Faatoaga

Tuputupu totoina o tamato i totonu o se fale koli e faʻaaoga ai Ekomik Urozhayny

O se tasi o fualaau 'aina suamalie e sili ona pele - tamato e manaʻomia se faʻapitoa faapitoa. Ina ia maua vave se seleselega vave, e tatau ona e ofoina atu le tele o taimi ia i latou ma faamautinoa le tausiga lelei. Southern and thermophilic, o nei fualaau faisua e ofoina atu se filifiliga e le gata i le va o le fiaselau ituaiga eseese, ae faʻapea foi i tulaga o auala e faʻalauteleina ai. O le auala masani i la latou gaosiga ua suia i tekinolosi fou, e aofia ai ma faʻavae e faʻavae i luga o se tupulaga fou o fomaʻi e mafai ai e oe ona lafoaia le faʻaaogaina o vailaau ma ola tupu totoga lelei.

Tomato

O se gaosiga fou o meaola o meaola

O faʻatoʻaga faʻatoʻaga e faʻatagaina oe e le naʻo le tele o seleselega o kulimi maualuga. O faʻatoaga faʻanatura e le o se mea le manuia le manumalo o loto o le faateleina o le numera o tagata fai togalaau ma tagata o le mafanafana. O le mea moni, o loʻo faʻaalia mai i le siosiomaga faʻalelei, faʻamaoni, saogalemu mo le siosiomaga ma tagata, faigofie ma lelei i le taimi lava e tasi. O le aʻafiaga o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga o le maualuga lea o taumafa ma le faʻaleleia o le tulaga masani o le tamaoaiga o le eleele. O sauniuniga fou mo augatupulaga fou e suitulaga ai sui puipuia o vailaʻau ma fugalaisa, lea e le gata ina maua ai fualaau lelei o mea taumafa, ae ia tausia foi le toe faaleleia o palapala.

O Ekomik Urozhayny foi e aofia ai i na sauniuniga - o se vailaau faʻamaonia ma saogalemu atoatoa i le vai. O se sui lenei o sauniuniga faʻapitoa mo le faʻaleleia o fualaʻau 'aina e tusa ai ma tulafono o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻaleleia. Ona o le faapaleniina o le tuufaatasiga o vailaʻau oona, o le enzymes, o le yeasts and bacteria of three types - nitrogen-fixing, lactic acid, photosynthetic, faapea foi ma a latou oloa gaosi, o le fualaau faasaina e faia ai taumafa paleni, puipuiga, faaosofia ma le toto.

O le aʻafiaga o le 'oloa o le' Ekomik 'e faʻavae i luga o se faʻaleleia atili o tulaga mo le tuputupu aʻe o laau ma le toe faʻaleleia o eleele. E le gata ina faʻateleina le taua o le eleele, e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le eletise, ma toe faʻafoʻisia ai le maualuga o meaola o le palapala ma faʻaleleia ai le atinaʻeina o le eleele. O lenei mea o se microbiological fugalaʻau, e le pei o vailaʻau faʻafefiloi masani ma mea faʻapitoa masani:

  • galue i le pito i lalo o le palapala;
  • e maua ai fualaau aina e le gata i le pusa fuakalama fuakalama malosi i le tele o ituaiga telefoni feaveaʻi, lea e sili atu ona faigofie ona totoina e laau, ae faapea foi ma vitamini, biofungicides, meaola oona ma amino acids, polysaccharides ma isi elemene ma elemene;
  • afaina i le tulaga o le cellular;
  • faʻavavevave ma faʻasolosolo faiga faʻapitoa;
  • faia se siosiomaga e fetaui ma manaoga o laau totō ma laasaga o le atinaʻe (faʻatasi ma le faaluaina le maualuga o le maualuga o mea taua uma e tolu i le amataga ma le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe);
  • faaleleia atili photosynthesis ma le manava i laau;
  • faateleina le puipuiga ma le tumau o laau;
  • ei ai le aafiaga faatosina e tasi i luga o vaega o luga, ma luga o le rhizome;
  • faia se siosiomaga e le lelei mo phytopathogens, e puipuia ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, mai le aʻa e pala i le tuai ma le pala;
  • toe faʻaleleia e le gata o fua o le tamaoaiga, ae faʻapea foi le lelei ma le fausaga o eleele (e aofia ai le eleelea ma le mativa), faʻaleleia atili o le ea ma le suavai, faʻatasi ai ma le faʻaleleia o eleele ma le faʻaleleia;
  • faʻaleleia le faʻamamaina o le palapala mai kulimi o vailaau ma vailaau e tineia ai manu faalafua;
  • faaitiitia, e oo atu i le faamaeaina atoatoa, o le manaomia mo le faaaogaina o so o se vailaau matautia o puipuiga ma le fomuina;
  • suia ai le tele o oloa (e aofia ai mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe, fomaʻi ma iniseti);
  • e mafai ai ona e totoina tomato i se nofoaga e tasi mo ni nai tausaga;
  • e mafai ai ona e lafoaia le faʻapalapalaina ma le suia o le eleele e tatau ai mo tekonolosi faʻale-aganuʻu masani i greenhouses.
Toto talavou toto. © Karen Jackson

Saunia mo le totoina o tamato i greenhouses

O le totoina o tamato i totonu o se fale kati e amata i fualaau. O le luluina e faia i fuaitau masani mai Fepuari e oo i le faaiuga o Mati, e amata mai i ituaiga tuai. O le totoina o fatu tumato mo le 30 minute po o le 1 itula i se vaifofo o le 5 (lima) lauʻeleʻele o Ekomika Urozhayniy i le 1 ipu (200 ml) o le vai vevela vai e fesoasoani e maua ai le sili atu ona faauo ma ola vave, puipui faʻamaʻi ma faʻamalo atoa le togafitiga faʻatasi ai ma mea faʻamalosi ma fuluʻi. O le totoina o fualaau oona e maua mai ai le ola maloloina ma malolosi e amata i le 3-4 aso pe a maeʻa, toe fai pe a uma le tafe i le vaega 2 o nei laupepa ma mulimuli ane faaaoga le fualaau faasaina i le fausiaina o le 1 taimi ile 1-2 vaiaso. Mo auala e faʻaaoga ai se fofo o le fualaau faasaina "Ekomik Harvest" (10 ml i le 10 l o le vai).

E tutusa foi le taua mo le manuia i le tuputupu ae o tamato i totonu o greenhouses o le sauniuniga lelei o le eleele: o le "faavae" na faataatiaina ao lei totoina o le a mautinoa ai le soifua maloloina ma le totoina o tamato mai le tulaga o le totoina o fatu i le seleselega mulimuli. O le faʻaleleia o le muaʻi faʻatoʻaga e faia i le 1-2 vaiaso aʻo lumanaʻi le aso fuafuaina o le totoina o tamato.

Faʻaleleia eleele sauniuni e amata i le eli. O le totoina o tamato i totonu o se lauʻeleʻele, e tatau ona mautinoa e le gata o le tamaoaiga o le eleele, ae o lona uiga lelei, vaalele ma le suavai e mafai ona maua. I le taimi o le eliina i le eleele o greenhouses, e tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau - faapalaina, humus, manure, ma isi mea (mai le 2-3 kilokalama mo le maualuga o le eleele fou i le 8 kilokalama i le 1 mita - mo le mativa), ma pe a manaʻomia, faʻaleleia uiga tutusa oneone, peʻa po o le eleele.

O le mea mulimuli - togafitiga ile eleele ma le fofo o le sauniuniga a Ekomik Urozhayny - e mafai ai ona lafoaʻi le faʻaleagaina faʻaleagaina ma faʻamafu i le eleele o faʻatoʻaga faʻamaʻi atoa. I le taimi lava aʻo leʻi faia le faʻatonuga, ua toe tatalaina le eleele i se masini e faʻamautinoa ai le tufatufaina lelei o le vailaʻau. O le eleele i greenhouses e togafitia i se vaifofo ma se faʻamoemoega o le 100 ml o le meaola faʻapitoa i le 10 l vai ma le vevela o le 25 ... 30 °. Mo se kateva i luga o le 1 mita o palapala, pe tusa ma le 1 lita o le faʻapalapala ua faʻaaogaina. A uma le faʻamaʻa, o le palapala e toe faʻalelei, faʻafefeteina le pito i luga o le eleele, ona togafitia lea o puipui ma le taualuga.

E naʻo le 1-2 vaiaso talu ona faʻauluina mea e faʻaaoga ai fualaau oona, e mafai ona e alu saʻo i le totoina o laau i totonu o le fale lauʻeleʻele. Mo tamato i le ogatotonu, e sili ona lelei le totoina o fatu ua maeʻa 45-50 aso i le amataga po o le ogatotonu o Me, i le mafanafana ma le muaʻi faʻamamaina o le eleele ma le vevela e le itiiti ifo ile 12 ... 15 °. O le totōina e faʻatinoina i pu taʻitasi, faʻapitoa le faʻalauteleina o laau faʻatusatusa i le tulaga muamua. O le mamao i le va o laau totoa e faalagolago lava i le tele o le ituaiga: totoina o tamato i lalo ifo o le 35-40 cm i le va o vao, maualuga - 60-70 cm.

A o le totoina togalaau i totonu o le laufanua, e tatau ona togafitia le eleele i le Ekomik Urozhayny biological product. © cabinorganic

Tausia ma le faaeteete lelei taunuuga

O laʻei pito i luga o se mea taua i le totoina o tamato i totonu. I totonu o greenhouses, o nei fualaau faisua e manaomia le faʻafefeteina masani - ia le itiiti ifo ma le lima laʻei masani. O le faʻaaogaina o meaola fou o meaola e tusa ai ma taʻiala o le faʻalauteleina o meaola faʻatoʻaga e mafai ai ona e faʻamaʻaʻaʻaina uma le faʻaleleia o minerale ma faʻafaigofie le faʻatinoga i le tele e mafai ai.

Mo togafitiga ma togafitiga o laau e faʻaaoga ai se fofo masani o sauniuniga "Ekomik Urozhayny" - 10 ml i le 10 lita o le vai. Mo 1 m2 uma palapala, e lava le faʻaaoga 2-3 lita o fofo.

A maeʻa le totoina o laau i totonu o le palapala, e faʻaaogaina le faʻamaʻiina muamua o fualaau oona, faʻaleleia le faʻaleleia atili, faʻateleina le vave faʻaleleia ma le tuputupu ae malosi o tamato. I le lumanaʻi, o le gaioiga o le fualaau faasaina "Ekomik Harvest" e faia faʻatasi i le tele o taimi 1-2 i le masina. Pe a fausua, e taua tele le aua neʻi faʻatagaina le eleele ma faʻalauteleina le maualuga o le malulu o le ea e sili atu i le 90%.

Faʻataʻitaʻiina aʻa o aʻa ma se vaifofo o se meaola ola. © woodblocx

O le faʻaaogaina o fualaau o meaola ninii e pei o le "Ekomik Harvest" e fesoasoani i:

  • atinaʻe lelei o vao, faʻaleleia atili o le tuputupu aʻe, umi o internodes, lapopoa o lālā ma o latou lanu;
  • toefuataiga o laau vaivai, faaleagaina, faaleagaina;
  • faaitiitia le aafiaga o laau;
  • le faʻavaeina o le tele o ovaries, lo latou vave faʻaleleia o le atinaʻe;
  • maualuga ma lelei le fuaina o fua;
  • faʻapupulaina le faʻaleleia (pe a faʻaaogaina se meaola mai meaola mai le totoina o fatu - e oo atu i le 200%);
  • faaleleia o uiga matagofie ma le tofo o tamato;
  • faaleleia le faasaoina o fualaau aina;
  • faaitiitia le maualuga o le palapala e faaputuputu i fua, ma le seleseleina o meaʻai toto.

O le tele o taimi e alu ai taimi o le falemalama tomato o le falemaele o le fausiaina. O le faʻatulagaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o auala e fesoasoani e faʻamalieina le faʻaaogāina o le faʻaleleia ma aloese mai le tele o mea lamatia Ae faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o vai, e tatau ona e faʻaeteete:

  • aua le soona paʻu;
  • pulea le lelei ma le vevela o le vai (22 ... 25 °);
  • amata masani ona faʻafeinu pe a uma ona fetuunaʻi laau totō i totonu o le kiona, toe faʻafouina o latou tuputupu aʻe (pe a ma le 8-12 aso talu ona totoina);
  • ia faia taualumaga i le taeao ae le tele taimi, faatasi ai ma se vaitaimi o le 4-6 aso;
  • faʻaaoga le 4-5 lita o le vai i le 1 mita o le palapala aʻo le i fuga ma 10-13 lita pe a uma lona amataga;
  • faʻamaeʻaina taʻitasi faʻavaivai ma faʻamalo malie le palapala (mafai ona sui i le mulching).

Tomato i totonu o le fale kosi.

O le totoina e tatau ona masani ona gaosia, aemaise lava pe a uma ona faʻavaivai, tausia le vevela malulu mai le 18 i le 26 ° i le aoauli, e faʻatatau i le tau, ae le laʻititi ifo i le 15 ... 16 ° o le vevela i le po.

O le totoe o le tausiga mo tamato i totonu o se kiona e faʻafefete i lalo e:

  • o se pusa, lea o loʻo faia i luga o laina eletise poʻo faʻafanua (mo le maualalo o togi);
  • Stepsonovka - aveeseina o laulaau e ola mai i sinusina o laulaau o le itu itu-itu-eleni;
  • faʻasolosolo tusi (faʻaaoga le luluina o pulumu, faʻaaogaina o se meaola po o le pulumu ma le faʻaleleia atili o le faʻamamaina - e ala i le faʻafeinu poʻo le faʻaleleia);
  • o le faʻavaeina o laau totō i le tasi mea (mo tagata taʻitoʻatasi taʻitasi - ile lua pu);
  • aveeseina o laʻau maualalo lalo o le totoina ma le amataga o le fua o fualaau aina;
  • selesele i aso uma.

A maeʻa le seleseleina, e tatau foi ona togafitia ia greenhouses ma le eleele ma Ekomik Urozhayny.

Saunia mo le vaitau o le a oʻo mai

O le faataatiaina o le faavae mo le seleselega lelei i le tausaga a sau e tatau ona faia i le taimi lava e uma ai le aoina o fua mulimuli i le taimi nei. O le togafitiga o le eleele i le greenhouses e le gata ina mafai ona toe lelei ona toe faʻaleleia ona uiga, ae faʻapea foi le taofia o le tele o faafitauli sili ona taatele e tulaʻi mai pe a tutupu totoga ile eleele puipuia.

Afai o le tekonolosi masani o le totoina o tamato i totonu o se lauʻeleʻele, o le galuega o le autumn e aofia ai le faʻapalapalaina ma le sui poʻo le suia o le palapala, ona faʻaaogaina lea o sauniuniga a Ekomik Urozhayny e mafai ai ona e faʻagaloina le mailei, vevela ma le aveesea o eleele. Mo le gaosiga o le seleselega i greenhouses, ua lava lea:

  1. aveese otaota laau, vaʻavaʻa manino;
  2. eli le eleele ma taoto faʻamaʻi faʻamaʻi;
  3. togafitia le eleele ma fausaga faatasi ai ma le fofo o le sauniuniga a Ekomik Urozhayny (i se vaega o le 100 ml mo le 10 lita o le suavai, e sasaa ai le palapala ile 1 lita o le fofo ile 1 mita o eleele).
Lapataiga o fualaau oona i le microbiology "Ekomik Harvest"

O se fesoasoani i le lalolagi atoa e le gata mo se fualaau lelei

O le lautele o le fualaau faasaina "Ekomik Harvest" e le faatapulaaina i na o tamato. I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o fualaau o meaola ninii e maua mai ai le tele ma le maualuga o fua o kukama, pepa, eggplant, aniani, beets ma isi fualaau faisua, e mafai ona e faʻaaoga:

  • mo le toe faʻaleleia o eleele i luga o moega ma i totonu o se togalaau matagofie;
  • i le galueaina o laau toto e seleseleina;
  • o se sauniuniga faʻavaomalo mo mea teuteu ma teuteuga;
  • i le galueaiina o fualaau aina ma laau matala ma laau tetele;
  • e avea o se meafaigaluega faʻapitoa mo fale lauʻeleʻele ma totonu o le fale;
  • i le faapalaga.