Laʻau

Fale tausi Fale

O tagata fugalaau fugalaau e masani ona tausisi i tulafono patino. O se tasi oi latou o le tuʻuina lea o laau totō i totonu o le nofoaga sili ona susulu, talu ai ona o lo latou atinaʻe masani, laʻau faʻaleleia, susulu malamalama ma le umi o le ao e manaʻomia. Ae ui i lea, o le tele o laau i le tautotogo ma le taumafanafana e le ola i luga o se faamalama vevela i le itu i saute, o le vaeluaga o le coke ua solia mo latou, ae o le taeao ma le afiafi e sili ona lelei.

Amataina o fugalaau fugalaau e ese le eseesega ma mafuaaga e pei o lenei: o loʻu pama po o le geranium o le a lelei i luga o se maualuga maualuga i le ogatotonu o le potu. Ma o nisi, i le mauaina o le fulafulaina o cineraria ma hydrangeas, tuu i latou i se mea e le lelei, e oo lava i ni tulimanu pogisa. Atonu o se mea lenei mo se tasi, ae le mo laau. E leaga pe a faamalosia i latou e tafao i le afiafi, ma le leai o se malamalama, e le o toe mamao pe o le a oʻo atu foi aʻa, punou, oe, o fugalaau o le a mou atu, aveesea lo latou alofa tunoa.

Fugalaau i luga o le windowsill

O le faʻamalamalamaina i totonu o soʻo se potu e tufatufa faʻasalaga, ma e mamao ese mai le faamalama e paʻu malie. O nisi na filifilia, mo se faʻataʻitaʻiga, i se tamai potu ma le tasi faamalama, o le susulu i luga o le windowsill o le 40% o le malamalama i fafo (auala), ma le tolu mita mai le faamalama - na o le 5%. E tusa lava pe i totonu o le potu e fua i le 6.5 x 4.2 m ma lua faamalama, o le susulu i le ogatotonu e na o le 5-10%, ma o tulimanu o loo i ai le pogisa - o le malamalama e leai se sili atu i le 1% pe a faatusatusa i le malamalama o auala.

O le mea lea, e tatau ona tuu i totonu o faamalama ia laau teuteu, ma e le sili atu i le 1.5 m mai ia i latou, i le itu tauagavale ma le itu taumatau o faamalama e faasaga i le puipui, i puipui, pe a lava le malamalama. I le "papaʻu" - e le o le pogisa, e mafai ona e tuu naʻo le pito sili ona malu-faapalepale: aspidistra ("aiga faauo"), philodendrons, givia, ficus, begonias faʻasolosolo, Antarctic cissus, nai ferns, arrowroots.

E tatau ona tatou mafaufau ma le totoa e uiga i le faatulagaga o lanu. O fualaau laʻau laiti (aloe, Gasteria, gorvorii, crassulaceae, cacti), faapea foi le fuga o azaleas, crinums, hippeastrum, logo ("tamaʻitaʻi faaipoipo"), roses, fuchsias, piglets (plumbago), lili paina, -Beer) faʻapipiʻi i luga o pupuni faamalama po o le lata ane o faamalama i luga o laulau ma laulau.

E iai faʻamalologa o laau totō faʻatasi ai ma pupuʻu paʻu i totonu o le pusa i le ogatotonu o le faamalama, ae, ioe, e le o le pito i luga - e itiiti lava se malamalama i lalo o le taualuga. O ato ma fuga fugalaau e fesoʻotaʻi ma laina uila manifinifi o le a le puʻeina mata, e pei o laua po o masini vali.

Fugalaau i luga o le windowsill

Afai ua e tele ni lanu eseese ma ua tumu i luga o le windowsill, e lelei le faia o se apefai e tu i luga o laupapa lamolemole ma faʻamalosi i le itu o le faamalama pe faʻalaʻu i luga o le windowsill. O faaputuga fugalaau e tuu i luga o laasaga, ma o ituaiga meaola mama e tuu i le pito i lalo, apefaʻi, malu-faapalepale - i luga o laasaga pito i luga.

E leaga pe a totoina fagu fugalaau i luga o kapeta maualuga, e pogisa iina, toetoe lava i lalo o le taualuga, i se faaopoopoga, o le a na o le va o laau e maua ai le malamalama. O le a faʻaosoosoina le laau i le malamalama, faʻavaivaia, ma faʻamaonia - o le mea moni lenei o le teuteuga o le potu!

E oo lava i le violet, geraniums, balsamini ma isi laau e tutu i luga o le windowsill e masani lava ona faasino i le faamalama tioata. O taimi faʻapipiʻi, e le o faʻamatalaina ni laupepa taʻitoʻatasi. Ina ia aloese mai i lenei mea, e tatau ona liliu i taimi uma ia ipu i itu eseese agai i le malamalama, ona tupu atili ai lea o laau. Ae ui i lea, e le o aganuu uma latou te taliaina na togafiti. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le zigocactus ("Decembrist"), camellia, o soʻo se mea e sili ona leaga e faʻaleagaina ai le gaoioi ma le fesuisuiaʻi, faʻafefeteina fatu ma fugalaau, poʻo le le noatia foi.

O le tele o togalaau o le a le tasi le itu pe a fai o pusa e faʻapipiʻi le malamalama. Ina ia faia lenei mea, ua lava le tuu o se poloka laau (po o se tina) i lalo o le ulo ina ia mafai ai ona i ai le va i le va o le faamalama ma le pito i lalo o le ipu e 10-15 °. Faatasi ai ma le lagona lava e tasi agai i le malamalama, o ato e iai ni mea teuteu e mafai ona taofia.

Ia, afai e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o se laau i le pouliuli, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faapaologa, faapaologa, ma isi, ona mafai lea ona fai, ae na o sina taimi puupuu (e le sili atu ma le 2-3 aso). A maeʻa lena, e tatau ona e toe faʻafeiloaʻi atu i lona nofoaga muamua, latalata i le malamalama.

E tatau ona faʻavasegaina uma mai totonu ole fale mai lea taimi i lea taimi, ona o le tele o meaʻai latou te maua e faatapulaaina e le tele o le ulo. O laau laiti e toe totoina i tausaga taʻitasi i le tautotogo, ma matutua pe a mavae ni nai tausaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o pama i lalo ifo o le 3 tausaga le matutua e totoina i tausaga taʻitasi, mai le 5 i le 7 tausaga pe a mavae le 3-4 tausaga, ma e sili atu i le 10 tausaga na o le taimi e pala ai.

O le manaʻoga mo le faʻaaogāina e mafua mai i le mea moni o le eleele e faasolosolo lava ina itiiti ifo meaʻai. O nisi oi latou o loʻo faʻaumatia e le laau mo meaai paleni, o nisi o loʻo faʻamalieina i le taimi o le fafaga. O mea faʻaleagaina o le eleele e suia foi - faʻafefe o le vai, gaosiga o le suavai, eleʻele o le palapala poʻo le alkalinity faʻalauteleina, ma o le mea e fai ai le mea e gaogao ai le laau e ola ai.

O le tele o togalaau e tele lava ina faigata ona faʻafeiloaʻi i le gaosiga, e masani lava e le manaʻomia ona faia, ae naʻo le mea e manaʻomia.

O le manaʻoga mo se tagata matua e totoina le totoina o loʻo faʻamaonia i faailoga nei:

  • 1. O le laau e sili atu le leaga, o le fugalaau ua laiti ma ua laiti.
  • 2. O le eleele e sasaina mai le sili atu o aʻa mai le ulo.
  • 3. O aʻa e sau mai le pito i lalo o le ulo.

O se tasi o nei faailo po o la latou faʻasalalauga e faʻaalia ai le manaʻoga mo le gaosiga.

Ou te faia ia Fepuari - Mati - Aperila ao le i tuua e le laau le periota malolo pe o foliga mai o laulaau muamua.

O le mea moni, o laau mamaʻi e tatau ona suia i soo se taimi, e le o le matauina o ni uiga lelei.

O se fugalaau e fuafua mo le gaosiga, ou te le vai vai 3-4 aso, o lea e faigofie lava ona alu ese le ulo i le pusa. O le pito i luga o le eleele i le loloto o le 2 - 3 cm ua aveeseina ma lafo ese.

Fugalaau i luga o le windowsill

Ou te pikiina se isi ipu ma le lapoa o le 2 - 3 cm sili atu nai lo le muamua. Ou te mulumulu fagu tuai i se fasimoli, faʻafefiloi i le vai inu, ona fufulu ese ai lea i totonu ma se vaifofo malosi o le paseka e masani ai.

Ou te ufiufi le lua pito i lalo o le fagu fou ma se paʻu (ma se aufana) ma faatumu i le 2-3 cm o piliki piliki po o ni maamaua, pe fufulu foi i le paluga fefiloi ma le oneone, po o isi mea e talafeagai mo le faʻafefe.

Ou te saunia se paluga lelei talafeagai mo le laau, fafasi i se pa (slide) i le afa o le fagu fou. O le mea lea, ua saunia uma ipu e lua mo le gaosiga (o le mea fou ma le tasi o le a ou totoina). I le taimi nei, faʻatasi ai ma se lima taumatau e taia i le pito i lalo o le ulo, ou te luluina le laau mai le fagu tuai ma tipi le aʻa i le lau o le polo ma seleulu. Ona tuʻuina lea o le lau laau i luga o le laau i le pito i lalo mai aʻa. Na ou tipi ese aʻa tetele ma pala ma fufuluina ni meaʻai i le pefu. A aunoa ma le solomuli atoa o le eleele mai aʻa, ou te lafoina le laau i se fagu fou, teuteu ma le faaeteete aʻa i luga o le elee eleele ma faasolosolo malie i le palapala eleele, luluina ma tata lemu i luga o le laulau ina ia leai ni avanoa avanoa i le va o aʻa. I tafatafa o puipui o le fagu Ou te faʻapipiʻiina le eleele, ona faʻafeinu lea i le eleele, ma faʻafefe le fugalaau i le mea e le paʻu ai le la, ae le o le pogisa. O se laau ua toe totoina e le inu vai 5-6 aso, ae e sosolo i aso uma. Ou te toe amataina le suavai aʻo faʻamaluina le pito i luga o le eleele ma tupu ai le laau.

Tusitala: E. Nazarov.