Laʻau

Totoga lelei fugalaau toto

O le suauu lava ia o se vao na totoina e tagata ma liua i se fugalaau teuteu. O lenei, faatasi ai ma lana fesoasoani, e tele fugalaau ma fugalaau fugalaau ua teuteuina.

Tulafono mo le totoina o le suka

Ina ia mafai e le fugalaau ona faʻafiafiaina i tatou i ona fua, e tatau ona mulimuli i nisi o tulafono mo le totoina o Cornflower.

Vaega o le tuputupu aʻe i le togalaau

O lenei laau toto ua ola i luga o le eleele ma se fasi eleele mo ia. e tatau ona susulu.

E faʻatatau i le maualuga o le laau, o le mamao i le va o vaipuna i le taimi o le totoina mai le 20 i le 50 cm. Afai e totoina fugalaau eseese i luga o le moega fugalaau, ona tatau lea ona filifilia le nofoaga mo le totoina o Cornflower i le itu i saute o le moega fugalaau.

I totonu o le paolo, e toetoe lava a le toe fuga pe fuga foi le laau i fugalaau laiti e le tutusa le ituaiga.

E lelei le laufanua lafulemu, ma o le mea lea, afai e maua e le e alofa i lenei fugalaau le avanoa, ona oʻo lea i le tautoulu i le fanua ua filifilia mo le totoina o Cornflowers, e manaʻomia ona e faia ni fugalaau faʻapitoa.

E fiafia le kuluga i le malamalama, e taofi vaovao i le paolo

E mafai ona tupu le fugalaau i luga o soʻo se palapala, e matua maualalo le tausiga. Fugalaau e fafagaina pe afai e leai se vai mo se taimi umi. Talu ai ona o le fugalaau o le lauʻeleʻele toleni ma ma le tele o vai, o aʻa o le laau e mafai ona pala.

Atonu e te le manaʻomia le faia o laʻei pito i luga poʻo le faia i se tasi taimi i le tautotogo e ala i le fafagaina o se fugalaau fugalaau e iai fualaʻau suamalie ma fugalaau faʻapitoa. Soo se laei pito i luga e faia i luga o le susu susu, ina ia le aʻa ai le aʻa.

Faʻamasinoga

Ua totō laau toto i le amataga o le tautotogo po o le taimi lava e maeʻa ai i Aukusope a oʻo i le vevela o le tau o le taumafanafana.

E totoina i luga o le lanu lanu o le eleele, eli ai lua i totonu o le 50 cm. E taua lenei mea ina ia i ai i le vao se nofoaga mo le atinae o le vegetative mass.

A maeʻa ona totō, e tatau ona e fufuluina lelei le togalaau lelei i le vai mafanafana.

Tausia manaoga masani

Ina ia mafai e le laau ona ola lelei ma fiafia i le e ona ma lona fua, e aoga le mulimuli i nisi tulafono faigata:

  • Vai le Fugalaau ile taimi malogo;
  • Ina ua uma ona fafaga mautinoa e tatalaina le eleele o le a faaopoopoina ai le okesene i le aʻa o le laau;
  • I le taimi lava e tasi e tatala ai vao, ua aveese vao.

O nei mea uma o le a fesoasoani e maua ai se fugalaau manaia o fualaʻau totogo.

O le eleele o loʻo siomia ai le sana e tatau ona tatalaina

Maʻi ma meaʻai

Talu ai o le amataga o se togalaau na totoina, o lea toetoe lava a le maʻi ma e leʻo faʻaalia i mea faʻamaʻi.

Afai e maʻi maʻi maso, ona fai lea o le miti, ma o le isi e togafitia i le tali a Aktellik. Latou te le popole i tausaga taʻitasi, ua aveesea ma faʻaumatia i fafo atu o le 'upega tafaʻilagi. Ma o le tausaga a sau na latou vaʻaia ai i se isi nofoaga.

E taua le matauina o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi ina ia mafai ai ona toto le laau.

Faʻaopoopoga faʻaopoopoga

O lenei laau e gaosia atoatoa i soo se auala ua fautuaina i lalo.
Faʻapenaina e fatu i ni auala se lua.

Fatu

Muamua o ola ola. I lenei tulaga, o fatu e totoina i le amataga o Mati i le suamalie ma le palapala. Faʻasuina i le vai mafanafana ma ufiufi le atigipusa ma se ipu manino.

O le ufiufi i le tioata o le a fesoasoani i le fatuina o se atemosipia le siosiomaga ma fatu e sili atu le faʻalelei ma tele.
Cornflower fatu
Laʻau mamago mai fatu

A mavae le 20 aso, pe a totoina fatu, ave le ipu tioata ma mataʻituina ma le totoʻa le fafaga. E taua le le malolo le eleele, ae e le o susu uma.

E sili atu le sasaa mai se sipuni, o le a fesoasoani e faʻavaivaia ai le vaivai i le eleele. Afai e le lava le susulu o le la i luga o le auala, e tatau ona e tausia le susuluina o fualaau o Cornflowers ina ia le faʻaloloa.

A iai ni laʻau moni se lua i luga o fatu laau, e taugata le faʻaalu o le pikiina o laau ma se gafa e tutusa le 200 g. ipu. O le totoina o fatu i lenei auala, i aso muamua o Me, o le a tatau ai ona faʻamalosi ina ia oʻo i le faaiuga o le masina o le a totōina ile eleele.

Faʻamaʻa faia mo le lua vaiaso, faasolosolo malie le masani i le totogo e tatala ai le ea. Mo le mafuaʻaga lenei, o le pusa faʻatasi ma laau toto e muamua ona faʻaaogaina mo le lua itula i luga o le auala, ae i le aluga o taimi, ua faʻalauteleina le vavao o laau toto.

O le auala lona lua e aofia ai lūlū fatu i le taimi lava e tatala ai eleele. Ua totoina i ni vaega se lua i le amataga o Me ma Oketopa.

E mafai ona toto faʻatoʻa fatu fatu fatu i totonu o le eleele

I le totoina o fatu i le amataga o Me, e taua tele le faʻamamaina lelei o le eleele, sasaa atu fatu, ufiufi i sina lūlūina i oneone, ma ufiufi uma nei mea i se ata tifaga mo le lelei atili o fatu. Afai e totōina ia Oketopa, ona lūlūina lea i fatu mamago i le eleele matutu.

O lea ia Oketopa o le eleele na matutu, o le muai ufiufi i se ata tifaga.

O fatu o le a totogo i le tautotogo pe a uma ona faʻamaʻa le kiona ma tumau ai le mafanafana o le vevela.

Vaeluaina o le vao

I le vaevaeina o le vao, latou te uluola, i le taimi lava e fuga mai ai le vine cornflower .

O le vao vao ua aveeseina mai le eleele ma vaevaeina i fagalaau, ina ia i ai vaega taitasi o loʻo i ai se aʻa ma faʻatali ai le tuputupu ae o fatu. A maeʻa lena mea, o loʻo vaeluaina le vaeluaina o vaieli, ma faʻamalieina i vai.

Afai e vevela pea le tau, e mafai ona mulumuluina ia togalaau i vao mutia.

A vaeluaina le vao, mo vaega taitasi, o se vaega o le vao ma le aʻa e faʻasaoina

Laʻau

O le tipiina e mafai, ae o se auala e sili atu ona faigata nai lo le vaevaeina o le vao ma e seasea faʻaaogaina i le faiga.

Ia Iuni 'otiʻoti le tipi ma toli i lalope a leai se la susulu. E ufiufi afu i se fagu ma faʻafefe uma le taumafanafana. Ia Setema, e tatau ona fausia le aʻa i luga o le au.

E taua le aua le lolovaia le laau, a leai o le a le maua aʻa, ma o le a pala.

Lanu

E mafai ona faʻaleleia sikula pe a fai suʻesuʻe ma le faaeteete vaega o le vao i le tautotogo ma totō i se nofoaga fou.
E taua le aua neʻi faʻaleagaina le vao vao.

Feeseeseaiga E leai se mea e selesele ai, aua e le oi ai.
Vaalele i luga o le ea e le afaina mo le le mauaina.
Vaʻaia e le fautuaina ma o le tui e le tupu mai ai le mutia.

Fugalaau Vaaiga

O le cornflower na maua igoa eseese ona o le fugalaau pupula

O le laau e sili ona alofaina e tagata eseese ma e tele talafatu matagofie e aofia ai. Na tuuina atu e tagata ia te ia igoa eseese:

  • Hair;
  • Fugalaau lanumoana;
  • Faʻamama.

E foliga foliga foliga

E foliga mai tamai vao vao ma se laumei lanumeamata-lanu meamata ma laupepa lafoaʻi. E malolosi malosi lala o laau, ma pito o ona lala ua faapaleina i ato o fugalaau eseese lanu:

  • Blue;
  • Paʻepaʻe;
  • Pink;
  • Yellow.
Fugalaau o Cornflower
Lago ma laulaau

Faamatalaga o le Botanical

O lenei fugalaau o le aiga o Asteraceae. O se laau e lua-tausaga le tuputupu ae mai le 30 i le 120 cm, e fuafua i le eseesega. O lala e molegofie ma faʻasaga i luga i le maualuga.

O laʻau laititi pito i lalo o le cirrus, ma oti pe a fuga le sana. O pito i luga e lamolemole ma umi. O fugalaau o ato e sili atu i luga ma i luga o pine uumi. A maeʻa ona toto, ona fai lea o le fua, o loʻo i ai fatu. Fugalaau, fuafua i le ituaiga, e tupu i le taumafanafana uma ma le masina muamua o le tautoulu.

O lenei fugalaau e le mafai ona fenumiai ma seisi.

Talosaga

O vailaʻau eseese e faia mai lenei laau. tinctures, decoctions, teas ma isi fualaaufesoasoani i se tagata ia tausia lona ola maloloina.

O le faʻafeusuaʻiga e faia i le 1 tbsp. Manoa o Cornflower ma sasaa 200 gr. vai inu. Ufi uma ma afifi mo le 15 minute. A maeʻa ona faʻamamā, e faʻamamāina ma faʻafofoga tautala e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

Aua le ave infusions e aunoa ma feutagaiga ma lau fomaʻi.

Homeland o le laau

O le Cornflower e le o se nofoaga na fanau ai soʻo se atunuu faapitoa poʻo se konetineta, ona e maua i soo se mea i Amerika, Rusia, le Caucasus, i Europa atoa ma Aferika i Matu.

O fea ma mea e faʻaaoga ai

O le kuliona o loʻo faʻaaogaina i le tele o faʻalapotopotoga, e pei ona i ai mea manogi lelei ma maloloina:

  • I le cosmetology;
  • I le kuka;
  • I tala faʻasolopito tagata;
  • I togafitiga aloaia.
Aoina mai o petals fai ma le lima ina ia aua nei gauia ulu o fugalaau.
Fuga o le Cornflower

Faaaoga i vailaau masani

I totonu o tagata faʻamaʻi, eseese teuteuga ma mea faʻaleaga faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi masani o le pito i luga o le manava.

E le gata i lea, o nei fualaau oona e aoga i togafitiga o ituaiga ituaiga o edema. Faʻaaogaina o petals togafitia:

  • Conjunctivitis;
  • Blepharitis;
  • Cystitis;
  • Neuroses o ni tikeri eseese;
  • Ese faʻamaʻi o le mata.

O ituaiga sili ona lauiloa

E sili atu i le 500 ituaiga eseese o kulupu, ae o le au fai togalaau latou te fiafia iai.

Faatoaga togalaau

E i ai se mea totoa poʻo se faʻalavelave faʻaoʻo maualuga e oʻo atu i le 75 cm. O laʻau e fai sina fesuisuiai ma malosi tele. O fugalaau e aoina i ato ma fuga i le amataga o le taumafanafana ma faʻamaʻi lanu viole.

Faatoaga togalaau

Musky

O lenei ituaiga o Cornflower e lua tausaga o loʻo i ai fugalaau manogi samasama, lanumoana, paʻepaʻe poʻo le piniki. O fugalaau e aoina i totonu o se ato ma pe a uma ona tupu, o pusa pusa e maua i lenei nofoaga.

Laʻau Bush o le leai se sili atu i le 70 cm.

O nisi ituaiga o nei ituaiga o laau ua ola i le vavae.
Musky

Ulu tele

O lenei laʻau faʻalauiloa e iai aupito tele o le fatu laaue tupu i se maualuga e sili atu i le 100 cm. O fugalaau e aoina i ato ma e iva le 7 cm.

Inflorescences o:

  • Lanu samasama;
  • Malamalama lanu samasama.
Ulu tele

Lanu samasama lapopoa

O lapisi samasama lapopoa lapoa e mamafa ma umi ona maualuga sili atu nai lo le mita. Fugalaau e aoina i ato ma maua ni samasama samasama 5 cm le lautele.

Lanu samasama lapopoa

Taua

  • Paʻu mafiafia (C. faʻafeiloaʻi)
  • Faamasinoga a Ioane
  • Mountain setflower (C. montana)
  • Manoa o le Cornflower (C. Macrocephala)
  • Cornflower Fisher (C. fischei)
  • Cornflower Rusia (C. ruthenica)
  • Cornflower matagofie
Whitened
O Ioane e toso
Mauga
Fisher
Rusia

Tausaga taʻitasi

  • Aʻau o le Cornflower (Centaurea cyanus)
  • Togi Maualuga: Blue Diadem, Frosty, Black Ball
  • Laʻu maualalo: Iupeli Gem, Florence Pink
  • Mususal masky
Pulu lanumoana
Fuga
Black ball
Florence Pink

E iai fugalaau matagofie uma e mafai ona e teuteu ai lau vao vao pe totōina i lipworms i le ogatotonu o le moega fugalaau. Ae e tusa lava pe o le a le leai, e leai se tasi e filifili e toto se fugalaau fugalaau, o le a latou foliga tutusa lelei i totonu o se vaega ma i laau totō.