O le togalaau

Cerapadus ma padocerus - hybrids o cherry ma cherry

I le natura natura, e leʻi i ai ni mea faigaluega. O nei laau na faʻaalia faʻafetai i le I.V. Michurin, o le na faʻaaogaina siape siaki (lelei) e fatuina ai hybrids (Prunus fruticosa) ma le fusi a Iapani Maak (Prunus maackii) Naʻo ia na ia tuuina atu ni taunuuga lelei pe a aafia i ituaiga meaola e lua. Faʻasalaga i le tagata faʻatautaia manu manu e leʻi maua ai ni taunuuga lelei. Pe a palola, e faʻaaogaina le pollen pelene i luga o le maʻi o se pestle pele ma, i se isi itu, na faʻaaogaina le pollen peleie i le pistil cherry. O se taunuuga lelei o le palotaina na saofagā i le gaosia o se ituaiga fou o maa, lea na taua i le mataupu muamua, pe a avea le cherry ma le tina - o le larapadus. O le igoa o le laau fou o fualaau maa na mafua mai i le faaopoopoina o uluai upu o le igoa Latin mo le cherry (Cerasus) ma le manulele manu (Padus), o lona uiga, na maua mai ai se paʻu cherry-cherry pe o cerapadus. I le tulaga pe a faapelepele Maak le tina, o le laau e taʻua o cherry cherry, poo padocerus.

O se vaega o kerupi ma manu manulele o Cerapadus.

Tala faasolopito o fusi fale ma padocerus

E leʻo vave ona ulu atu le pulupulu ma le padocerus i le aiga o fualaau aina. O uluaʻi faʻatoʻaga na o vaega faʻatasi o tina ma pepe: latou te maua se aʻa malosi, maualuga le vevela, teteʻe malosi i coccomycosis, goto, ma isi faʻamaʻi, le foliga o se faʻaogaina (mai le 1-2 fugalaau i le pulumu ma le 4-6 fua). Ae ui i lea, o fua o le cerapadus Numera 1 e le lelei i le tofo. O lo latou tofo o nisi taimi o quinoa-oona po o alimoni oona ma le manogi o le hydrocyanic acid. O fua o le cerapadus na fausia tele, ae laiti. O vailaau fou varietal na latou maua le lelei o aʻafiaga o gaioiga i le taimi o le vevela vegetative. I le gaosiga o galuega, na amata ona faʻaaogaina e avea ma mea lelei mo meaola mo cherries, cherries, plums.

Faʻapitoa o laupepa ma padocerus

O le faʻaauauina pea o le gaosia o galuega na fesoasoani i le muamua ituaiga o vine Cerapadus e suamalie (faʻamaʻi ma le matagofie o cherries). O le sui fou o varietal na pasia le uiga o le tina: fualaau suamalie, fua e leai ni suka, foliga teuteu - uliuli, susulu tele. O se aʻa malosi, faatasi ai ma le tetee tele i gutu malulu, na maua mai i le cherry / Maak cherry.

Ua avea Crapadus ma mea sili ona lelei mo cherie faapelepele ma cherries. O le aganuu na maua mai le maualuga o le malulu ma na siitia i lalo atu o le ogatotonu o Rusia. O uiga i fafo o le ituaiga ua suia foi: o le pale o cerapadus ua amata ona tele ona o le lelei lelei, lapotopoto, ma le mamafa o le tino.

Faʻatūina i luga o le faavae o uluaʻi vailaʻau o cerapadus, o vine (ituaiga) ei ai le malosi o le taumalulu, faʻamaʻi faʻamaʻi (aemaise lava coccomycosis i cherries), tele-fruited, maualuga le gaosiga. Mulimuli ane na maua mai ituaiga o cherry-bird cherry, ma avea ai ma ituaiga o fualaau, ma e le o le 1-2 fua. O cultivars uma ma hybrids o lerapisi ma padoceruses i le setete o le setete o loʻo lisiina i le vaega "Cherries".

Vailaʻau Vaʻalele Vaʻalele

Cerapadus "Novella" - o se ituaiga o laau e pei o le 3 mita le maualuga, o le aʻa e malosi tele. Vaʻa masani, faʻalelei-tagata (e le manaʻomia ni elemene), faʻamalosi i coccomycosis, maualuga le taumalulu-malosi. Tetee toetoe lava a leai se afaina o gutu malulu. O vine e tele tele, uliuli, susulu. Fautuaina mo le galueaina i Tambov, Oryol, Lipetsk ma Kursk eria, i le Central Black Earth eria. O pepa maualuga e maua i Belgorod ma Voronezh eria.

Cerapadus "Ruska" - sili atu ona tupu i le togavao, o se laau e le sili atu i le 2 mita le maualuga. Late, faʻaleleia le tagata lava ia, faʻamaʻi, ma le faʻamalosi i faʻamaʻi. O fua e fua tele, suamalie ma suamalie, uliuli. Jam i se mea manaia matagofie. E fautuaina le ituaiga o laau mo le galueaina mo itulagi: Vladimir, Moscow, Ivanovo, Bryansk, Kaluga, Ryazan, Smolensk, Tula.

Cerapadus "I le manatuaina o Lewandowski" - ituaiga o cherries. O le tagata lava ia, e manaʻomia ni eletise, lea e mafai ona avea ma ituaiga nei: Turgenevka, Subbotinsky, Ashinsky, Lyubskaya. O le faigata o le taumalulu o le ituaiga fou e maualuga, e puipuia i coccomycosis. O le gaosiga o le aofaʻi. O fua e suamalie ma afaina. Faʻamasinoga i le itu i matu o le ogatotonu o le Rusia.

Faʻailoga mai galuega i le faʻavasegaina o ituaiga Michurina I.V.

Vaʻaia o padocerus eseese

Leai se mea e sili atu ona manaia o le padocerus, o ona fua e maualuga i le tofo i masini.

Padozerus-M - o le kulupu masani, lea na mafua ai le tele o cherries Diamond, lea na o atu ai se ituaiga o ituaiga eseese: Corona, Firebird, Kharitonovskaya, Axamit. Faatasi ai ma le ituaiga o Kharitonovskaya e tu i fafo aemaise lava - o se laau e oo i le 2-3 mita le maualuga, e manaomia ai elemene. O le sili ona lelei o pollinators o Zhukovskaya ma Vladimirskaya. O se mea iloga o le ituaiga Kharitonovskaya o fua tele, lanu mumu lanu ma lanu moli. O le ituaiga e maualuga-gaosia, e puipuia i le coccomycosis ma le goto ifo. Fautuaina mo le galueaina i vaega e tasi e pei o le telefoni o le cerapadus Novella.

Padozerus "Firebird" - se ituaiga ma fualaau lapopoa lanu lanu moana. O le tofo o fualaau suamalie e suamalie i le cherry cherry astringency. E mafai ona ola e pei o se vao po o se laau e oo i le 2.5 mita le maualuga. E fai ma fua lelei i tausaga taitasi, ae o le tetee atu i le malulu o le fuainumera. Sili sili ona matutua i le itu i saute.

Eseese o padocerus "Pale " e ese mai i se faatulagaga o fualaau aina suamalie ma le manaia o le tofo, avatu sina sina susu. E masani lava ona tupu aʻe i le fugalaau. Faʻasologa masani lelei le gaosia. E faigata ona tetee i faʻamaʻi.

Eseese o padocerus "O le ua leva ona faatalitali i ai " E i ai sona aʻa malosi, o se pale lapotopoto o le maualuga o le tulaga. Mai ituaiga eseese, o fua ua leva ona faatalitali i ai e sili ona tutusa i le tofo i cherries. O fua e sili ona paʻu i le lanu ma le lanumumu mumu, e faʻapipii, mago ma pipi mausali. O le fua tele o le fuaina o le tausaga o le uiga lea. E ese mai i isi ituaiga e ala i le vavaeese lelei o se ponaivi tele mai le pulupulu.

Faʻatuina o le kapeta ma le padocerus

Lerapadus ma le padocerus e le o masani tele i togalaau e pei o fualaau aina suamalie. E le o faifaatoaga uma e pei o le tofo o manulele manu i le paluga o fua. O le tele o taimi latou te faʻaaogaina o ni faʻatau mo cherupi, cherries, plums.

Totoina o toga

E tatau ona faʻatau faʻatau lerapeti i vaitau faʻapitoa o le faʻatau poʻo le saʻo ile vasega pepe. Ona mafai lea ona e mautinoa ua faʻatau atu oe i fualaau aina e manaʻomia, ae le o se mea sese.

E mafai ona e totoina fualaʻau i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo ia Aperila. O fualaau e matuā malulu lava ma i le taimi o le totō o le autumn o le a latou maua ai le taimi e aʻafia ai aʻo lei amata le tau malulu.

Mo le totoina o lerapase ma le padocerus, e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se mea e le faʻaalia ai le eleele ma le faʻaleleia o fua. E tatau ona lava le susulu o le saite, e aunoa ma le ufiufi ma le tusi.

Totoina o lua mo le totoina o le tautotogo ua saunia i le tautoulu, ma lalo o le tautotogo - 2-3 vaiaso aʻo le i totoina fatu. Ina ia maua le maualuga o le gaosiga o tausaga, e tatau ona totoina 2-3 laau toto, e tusa lava pe o le ituaiga o ia lava e lelei. O nisi taimi, faʻalagolago i tulaga o le tau po o meatotino o le ituaiga, o le vaega o le faʻaleleia o le tagata lava ia e amata ona manumalo. O se taunuuga, i le taimi o le fugalaau, e tele fugalaau e leai ni mea, ma o le fua o le gaosiga o loʻo faʻaitiitia. O le amataga o le 2 tausaga, o le tuputupu aʻe o fualaau o lerapese ma le padocerus e mafai ona faʻagesegese, ae faʻaleleia le laau mo le leiloloa o le taimi e ala i le saoasaoa o le tuputupu ae ma le faʻavaeina o aʻa aʻa, lea e mafai ona alu 2-3 mita mai le fale tele.

Ua saunia muamua pits tulaga totoina, lea ua fetuunai i le maualuga o le aʻa o le seedling ao le i totoina. I le avea ai o se tulafono, o aʻafiaga o cerapadus ma padocerus ei ai aʻa malolosi. O le mamao i le va o laau i luga o le laina e alu i le 2.5-3.0 mita ma i le va o laina - e oo atu i le 3.0-3.5 m.

A o lei totoina, o le fatu o cerapadus o loo lafoina i vai mama po o se vaipuna mo ni nai itula. Ua saunia se paluga palapala: 2 pakete o le humus e fefiloi ma le pakete eleele, 100 g o le potassium ma le fuluʻi fufusi ua faaopoopoina, poo (o le fea e sili ona faigofie) 1 ipu tioata o le nitrophoska. Faʻafefiloi lelei ma moe i totonu o se lua i foliga o se puʻu ipu. O le aʻa o le seedling e salalau i luga o le pulou, faʻasusu i le vaeluagalemu o le lua i le eleele, faʻapipiʻi faʻapipiʻi, ua sasaa se pakete o le mafanafana (sasaʻa). A maeʻaeʻa, ona tapunia loa lea o le lua, 2-3 faaopoopo pakete o vai vevela e faaopoopo ma pe a maeʻa ona faʻafefe o ia e mulimulitaia ma mulumulu, e mafai ona avea ma peat, sila (e le o coniferous), faʻavavega, ma isi.

E mafai ona totoina laau toto mai le Cerapadus o se fualaau eseese, e faʻaaogaina o se oloa maualuga poʻo le skeleton mo le tele o tui i luga o se fasi oloa.

Fua o fua o le cerapadus

Tausiga mo le vaporadus ma le padocerus

Lerapadus, e pei o cherry, e le o manaʻo e tausia. O le Faatoaga o le faʻaumatia lea o vao i tafatafa o vaʻaiga. Afai e atiae le laau masani, o le laei pito i luga e faia i le tautotogo pe a uma le 2-3 tausaga pe pei o le laau. E tatau ona faʻaumatia faʻamalosi le aʻa. O le mea e mataʻina ai, e le o ni tauvala ma laau apu e avea ma tauva mo le vaega o meaʻai. I se isi itu, o le tuaoi o cerapadus e puipuia ai le apu o laau mai meaola faalafua, ma aʻafiaga o aʻa o aʻa e fesoasoani i le tuputupu ae o le soifua maloloina ma le lelei atili atinae.

Manaʻomia se vaʻaia o le faʻalauteleina o aganuu i le tumama ma le teuteuina. O teuteuga faatulagaina e aofia ai le fausia o le aʻa ma palealii, ma o le teuteuina mama e aofia ai le teuteuina o paʻu malogo, maʻi ma lala tuai lea e ufitia ai le pale po o le vaega o le vao (ma se laau vao). O le faailoga laau ua fausia i le 50-60 cm le maualuga, ma le pale o le 2 o le 3-tier, ma tuua ai 3-4 laulaau tafe i vaega taitasi (lala skeletal o le uluai poloaiga).

A o lei amataina, o le a totoina le seleselega i le seleselega, e pei o isi laau aina, ma le 2% Bordeaux fluid. I le taimi o le tuputupu ae, mai i meaola faalafua ma faʻamaʻi, pe a talafeagai ai, o le pale ma le eleele i lalo o le pale e togafitia i meaola oona, Planriz, Alirin-B, Boverin, Actofit ma isi. E leai ni togafitiga faʻaleagaina mo faʻamaʻi faʻaleagaina e manaʻomia mo le kapipi ma le padocerus.

O le aganuu e puupuu lona tuputupu ae vaitau, o lona uiga o le seleselega e tele le taimi e tupu ai ao lei amata le tau malulu. O fua e sili atu ona lelei i le gaosia, o nisi o ituaiga eseese e maua ai le manaia lelei ma pe a faʻauʻuina (Fonotaga, Long-awaited, Kharitonovskaya, Novella).

Lerapadus ma le padocerus o loʻo ola faʻateleina ma e faʻaaogaina i fale o le taumafanafana i foliga o puipui. I le taimi o le fugalaau, o le togavao e tosina mai pi ma le pulupulu, e avea o se teuteuga faatosina i le amataga o le tautotogo.