O le togalaau

Pine mamafa pe samasama

O le paina e mamafa, samasama, poʻo e pei foi ona taua o le pine pine o Oregon - o se laau o lona vaomatua ua taʻua o le nofoaga fanau mai o Amerika i Matu. O lenei pine laau o se faailoga lea o le setete o Montana. I nofoaga masani, o le tuputupu ae o le laau e mafai ona oʻo atu i le 70 mita, i luga o ni mea e le sili atu nai lo le 5 mita. O le foliga o le pale o le pyramidal ao laʻitiiti le laau, vavalalata i le matua o le a avea ma mea lelei. E le tele ni lālā i luga o le laau, latou o le skeletal ma ua faʻaloloa, faʻafefete agai i luga i pito.

O le paʻu mamafa o loʻo i ai se paʻu mafiafia (8-10 cm), mūmū-lanu enaena, faʻapala i papatusi lapopoa. O faʻamau o lenei laau e faʻatapulaʻaina ma aoina i totonu o le isrls (4-6 vaega taitasi), o le umi e mafai ona oʻo i le 15 cm ma le mafiafia e oo i le 6 cm. O lenei laau e i ai se gaʻo umi lava (e oʻo i le 25 cm), faʻapotopoto i le tolu (tolu pine pine) ma o loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata. Ona o le umi o nila, o le palealii o le laau atonu e foliga mai e pisi, pala ma pala.

A o laʻitiiti, e mafai e le palanila ona tuai i le maualalo o le vevela. I le taimi lava e tasi, o le laau e malūlūina le lāmala ma ola lelei i vaega oneone ma papa.

Pine pine e tele ituaiga. O se tasi oi latou Wallich pine poo Himalayan. Faʻapitoa: e oʻo atu i le 50 mita le maualuga, o le pale e maualalo, ae lautele, o lālā skeletal ua faʻatūina. O le paʻu ua vaeluaina i papatusi lapopoa, o lapisi e lapopoʻa, e faʻapipii foliga i luga o vae uumi, e peiseai o loʻo paʻu. O laʻau e fagota foi, o le nofoaga o le Himalaya. E pei o se paʻu mamafa, e mafai ona togi i le taimi o se talavou.

Isi ituaiga - pine samasama. O lenei laau e maualuga lona maualuga, ma o lona pale o le kolin. Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le faatoʻagaina o na o ituaiga paʻu mamafa. O lenei laau o le a sili ona manaia o le togalaau.