Fugalaau

Eseese o phlox ua atuatuvale - o ituaiga aupito sili ona lelei o le fuga o laau ma laau susulu

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o phloxes, o palotu paʻu o se tasi lea o vaega sili ona toatele. Eseese o phlox ua atuatuvale o loo tafe i la latou lanu eseese. E le gata i lea, e lauiloa foi i la latou laʻau uumi ma vave. O le asō matou te fia faʻalauiloaina oe i nisi o latou lauiloa sili. Ae mo tagata amata, o le a manaia le aoao atili e uiga i mea e sili ona faapitoa e uiga i nei phloxes.

O le a le phlox ua atuatuvale?

O le phlox ua faanatinati o se tasi o ituaiga sili ona matagofie o se laau. O se uiga masani o ituaiga o le kulupu o ni aʻa malolosi, lea e lignified e le autumn. Latou te ola saʻo ma avea ma se togalaau masani. O le tele o ituaiga, i le averesi, ei ai le maualuga o le 70-100 cm, e ui lava o loʻo i ai ni ituaiga meaola e maualuga le 35 cm. E lagona lelei e Phukesi i le la ma i lalo o le paolo. E le gata i lea, o le maualuga o le vaomatua i le tele o ituaiga o meaola o le phlox e tuusaʻo tonu lava i luga o le malamalama.

I le la, o le a maualalo ifo ia laau, ma o le a fai si laʻitiiti. Ae afai e te ufitia le vao mo ni nai itula i luga o se aoauli vevela, o le a sili atu ona maualuga. O nisi ituaiga o phlox panic e ola i le 1.5 m le maualuga. O le aʻa o le aʻa e faʻafefe ai le taumalulu i totonu o le eleele tatala, ae o le vaega eleʻele e mate. O tausaga taʻitasi, e le gata i le lautele le tuputupu aʻe o le rhizome. E alu maualuga foi i luga aʻe o le palapala.

Ina ia mafai e le togavao ona atiae masani ma fuga, e tatau ona fufuluina le eleele i le tautotogo uma. O le a ia tapunia aʻa laiti e fausia i luga o le ata fou i le nofoaga e aluese ai mai le rhizome tuai.

O ia ituaiga o palalosolo ua toto mo se taimi umi, mai le amataga o le taumafanafana seia oo i le afu muamua o le autumn. O le valivali o fugalaau e mafai ona le gata i le monophonic ma le lua-leo. E maitauina e le vave faʻaalia i latou. O le pito maualuga o le tatalaina o le inflorescence e amata mai le vaiaso lona lua o le fuga.

O le phlox faʻapouliuli e le samasama i lanu. O le lanu lanu o le ituaiga o meaola o loʻo faʻatusalia e paʻepaʻe, piniki, mumu, lanumoana ma le lanu violē e eseese lanu.

E mafai e tagata alolofa o le phlox ona masani lelei i ituaiga eseese i togalaau totō o faifaatoaga-fualaʻau o nei laau toto. O se tasi o nei nofoaga faapelepele o le togalaau lea o Lyudmila Fedotova, o phloxes e maofa ma o latou eseesega. Faatasi ai ma i latou, o ituaiga o meaola ua atuatuvale e aofia ai le vaega tele.

Eseesega o le phlox atuatuvale: o se vaega itiiti o fugalaau e iai se lanu paʻu

O ituaiga o meaola e tele ituaiga o lanu vevela. O lanu mumu ma piniki e matagofie tele, ae o lenei o le a tatou le talanoa e uiga ia i latou. O laumei malulu, mai le lanumoana i le viole, e sili ona taua i phloxes. Paʻu o le paʻepaʻe papaʻe e le itiiti ifo le matagofie, ae maise lava i le vaeluaina o lau.

Faatasi ai ma i latou, ou te fia matauina mea nei:

  • Othello
  • Robert
  • Burgundy giant;
  • Miroslav;
  • Fiona
  • Igor Severyanin;
  • Yoke;
  • Na ou faia uma;
  • Le manava o le Arctic;
  • Maea
  • Divey;
  • Fatima
  • Laei moli;
  • Marshmallows;
  • Snow White
  • Alyonushka;
  • Europa
  • Atlant
  • Lavandelwolke;
  • Lyubasha
  • Failautusi.

E tatau foi ona tatou taʻua le phlox moli moli. O se mea manaia tele ma umi. O se ituaiga moli o le phlox. Busi e sili atu i le 1 m le maualuga. O laʻau o loʻo valiina i le lanu uliuli uliuli. E foliga mai e sili atu le matagofie o faʻailoga paʻu i le latou talaaga.

I le ata o le phlox, ua faaalia mai e le lauiloa Orange o ona fugalaau e piniki-lanu moli. O se nai fugalaau laitiiti e seasea iloa i le ogatotonu. E vave lava ona fausiaina e Phlox, ma liliu atu i se vaovao tele.

O le susulu o fugalaau e le o leiloloa ma e le paʻu i le la.

Phlox othello

O le togavao e oʻo atu i le maualuga o le 90 cm le maualuga, o faʻamau saʻo e faʻapipiʻiina lelei foliga. I le afa lona lua o le taumafanafana, susulu fugalaau i luga. E mafai ona e faamemelo ia i latou seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. O vailaau e faʻaaogaina i le lilac lanu, ae o le petals lava latou e sili atu le pogisa nai lo le ogatotonu. Faʻatasi ai ma petals, e leai se mea e iloagofie ai faʻamaʻi umi. O le tetee o le eseese i faʻamaʻi, aemaise lava faʻamaʻi pipisi, o le averesi.

Othello e masani ona taua o ituaiga eseese o le phlox, aua o loo i ai le meatotino e sui ai le lanu. I le afiafi, pe a uma le goto o le la, ona faʻapogisaina ai lea o ona lauulu ma liliu ai le lanumoana.

Phlox robert

E ui i le mea moni o le vao e ola maualuga i le 50 cm le maualuga, e ese mai i aʻa malolosi. I luga o le umi atoa o le ata, o lau lanu lanumeamata lanumeamata. E mafai ona ola Ropati i le la, ae e sili atu ona fuga sili i le paolo. O ona fugalaau e laʻitiiti, e le silia le 3 cm le lautele. Ae e tele naua i latou ma faʻatasi uma lava e fausia ai se faʻalavelave faʻapitoa. O se tasi lenei o mea sili ona manaia: o le lanu o le pulupulu e loloto le lanu viole, ae i le ogatotonu o latou laiti sina malamalama.

E ui o le eseese o loʻo vaʻaia o le fugalaʻau, o lona fugalaau e tele ma umi. O fua muamua e totogo ia Iulai, ma o le fuga mulimuli ia Setema.

Phlox Burgundy Giant

O se ituaiga umi e ola i lona igoa. O le vao e matua mamana lava, ma e maualuga le 1.1 mita i le 1.5 mita, faatasi ai ma se fuainumera tele o lau laau e pei o laʻau. Latou te ola ma ola vave tele. Pulapula ia Iulai, e le tele naua, ae o le tele o mea leaga, e laitiiti lava le faʻaloloa. O fugalaau e manaia, ma gaʻo lanu mumu eletise. O se tasi lenei o ituaiga sili ona pogisa o le phlox.

O le vailaʻau o loʻo i ai le teteʻega lelei i suiga o le tau ma e le maeʻa.

Phlox Miroslav

O se vao e oʻo atu i le 85 cm le fuga i le ogatotonu o le taumafanafana. Faʻasolosolo o loʻo faʻalelei, faʻaloloa. O fugalaau e lapotopoto, pale lilac, ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, teuteu i le foliga o se faʻamau. E foliga mai o loʻo i tua o meaola. E manumalo lelei e tusa lava pe leai ni puipuiga faaopoopo.

Phlox Fiona

O se vao vao e oʻo i le 70 cm le uumi uumi i Iulai. O lenei lilac phlox e manaia, ma se lanu lanu. E i ai se mama lanu mumu i le ogatotonu o fugalaau, ma le lanu violē i luga o petals. O le faʻasolosolo o le taamilosaga, e laʻititi le faʻaloloa. O nisi taimi e susulu le vao i le taimi lona lua latalata i le autumn.

I le ata phlox o Fiona, ua iloa ai o le lilac lanu ua loloto ma ua liua lanu moana. E tupu lenei mea pe a ufitia le auala ma itiiti le la, faapea foi i le afiafi.

Phlox Igor Northerner

E oʻo lava i le ata o le phlox Igor Severyanin e le mafai ona faʻamatalaina pe faapefea ona amata ma susulu lona lanu. E lava lona lautele, e oo atu i le 3.7 kupita le lautele, o fugalaau e valiina i se lanu violē-violetina. I le ogatotonu o le fugalaau o se lanu paʻepaʻe telē lea e susulu ai le malamalama i luga o petals. Fuga o Phlox ia Iulai, o lapisi e tele, lapoa, faataamilomilo. E le sili atu i le 70 cm le maualuga o le laau, ae vave ona tupu aʻe se laʻau tele.

Phlox Coquette

O se togavao matagofie ma faʻamalosi faʻamalosi malosi e oʻo i le 80 cm le maualuga. I le masina o Iulai, o fua tetele, faʻaloloa ma le tele naua o faʻalavelave e fuga mai i luga. O fugalaau uma lava e oʻo ile 4 inisi lona lautele, e vali i le lilac lanu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. O petals o le lavy, lace, lea e maua ai le phlox o se mea faapitoa.

O le vailaʻau e faʻafefe ai malulu malulu.

Phlox All

O se tasi o ituaiga fou na mauaina i le 2013 e tagata aʻoga Rusia. O le togavao e tupu ile toetoe 1 mita le maualuga. Inflorescences e matua vevela lava, ma lanu piniki lanu papae lanu malulu. I le ata phlox o Vseemil, e mafai ona e vaʻaia o totonugalemu o fugalaau o loʻo i ai se faʻailoga paʻepaʻe. Latou te fuga i le amataga o le taumafanafana.

Phlox Breath o le Arctic

O se vaomatua laʻitiiti (sili atu i le 60 cm) e faʻafiafia i le uiga le mafaamatalaina o mea e tutupu. O le vaega autu o le petal o le paʻepaʻe papaʻe, ae o le pito o loʻo siomia e le lautele lanu violē. O le mama o le lanu e tutusa foi i le ogatotonu o le petal. O fugalaau lava latou e laʻititi, faʻaputuina i se faʻalavelave lautele. Fuga i le ogatotonu o le taumafanafana.

Phlox Marble

O le vao e laʻititi lona laʻau, ae i ai fugalaau tetele o le lanu muamua. O lalalala malamalama i le ogatotonu o loʻo iai se fetu papaʻe tele. O le pito sili ona taua o le ituaiga o le pipiʻi i luga o petals ma se paolo pogisa. Faafetai i lenei mamanu, latou foliga foliga pei o le maamora. O paluga lava latou e lautele lautele, ma va i le va oi latou. Fuga o Phlox ia Iulai, ma o laulaau e feololo malie.

I le afiafi, o fugalaau e lanu moana, o le mafuaaga lea e manatu ai le lanu o ia ituaiga o mea e lanu moana.

Ia Iulai, vave asters, gazanias, fugalaau fiafia.

Phlox Divey

Se ituaiga laʻau tele ma fugalaau tetele ma le lanu matagofie. O le maualuga o le vao o le maualuga lea o le 85 cm, vave ona faateleina i le lautele. Fuga i totonu o Iulai faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi. O fugalaau e liʻo le lilac ma sina lanu violisi. I le ogatotonu o se mama lanu violē. I le itu, o moli e mama, e mafua ai ona fatuina se malamalama.

I le afiafi ma le taimi e natia ai le la i tua o ao, e fuga mai fugalaau lanumoana.

Inflorescences o le phlox Divey e talitutusa lava ma le afaina o le lilac i le amataga o le tautotogo.

Phlox Fatima

O le maualuga le maualuga o le vao, na o le 70 cm, e tupu i luga o fatu, e le pa'ū. Fuga i totonu o Iulai faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻapitoa. E ui ina tele, e seasea lava. O fugalaau e valiina i lanu uli, e faʻapipiʻi le lanu violē ma le lanu viole. Afai e te vaʻavaʻai i le ata o Phlox Fatima, o petals i le pito i lalo ma i le ogatotonu e peiseai o loʻo faʻapipiʻiina i se filifili pele.

E ese le fiafia o le ituaiga, ae e le mausali e tetee atu i faʻamaʻi faʻaleaga.

Phlox Purple Mantle

O le vao e oʻo i le 90 cm le maualuga e faʻapipiʻi lelei lona foliga. E le paʻu, e vave ona tupu. Fuga i totonu o Iulai faʻatasi ai ma le tele ma le osofaʻia o le faʻalavelave. O fugalaau e valiina i totonu o le lalac lanu, e aunoa ma isi lanu ma splashes. Pau lava le mea o le susulu i le la.

Phlox Marshmallow

O le togavao o le phlox pania Zephyr e oʻo i le 70 cm le maualuga, o ona aʻa e malolosi ma e oʻo lava. Faʻataʻetaʻega o le faʻapitoa o lanu paʻepaʻe papaʻe, ae o loʻo i ai se lanu violē lanu moana. Mai ia mea, o lanu lanumoana vaivai e feololo i luga o le gaʻo. O fugalaau e tele, e sili atu ma le 4 cm le lautele. Latou te totogo i le ogatotonu o le taumafanafana ma fuga seia oʻo i le faaiuga o Aokuso. O le ituaiga o le susu ma le tolenila o le lamala.

A o tuputupu ae i se la, o le fugalaau e mumu ma liliu i le paʻepaʻe.

Phlox Snow White


O le lanu o le tumutumu o le mea muamua, latou te fuga i le ogatotonu o le taumafanafana. E le gata i lea, o fugalaau ua tatala e matua sinasina, o le pipili e piniki. O le mea lea e maua ai e le gaʻo se fatu piniki vaivai. Ae pe a tapunia, o lanu e lanu violē-lanu enaena. Faʻatasi, latou te faia se faʻalavelave tele ma matagofie i foliga o se pyramid. Bushi e oʻo i le 80 cm le maualuga. O aʻa, e ui lava e malosi, e teuteuina i lau paʻu, ae i lalo ifo o le mamafa o le mea na tupu, e itiiti lava le solo.

Phlox Alyonushka

E tupu aʻe i le foliga o se tamai laau e oʻo i le 80 cm le maualuga. O loʻo malolosi malosi, ae e le tele ni laʻau. O le ituaiga e faigofie ona iloa e ala i lona lanu ma le lapopoa o faʻalavelave faʻafuaseʻi e fuga mai ia Iulai. E i ai o latou foliga lapopoa, ae o fugalaau e pei o se uili. O petals e paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, ae ui i lea, o le sisi o le kulisi ma se faʻamalamalamaga manino o loʻo iloa i le ogatotonu. O lanu lanu e le faʻaaogaina i petals, ae o latou lava e eleelea ma e laititi lava e felelei. Ae o le pipili o loo vali i le lilac lanu.

O le eseese o loʻo faʻaalia i le faʻatupulaʻia o le tuputupu ae ma le maualuga o le taumalulu taumalulu.

Phlox Europa

O se togavao mamana ma faʻamau saʻo e oʻo i le 90 cm le maualuga. O laumei e tele lava ina ufitia i le lanu lanumeamata lanumeamata. I luga o latou tumutumu ia Iulai, o le tele o mea e tutupu i foliga o se puaa fugalaau. O fugalaau e tele foi, e oo i le 4 cm le lautele, paepae ma se mama piniki.

Phlox Europe, o ona ata i luga, e foliga tutusa i lanu i Alyonushka. E mafai ona e vaʻavaʻai i latou i le mama ma foliga o mea leaga. O le lua lona lua o le fugalaau e sili atu ona pogisa, ma ua sili atu ona lapotopoto. E le gata i lea, o le Europa e vave televave ma sili atu ona maualuga, toe faigofie, ma e tele ona laʻau i luga o pou.

Phlox Atlant

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o le phlox Atlant o loʻo i ai se faʻalavelave tele, lea e tatala i le ogatotonu o le taumafanafana. E faʻamaonia atoatoa lona igoa: o fugalaau e telē lava, e oʻo ile 5 cm le lautele. Valiina i le paʻepaʻe, ae faʻatasi ma se mama violē ma se lamala lilac hue i luga o petals. O le togavao foi e maualuga tele ma mamana - e oʻo i le 1.1 mita le maualuga, ma malolosi malolosi.

Phlox Lavandelwolke

O se tasi o ituaiga sili ona maualuga. O le maualuga o le vao e mafai ona oʻo atu i le 170 cm, e ui lava o laau totō e masani ona ola pe a ma le 120 cm le maualuga. E matua telē tele ma ofoofogia, i le foliga o se paʻu poʻo se pyramid. O fugalaau e lapopoʻa foi, ma e oʻo atu i le 4.2 cm. O le Blooming in July, latou te tosina atu ai mata i se lanu lalac lanu matagofie. I le ogatotonu o le fugalaau, vaʻavaʻai vaʻaia, e mafai ona e vaʻai i se lanu viole violē.

Lavandevolke e seasea lava ona maʻi ma ua i ai se taumalulu tele.

Phlox Lyubasha

O se togavao puupuu (ave 60 cm) faʻamalosi lelei lona foliga. I le ogatotonu o Iulai, e fuga mai i luga o tumutumu ia laʻau faʻapipiʻi. O le lanu e lalelei, lanu-violet. I le ogatotonu o le fugalaau o se mea papaʻe paʻepaʻe.

I le la, o le phlox e foliga mai e lanumoana ma e mumu ese. I se vevela vevela, o fugalaau e toetoe a paepae.

Phlox fliderantzian

O se tasi o ituaiga umi, ma fugalaau laiti. I le maualuga o le vaomatua o le 120 cm, o le lapoa o fugalaau e le sili atu ma le 2 cm. E ui lava i ia tulaga, ae o le vao lava ia e umi, o le a le paʻu lava. Fuga i totonu o Iulai ma faʻalavelave e pei o le lilac poʻo le hyacinth. O fugalaau o se lanu moana lanu-lanu moana ma se palanikeke violē umi. O petals e fai si pisi.

E fuga e fugalaau se manogi manaia, ma o le afiafi latou te maua ai se paolo uʻamea.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o ituaiga o phloxes ua paʻuvale ma se lanu "malulu" e matagofie tele le matagofie. Ma o faʻamalamalamaga mafanafana mafanafana i luga o se paepae paʻepaʻe na o le faamamafaina o la latou lanu. Toto i totonu o lau fugalaau se ulugalii matagofie ma fiafia i laʻau lauolaola.