Fale taumafanafana

E faʻapefea ona e faia se uila mai se paipa faʻamaufaʻailoga oe lava

Soo se tagata e masani ona iai lona fale, fanua, fanua, e manaʻo e puipuia ana meatotino mai mata e le talafeagai ma osofaʻi ia te ia. O le faʻapipiʻiina o oe i luga o se uila mai faʻamatalaga faʻapitoa o le a sili atu ona lelei i filifiliga ua saunia i le maketi o le fausiaina. I le faʻaopoopoga, o le gaosiga o le gaioiga lava ia o le a faʻaleleia ou tomai, ma o le taunuuga o le a fiafia ia te oe mo le tele o tausaga.

Aisea e lelei ai sea ituaiga faitotoa?

O lenei oloa e manaʻomia i tagata e eseese tulaga faʻalapotopotoga mo le tele o tausaga. E mafua ona o le i ai o le tele o faʻamanuiaga:

  1. Faʻatasiga faigofie ma faʻapipiʻi. Atonu e maualalo le agavaa o le matai
  2. Avanoa ma ituaiga eseese o paipa
  3. O mea e faʻaaogaina e puipuia i aʻafiaga o le siosiomaga
  4. Totogi Faʻaalu Aofaʻi
  5. Le mafai ona fatufatu se mamanu tulaga ese

Sauniuni mo galuega ma tusi ata

Aʻo leʻi amata ona e faia se uila mai se paipa faʻamaufaʻailoga, e tatau ona e filifili i ni faʻaaliga: o le filifilia o mea ma meafaigaluega, o le filifilia ma le faailogaina o le nofoaga e faʻatulaga ai, o le atinaʻeina o se ata auiliili.

Afai e te le faʻaaogaina le atinaʻe ma ua i ai se poto masani i le fausiaina o ia fausaga, ona e vave amata lea ona makaina le teritori ma tusia se ata tusi. O lea e mafai ai ona e sefe taimi ma punaoa.

Lisi o mea e manaomia:

  • Faʻamatalaga pipili mo le faʻavaa ma se vaega o le 40 × 20 pe sili atu;
  • paipa mo lagolago ma se vaega sikuea (lautele) o le 60 × 60 pe sili atu;
  • taʻavale (mai laupapa laupapa, pepa uʻamea uma poʻo laupapa faʻaaogaina);
  • siakiina o le tagata lava ia mo le faʻapipiʻiina o le paʻu i le faʻavaa;
  • vailaʻau tapuni faʻatasi ma amo uʻamea;
  • loka ma togafiti;
  • suauu faʻamalosi, pulu ma le vali;
  • sima, oneone, maa maʻa.

E manaʻomia lou faʻatauina uma o nei mea i se vaega itiiti e tusa ma le 10-15%.

Mea e Manaomia:

  • eletise eletise ma fofo;
  • miliili ma tipi;
  • masini eletise eletise ma eletise, mo se faataitaiga: ANO-2, OMA-4, MP-3 e oʻo i le 2 mm;
  • maualuga, fua o le fua, gonilater, ufiufi o le filo i le kapuni;
  • nofoa faʻataʻavale (faʻatasi ma le taʻavale sikuea);
  • masini sikulima poʻo Phillips sikulifiliu;
  • suo.

Matou te liliu atu i le ata o le faitotoa ma fuafua i ai: o le tele ma le vaega o le paipa faʻamaufaʻailoga mo le faʻavaa ma lagolago, o le tele o le faʻavaa ma le masini, o le maualuga o le faitotoa i luga aʻe o le eleele, le nofoaga o le faʻavae ma le loka.

Taumafai e matau le maualuga maualuga i le faʻatusatusaga. O se ata e le lelei ona fuafua e mafai ona iu i se faʻatulagaga o amioga tutusa.

O le taimi muamua o le faʻapipiʻiina o lagolago

A uma ona makaina le eleele i le sauniuni, e togi pits i lalo o le lagolago. O paipa na muai faatauina mai mo pou lagolago e tatau ona 1/3 o le umi o le umi i luga o le eleele (ia maua i le ata). O faʻamaʻitaʻiga e togafitigaina ma se vaifofo e faʻamaʻi ai ma faʻafefeteina i totonu o se lua e faʻaaoga ai se fale. O pits e ufiufi i kalaupapa ma faʻamaʻoina i se vaifofo o le oneone ma le sima i le fua faatatau o le 3: 1.

A uma ona liligi, aua nei e taʻalo i pou mo ni nai aso.

A maeʻa le faʻamautuina, faʻapipiʻi faʻapipii i pipili. O lo o faagasolo le ata ma le ata.

Laasaga lona lua - faʻatulagaina le faʻamafanafanaina

I lena taimi, ao faʻamautuina le fofo, e mafai ona e amata gaosigaina le mamanu mai se paipa faʻapitoa. I luga o se nofoa po o se isi lava mea laugatasi, o vaega o le faavaa ua tipiina i ata tusi ua faataatia ese. Ua faʻamamaina mea e faamama ai meaʻai i se faila, faila poʻo se nusipepa. Matou te tuʻuina vaega i totonu o le mamanu na fuafuaina ma faʻapipiʻi (faʻapipiʻi i le vavao).

O le isi, e tatau ona e filifili: matou te kukaina le faavaa matou lava pe matou te faʻafaigaluegaina se tagata e faʻaleleia. Mo galuega tutoatasi ma le faʻaleleia o aʻoaʻoga, o agavaa talafeagai e manaʻomia.

E le tatau ona e kukaina oe lava pe afai e te le maua le tomai. E matautia i le ola maloloina ma le ola.

Faʻaleleia le faʻaleleia i laʻasaga:

  1. O le itu i fafo o paipa ua maua.
  2. O le faʻatulagaga o le tulimanu e siakiina ma se filo ma se gonioter.
  3. O faʻailoga i totonu e faoa ma toe siaki.
  4. O sooga uma e faʻafefeteina lelei.
  5. Ua maeʻa le fua, ua faʻamamāina ia lapisi.

E tele vitio i le upega tafaʻilagi i luga o le autu: "pe faʻafefea ona e faʻafeiloaʻi le wicket mai le faʻailoga puʻe oe," ae mo le taimi muamua e fautuaina ai e galulue faʻatasi ma se tagata poto faapitoa.

Lisi o lagolago ma failasolo e faʻapipiiina i le fausaga maeʻa. E fautuaina e siaki le tatalaina / tapuni o le faavaa i luga o lagolago. E tumau pea i le mea muamua ma vali le oloa i se fana fana. O se ata tutusa mai le paipa faʻamaufaʻailoga o loʻo faʻaalia i le ata.

O le tolu lona tolu - faʻapipiʻi faʻamau

Afai e le o iai ni elemene teuteu i totonu o le faitotoa faila o faitotoa, ona mafai lea ona ufiufi i pepa uʻamea, laupapa, paʻu carbon, laupapa faʻasaina ma isi mea.

Muamua, matou te faailogaina le pepa matou te manaʻomia e tusa ai ma le tele o le faavaa, ona tipi ese lea i lalo ma se tagata e suʻi. I totonu o le faavaa ma le pepa o loʻo faʻapipiʻi i luga, ua puʻe pu i se tutusa tutusa. O le fofoina o loʻo faʻapenaina uma i luga o ulu o le loka ma i lalo o le au i totonu o se mea faʻapipiʻi. Faʻaaogāina o se sikulifili ma sikilima, matou te toso ai le pepa i le faʻailoga.

O le vaega mulimuli o le faʻapipiʻi lea o le faitotoa. A maeʻa uma gaioiga faʻapitoa, e mafai ona e faʻataʻatia le katepa ua maeʻa ma vali le vali. Vili le loka i le sikafu ma le au.

Pau lava lena. O a matou lava mea na faia ai le wicket mai se paipa vavalalata ua saunia.