Laʻau

Aniani aʻano (povi fagafao)

O lenei laʻau e le masani ai, e lauiloa i le tele o tagata fugalaau. E mafai ona maua uma i totonu o le taulaga ma i totonu o se fale tumaoti, aua o aniani Initia e ola uma i totonu ma fafo. E le o manatu tagata e iloa e tagata faiva lenei laau i lalo o le isi igoa-o le vao. Ua leva ona talisapaia e fomaʻi faʻapitoa lenei tulaga faʻapitoa mo ona faʻamalologa ma faʻamanuiaga.

O le meaola o se mea e le lelei ma faʻamalosi. Ua faamaonia lenei mea i le mea moni e mafai ona maua i atunuu i Aferika i Saute, pe a vevela le vevela. O lenei laau faʻamalosi malosi e tutusa ma gladiolus i le metotia o le tuputupu aʻe. O lona laʻau laʻau e faʻaalia i le tuputupu aʻe tuputupu ae ma le tausiga itiiti, ma o le fugalaau matagofie ma matagofie e tumau mo se taimi umi.

E le o se mea e leai se aoga o le manulele moa ua i ai se igoa manaia. O ona laumei ma le umi e ola vave ma avea ma foliga e le masani ai. O le aʻa o se tui, o le pito i luga o luga o le palapala. O lenei mea e mafai ai ona matau pe faʻapefea i le vaitau o le vaitau o le a avea ai se tamai pulou ma se polo lapoa. I le taimi muamua, e le mautonu le laau i se foliga tulagaese o ona laulaau, ae e le o toe mamao ae aliali mai se fugalaau i totonu o lenei fualaau lanumeamata. O lona saoasaoa vave e aʻafia ai e le gata i le mita le maualuga, ae e fiafia foi i ona laulelei matagofie.

O faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma tagata e leai ni poto masani e mafai ona fenumiai ia aniani Initia ma fugalaau fugalaau. E iai a latou mea tutusa i faʻamatalaga mai fafo, ae o loʻo i ai ni eseesega taua.

Totoina ma le tausiga

O vao moa ua faʻaleleia o se pusa vaʻaia e le manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa. Na te lagona le manaia i luga o le laulau i luga o soʻo se 'upega tafaʻilagi ma e mafai foi ona taʻua o se faga fale. Pau lava le mea e manaʻomia, o le taimi lea ma faʻafefe lelei ma fafaga. I le faaiuga o le fugalaau, o pulu tuai ma tamaʻi togi laiti e tatau ona eli ma le totoa ma teuina i le taumalulu i totonu o se potu malulu poʻo totonu o le pusaaisa.

Le palapala. O faifaatoʻaga i totonu o le vao e ola lelei i totonu o se tamai fugalaau fugalaau. A o lei totoina, e tatau ona e tausia le palapala. E tatau ona avea ma paluga o le tasi vaega o le laulaau ma le tasi vaega o le turf land, faapea foi ma le lua vaega o le oneone. I le pito i lalo o le fagu e tatau ona e sasaaina se tamai vaega o alavai, ona sosoo ai lea ma le paluga ua saunia. E na o le vaega pito i lalo ole pulu e tatau ona tumau ile eleele.

Faʻasa. E le fiafia le laau i le suavai, ma le malosi malosi e mafai ona oti ai. O le mea lea, e sili atu le suamalie o aniani a Initia pe a maeʻa maeʻa. O lenei laʻau e sili ona fiafia i le faʻaaogaina o vai i le faiga o le faʻaleleia. O lenei metotia o le faʻamamaina o le ea i tafatafa o le laau e fesoasoani e puipuia faʻamaʻi matautia. I le le lava o le susu, o le a lanu samasama ma lau.

Malamalama O le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻe o le faifaatoaga o manufasi e faʻatatau i le faʻamalama talafeagai. O le le lava o le susulu o le la o le a aafia ai foliga le lelei o le laau. Pusa fugalaau e tatau ona i ai i le itu i saute poʻo sasaʻe. Afai e le mafai ona tausia le fale i lalo o ia moli, ona mafai lea ona toe fetuunai ia le itiiti ifo i le tasi i le masina pe a ma le vaiaso i se nofoaga lelei. O togafitiga o le la mo le leai o se malamalama.

Laʻei pito sili. I totonu o le fale, e tatau ona fafagaina le faifaatoaga o manufeʻai i fugalaau faʻamaʻi faʻatasi ai ma minerale eseese poʻo vai faʻamaʻi vai (mo se faʻataʻitaʻiga, vaifofo vaivai manganese). Faatasi i le masina o le a lava.

Suiga Pe a faʻavasegaina, e tatau ona e mafaufau e tatau ona sili atu nai lo le muamua le gafatia fou mo le laau. A maeʻa ona totoina, o le aniani Initia e vave ona aʻafia i se nofoaga fou ma maua ai le malosi fou ma le matagofie. E tatau ona faʻaaogaina.

Lulu O vao moa ua totoina o se laau toto. O le vevela potu e lelei mo ia. Ae i le taumalulu, e tatau ona puipuia mai le maalili o le maalili. I le vevela i lalo ifo o le 12 tikeri Celsi, o le a ono maʻi ma mate le laau.

Toe gaosia. O lenei pupuvaga laau e faʻaolaina i ni auala se tolu:

  • Pulufana - Tamaiti
  • Fatu
  • Bulb Division

O se tasi o auala pito sili ona faigofie ma sili ona taatele o le toe gaosia e tamaiti pepe. I le faaiuga o le vaitau o le fugalaau, o na tamai puʻupuʻu i luga o le fatu e ola i le tele o numera. Latou te manaʻomia le vavae ese ma le vaʻaia ma e mafai ona vave totoina e aunoa ma aʻa, totō i le palapala susu. E naʻo le lua vaiaso o le a pasi ma o le a aʻafia ai taʻusiʻu taʻitasi ma o le a mafai ona tupu ma atiaʻe taʻitoʻatasi.

Faʻaaoga meatotino ma faʻailoga

Ua leva ona lauiloa manufelelei ma ua lauiloa i vailaau. E talitonuina o lenei laau toto e mafai ona maua ai le taʻavale mo le tele o faʻamaʻi. O lona aoga autu o le faʻamaʻi. O le suavai faʻamalolo e faʻaaogaina i foliga o fusi ma faʻamalosi mo ituaiga ituaiga o tiga - ulu o le ulu, sooga, pe a maeʻa ma tuʻituʻi. O le sua o lenei laau e faʻavaveina ai le faʻamalositino o manuʻa ma tau ai faʻamaʻi.

Mo togafitiga, e na o le suamalie fou e togiina mai le laʻau tuai e faʻaaogaina. Latou te sasaina i se mea tiga ma afifi i le ie fulufulu mo le sefulu i le sefululima minute. I se taimi puupuu, o le tiga o le pasi. Ina ia foia fomaʻi ma faailoga muamua o le malulu, o le sua o le sua e pipiʻi i le isu ma le whiskey, o le lymph ma tua o le ulu.

O aniani Initia e mafai ona tuʻuina i luga o se fale faʻatasi ai ma togafitiga o loʻo i totonu o aloe, agave, Kalanchoe. E tatau ona i totonu o fale uma o se pusa fesoasoani muamua. O lenei laau o le a masani lava ona maua e tagata uma o le aiga.

Ae o lenei togalaau faʻapitoa ua i ai le faʻasaina. O se mea e matua aʻafia ai, e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi. E tatau i se tasi ona matua faaeteete i le sua o le aniani Indian. E matua lamatia le maua o le suamalie i luga o le mucous membranes. Afai e le iloa e le tino lenei laau, ona faʻafefe lea, susunuina ma vevela, e oʻo lava i le mumu ma le fula o le a faʻaalia i luga o le paʻu.

Aua e te mafaufau ia te oe lava. Maua fautuaga mai se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le vai palu. O vailaau togafitiga uma e le gata ina togafitia, ae e afaina foi. E talafeagai le amanaʻiaina o uiga o tagata taʻitasi.

Faatasi ai ma le tele o faʻaaogaina o faʻamalolo, aua nei galo e uiga i ona uiga e le masani ai. O lenei laʻau faʻapitoa e le gata ina tosina i lona matagofie, ae e mafua ai foi le fiafia tele i tagata moni faʻamaonia o le fugalaau. O le tele o fai togalaau e mafaufau i le fale o le hen malele e avea ma o latou faamaualuga.