Fugalaau

Matou te suʻesuʻeina faʻamaʻi faʻamaʻi ma auala e faʻasaoina ai laau toto

E le o se faafitauli i le i ai o se fugalaau matagofie i totonu o se fale. Le tausiga le lelei o le mafuaʻaga lea o faʻamaʻi faʻamaʻi. Fautuaga mai le au amateurs o nisi taimi o le itu tonu lava. E i ai ni faʻailoga e oʻo lava i se tagata e le masani ai le malamalama, o le a malamalama i le mafuaʻaga o suiga i le lanu ma foliga o lau. Le tausiga le lelei ma ona taunuuga e tupu pe afai e le o matau tulafono faavae mo le tausia o se togi.

Se ata o faʻamaʻi faʻamaʻi ma a latou togafitiga ma se faʻamatalaga

E le tali vave mai le laau i le solia o mea o loʻo i ai. O taunuʻuga e oʻo mai i ni nai aso, pe a faʻagaloina e le faoa mea na tupu. O le mea lea, na o le faʻaeteete faʻaeteete i le laau ma se polokalama tausi e fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi. A filifilia se orchid, e manaʻomia ona e faʻamautuina tulaga ma manaʻoga eseese. O le mea lea, o loʻo i ai ituaiga faʻapitoa e mafai ona ola i luga o le faamalama i saute faʻatasi ai ma le malulu, mo se faataitaiga, Wanda. E masani lava ona totoina le Pchistopsis orchid, e fiafia i le ata. O togafiti faʻavae i le tausiga o eseesega faʻapitoa e manaʻomia ona mafaufauina.

O le ituaiga masani o le orchid o loʻo faʻaleleia e pei o Phalaenopsis. E sili atu ona faigofie le tausia i totonu o le potu.

O le mea e le tatau ona e mafaufau ai, o loʻo maʻi le orchid, o le a le mea e fai, e tatau ona e 'alofia:

  • fausiaina le talafeagai;
  • vaʻa vevela i le fugalaau;
  • moli le talafeagai;
  • vevela o le vevela;
  • le lelei ma le soona inu;
  • faʻamaʻi pipisi e ala i iniseti ma e ala i le ea;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi i le laau.

O aʻafiaga o le tausiga le talafeagai e faʻaalia i le vaivai o le laau. O masaniga masani e masani ona mafatia i le soona gauai. O faʻamaʻi pipisi e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • tulaga o mea e le saʻo;
  • faʻamaʻi pipisi;
  • fungal, viral ma siama faʻamaʻi;
  • faʻaleagaina masini.

Soʻo se maʻi o le orchid e amata i le le amanaiaina o tausiga.

Malamalama

O moli le lelei e ono mafua ai mumu i le pepa. E oo lava i le sun o le tautotogo e mafai ona afaina pe afai e le masani ona masani le togi. Le tele o moli o le a taʻitaʻia ai le tuputupu aʻe o tupu. Afai e le faasaʻo le tulaga, o le a fuga le fugalaau. E tatau ona faia faʻamalamalamaga e lamalama moli malulu e leai se sili atu nai lo le 30 cm mai le pepa. Mai se molī afi, o le a susunuina le felafolafoaʻi.

Faʻasa

Afai e mamae le orchid, o se tasi o mafuaʻaga atonu o se soliga o le mulimulima. E totogo le Orchid i totonu o se ipu ma puipui manino. O aʻa e auai i le photosynthesis ma avatu le susu i laulaau. O le mea lea, o le lafoaia o lau laititi e mafua mai le faaumiumi o le faʻamamaina o le laau poʻo le inu tele. Afai o le laau e matua lofituina i le taumafanafana, ma e oʻo lava i le malulu, o le a leai ni lau. Ina ia aua le faia se gaosiga o le greenhouse, o le potu e faʻasalaga. E taua tele le mamago o aʻa i le va o vai. I totonu o se mea e masani ona susu, o le a amata le pala ma o le a maeʻa foi laulaau o le orchid.

Afai e tuu le laau e inu vai i le taimi o le timu ma galo mo se aso, o le a faia le edema o laulaau. O lona uiga o le ipu sa tumu i le vai, fulafula, ma o loʻo i luga o le palapala susu. I lenei taimi, o le laau e faigofie ona aʻafia i soo se faʻamaʻi.

O fugalaau o Orchid e eseese mea manogi, ae le afaina ai allergies. O le manogi o meaʻai pala ma le manogi o vanilla e fatuina ai le ituaiga fugalaau. Mo le lelei atili o le palotaina, o petals o loʻo i ai le iniseti asiasi.

O le Edema e sili ona lamatia pe a faʻafeinu i le tau malulu. I le vevela o le tusa ma le 15 tikeri, e tatau ona faaitiitia le faʻafefete, faʻafefete i ai ni fasi pepa i le pepa faamama ina ia latou le ola. I le taimi nei, e le mafai ona e pipiʻi ni togi i luga o lau.

A oʻo i se faʻataʻitaʻiga i lalo ifo-zero o le vevela mo le tele o itula, o le a mate le laau.

O le vevela o le orchids e faʻapupulaina ai le koko ma le mycelium. Rot faia. O nisi taimi e totoina ai laau i luga o laulaʻau o loʻo aʻafia ai le siama. E mafai ona faʻaleagaina i le lalolagi, e ala i le ea.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o laʻau o le lau o loʻo faʻaalia i le ata.

O maʻi o le mycelium i lau o Phalaenopsis e le mafai ona tatalaina. E lelei tele le faʻaumatia o lālā ina ia aua le faʻasalalau le faʻamaʻi. O lau fou o le a mama.

O aʻa e mafai ona aafia i le pala, laʻau e ala i le pipiʻi, anthracosis ma le paʻu palapala. O faʻamaʻi taʻitasi e iai ona lava faʻamaoniga, ae sili lava o le soliga o mea.

Ole lanu e mafai ona ese lanu - enaena, uliuli, lanu, ae e mafai ona e teuina le iniseti i na o le uluai laasaga, tipi ma faʻamaʻi uma nofoaga uma ua pisia. E manaʻomia lou suʻeina o se fagu fou ma se meaʻai, faʻamaonia le meafaigaluega. Afai ua salalau pala i aʻa uma, e tatau ona faaleagaina le laau.

O le laupepa e mafua mai i le faʻamalosia ma le faʻafefe tele. I luga o luga o le tino e foliga mai o ni mea susu - o le mea lea e vaʻaia ai. E tatau ona suia tulaga o le fugalaau ma aveese vaega uma o loʻo aʻafia ai le laau. Phalaenopsis e afaina mai lenei maʻi o le orchid. I le avea ai o se fuataga, e faʻamago le togalaau ma togafiti faʻamaʻi.

O isi faʻamaʻi e amata mai i laulaau i laulaau o le anthracosis. Laititi lanu enaena, e tupu mai osofaʻi mai. O le maualuga o le maualuga o le suavai, o le faapaleina o le vai i luga o laulaau ma le leai o se ea e mafua ai le faamai. O le togafitiga e umi. E tatau ona aveese vaega ua afaina, ona faia lea o se togafitiga o le fungicide i taimi e tolu i le 10 aso.

Afai o loʻo afaina i le pito i luga e ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe, o le paʻu paʻu. O le vevela, susu ma le mafanafana na mafua ai le atinaʻeina o vaeluaga. O se fofo o le colloidal sulfur, Fitosporin ma suiga suiga o le a fesoasoani.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻamoemoeina e laʻau mosaic, mea laiti. O loʻo faʻasalalauina i latou e meaola faalafua, lea o loʻo feaveaia. O nei faʻamaʻi e le togafitia. Ua aveese le laau.

Aiseā e aliali mai ai fasi laʻau i luga o laʻau o le orchid

Aphids, whiteflies, mealybugs e mafai ona ola ai se laau vaivai. Faatasi ai ma le fufulu solo o pepa i se mea susū, o meaola faalafua o le a vave ona iloa, ma o le aveesea o ia mea o le a le faigata. Ole mea sili ona afaina i siama e mafua mai i le paʻu, lea e taofiofi i luga o le laulaau, 'ai le suavai ma faʻalilolilo se mea lilo faalilolilo e faʻaaogaina ai le mushroom sooty. O le iʻuga, e aliali mai ni laʻau paʻu i luga o laulaʻau o le orchid. E mafai ona e aveesea le talipupuni i se vaiinu vaifofo. Afai ei ai le tele o meaola faalafua, o le a faasaoina e Fitoverm. Ae e te manaʻomia le suia o le ulo ma le palapala.