Meaai

Fuga le puaa ma le gelatin

O le puaa o le puaa ma le horseradish o se meaʻai mālūlū mālū mo le laulau fiafia, lea e mafai ona saunia i le afiafi o le aso malolo, aʻo tuʻuina le ipu i totonu o le pusaaisa mo ni nai aso. Afai e te le iloa pe faʻapefea ona kuka kuka aʻano ma gelatin, ona fai lea o lenei fua ma laʻasaga laʻasaga o le a fesoasoani ia te oe e taulima ai lenei galuega. Mo le aspic, filifili le vaega pito i luga o le vae o le puaa ma le paʻu ma le ponaivi laitiiti, i lenei vaega o le vae e tele aano o manu ma e le taugata. E leai se fua faʻapitoa e faʻaaoga ai le taimi mo le faʻaiʻuina o le puaa ma le gelatin - tuʻu le apa i luga o le ogaumu ma fai lau lava mea. E faʻamalosi foi Jellied e aunoa ma le auai o le kuka, gelatin ma le malulu e faia mea uma.

Fuga le puaa ma le gelatin
  • Taimi e kuka ai: 24 itula
  • Auaunaga Per konete: 8

Meaʻai mo le faia o le paluga o le puaa ma le gelatin:

  • 1.5 kg o puaa;
  • 2 kāloti tele-siʻiti;
  • 1 aniani;
  • 1 ulu o le keke;
  • 30 g Karoti malogo;
  • 5 g matagogo lanu meamata;
  • 2 sipuni tele ole gelatin;
  • 2 sipuni tele o le horseradish grated;
  • pasili ma seleni aʻa, faisua lau, pepa uliuli, masima.

Le auala o le sauniuni o le puaa faʻanoanoa ma gelatin

Tatou amata i le kukaina o aano o manufasi mo aspic. O se fasi puaa ma le paʻu ma le ponaivi o loʻo tuʻuina i totonu o se apa tele, faʻaopoopo 1 karoti, aniani, 3 cloves garlic, 2-3 laʻau faʻaiʻu, tele peppercorns, masima ma aʻa.

Kuki le aano i le vevela vevela mo le 1.5 itula pe a uma le kuka. I le faagasologa o le kukaina, aveese le pulu.

Matou te aveeseina le apa ma meaʻai ua saunia i totonu o le pusaaisa e faʻaalu ai le gaʻo.

Palu faga ma fualaau faisua ma manaia seia gaʻo le gaʻo.

Matou te maua mai aano o manu mai le susu, faamama le gaʻo i totonu o se faʻavevela, aveese le gaʻo susu.

Tatou te faamamaina le susu, aveʻese le gaʻo paʻu

Ave se naifi e aveese ai le mea autu mai le fualaau aina, tipi ese liʻo mai kātiti mata, tuʻu i totonu o le pani, faʻaopopo le faʻafefete, susunu mo le 10 minute. Ona matou maua lea o le kālati - e manaʻomia le teuteuina o le ipu, ma i totonu o le vevela vevela matou te faʻasalaina le gelatin. Afai ole kulimi ile gelatin e tumau pea i totonu o le susu, e tatau ona fufulu e ala ile sieve.

Otioti le kāloti ma faʻafefete i le susu. Ona, ave lea o kāloti, matou te totoina le gelatin i le broth

Aveese le puaa mai ponaivi. Tipi le aano ma le paʻu i totonu o ni tamai pulu, faʻafefiloi i se pesini. E le talafeagai le tipiina o se mea lamolemole o le gaʻo i le va o le paʻu ma aano o manufasi, o le a le afaina ai le tofo, ma o le ipu o le a sili atu le agavaivai ma faamalieina.

Aveese le aano puaa mai i ponaivi ma tatu

Tuʻu 3-4 palu laʻau i luga o se faʻasalaga laʻau, faʻafefiloi ma aano o manu.

Faʻaopopo le sukalati

Ona faaopoopo atu lea o le sukalati suamalie ma le pepa lanu uliuli fou i le pesini.

Faʻaopopo le galala suamalie ma le palapala pepa i aano o manu

Sasaa masarati mago mago mago i totonu o se pesini. Ou te faʻatauina nei faʻamaumauga i totonu o le faleoloa manogi i luga o le maketi, ae ui i lea, e mafai ona latou saunia ma oʻu lava lima, o le a ou maua se manaʻoga. Faʻafefiloi mea lelei ina ia mafai ona tufatufa atu i le va o puaa.

Faʻaopopo faʻamago vao, aʻa ma mea manogi. Faʻafefiloi lelei

Ave se ipu salati loloto. Matou te salalau le pito i lalo ma puipui i liʻo o kāloti kuka kuka. Carrot e toto lelei i puipui, e mafai ona e tuʻuina atu soʻo se mamanu.

Tuu le liʻo o kāloti tipi i le pito i lalo o le pesini

Faʻamalie le tumu o le salati salalau i aano o manu. Liligi le ipu salalau ua tumu i le gelatin broth ina ia matua "malelemo" mea uma i totonu o le broth.

Matou te salalauina meaʻai aano ma sasaa le susu i le gelatin

Matou te aveese le pesini ma le aspic i le pusaaisa mo le 10-12 itula po o le po. A o le i ai, tuu le pesini ma fagu ai aano o manu mo ni nai sekone i totonu o se fagu vai vai vevela. A maeʻa le taele, o mea o loʻo i totonu o le salati salalau e faigofie lava ona vavae ese mai puipui ma mafai ona fuli i luga o le ipu.

Faʻaliliu le puaa faʻailo seia oʻo ina maeʻa

E tatau ona manatuaina ao le i auauna atu, e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa.

Fafaga le puaa ma gelatin. Le fiafia tele!