Laʻau

Toto lelei ma tausia se fugalaau magnolia

Magnolia - o se laau po o se ogalaau lapoa ma ni mea e le masani ai matagofie e mafai ona teuteu ai soʻo se 'upega tafaʻilagi. O le fugalaau e faigata ona tausia, peitai, e ui lava i nei tulaga, oi latou oe mananao e toto lenei laau matagofie i lo latou eria e le o laiti.

Tausiga Tausi

Faʻamamafana ma fafaga

O le faʻatauga e tatau ona na o le talavou lava. O laau matutua e manaʻomia le faʻamafanafana i se vaitau matutu. Mafaufau i le lelei fafaga faʻatasi i le vaiaso, i se aofaiga o le 20-30 lita.

E le o manaomia e le laau le faamamaina

Fertilizers

E mafai ona e fafagaina ma faʻamafanafana pe a uma le tausaga lona lua o le olaga. Laʻei pito i luga e faʻafeiloai i le amataga o le tautotogo. O le faʻafefiloi o mullein, urea ma le ammonium nitrate o loʻo faʻaaogaina e pei o le faʻamala.

I le autumn, o le fafagaina e toe faia, ae o le nitroamophos. I luga o le tasi laau e oo i le 40 lita o fofo. Ina ia faafaigofie, e mafai ona e faʻaaogaina mea faʻafefiloi mo Magnolia, lea e faigofie ona faʻatau i le faleoloa.

A amata ona faʻamago laʻau o le laau i le ogatotonu o le taumafanafana, e taʻu mai ai le mea na tupu sologa lelei o ofu pito i luga. Faʻasaʻo le tulaga o le a fesoasoani i le faʻaleleia lelei o vai.

Teuteu

Talu ai e faigata ona faʻafeoloolo le togalaau, e mafai ona e faia mo ni mea teuteu e faʻamalosia ai na o le tausaga muamua o le totoina. E le tatau ona e aʻafia i le faʻatinoga, a leai o le a taofi le fua o le laau.

I tausaga mulimuli ane, na o sina vaega itiiti o le teuteuga mama e manaomia, e le silia ma le faatasi i le tausaga.

Sili atu i mea uma gaosia i le tautoulu. O lālā vevela ma le faʻaleagaina ua tipiina i se meafaigaluega mataʻutia, ma e tatau ona togafitia ia mea tipi i ituaiga o togalaau mo faʻamalolo vave.

O le a fesoasoani le aufaipese e laveai le laau mai lala e le tatau ai e aunoa ma le faaleagaina

Auala e aofia ai ma pe aisea

Matutua Magnolias o le faʻasaina le malulu laau ma e mafai ona tatalia le vevela e oʻo i le -32 tikeri. O le mea lea, e le manaʻomia ai se malutaga. Ae o talavou talavou e manaʻomia se tausiga faʻapitoa.

I le tolu tausaga muamua o le tuputupu ae, o le ogalaau ma aʻa ua afaina i se ie faapitoa ma vaomago poo lala toto.

I nofoaga malulu, pe a oʻo ifo i lalo ifo o le 30 tikeri o le tau malulu, tagata matutua matutua mulch sawdust ma peat.

Tofiga

Mausseias faʻaola tolu ala autu:

Fatu fatu

I lalo o tulaga masani, e tupu le laau e fatu e ave e manulele. I le fale, e mafai foi ona faʻalautele le laau i fatu.

Ina ia faia lenei mea, ua totoina i latou pa'ū poʻo le tautotogo, na muai teuina i se nofoaga malulu i totonu o le ato.

E fufuluina fatu i le vai mafanafana ma totoina i totonu o se atigipusa ma eleele ile loloto o le sili atu ile 3 inisi. A maeʻa le tausaga o le totoina o fatu i totonu o le fale, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau i le laufanua.

Laʻau

O lenei metotia e sili ona lelei mo le atinaʻe atili o le laau. I le ogatotonu o le taumafanafana, e aumai ai se fatu mai se laau talavou. E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le 2 lau i le pito i luga.

Faʻasologa o le sisi tali faapitoa mo le tuputupu ae aʻa ma tuu i totonu o se fale kati ma oneone. O le vevela o le ea i totonu o le greenhouse e le tatau ona pauu i fafo atu o le 19 tikeri. A maeʻa le 2 masina, ona mauaʻa lea o le fatu.

O LE AVPORTANT O le Magnolia e maua mai i lenei auala ua totōina i eleele tatala i le tausaga mulimuli ane.

Tuʻu

I le popofou o le tautotogo, e tatau ona e ave le lala pito i lalo, punou i le eleele ma fafasi sina mea itiiti, faʻapipiʻi i lenei tulaga. Pe a ma le tasi le tausaga pe lua, o le a aliaʻe aʻa i luga o le paranesi. O latou foliga vaaia o lona uiga e mafai ona vavae ese le laau mai le lala o tina ma totoina ese.

Maʻi ma meaʻai

Magnolia toetoe a le afaina i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ae o nisi taimi o loʻo mafatia pea i le le talafeagai o togafitiga, lea e tau atu i faʻamaʻi.

I luga o laau uma, o le chlorosis e foliga tutusa - lanu samasama i laulaau

Chlorosis - o se maʻi e mafua mai i le tele o le lime i le palapala. O lanu e ufiufi i lanu samasama. Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e tatau ona faʻaopopo i le eleele le paʻu poʻo nisi eleele faʻasoa. Afai e le maua nei tupe, e mafai ona e faʻatau se paluga faʻapitoa i le faleoloa.

O le tuputupu ae o le tuputupu ae e tupu mai i le tele o le gaosi. O fafo, mago faʻamago i le ogatotonu o le taumafanafana o le a fesoasoani e fuafua lenei mea. E mafai ona e faʻasaʻoina le tulaga i le fesoasoani a le tele o le vai ma le faʻavainuina o le vai.

Mai iniseti, e masani ona osofaia le laau. thrips, aphids ma mealybug. Afai e vevela le taumafanafana, e faaopoopo atu i ai se moli vaʻaia. O nei mea faʻavevela e mafai ona inu ai le tele o le sua ma faʻavaivaia ai le laau.

I le faʻaopoopoga, o nei parasite o loʻo tauaveina faʻamaʻi pipisi. O vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani i le osofaʻia o meaola faalafua.

I le taumalulu, ua osofaia e le uati Magnolia. Latou te 'ai aʻa. E mafai ona e aoao e uiga ia i latou na o le aveeseina o le pito i lalo ma le iloa o le faaleagaina o aʻa.

O le fualaau faasaina e fesoasoani e puipuia ai le ai ai mai aʻa

Kopi lelei i le faafitauli Fundazole solutionsaluina o aʻa ua faaleagaina. Ma mo le puipuiga, e tatau ai ona ufiufi aʻa i meaʻai ma vao aʻo lei amataina le taumalulu.

Auala e kuka ai mo le taumalulu

I ogaoga leaga, e oo lava i ituaiga o le malulu e tatau ona tapunia i le tau malulu. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o mea faitino, alalaʻau ma lala. Laititi e ola mo le taumalulu ma mea faʻatasi ma le pale.

Afai e le amanaʻia nei mea tutupu, ona oʻo lea i le vaitau e sosoo ai mafai ona le toe tupu poʻo laau totoa.

Laasaga i lea laasaga

E fiafia Magnolia i se nofoaga ma le susulu lelei o le la, e puipuia mai matagi malulu. E tatau foi ona fuafua le palapala palapala. E le mafai e le laau ona faʻafeiloaʻi ia mea tausi toto, vai ma vai.

E le gata i lea, o le palapala e tatau ona mama ma vaeluaina. O se filifiliga lelei o le a le mautonu ma sina palapala eleʻele.

Tomai fai togafitiga fautuaina fola i Oketopa. A o faagasolo lenei vaitau, toeititi atoa le 100 pasene o fualaau aina. I le tulaga o le totoina o le tautotogo, e tatau ona i ai se taimi e faia ai ao lei oʻo i le faaiuga o Aperila. Ae e taua le mafaufau o le itiiti o le kiona o le a afaina ai le laau.

O le totoina o le lua e tatau ona faaluaina le tele o aʻa o le fatu. I le pito i lalo o le lua o loʻo taatia ai se alavai palapala o maʻa tetele. Ona tuu ai lea o se fatu laau i le ogatotonu ma ufiufi ile eleele.

Malamalama lelei le palapala ma ou lima ma faʻafefe. O le taimi lava e mimiti ai le pito i luga, e tatau ona mulch peat.

Fatuina o fatu

O le totoina o fatu e lelei i le taimi lava e uma ai a latou aoina. O mea totō e fufulu i le vai ma tuu i totonu o atigipusa ile eleele, lea e tuʻuina i se nofoaga malulu seia oʻo i le tautotogo.

Ona agai atu ai lea o le Magnolias i le lumanaʻi i le windowsill mo le tautotogo e sosoo ai ma e na o le taimi lava lea e totoina ai i totonu o se togalaau ma eleele palapala.

Fiafia ituaiga

Faʻateleina le sili atu i le sefulu ma le lua ituaiga o magnolia, lea atonu e foliga ese. O le isi, matou te faʻamatalaina le sili ona lauiloa i latou:

Cobuslau laau e oo i le 10 mita le maualuga. E fuga mai i fugalaau papae lapopoa i le ogatotonu o Aperila - amataga o Me. Fua o le vaʻava
Fetututusa ma se vao, e le sili atu i le 5 mita. E i ai sona pale pale. E fuga mai i fugalaau tetele ma malolosi i le amataga o Mati
Lebnerituaiga o laau, e mafua mai i le tetee i le kiona, le lelei, fugalaau lapoa ma fugalaau lanu paʻepaʻe sinasina ma se manogi malosi
Sulangeituaiga e oo atu i le 8 mita le maualuga. Fuga i le masina o Aperila faatasi ai ma le lanu piniki e pei o tulip ma se manogi manaia
Ashetuai fua o le fugalaau. O fugalaau lanu suamalie tetele e aliali i le faaiuga o May
Ash lau, sisi malolo
Sulange ituaiga, lanu piniki
Lebner ituaiga eseese
Eseese Kobus
Vai Eseese (foliga foliga tutusa ma le ituaiga vine)

Faʻaaliga Botani o Magnolia

Faalauiloa Magnolia laau po o ogalaau tetele faatasi ai ma se paʻu enaena-enaena-enaena-enaena-enaena-enaena, e ono maua ai se lamolemole lamolemole pe pala. Laʻau maualuga mai le 5 i le 20 mita.

O lau e tele, e masani lava e foliga mai, o lanu lanumeamata ma se lanu matagofie. O fugalaau e nofofua, mai le 5 i le 30 senitimita le lautele.

O le lanu lanu o inflorescences e mafai ona papaʻe, kulimi, lilac, piniki ma le mumu. O le fuga e tupu i le amataga ma le tautotogo o le tautotogo, e fuafua i le eseesega.

Magnolia e le gata mo lona faʻamatalaga mai fafo, ae faʻapea foʻi mo ona faʻamalologa. Toto aveese le toto maualuga, rūmatism ma faafitauli faʻafefete.

Faʻaaliga foliga

I Iapani, ei ai tala e uiga i lenei laau toto. Fai mai, i aso anamua na nofo ai se tamaloa mativa na ola mai pepa fugalaau, lea na ia faia ia te ia lava.

I le taimi lava e lele atu ai se tama i totonu o lona fale ma faamatala se tala pe faapefea ona toe faaolaola fugalaau. E tatau ona fufuluina o latou toto, ae i le taimi lava e tasi na vavao ai e le manulele le tuʻuina atu uma o le toto i le pau mulimuli. Na faʻalogo le teine ​​i le manulele poto ma amata ona toe faaola ola laau.

Ina ua mavae sina taimi, sa avea o ia ma tagata mauoa ma faatau mai se ofu na ia alu ai i le polo. O iina na feiloai ai ma se tamaitiiti aʻoga ma alofa ia te ia. Ae o lana pele o se tagata manatu faapito ma le le faamaoni. Ona o ia, na amata ona ia galue malosi, toe faafouina fugalaau.

O le taimi lava na ia faaaogaina ai le mataua mulimuli o lona toto ma maliu. Ma o le fugalaau lea na maua ai le mataua mulimuli, liliu atu i se magnolia matagofie. Talu mai lena taimi, o lenei laau ua faatusa i le faamaoni ma le legavia.

E le gata na maua e Magnolia lana lava tala fatu. Ua uma ona matou faamatalaina nisi, mo se faataitaiga, le tala e uiga i le amataga o Kalanchoe i totonu.

Fuafuaga o fanua

Magnolia e masani ona faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua i le salafa o le lalolagi. E teuteu ai togalaau, paka o le taulaga ma sikuea. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le itu i saute o Rusia, o le laau o le teuteuga sili lea o magaala ma faʻailoga.

O le tele lava o taimi, o le laau e galue o se faamamafa autu i le togalaau poʻo le vaega o totoina i paka. O aʻa e totōina i le magolias poʻo le taamilosaga e pei o se pa puipui.

Leai se mea e manaʻomia laau Magnolia latalata i le fale, e pei o se manogi manogi e mafai ona faalavelave i le malologa pe mafua ai le ulu o le ulu.
E tusa lava pe leai ni mamanu, o le laau e mafua ai se matagi o lagona ma teuteu lelei ai le togalaau

Laʻau poʻo fugalaau

E masani ona taliaina o Magnolia o se laau. Ae o nisi taimi o ona togi maualalo e sese ona o laau.

O le mea e mafai ai, Magnolia o se laau manaia ma se vaaiga matagofie. ma le manogi e le mafaagaloina. Soʻo se tasi na vaʻai i lona fugalaau o le a mautinoa lava lona manaʻo e ola i la latou togalaau. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o se aga masani le faamatalaina o fugalaau o se laau.