Laʻau

Faʻaleleia lelei o laʻau lupine mai fatu

E toatele tagata fai togalaau fugalaau e moemiti i lenei laau matagofie matagofie ma fugalaau matagofie o piniki, lanu paʻepaʻe ma le lanumoana. Lupine e lelei tele mo le teuteuina o soʻo se togalaau, ma e taua tele le suʻeina atili auiliiliga pe faapefea ona tupu lenei fugalaau mai fatu.

Lupine tupuga mai fatu

Lupine o se fugalaau e gaosi e ala i filifiliga, ma o ona uiga tutusa e sili ona lelei e ala i le vaevaeina o le vao vao. Faatasi ai ma le fesoasoani o fatu ua tupu ai.

O nisi taimi, o le valivali e le mafaufauina o laʻau faʻatasi ai ma se lanu moana lanu moana po o le piniki e mafai ona liua.
O le tele o lanu lanu o loʻo faʻamatalaina e le natura faʻaleleia o le laau

A totoina se fugalaau

O le totoina o fatu ile laufanua avanoa e maua i le taimi atoa taimi mafanafana:

  • I le tautotogo;
  • I le taumafanafana;
  • I le afa muamua o le autumn.

Auala e totō ai i le laufanua

O se auala faigofie lava lea e faʻaleleia ai fugalaau. Muamua, o se nofoaga e filifilia mo le faʻaauau pea o togalaau o Lupine. O le mea moni, o le fugalaau e matua leai lava se mea e foliga mai i le tuufaatasiga o le palapala, ae o le eleele lafulemu ma le lelei e sili atu ona talafeagai e toto ai se laau.

O le malamalama e sili i le laumei ata lafoia. E mafai ona e totoina ni fatu i laina pe leai foi, e faataapeapeina i latou i le fugalaau.

O laʻau e tuʻuina i pitonuʻu papaʻu, faʻafeu lelei i le vai mafanafana ma fufulu i le oneone. I le vevela o le tau, o le a faʻaalia mai ai pine muamua i le lua vaiaso.

Afai o fatu e lūlūina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ona latou faia lea i le faaiuga o Oketopa ma e le aoga le suāina i le taimi e tasi, talu ai ua maeʻa le eleele. I le tautotogo, o le taimi lava e pa'ū ai le kiona, o pine muamua e aliaʻe i totonu o le vaiaso.

Tui fatu ao lei oo i le taumalulu i se malo malogo.
O le totoina o se fugalaau e fautuaina i nofoaga malulu.

Faʻamatalaga manaʻomia ile tausiga

O le mea lea o le a faʻamafanafanaina ai o ia i le laau e tatau:

  1. Faʻasusu i le vevela vevela.
  2. Tatalo le eleele pe a timu.
  3. Toto vao.
  4. Fertilizing eleele e lata ane i le togavao ma falaoa ma fulufulu fulufulu.

Tausia meaʻai pe a uma ona toto

A oʻo mai pine muamua, e tatau ona faʻafefe i le taimi talafeagai taeao po o afiafiina ia le susunuina ai lau laulaau.

Vai vai i le mafanafana, sili le suavai.

I le tausaga muamua, o le a le totoina vao laiti, aua o le a latou faateleina le aʻa ma le lanumeamata lanumeamata o le togavao. O le mea lea, latou te na o le veleina ma faia ai le fomaʻi faʻamalosi mo le tuputupu ae atili:

I le amataga o Setematoʻatasi o loʻo faʻaaogaina le faʻamalama o le phosphorus
I le tausaga lona lua i le tautotogofaʻalavelave faʻapitoa o minerale
Mai le taimi nei, o le vao e tatau ona fausiaina i le eleele i tausaga taʻitasi, talu ai o le a oʻo mai i luga o le ū o le kiona mai le fogaeleele i tausaga taʻitasi.

I le fa tausaga, e tatau ona toe faafouina vao, sui i se tamaʻi fatu, e ala i soʻo se faʻalauga.

Saunia o le laau mo le taumalulu

O le sauniuni mo le taumalulu o le Lupine mo se taimi umi e le mafua ai ona faigata tele. A amata ona lanu samasama lauusiusi ma pa'ū i le ogatotonu o Oketopa, ua vavae ese atoa. I le totonugalemu o Rusia, e le malulu le fugalaau mo le taumalulu, ona e matua malulu lava.

I tulaga o latitudes i matu Mo le taumalulu, o Lupine e ufiufiina lala laʻau po o laʻau laʻau mai laau lata ane.

Auala e aoina ai fatu

O fua e le tupu i le taimi e tasi nai lo le maualuga atoa o le fuga o le pua. A maeʻa fugalaau fugalaau, ona faia lea o fua - pi. I le taimi lava e tasi, i le vaega pito i lalo o le fuga o le fuga, atonu ua uma ma ua i ai se lanu enaena enaena, ma i luga o le pito i luga e mafai foi ona fuga mai pupu.

O le mea lea, na o na pi ua matutua, e le o faamoemoe o le a vevela, ua vavae ese. Ina ia faʻamago fatu, ona tatala lea o pi ma fufulu fatu.

Fatu fatu i se nofoaga o le lelei o le ea ma le paolo o laau.

O fatu e seleseleina ma o latou lava lima latou te taofia ai o latou germination mo le 6 tausaga. Ina ia aua le galo fatu, e mafai ona e nonoa ni fatu pi ma le gau ma a uma loa ona vaelua pi, o le a le pa'ū fatu i le eleele.

O fatu o lenei tino e pei o se fatu fatu pi

Maʻi ma meaʻai

Anthracnose

 

O le faʻamaʻi sili lea e ono aʻafia ai le laau. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona e faʻaaoga Ridomid poʻo Mikal.
Aphids Mai i auala e le lelei, e mafai ona e palu laau i le kalaka vai (tasi ulu ulu o le kalakeke i le 200 g. O le vai).

Afai e le fesoasoani lenei mea e galue ai Actelik.

Weevils Togafitiga e pei o Aphids

Faʻatau Faʻau

O lenei fugalaau ei ai le tele o ituaiga eseese ma o le mea lea, i le faatauina mai o fatu, e mafai ona e faia se fugalaau i ou lava lima, totoina i luga o vaomatua o le tele o tausaga o le eseese ma le matagofie.

O le a le foliga o le lupine?

O le laau e foliga mai o se laau afu laʻititi, ma le lauolaola ma laʻau e pei o le alofilima o se tamaititi ma o loʻo nofo i luga o petioles umi.

Malamalama lau laʻau lauolaola ola mai le tasi aʻa, talu mai e leai se aʻa o le laau. O le maualuga o le vao e 55 cm.

Pe a fuga

O le taimi vavalalata, faʻalagolago i tulaga masani, e amata ia Me ma e toeitiiti atoa le masina ma le afa. O fugalaau e aoina i se pulumu e pei o se moligao e oo i le 50 cm le maualuga.

O le susulu o le Mamalu e oʻo ile afa mita i le maualuga

Ina ia faaumiumi le fugalaau, e tatau ona teuteuina le fuga o fugalaau. Fugalaau e eseese lanu:

  • Pink;
  • Paʻepaʻe
  • Burgundy;
  • Blue.

O a ituaiga eseese

Fugalaau e sili atu ma le 200 ituaiga faafetai i taumafaiga a tagata faʻatoʻaga mai atunuu eseese.

E eseese uma lava le tasi i le isi e le gata i le eseese o lanu o fugalaau, ae faapena foi i foliga ma le maualuga o le vao.

O ituaiga taatele:

  1. Minaret - o le maualuga e oʻo atu i le 50 cm ma o loʻo i ai se fausaga o le fugalaau.

O le fuga o lenei ituaiga e amata i le amataga o Iuni ma e oʻo ia Setema. E eseese lanu.

  1. Tino - o lenei vailaʻau o loʻo i ai malosiaga malosi e oʻo i le maualuga o le 120 cm.

O fuga e amata i le amataga o le taumafanafana ma fugalaau fugalaau i luga o moligao uumi: samasama, mumu ma le paʻepaʻe.

  1. Lulu - o le vailaʻau o loʻo i ai ni vao laiti, ma amata ona fuga ia Iuni, ma i lalo o le teuteuina o fugalaau ua maeʻa, e mafai ona toe fuga mai ia Aokuso.

Fugalaau eseese lanu lanu.

Eseese Minaret
Eseesega o galuega
Toto Lulu

E fia le umi?

O le maualuga o le Faʻamanatuga e faʻalagolago i le eseesega ma e mafai ona aofia ai le 25 cm i le 120 cm. E mafai foi ona faʻaopopoina, i totonu o vaeluaga o laau toto e sili atu le malolosi nai lo nofoaga i le la.

Filifilia o ituaiga eseese o le Lupin, e mafai ona totoina le fugalaau i le faateleina o le maualuga o le ituaiga ona tatou maua lea matagofie laʻau felo.

Tofiga

O le faʻapipiʻiina o se faʻalauiloa e matua faigofie lava, e faʻaaoga ai soʻo se tasi o auala nei.

A faʻaleleia se laau mo le taimi muamua, e tatau ona e usitaia fautuaga nei.

Fatu

Faatasi ai ma lenei metotia, o fatu e totoina i tulaga avanoa ina ia mafai ai ona maua ni fatu. O fatu e totoina i le amataga o Mati. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatauina ni koneteina mo tipu ma ni pu mo le faʻafefe o le vai tele.

O le eleele e faʻatau i se faleoloa faapitoa pe na faia e oe lava ia, ave vaega tutusa:

  • Atunuʻu;
  • Pepa pepa;
  • Peat.

I le pito i lalo o le tane faʻamama e faʻaaogaina le 1 cm alavai ma sasaa palapala palapala. Faʻamalamalama faʻamalamalama ma fufulu ile faʻaaogaina o le faʻavaivai maualalo. Ua totoina laʻau i luga o le palapala ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi le pito i tua o le penitala i le loloto o le 5 mm.

Matou te ufiufi le atigipusa i tioata poʻo se pepa palasitika palasitika. A mavae sina taimi, i lalo o le malutaga, ua toe faʻaleleia tulaga o le greenhouses, ma o le a aoga lea mo le faʻamafanafanaina o le fatuina o fatu.

Pe a ma le 15 aso, o le a totogo fatu. O isi tausiga o le a aofia ai:

  • Faʻasusu vai;
  • Liliu ese i itu eseese i le susulu o le la.

E talafeagai le vai mai se sipuni sipuniina ia le fufuluina fatu mai le eleele.

O laau totō ua faʻamaʻaʻaina ma totoina i totonu o le eleele avanoa pe a pasia le taufaʻataʻu o gutu.

Laʻau

O se auala faigofie lava lea e faʻaleleia ai le togavao o le Lupine faʻalelei. O selesele o fuālaʻau laugatasi ia o loʻo faia i le tele o aofaiga latalata ane i le tina.

A latou oʻo i le maualuga o le 15 cm. Ua totōina ina ia iai se laumei lanumeamata o le laau ma aʻa i lalo. Latou te totōina i totonu o se mea malulu ma eleele lelei ma faʻafeinu malosi, e puipuia ai le lauʻeleʻele e totoina ai laau toto mai le faʻamago.

Afai e vevela tele le tau, o le vao ma le vao.

I le masina, ua sauni le totoga e alu i se nofoaga tumau o le fale, ae sili atu le faia o lenei mea pe a amata ona faʻaitiitia le vevela tumau, e fuafua i le itulagi, o le amataga lea o Setema.

Mea moni fiafia

  1. Lupine o loʻo i lalo, micronutrient.
  2. Ua tupu foi le laau e avea o se meaʻai - o se mea sili ona lelei mo meaai a manu.
  3. O le laau o lona igoa lona lua, Wolf Beans.
  4. Afai e te togi mai le suauu mai le Lupini, ona sosoo ai lea ma lona fatuga o le a latalata i le suauu olive.
  5. Laʻau faʻapitoa na faʻaaogaina i Amerika mo meaai muai suʻe.
Muamua na taʻua le laau o se teuteuga teuteu o le togalaau na faia i le 4 afe tausaga ua mavae i Aikupito anamua ma Eleni.
  1. E tasi le hectare o le lupine totoina Lupine o le a mafai ona suia le 36 tone o le meaʻai, salalau i luga o lenei hectare e faʻafefeteina palapala palapala.
  2. E le gata i le faaaogaina o le Lupine i togafiti, ae faapena foi i vailaau faafomai. E faia foi mai ai fafaga iʻa.

O lenei fugalaau e matua le lelei ma e tatau ona maua se nofoaga i totonu o le fugalaau. O ana fugalaau matagofie fugalaau, ma lanu eseese ma laʻau e pei o laulaau laʻau o ni pama o le a avea ma teuteuga matagofie mo lau togalaau.

O le laau e masani ona teuteuina togalaau ma togalaau aina

Mo i latou e fiafia i le ata e masani ona matou tusi e uiga i le faʻaaogaina o laau i le teuteuina o le togalaau. E ui lava e le o aofia ai Lupin i lenei lisi, matou te fautua atu ia e faitau po o fea laau e talafeagai mo le fatuina o togalaau totogo.

O vaega uma o le laau ua vavae ese i le tautoulu e tatau ona toe faaleleia i le eleele, ma o le a latou faʻaleleia atili le faʻasolosolo o ona vailaʻau, talu mai le vaitau o le taumafanafana, e faʻaputuina ai aʻa o le laumei Lupin tele le vevela.