Laʻau

Le tatau ona totō ma tausia le fugalaau eremurus

O Eremurus ei ai se basal rosette ma le tele o laulaau. O se mea e leai se afaina e oo atu i le 100 cm le maualuga e sau mai le ogatotonu o sea ituaiga, i le pito i tua o le mea e iai se mea e foliga mai e pei o se uʻu fox. Mafaufau i foliga o le totoina ma le tausiga o fugalaau.

Fausiaina o togalaau ma le tausiga o fugalaau

Ina ia mafai e se laau ona faʻaleleia ona fuga, e tatau ona e iloa tulafono laiti le tausiga mo Eremurus.

O le fuga o le taunuuga lea o le faaeteete

Laina o laasaga

E matua le afaina pe o fea na faatauina ai le fagafao - i totonu o le nofoaga autu o le togalaau pe na totoina e le fai togalaau mai le fatu. Latou te totoina i se nofoaga tumau ia Setema, pe a le tau le vevela le tau.

O fautuaga nei taua lou mafaufau pe a toto fatu:

  1. O le saite mo Eremurus ua filifilia ma le tele o le susulu o le la.
  2. I luga o le fuafuaga e le tatau ona i ai se tulaga o le vai pe tatou te faia le 45 cm le ala o alavai mai tamai maa nutililii.
  3. O le vailaʻau faʻasolosolo o le palapala e le afaina.
O le lua eliina e tatau ona itiiti ifo ma le 25 cm le loloto. Ma o le taimi lenei e mafaufau ai i le alavai mai le maa olo.
  1. E le tele le eleele e faataatia i le pito i lalo ma aveeseina ma le faaeteete le fugalaau mai le koneteina, ia faaeteete ia aua nei faaleagaina le palapala o le eleele.
  2. A tulaʻi, e aoga le mafaufau i lena mea riki e tatau ona lalo ifo o eleele e 7 cm.
  3. Faʻasalaga pe'ā uma ona totoina le pulufana e manaʻomia.

A totoina fugalaau fugalaau, ia fai lenei i laasaga o le itiiti ifo ma le 55 cm.

A e totoina, mafaufau i le mamao manaʻomia i le va o pulu

Fertilizing ma totō meaʻai

Ma o na fugalaau fugalaau e mafai ona fufulu a latou ufanafana, e tatau ona tausia lelei laei. Muamua o le faia lea i lena taimi pe a ala i luga le laau ina ua mavae le malulu malulu ma ulu atu i le vaega o le tuputupu aʻe.

Ina ia faia lenei mea, e taua le faʻalauiloaina o le vao i lalo o laau taʻitasi i le aofaiga o le 3 kilokalama. Telefoni faʻatoʻa tumu minerale 25 gr.

E mafai ona suia fusi vine i luga o le palapala faapalaga palapala.

Faʻasaoina le laau e le faatagaina, talu ai e mafai ona e maua se laau mamaʻi e le mafai ona tupu ma lafo se fugalaau.

O le lona lua e le itiiti ifo le taua o laei e fai i le faaiuga o le tautoulu, lea e 20 kalama o loʻo faaopoopo i lalo o laau taʻitasi. superphosphate, lea o le a mautinoa ai le tupu aʻe o se uʻamea mamana mo le tausaga a sau.

E tatau ona manatua e faʻaaogaina fugalaʻau uma ile eleele malulu, ina ia le mu le pulu ma le aʻa o le laau.

Tofiga

Eremurus e mafai ona faʻaolaina i auala eseese:

  • Fatu;
  • Vaʻavaʻa.

O le auala vegetative e māmā tele ma maua ai le vave tupu aʻe. Ina ia fuafuaina le taimi o le toe gaosia, e tatau ona e gauai atu i le laau, pe afai ua matutua fatu ma pau i luga, ona oʻo mai ai lea o le taimi mo le toe gaosia.

O le vaega Rhizome e mafai ona faia i ni auala se lua:

Muamua auala

Vaega 1Fuʻu i lalo le vaega eleele o le laau
Vaega 2oʻamea aniani e ese mai ai
Vaega 3mago i se mea mafanafana mo le masina ma toto i se nofoaga fou

Lua ala: pe a oʻo ina eliina le vao vao, e manino lava e leai ni tamaʻitaʻi teineiti:

Vaega 1e le toe eli le laau
Vaega 2i le eleele ua tipi i totonu o le 3-4 vaega ma se naifi malosi
Vaega 3fufuluina i le malala
Vaega 4mago mo le 2 itula ma toe tanumia faatasi ma le eleele

I le auala lona lua o le tausaga e sosoo ai, o se tipi tipi ma se mea foai e fausia ai le tele o laʻau tama teine ​​e mafai ona totō i le tautoulu mai le togavao tuai.

E maua i le tele o auala le toe gaosia.

Fatuina o fatu

E mafai ona e totoina ni fatu e faʻaaoga ai metotia e lua:

  1. Lauina o fatu ile laufanua.
  2. Lauina o fatu mo laau toto.

Muamua auala o fatu e totoina i le tautotogo i le amataga o Aperila, o laau toto ua lilofia i se ata tifaga. O le taimi lava latou te o aʻe ai, latou te nonofo i nofoaga maualuluga ma le lua 50m.

Lauina fatu mo vavae e sili ona lelei, aua o lenei mea o le a mautinoa ai fua lelei o le a totogo i le tolu tausaga. Fua fatu i ni koneteina talafeagai ia le itiiti ifo i le 12 cm le maualuga.

I tane tane e tatau ona i ai ni alavai faʻavaivai e faʻafefe ai le tele o le vai pe a fafagaina fatu.

Ua faatumuina le tane i le suamalie ma le lafoaia o eleele ma ua faasūsūina e ala i le faasusu e ala i le faatofuina. E tatau ona faʻaaoga le vai. mafanafana e tusa ma le 50 tikeri. O fatu i le taimi o le luluina ua tanumia e le sili atu ma le 1 cm. I le tautotogo, e amata ai ona toto muamua.

O fatu e ola mo se taimi umi ma e le o faauo. O suʻega taʻitasi e ono tulaʻi mai pe a mavae ni nai tausaga.

Pe a oo mai ni papatusi moni se lua i luga o se fatu laau, ua totōina i totonu o se pusa eseese ma se voluma pe a ma le 500 g. O ata tioata e fetaui lelei mo lenei faamoemoe, na o pu e tatau ona faia i le pito i lalo e faʻafefe ai le vai.

E ui lava o fatu e mautinoa ai fua lelei, ae le o se mea vave le faagasologa

Faʻasa fualaau laiti faʻaauau. A paʻu le laʻau i luga o le fua, e amata le vaitau moe i le fugalaau ma aumai i totonu o se potu pogisa.

I le amataga o le tautotogo, e ave ipu i luga o le alatele, ma le māmā na tanu ma tuua i le taumalulu i le avanoa.

Ufiufi laau toto 25 cm ma se laulau o lala laau vela po o lau vevela, ma pe a oʻo i le malulu e oʻo i le -20, o mea uma o loʻo i luga aʻe o le lala o le paʻu o loʻo ufiufi i paʻu palasitika.

Ua aveeseina le fale tautotogo i tua pe faapefea ona pasi mata. I lenei auala, ua tupu aʻe ai laau toto mo le tolu tausaga, ma e na o le vaitau lenei e totoina ai i se nofoaga tumau.

E sili atu le tausiga mo i latou e faia e pei o laau matutua.

Maʻi ma meaʻai

O le tele lava o moa ma moa e toliina a latou fagafaʻu e faʻaleagaina ai le fagafao. Afai e maua ua faʻaleagaina e le manu, e aveesea mai le eleele ma faʻaaogaina vaega ua faaleagaina o aʻa.

A maeʻa aisea togafitia i se vaifofo o le paseka e masani ai ma totō i se nofoaga fou.

O siama, o nisi taimi e aliali mai i pepa laulaau o se laau, i le foliga o se mosaic, e le mafai ona togafitia, ma o le mea lea ua aveeseina ai le siama maʻi ma aveesea i fafo atu o le saite.

E tatau ona mulimuli i tulafono mo le tausiga o le laau ona faʻamaʻi mai ai lea o faʻamaʻi viral.

Fuafuaga o fanua

O lona matagofie e masani ona totōina uma i totonu o se kulupu ma i totonu o solitary i le totonugalemu o moega fugalaau. Talu ai ona o ona lalelei matagofie e foliga ese mai luga aʻe o isi fugalaau ma e le tuua ai se tasi e leai se mea.

Soo se mea lava e totōina ai lenei laau tele, o le a teuteu ai so o se vaega o le togalaau ma ona fua.

E faʻafefea ona faʻatasi ma isi laau

Talu ai o nei mea o ni laau tetele, o fugalaau fugalaau e talafeagai mo le vaitau o le vavao ua totoina io latou vae:

  • Royal grouse
  • Tulips Late
  • Daffodils o vasega eseese
  • Irises i le faʻatusatusaina o ata
  • Yucca
  • O mutia eseese

Eremurus toto

O Eremurus e masani ona totōina i rockeries ma luga o paʻu alpine eseese, ona o le tele o ituaiga e mafai ona faʻalavelaveina ai se tagata e teu vine.

O le tamaoaiga o lanu e avea ai le fagafao ma mea teuteu matagofie

Lanu lava petals eseese:

  1. Paʻepaʻe.
  2. Reds.
  3. Yellow
  4. Pink.
Fugalaau i luga o le fuga fuga e amata ai le faʻamaʻi ma pito sili ona maualalo. O paʻu taʻitasi e teuina mo le sili atu ma le aso.

O lenei laau punaoa o le meli puna sili.

Eseesega o meaola

O le laau e tele ituaiga o ituaiga, ae oa tatou togalaau e lua ituaiga o meaola:

  1. Faʻasalalau.
  2. Malosiaga

O le meaola muamua lava auro po o samasama i le lanu i luga o le uʻamea o le 170 cm, o le meaola lona lua e faʻapupula lona aū malosi i le maualuga o le 250 cm ma ua lava fugalaau taʻitasi i le fuga fugalaau, lea e mafai ona oʻo atu ile diamita 4 cm.

O loʻo faʻaaogaina e le Botanists le faʻatautaia o Eremurus, ma faʻaalia ai ituaiga fou e masani ona faʻaaogaina e folasia ai ata.

Cleopatra

O le lanu o fugalaau i totonu o Cleopatra o le lanu mumu, ma latou ausia se maualuga o le 120 cm. o fugalaau o loʻo faʻatulaga lelei i fuga fugalaau ma faia se veli e tasi, e leai se ufiufi faataamilo i le puipui.

Cleopatra ituaiga
Fiafia Mamoe
Achison ituaiga
Alberta ituaiga

Fiafia

Ole tele o moli eletise e oʻo i le 120 cm le maualuga. O le moligao ma fugalaau i lenei tulaga e afa le maualuga o le vaivai. Tusa teuteu eseese.

Echison

E tupu i luga o laau fefiloi ma i luga o papa papa. O le fugalaau e toetoe lava a vave ona tupu nai lo isi ituaiga ma le 110 cm le maualuga ma e oʻo ile 17 cm le lautele.

E latalata ane e oo atu i le 220 lanu eseese lanu eseese:

Faʻailogapapaʻe ma se velan uliuli
Pipimagenta
Perianthlanu piniki

Alberta

E masani lava ona mafai ona e vaʻaia i Turkey. E i ai i le laau eletise e 120 cm le maualuga ma le gaogao inflorescences 60 cm le umi.

O fugalaau e paʻepaʻe ma se lanu enaena ma e matala ai le lanu piniki.

Olga

Tino ituaiga masani e oʻo atu i le 150 cm le maualuga. O le vaega o le fuga o le uʻamea e 60 cm le umi e 15 cm. E tofu le tagata ma le 3.5 cm le lautele.

O fugalaau e piniki ma se lanumoana lanumoana ma se lanu samasama samasama i le faavae.

Eremurus ma Shiryash po o le a le eseesega

E leai se eseesega e pei o le igoa o lea lava laau. E i ai foi sona igoa lona tolu - Shrysh.

Igoa fugalaau e aofia ai upu Eleni e lualea e faauigaina o se siʻi vao. Shiryash ma Shrysh i le faaliliuga mai gagana o Asia Tutotonu o le kelu, talu ai o nei tagata na faia ni paʻu pipisi mai lenei laau, lea na faʻaaoga i le fale.

O le fagafao o le a teuteuina lau togalaau e aunoa ma le faʻaogaina o fanua

Perennial Eremurus o le a teuteuina le togalaau ma ona lauolaola mo se taimi uumi, ma o lona faʻaleleia o le vegetative ma le tausiga faigofie o le a avea ma se taua taua e totoina ai i le togalaau, mo le fiafia faalelagi pe a mafaufau i le tupu aʻe.