Isi

Daikon - lelei ma aoga

Talofa tagata tausi togalaau, fai togalaau ma fai togalaau. O le taumalulu i fafo, e leai se mea faapitoa e fai, aemaise lava i totonu o le togalaau, i totonu o le togalaau, o lea la o le taimi lelei lea e maua ai fatu, aemaise lava o fualaau aina atonu e te leʻi taumafai e tupu i totonu o lou fale. O le asō, ou te fia taʻuina atu ia te oe se aganuʻu matagofie ma aoga e pei o daikon. Radish, o se tagata vavalalata, e te iloa uma lava, o le radish e tutusa. E tasi le aiga, tasi le aiga, ae o meaʻai e eseese uma lava.

O oʻu mata, afai e te 'ai i le radis, ma o lou loto e tiga, ona leai lea. O le tele o suauʻu, o le tele o le suauu taua, o le tele o le fiva malosi, lea e faʻafefe tele ai le vaega o meaʻai, galue i le fatu, gaʻo, ate. E na o nei aganuu e le aoga tele ia te oe. Ma faamolemole aua le taumafai e faasaunoa i latou i le taumafanafana. Ae o le taimi nei ua tele ituaiga eseese o daikon i luga o le faʻatau. Daikon, e ui lava o se tagata vavalalata, ma, e ui i lea, e matua le afaina lava na o na manava o loo io tatou tino. O se mea manaia tele, o le fiber e sili atu le faigofie, e le afaina ai le manava, e le afaina ai le manava, o le suauʻu e le o faʻaleleia. I le tele ma le lanu o loʻo i ai le tele o mea eseese. Ae ou te fia taʻu atu ia te oe se tala faapea, na faapefea ona lapoʻa le lakonkon i Sasae.

Sui Faʻatonu o Sciences Faʻasaina Nikolai Petrovich Fursov

I le amataga, na tupu aʻe le lakonkon i Saina, sili atu ona saʻo, ona le taʻua lea o le daikon, ae na taua o le radish, ua taua o le "muaulu." Na ola ae o ia, mo le tele o tausaga o saina e 'aina lenei aganuu, o se tasi o aganuu autu.

Ma, o tuaoi vavalalata mai Iapani na toso atu ia i latou lava ituaiga ituaiga e pei o le muaulu, ma foliga mai o lenei mea, ma amata ona latou auai, atonu e oo lava i le taimi muamua ma le faaletonu, faatasi ai ma le fesuisuiai. O le tele o laau faasatauroga o loʻo siomia, ma o le muaulu, vavalalata nei ma le tasi po o le isi laau, muamua, ua salalau lautele i Iapani, o tagata e fiafia i ai, ma ua latou gaosia nei ituaiga e 1000 o lenei fua. E mafai ona e mafaufauina se ituaiga tele? O lenei tofo ma le lapopoa, ma foliga.

Ata o le eseese o lanu o lakonkon.

Vaʻai pe faʻapefea pepa. Ua na o ni autu autu o ituaiga autu. E mafai ona e mafaufauina lena mea? O mea manaia. O le mea pito sili ona taua, o le ata o loʻo faʻaalia pea le leaga o le tele o le tele. O le mea moni, e iai fualaau laiti, mo se faʻataʻitaʻiga, faapena. E i ai ni laʻititi laʻititi, ae o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga o loʻo tupu i luga o papa mauga e tele i vermicompost. Lafoaʻi, maualuga le taua o meaʻai, faʻatasi ai ma le faʻasolosolo. Faʻatonuga e tusa ma le 4 mita i le tausaga. E mafai ona e mafaufauina lena mea? Ae o le fua tele lava lenei o fualaau aina suamalie, o se fualaau itiiti lava. O lenei ituaiga e tatau ona ola i se mea e tusa ma le 50-60 cm le maualuga, e laugatasia lona laugatasi, lamolemole le lautele. Sei o tatou tipiina i le taimi nei. O le a ou faaali atu ia te oe le mafiafia o le pulupulu, malie, vaivai. E te vaʻaia pe faapefea ona vaeluaina? E mafai ona tatou vavae ese a tatou lanu uila Rusia e pei o lena? E leai. Vaavaʻai pe faʻapefea le mafiafia, o le a le sua suamalie Le manogi - o le manogi e manaia, agavaivai. E le o lea, o le a avea aʻu ma a tatou susulu, ae maise lava pe afai e te faafetai i lenei susulu, o loʻo iai Karoti ma le manogi suauu manogi. Ia, o le agaga e pei lena! ... O se aganuu malie tele lenei.

Palani ma foliga tetele

Pe a totoina, ua lava le iloa o le tele o aʻa o le aʻa i le maualuga pito i maualuga, ma totō i le mamao e tasi. O le ae aoina mai le sefululua, poʻo le lua sefulu lua kilokalama o lenei mea matagofie, aoga, mago lelei fua mai se sikuea sikuea.

O le a se isi mea ou te fia iloa? O le daikon o loʻo teuina lelei i totonu oa tatou faleoloa, fai mai, i lalo o aiaiga lava e pei o le pateta. Sili E le matutu, e le aveesea lona tofo. O le mea lea, ou te talitonu, talu ai o le tuputupu ae o aʻa laau e vave tele, matou te totoina, e pei o se tulafono, i le afa lona lua o le taumafanafana, ona o le aso e vaivai, o le malu o le eleele, ma le malulu o le ea i le po ua mautinoa e leai se fugalaau ua faia, se tele lapopoa o laulaau, ma o au uma lava e alu i fua o le aʻa. Ma i le 2-2.5 masina, i le lūlūina o fatu i se mea, fai mai, i le aso 10 o Iulai, ia Oketopa o le ae maua ai le atoatoa, suamalie, malie, ola maloloina aʻa.

Daikon ma le radisa

O oʻu mata, o le eleele e tatau ona tatala. Afai o loʻo e totoina ni fua umi, ona faʻamolemole ia tausia lelei lea o le palapala, o le auala, o maʻa e le mafai ona sosoʻo i ai, o nisi mea e le mafai ona oʻo i ai. A leai, o le a le manuia oe i ni fua lamolemole ma lamolemole. O lea la, ou te faʻamoemoe pe afai e te faia se tamai moega, pe tusa ma le 2 mita i le eria, ia 2-3 lanu o daikon ina ia e malamalama ai poʻo fea e sili atu ona suamalie mo oe - o le ae maua se seleselega tele. Ou te manao e fai atu o le a mautinoa lava lua paiga 40-kuki lelei. O lea la, oʻu au pele, taumafai lenei aganuu. Ou te mautinoa o le ae fiafia i ai. E tatau i le palapala ona i ai se tali o le 6.5. Pau lava lena. Mata, pe o le a le tau e pei o lena, ma o le ae maua ni fatu lelei, ma le isi, o le ae mauaina se seleselega matagofie.

Tipi daikon

Ou te faatofa atu ia te oe. O lenei ua i ai le taimi mo mafaufauga. Mafaufau ma le faaeteete, ma ia mautinoa e maua fatu, ona maua lea o se seleselega matagofie.