tuu i se auala e sili atu nai lo le pusa i vai, ae le paʻi i lalo. O se manoa masani poʻo se fasi ie lalaga e talafeagai e pei o se uila.

O le faʻaaogaina o lenei metotia o le totoina lea e le laau lava ia le taimi ma le tele o le fafaga, faʻalagolago i le vevela ma le susu ile potu. Ae, i le isi itu, o le faasusuina o le uila e le talafeagai mo ituaiga uma. E le gata i lea, i le tau malulu, o le vai i totonu o le pusa i luga o le windowsill e matua manaia lava, ma e le fiafia foi le violet i lenei.

E le talafeagai le suāsusu i le vavao o loʻo ola i totonu o ipu o loʻo i ai le diamita e sili atu i le 8 cm, talu ai o le a amata ona ola le laʻau tele ma e mafai ona faʻamalo.

Faʻasaga i totonu o le pani

Faʻasalaga i totonu o se pani violets e iloa lelei. E mafai ona sasaa malie le suavai, e pei ona faʻapalaina e le palapala, pe mafai loa ona e tuʻuina le fagu i se fagu vai ma tuu ai mo le 15-20 minute. O le tele o vai i totonu o le apa e leʻi faʻaaogāina ua faʻafefe.