Laʻau

10 inisi i totonu ole fale e faigofie ona maua mai le vaʻaia

O faʻamavaega o se tasi lea o auala sili ona lauiloa o le faʻalauteleina o laau i totonu. Ma e le o se mea e ofo ai, talu ai e ala i lenei auala, e aunoa ma le afaina i le tina, e mafai ona maua fanau matutua ma vave ona tutupu. Ma e ui lava e leai se mea faigata i le masani ai ona uʻu i lalo o le pulou, o loʻo i ai i totonu fale laau e leai se mafuaʻaga e maua ai se mea itiiti. O aganuu e sili ona le lelei e le manaʻomia ai se taumafaiga e aʻafia ai le vaʻaia: mulimuli ane, o aʻa i luga o aʻafia e aliali mai i totonu o le vai.

Totoina o laau i totonu.

O le faʻaaogaina o se tasi o auala autu o le faʻalauteleina e le gata o togalaau, ae o totonu foi o fale. O le mea moni, i le va o togavao o loʻo i ai foi auala faigofie - aemaise lava, o le vavaeese o mea matutua. Ae o le mea tonu lava lea o vaʻaiga e masani ona faʻaaoga uma i luga o se tulaga o gaosiga o le gaosiga o fua o fatu ma i le fale.

O le mea sili ona lelei o le vavaeina e saʻo lelei le mafaufau i le mea aupito sili ona leaga i le fale lava ia. E na o ni nai tipu ua tipiina i totonu (sei vagana ai le suia o laau vavalalata i ituaiga taʻitasi), o lenei faiga e le mafua ai se manuʻa matuia i le laau ma e le taofia ai lona tuputupu aʻe. Ae o loʻo i ai isi "faʻaopoopoga":

  • itiiti le afaina ua tuufaatasi ma le lelei atoatoa;
  • Cherenkovanie e mafai ai ona e maua se numera tele o laau fou i se taimi maualalo;
  • o laau e maua e ala i toso e vave ona tuputupu ae ma o se taimi maualalo e pasia ina ia ausia ai le maualuga o le teuteu;
  • aʻafia o mea e mafai ona mafai ona suia ai mea tuai, e manaʻomia le toe faʻafouina poʻo fualaau taʻitasi.

O laau e faigofie ona tipi o se tasi o mea e sili ona lauiloa. Ma e le o se mea e ofo ai. O le filifiliga o meaʻai i totonu, lea e faigofie ona maua ma faʻasalalau, e mafai ai e le tasi ona suesue i uiga o le totoina o laau, vave faʻafoʻi mea ua le amanaia, ma suia mea tuai ma le "leai se foliga" e tusa lava pe itiiti le malamalama ma le poto masani.

O le faigofie o le tipi tuusaʻo e faalagolago i le ituaiga o tipi e mafai ona vavae ese mai se fale. Mo le toe gaosia, e mafai ona e faʻaaoga:

  • faʻasolosolo apical;
  • toso faʻasolo;
  • lapisi lau.

Afai e te manaʻo e maua ni laau totō fou e ala i le fesoasoani i le vavaeina e aunoa ma le tele o taumafaiga, o le mea muamua lava e tatau ona e gauai atu i aganuu e faʻalauteleina e ala i le faʻaaogaina o mea. Ae e oʻo lava i aganuu e mafai ona vavaeina i laulaʻau poʻo vaega o le aʻa, ei ai na aʻa ma le ofoofogia lava.

Faʻapenaina o laau i totonu ile tipi

Apical cuttings - O se auala aupito sili ona faʻaleleia mo le tele o vine i totonu. E faigofie ona maua ni laau fou e ala i le tipiina o tumutumu o tipu mai le cissus, epipremnum, ivy, hoya, salinostemon ma le tradescantia. E faigofie foi ona aʻa i luga o vaovao o le pepe pepe, o Benjamin, syt, balsam, sparmania Aferika, ma isi.

Sela le afifi ma faʻatagaina oe e maua ni laau fou mai se laulaau se tasi poʻo se vaega foi. O le auala aupito sili lea ona lelei e faʻalauteleina ai le gasevieria, begonia, senpolia, streptocarpus, fatty, rubbery ficus, echeveria. O vaega o laʻau ma laʻau e lelei ona aʻafia i le suavai poʻo le cacti.

Laʻu vavae o taimi uma e foliga mai o se auala sili atu ona faigatā o le faʻaleleia, ae le o laau e faigofie ona maua i soo se tulaga. O i latou ia o loʻo i ai ma vailaʻau, e vave ona maua aʻa e oʻo lava i fasi vaega.

Sei o tatou iloa vavalalata le luasefulu fale i totonu ole fale e sili ona faigofie ona tipi. O selesele e tipi ese mai ia i latou aʻa vave vave lava i totonu o le vai manino, ma o le fanau ua matua galue malosi ina ua mavae ni nai masina e mafai ona e faamemelo i se laau teuteu.

Mo se lisi o laau i totonu o loʻo faigofie ona maua mai mea e 'oti, tagaʻii le isi itulau.