O le togalaau

Hibiscus togalaau faʻatoʻaga ma togafiti ile eleele, toe gaosia

Hibiscus togalaau e mai le aiga o Malvaceae. O le togavao o le hibiscus i totonu o le togalaau atonu e pei o se vaomatua, o se laau laʻau, o lau lava faitalia pe faapefea ona talafeagai i lau 'upega tafaʻilagi.

O le fanau mai o hibiscus o Asia ma Saina Saute. I le natura, e sili atu ma le 300 ituaiga o lenei laau. I lalo o tulaga masani, o lona maualuga e mafai ona oʻo i le tolu mita.

Faamatalaga lautele

I totonu o Hawaii, o le fugalaau togalaau a hibiscus e lauiloa. Pe a faia ituaiga eseese o aso malolo ma tausamiga i luga o motu, e teuteu e teine ​​i latou i la latou lauulu lanu matagofie.

Ae i le itu, i atunuu Europa, o le hibiscus e taʻua o le fugalaau o le oti. I totonu o fale o loʻo ola ai hibiscus i togalaau i ona suiga i fafo, na faʻamasinogaina ai suiga i le lumanai. Afai o le laau e amata ona paʻu lau ma ua mamae, o lona uiga o le a maʻi se tasi o le aiga.

Afai e aliali mai pulumu i luga o le laau ae leʻi oʻo i le taimi, o le a faʻaalia ai le vave maliu o se tasi o tagata o le aiga. E tele tala na faia e fesootaʻi ma foliga vaaia o fugalaau o le hibiscus i togalaau, latou te fai mai, afai e te amataina i totonu o le fale, ona amata ai lea o le taufaaleaga i le va o le tane ma le ava.

Ae i Sasae, o le hibison e le o se fugalaau o le oti, ae o se tagata malosi o ia na te faatumuina le ola i mea uma.

Hibiscus ituaiga

Hibiscus syrian o lona lauʻeleʻele o loʻo i saute o Transcaucasia. O le igoa lona lua o le togalaau vao. E foliga mai o se laau talatala lelei, e tusa ma le 3 mita le maualuga. O faʻauluga tutusa e tutusa ma sauga, o le vaʻaiga e amata i le afa lona lua o le taumafanafana i le amataga o le tautoulu. Inflorescences e masani, o nisi taimi e faaluaina. Lanu e piniki, paʻepaʻe, mumu.

O le togalaau malulu a le hibiscus e tu i le - 25 tikeri. Ae mo le lelei tele o le ola, e tumau pea le mafanafana o le tau. Hibiscus e fiafia i se la, o le a tupu lelei i eleele le mautonu.

Terry hibiscus poʻo faʻalavelave, Saina o loʻo taʻua o lona atunuʻu. Laʻau vao, oʻo atu i le maualuga pe a ma le tolu mita. O le ogalaau o le laau o loʻo i ai le saʻo ole pito i motu.

Inflorescences e mama, o nisi taimi e liua i le lanu piniki, poʻo nisi taimi e maua ai fugalaau masani. O le umi o le inflorescence e tusa ma le 10 cm. E tatau ona faʻataunuʻu pe afai o loʻo iai ni lala mamago.

Hibiscus leaga, o se laau faʻamaʻamilo saʻo e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 3 mita. O lapoa e lapoa, e pei o le lala o le lala. O le fatu i le inflorescences o le fusi, piniki, paʻepaʻe. O le laau e vevela, e sili ona fiafia i nofoaga la. O le fugalaau e amata ia Aokuso ma tumau ai seia oo i le amataga o Setema.

O le Hibiscus e le lelei, o le malulu ma e aʻafia i aʻa uma. O lenei ituaiga meaola e tatau ona teuteuina i lalo o le faavae, o faʻavaivai uma lava. Ma i le vaitau fou, o le fugalaau o le a na o luga lava o ni mama fou.

Marsh hibiscus, taua, tupu aʻe i totonu o le togalaau ma totonu o le fale. O lona fugalaau susulu e tauva e oo lava i rosa. E tele mea leaga, o le paolo o le piniki e liua i le lanumumu mumu, ma o totonu i le pito i lalo e ufiufi i paʻu uliuli. Lea o le paolo olive, lamolemole. Tetee i le malulu o le tau e oo atu i -30 tikeri.

Siʻosiʻomaga o Hibiscus ma le tausiga i fafo

O Hibiscus togavao faʻatoʻaga e le tele se faʻalavelave, ae o le faia o mea lelei uma, o le a e maua se manuia manuia.

O le faʻamauina mo le hibiscus e manaʻomia ai le masani lelei, e pei o le palapala ua mamae. I le vevela o le tau, masani ona faʻasusu, ae aua le faatagaina le susu e faʻafefe.

Le totoina o togalaau o le hibiscus i luga o le eleele, e tatau ona saunia le eleele e le mama, tumu i le malic fertilizers ma e aunoa ma le faaleagaina o le susu. O le togalaau o le Hibiscus e manaʻomia ai le faʻagasolo pea o le eleele ma le faʻaaogaina o mutia vao.

I le vaitaimi o le galue malosi mai masina muamua o le taumafanafana i le tautoulu, e manaomia e le Hibiscus ni fomaʻi masani ma se maualuga o mea oona ma fuamosa. E tatau ona fafagaina i le tele o taimi i le masina, ma latalata i le taumalulu, e tatau foi ona faapipii ni fugalaau. O faʻataʻitaʻiga a Hibiscus e fuga mai i le aso e tasi.

E mafai foi ona e faamasani ma oe i le fale o hibiscus i totonu ma le mea e manaomia e maua ai le tausiga o le fale e ala i le kiliki o le sootaga.

Hibiscus togalaau faʻatoʻaga ma faʻatoʻaga

I le hibiscus, o le totoina o fatu e amata mai i le amataga o Ianuari e oʻo i le masina muamua o le tautotogo. A o leʻi lūlūina, o le fatu e tuʻuina mo le 30 minute i se vaifofo o le manganese, ona sosoo ai lea ma se vaega itiiti o se stimulator tuputupu ae ma totoe mo le 24 itula.

A maeʻa uma taualumaga, e tatau ona lūlū fatu i totonu o se atigi pusa ma le oneone i tutusa tutusa. Matou te ufiufi i se ata tifaga ma le tioata ma tausia le vevela pe a ma le 26 tikeri. Aua neʻi galo e tatala ma faʻamaʻavei pusa ma faʻafefe mai le pulumu i le eleele.

Pe a amata ona aliali muamua le tolu muamua i fualaau, e tatau ona totoina i ni pusa eseese. E tatau ona faʻamautinoa e le faʻaosoina fualaʻau, mo le mea latou te manaʻomia ai le malamalama talafeagai. O fualaau e totoina i le 'upega tafaʻilagi ia Me. E i ai foi se auala e faʻalauteleina ai i le togalaau o le hibiscus e ala i le luluina o ia lava.

Faʻaleleia o Hibiscus e ala i le tipi

Mo le faʻalauteleina e ala i le tipiina, ua tipiina ni mea e tolu, ma o le vaega pito i lalo e togafitia ma se stimulate growth. A maeʻa ona totoina i totonu o le eleele paʻu ma le vevela pe a ma le 26 tikeri, sili atu i totonu o se lau.

A maeʻa ona afaina, e totoina ma totoina, ina ia mafai ai ona faia se pepa i ni atigi pusa eseese ma eleele ua saunia, peʻa, fanua lanu, laʻau ma oneone, o mea uma lava e faia i vaega tutusa.

Ma talu ai ona ua tupu se laau faila, e mafai ona e toto i luga o le saite. Afai e te mautinoa le tausiga lelei, ona amataina lea o le fugalaau i le tausaga muamua. E mafai foʻi ona e aʻafia le tipi i le vai.

Teuteuina le togalaau hibiscus i le tautotogo

Ole seleseleina o le Hibiscus e masani lava ina ia vevela ma aveese ai lau mamago mai le vao ma avatu ai le laau e pei ona e manao ai. Ina ia fausia se laau, o le a vavaeina se laau talavou i le faavae o le taʻi tolu alalaʻau, ma totoe ai na o se tino ua pipiʻi.

I taimi nei, o le teuteuina o le togavao o le hibiscus i le tautotogo e tatau mo vaʻaia tetele e oo atu i le lua tumutumu, ma le ogaumu tutotonu e oo i le ono buds. A oʻo le laau i le maualuga e te manaʻomia, ona e tipi ese ai lea o lala ma pito i luga o le laau.

E talafeagai le aveeseina ma le vevela o le laau i le amataga o le tautotogo ae leʻi tuʻuina atu le sua. O le sili atu ona e tipiina paranesi tuai, o le tele ma le tele o fua o le a tutupu mo le vaitau.

Trimming Syrian hibiscus e aofia ai le ese o le umi o fugālaau, o le a sili atu ona manaia lau laau ma maua ai se foliga manaia.

Hibiscus faamaʻi ma faʻamaʻi

  • Afai o se lamala e le maua e lau laau le susu mo se taimi umi, ona mafai lea ona ono aʻafia i faʻamaʻi pipisi pei o aphids ma spider mites. Ina ia faʻaumatia i latou, e sili atu le lelei o le togafitia o le laau faʻatasi ai ma iniseti.
  • Faatasi ai ma faamaʻi e aafia ai le hibiscus, o le chlorosis sili ona taatele, o laasaga pito i lalo e amata ona liu samasama ma pala, ma o le a tupu foi le lanu samasama fou. O le mafuaʻaga o lenei mea o le le lava lea o le faʻamaʻi faʻamalolo ma le uʻamea i le eleele. Ina ia faia lenei mea, sasaa suavai faʻapitoa vai ma le faʻaopoopoga o mea e tatau ai.
  • Afai o lau laau e mumusu e fuga ma faʻagesegese lona tuputupu ae, ona leai lea o le maika ma pulu i totonu o le palapala, ma afai e le mafai ona faʻaogaina pupuu i le tuputupu ae, leai se mea e maua mai ai le vevela, e tatau ona e togafitia le fale ma le fugalaʻau ma le faʻaopoopoga o le vevela, ona tupu ai lea.

Faʻataunuuina saʻo mea uma e manaʻomia, o le a atinaʻe lau laau, ma fiafia i lau togalaau faʻatoʻaga ma lona tuputupu ae olaola ma le tele o fuālaʻau.