Fugalaau

Gerbera fugalaau, la latou gaosiga ma le ata

O Gerberas o fugalaau e faʻaalia le mamā, agalelei, tauagafau. O le mea lenei e sili ona lauiloa ai i latou. Gerberas e tuʻuina atu i tagata e fia faʻaalia le faʻaaloalo ma le talisapaia faapitoa.

Ata o gerberas e ofoofogia i lanu matagofie, o tafaoga matagofie na gaosia. Fugalaau e mafai ona teuteu soo se potu. Ae latou te mautinoa e tatau ona mautinoa le tausiga lelei.

Faiga Faʻapitoa

O Gerbera o se laufanua lauiloa, o fugalaau laʻitiiti, e pei ona mafai ona vaaia i le ata. E ese lanu ma e le masani ai ata, e masani ona susulu ma tumu.

O aiga i totonu o le tausiga e matua fiafia lava. O le mea lea, ao leʻi faʻatau, e tatau ona e suesue ma le totoa i faʻamatalaga e uiga i le tausiga o fugalaau.

O mea nei e sili ona lelei. E le mafai ona latou ola malosi i luga o le auala. Ua latou ola i greenhouses, faapea foi i le fale. Afai e te faia le tausiga saʻo, ona tupu lelei lea o fugalaau, faʻapipiʻi le potu ma se manogi manaia.

Latou te manaʻomia, faʻaopopo i le vevela, tele le malamalama. E manaia tele pe afai e susulu atu ia i latou ave o le la.

E le tatau ona susu le eleele. O le potu e tatau ona faʻaosoosoina i taimi uma.

Pe a faʻamamaina se fugalaau, e le tatau ona paʻu le vai. O le laau e mafai ona liliuina i nisi taimi. O le maualuga o le susu e mafai ona oʻo atu i le faʻaalia o soʻo se faʻamaʻi.

Eseesega ma ituaiga o gerberas

I le lafumanu, o le gerberas o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga, e tofu lava uiga faapitoa ma uiga.

Le tele o manaʻoga:

  1. Gerber Jameson. O le fugalaau muamua lea o lenei ituaiga. E amata ona fuga i le amataga o le tautotogo ma aʻo lei amata aso muamua o le tautoulu. O le laau tipi e mafai ona i totonu o se fagu i vai mo le tolu vaiaso.
  2. Gerbera Wright. O lenei gerbera i le ata e foliga mai o se ata sili ona matagofie o le natura, ae manaomia ai se uiga faapitoa. I le faaopoopo atu i le malamalama ma le vevela, e manaʻomia e ia le ea fou ma masani ona faasusu.
  3. E manaʻomia foi e tagata faifaatoaga fugalaau ia Narrow-gerbera gerberas. E laiti-faʻafefe ma tele-faʻaleleia.

Fugalaau toto ma tausi

Pe a totoina fugalaau, e tatau ona amanaia tulaga nei:

  1. E le mafai ona tupu aʻe i le togalaau. I le taumalulu, o le a latou feoti.
  2. E mafai ona e totoina i luga o le saite i tausaga taʻitasi, aua o nei fugalaau o tausaga taʻitasi. Ae o le metotia e taugata tele.
  3. O le totoina o se fugalaau i le fale o le tali sili ona lelei.

O Gerbera tausiga e aofia ai:

  • meaʻai talafeagai ma le tele o le uʻamea, calcium ma le potassium. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi toto;
  • le maualuga o le ea i totonu o le potu e le tatau ona pau i lalo + 20 tikeri C;
  • o le nofoaga sili ona lelei o le windowsill. Ae o faamalama e lua e faamaluluina e le tatau ona tuu i le ea malulu;
  • laʻau mago ma fugalaau fugalaau e tatau ona faʻaaoga i se taimi tatau. A leai, o le tuputupu ae o le tuputupu ae o le a faʻagesegese;
  • eleele mo le fugalaau ua filifilia le le tutusa, maua o sina maliega o le susu;
  • Faʻasagaina o le laau e tatau ona na o le vai mafanafana.

Totoina o laau

E masani ona manaʻomia se fugalaau fugalaau. E faia i le faasologa lenei:

  • toe totoina se laau i le pau;
  • o le ipu e tatau ona lapopoa mo le mafanafana o gerbera;
  • o le lalolagi e tatau ona susu ma faʻamalosia ma le faʻamalosi talafeagai;
  • faʻalautele le mafai ona ave le oneone mo le faʻavaivai;
  • na o aʻa e paʻu i totonu o le lua, ma o le ua i luga o le eleele. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le pala o laau.

Gerbera fausiaina

E tolu metotia e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o laau:

  1. Faaaogaina o fatu na maua.
  2. Vaega o le pepa.
  3. Laʻau.

O le auala lona lua o le faigofie. I le tautotogo, o le tasi laupepa ua vaevaeina i ni vaega. E tatau ona totōina ile eleele ma faʻaleleia lelei le eleele.

Afai e te manaʻomia ona toto fatu, ona faia lea i le taumalulu. O laʻau o loʻo taatia i le eleele, ma tuʻu ai se mamao i le va o laina o le 2 cm. E le tatau ona maualalo ifo le maualuga o le ea i le 18 tikeri C. Faʻatonuina laau totō mo le tuputupu ae, e mafai ona tutupu mai laau i totonu o le vaiaso.

Vave faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le le lava o le susu i le palapala ma le ea o ni tulaga sili ona lelei mo le faʻaali mai o se apogaleveleve mite. Lea o le a lanu samasama ma paʻu. A faʻamaligiina le palapala, o le a aliali mai le paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli.

I le taimi lava lea e tatau ai ona faʻaitiitia le tele o le susu, faʻamama le gerbera mai lau o loʻo aʻafia, faʻamalo le laau i le paʻu sulpasa.

O le sili atu o le faʻamalolo faʻasamaʻi ma faʻafeinu i le vai malulu e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻi pipisi.

E aʻafia ai le gerbera ma tuai ai le paʻu. O le mafuaʻaga e le talafeagai ai le fausiaina o le fugalaau.

Mai faʻamaʻi ma faʻasologa, e mafai ona faʻaaoga Fitoverm ma Spindor. Faʻatulagaga e faʻatino 3 taimi i le mavae ai o le 7 aso.

O fugalaau faʻamaʻi mai i mea maloloina e tatau ona vaʻavaʻa.

Tipi le fugalaau

O Gerberas e masani lava ona faʻaaogaina e tagata fugalaau e teuteu ai potu, mo mea e teuteu ai ma teuteuga o laʻau. I le taulimaina lelei o le laau, o le a teuteuina le fale mo le tolu vaiaso.

E tatau ona fafagaina i le vai pe a uma ona alu i le fale. Mo le faia o lenei mea, o se tipi i totonu o le vai e faia i se naifi. E tatau ona selesele i aso taʻitasi. O le puupuu o le aʻa, o le umi o le fuga i totonu o le vai.

O le tuputupu ae o lenei fugalaau matagofie o se mailei. Ma fugalaau fugalaau (ata i lalo) o le a teuteu ai se potu ma o latou foliga e le mafaamatalaina.

Atagofie Gerbera Flowers