Fugalaau

O ituaiga sili ona lelei o le phlox mo se togalaau fugalaau matagofie

O ituaiga sili ona lelei o le phlox ei ai tagata fugalaau. O le tasi e fiafia i le maualuluga o vao ma le tele o mea. O isi e sili ona fiafia i laau totō faʻatasi ma se maualuga e sili atu ma le afa mita. O le tele o faifaatoaga e sili ona fiafia i ai, e aunoa ma le faalavelaveina oi latou lava i le totoina o fatu laau. Ma o loʻo i ai ni tagata faʻapitoa e le o se avega e faafou ai le fugalaau i fua fou o phloxes faaletausaga i punavai taʻitasi.

Masalo, e faigata ona iloa le eseesega o nei ituaiga fugalaau matagofie o le mea sili ona lelei. O i latou uma e lelei ma matagofie i la latou lava ala. Maualuga ma laʻititi, vave ma tuai, tetele ma laiti - phloxes o loʻo tumau pea le manaia. O le asō ua matou filifilia mo oe se tamai faaputuga o nei laau totō fua tele. Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani ia te oe e faia lau filifiliga, mo le au faifaatoʻaga amata ma le poto masani o le pailate. O lea la, matou te tuʻuina atu i lou mafaufau ituaiga sili ona lelei ma ituaiga o phlox.

Uluaʻi ulu o le phlox white pyramidal

O nisi tagata fai togalaau latou te manatu o nei laau totō o se meaola eseese. O le mea moni, e pei ona taua o ituaiga eseese o lanu po o le popo phlox, lea o le uiga masani o inflorescences. E lautele, ae "gaugau" i totonu o se pusa faataamilo, e pei o se taliga sana. Ma ua taʻua i latou o le paʻu ona o le i ai o ni mea lanu enaena e iloagofie i luga o atigipusa.

Pyloidid phloxes e faʻaalia i le vave ona fuga.

O se tasi o sui pito sili ona mataʻutia o le vaega paʻepaʻe papaʻe o ia ituaiga o fualaau:

  1. Shneelavin (Snow Avalanche). O le maualuga o le vao e oo i le 80 cm, e vave ona tupu, e fuga mai ia Iuni. O fugalaau e paʻepaʻe mama, ma e le sili atu ma le 3 cm le umi.
  2. Delta O le vao e ola ile 1 m le maualuga, e fuga mai ia Iulai. O laufanua e vaapiapi, o fugalaau e paʻepaʻe, ma se nofoaga faʻasusu ma ni manogi mūmū i tafatafa o petals o le lanu tutusa.
  3. Omega O le phlox anapogi e oʻo i le 90 cm le maualuga. Mamanu i le ogatotonu o le taumafanafana. O fugalaau e paʻepaʻe, ma se pale lanu violē.
  4. Natasha O se laau toto e oo i le 80 cm le maualuga e tuputupu ae lemu. I le masina o Iulai, e fuga mai i luga o tumutumu o fualaau aina. E aofia ai le laiti, maualuga 2.9 cm le lautele, fualaau e lua-tone. O paʻu lava latou e paʻepaʻe, ma o se fasi lanu piniki-lanu piniki e tosoina i le ogatotonu. I le la, e mumu ma susulu.

E ui lava o popolo o loʻo i ai le aiga o le aiga e teteʻe, latou te vaivai. O taʻavale e sili atu ona aʻafia i paʻu paʻu, vaʻavaʻai ma mea e le masani ai.

E ese lava, e taua le taʻua o le phlox pylaidal lilac. E i ai foi uiga taualuga e aliali mai. E fai sina laititi, e aofia ai nai mea laiti, e oo i le 2 cm le lautele, puala lalac. O le ogatotonu o se mea e sili atu ona pogisa, ma o petals ei ai pito i lalo. O lenei kulupu, o le amataga lea o le vaʻaiga - o loʻo amataina muamua le amataga muamua o Iuni. O le vao e maualuga, sili atu ma le 1 m.

Petlo Small Flowered Phlox

O fualaau laititi laiti ifo e le sili atu le matagofie nai lo o latou aiga ma fugalaau lapopoa. E ui lava i le telē, latou te maua o latou lava lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ia faʻaletonu e matua leai lava se uiga o le timu ma le matagi. Latou te le loimata, aua le pau i lalo o le mamafa o mataʻu. I le faaopoopo atu i ai, o le phlox ma fugalaau laiti e faigofie ma faigofie ona tupu. O laau toto e lelei ona tupu ma fugalaau e tusa lava pe leai ni vaiinu masani ma ni laʻei pito i luga. E le gata i lea, o le vao e ola i luga o le vavao, e lelei lelei le lelei o foliga ma e le manaʻomia ona nonoa. Mo le valivali, i lenei vaega toetoe lava o lanu uma o le nuanua ua fai ma sui.

Felu, lea e le sili atu i le 2.5 cm le maualuga o le fugalaau, e manatu e laʻititi-faʻafetaui.

O se tasi o sui matagofie o ituaiga eseese o le phlox laiti-flowered, o se ata lea e mafai ona vaaia i lalo, o se Humlogo phlox. E mafua mai i le vaega o fugalaau fugalaau.

O le ituaiga e iloga i se lapoa tele, semi-tatalaina ma faʻalaloalo, faʻaogaina o se foliga faʻapitoa. I lenei tulaga, o fugalaau o Phlox Hummingbird ma le limasefulu o le 1.5 i le 2 cm, lilac-blue, mafiafia tele. O se lanu violē e vaaia i le ogatotonu. O aʻa e malolosi, ma tele laʻau. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i le maualuga faigata o le taumalulu.

Fiafia Matagofie o le Star Phlox

O le tele o faifaatoaga e mafaufau i mea faʻapitoa o le phlox. Ae peitai, e na o le tasi lava le ituaiga oi latou e faatapulaʻa lona ola i se vaitau e tasi. O le Dlomone's phlox, masalo o le tele o le fuga ma le tele o lanu i aganuʻu lanu. O le soloia o ona aʻafiaga i le amataga o le taumafanafana, e le muta le fuga saʻo agai i le muamua gutu. I fafo atu, o le vaomatua e ese foi mai i meaola. O laumei e minoi ma faʻalauteleina, faʻatasi ai ma laupepa e le taua. O le maualuga o laau e matua faʻatusatusa ma e le sili atu i le 40 cm. O nisi o ituaiga o tausaga ma le ogatasi e na o le 12-15 cm le maualuga. Mo le valivali, e mafai e tagata uma ona filifili se laau mo lo latou tofo ma lanu. O Phlox e mafai ona i ai se lanu eseese, e amata i le paepae ma faaiu i le sukalati.

Drummond phloxes, i le itu, e lua ituaiga:

  • tele-faʻafefete (ei ai a latou fugalaau ma lapoʻa lautele ma lapotopoto, o loʻo i ai le laugutu);
  • fetu (i totonu o nei gaʻo e vevela i ni vaega manifinifi, o nisi o ia mea e umi atu nai lo le malolo, o fugalaau e pei o fetu).

Star phlox, e pei ona taua foi Drummond o lenei ituaiga o meaola, o se tasi o mea sili ona fiafia i ai i le va o fugalaau fugalaau. O le uluai foliga, fuʻa umi ma le tele o lanu paʻu-o le a se isi mea e manaʻomia e teuteu ai le togalaau fugalaau? O ituaiga sili ona matagofie o le phlox star e aofia ai:

  • Ata susulu (fugalaau laniki piniki ma se lanu paʻepaʻe);
  • Ferdinand (fugalaau-violet fugalaau, i le ogatotonu o se fetu papaʻe lapopoa ma pito i luga o le lilac, o pito o petals ua paʻepaʻe);
  • Fuga o le timu i fugalaau papaʻe-piniki;
  • Lulu Malamalama ma fugalaau lanumoana ma paʻepaʻe.

Malosiaga tele Phlox lautele

E i ai ni toa moni i totonu o faʻatoʻaga faʻatoʻaga - faʻalautele le phlox. O nei laau toto e eseese mai isi ituaiga o latou foliga matagofie ma "soifua maloloina lelei". E toetoe lava a le mafai ona latou mamaʻi ma ola vave. I se taimi puupuu, o se fatuga laitiiti e liua i se pupuvao tetele ma ni aʻa malolosi. Ae o le eseesega autu o le lanu laititi - e sili atu nai lo le vaega o totoe o le phlox. O le lautele o le ipu laulau e mafai ona oʻo i le 8 cm ma se umi o le 17 cm.

Faatasi ai ma faifaatoaga, e tolu ituaiga lautele o le phlox lautele e lauiloa:

  • David (paʻepaʻe);
  • Davids Lavender (lilac ma se nofoaga paʻepaʻe);
  • Koliata (malamalama lalac ma se mama paʻepaʻe).

Puluʻaiga phlox - fufuluina faʻaputu i lau togalaau

I le avea ai ma ituaiga eseese o le nila phlox e leai. E tele taimi e taʻua ai o le phlox stylo, e faʻamaina, mo foliga o laulaau. O le fausaga o lenei ituaiga laau toto e tulagaese. O le togavao e tupu aʻe i foliga o le tele o vao pepelo o loʻo ufiufi i laʻau laititi. Latou te foliga tutusa ma ni nila malo ma se faʻamalosi e sili atu nai lo le 2 cm le umi. Mo lenei, masalo, o le phlox o lona igoa.

O le lanumeamata lanu meamata o le "nila" e tumau mo se taimi umi, seia oʻo i le amataga o ni malulu malulu.

O le tuputupu ae, o le phlox o se kapeti lanumeamata moni, lea e suia i le taimi o le fugalaau. Ua amata nei i le faaiuga o le tautotogo, ma o nisi taimi o le galu lona lua e tupu i le amataga o le tautoulu. O fugalaau e laiti, e le sili atu i le 2.5 cm le lautele. Ae o le tele oi latou o le vao latou te le iloa i nisi taimi. E ui lava o le lala o le lala laau lelei, e mafai ona fetuutuunai o latou foliga e ala i le tipi. Ae o le maualuga o phloxes e pei o le foliga e le sili atu i le 17 cm, o le mafuaʻaga lea ua taua ai foi i latou o mini-phloxes.

I aso nei, i totonu o ituaiga eseese e maua mo le faʻatau, filifilia mai fafo. Masalo o lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea o lenei ituaiga e masani ona setiina fatu. Ae ui i lea, o "phloxes" i fafo "e matua aoga ma manaia, mo se faataitaiga, e pei o nei ituaiga:

  1. Thumbelina. E le sili atu i le 15 cm le maualuga o le paʻu. O fugalaau e piniki, laiti, ma se mama moli.
  2. Aurora. E le sili atu le maualuga o le vao i le 12 cm. O fugalaau e paʻepaʻe, e pei o le fetu, ma se kulimi piniki.
  3. Wilson. O le vasega aupito i maualuga ma 20 cm vao. O fugalaau e laʻititi lava, lavender-blue.

Mystious Smoky Phlox

O se tasi o ituaiga sili ona manaia ma sili ona lelei o le phlox e mafai ona avea ma ituaiga meaola manogi. E le masani ona tuʻufaʻatasia i se isi vaega, ae ui i lea, o le lanu o ia ituaiga o palakalafa o le tagata lava ia. E uiga uma i se moli ua taua o le haze - o se siliva e sili ona faigata (sili ona seasea - chestnut) paʻu i luga o petals. Faʻafetai i le vevela, o le lanu muamua o le inflorescences e mafai ona sui.

Faatasi ai ma fesuiaiga o fualaau oona, e taua le matauina o ituaiga:

  • Berendey;
  • Selena
  • Bang.

Phlox Berendey

O le vao e faʻatapulaʻa, e oʻo i le 80 cm le maualuga. E malolosi malosi, ae i lalo ifo o le mamafa o le tele o meaʻai e leʻo faʻapitoa. E fuga mai ia Iulai, o fugalaau tetele e matua lanu violē, ma o loʻo i ai se nofoaga faʻapitoa. O paluga e ufiufi i se paʻu siliva, ona o le fesuisuiaʻi o fugalaau.

Afai e vevela le tau, e foliga mai e le o le vao ma e tumau pea le lanu viole.

Phlox selena

O le tele o le vao e sili atu i le 80 cm le maualuga e vave ona tupu. Mamoe mai le vaeluagalemu o le taumafanafana ma lapoa tele, lush ma conical inflorescences. I le ata phlox o Selena, ua vaaia ai fugalaau lanu piniki lanu uliuli e ufitia i le paʻu lanu enaena. O le ogatotonu o le fugalaau i le foliga o se fetu paʻe e tumau pea e le suia. Le lanu o petals i le tau malulu e suia i le siliva. O latou lava ua afifiina i totonu o le fugalaau.

Phlox bach

O le igoa atoa o le ituaiga o Johann Sebastian Bach. O le togavao e oʻo i le 80 cm le maualuga. O laumei e laiti, ae malosi, e laʻititi ona paʻu. Phlox Bach (ata i luga) e amata ia Iulai. O fugalaau ma fugalaau e lelei, e valiina i le lanu piniki ma se mama mama. O gaʻo felafoaʻi e ufiufi i le paʻu paʻu. E maua i latou i luga o ni paʻu lanu enaena.

O le vailaʻau e malamalama i le leaga o le tau ma le la. E sili atu le totoina o le phlox i le paolo.

O i latou nei e eseese, nisi o ituaiga sili ona lelei o le phlox. O ulu tetele o le susulu o le tino e le tuua ai se tasi. Filifili mea e sili ona e fiafia i ai, totō i lalo o le faamalama ma faamemelo i la latou fugalaau ma le manogi.