O le togalaau

Aconite atinaʻe i fafo ma le tausiga Talosaga i le faleopathy Contraindications

Aconite ata o fugalaau

Aconite o se ituaiga o laau oona o le ituaiga mutia o le aiga o Ranunculaceae. O laau tetele o loʻo i ai ni faʻamau saʻo i luga ole laʻau o loʻo faʻalauteleina. I tulaga o meatotino, o le ituaiga e tutusa lelei lava ma le ola lelei ma le feʻaveaʻi.

O le igoa o le fugalaau ei ai se talafaasolopito Eleni. Asopae o lona uiga "papa, papa."

Aconite i le talafaasolopito

O Akone e le gata o se tofifa, ae o le igoa foi o se aai i Eleni, lea ei ai le fugalaau i le sami. E tusa ai ma tala faasolopito, o le fugalaau na faʻaalia mai le faafetai i le malulu o Cerberus, o le leoleo o loʻo puipuia le lalola. Na faʻaumatia e Hercules le moa, ma aumaia o ia i le eleele (11 feat). O iina, na togi ai e Cerberus se vaega o lona lau, o le mea lea na toto ai fugalaau fugalaau.

E tusa ai ma le tala lona lua, o le fugalaau ua taʻua o se "fagatuaga", lea e fesootaʻi ma talafatu Scandinavian. Na faaali mai o ia ina ua uma le tauiviga a le lauiloa lauiloa o Thor, o le na ia faatoilaloina le gata oona, ae na maliu mai lona ona oona.

O meatotino o le aconite ua lauiloa i tagata soifua talu mai aso anamua.

I Eleni ma Saina, na faʻaaogaina e le au fitafita e faʻafefe ai a latou fana, ao faʻaumatia i latou e Nepalese i le vai ina ia pagatia ai le osofaʻiga, e pei foi ona faʻaaoga i le tulimanu. E oo lava i le manogi o se fugalaau ei ai sona aafiaga matautia i le tino, o loo i ai iinei se mea malosi malosi.

E tusa ai ma le afioga a le Plutarch, o fitafita a Mark Anthony, o ē na inupia i le gaʻo, sa i ai ni mafaufauga ogaoga, ma faʻamatalaina mea o le manava ma le talo. E tusa ai ma le tala, o le aconite lea na faʻaleagaina le alofilima o Khan Timur, i le faʻamaʻiina o le ulu o le pule i le sua. Aconite e taua foi o le luko, aua talu mai aso anamua latou teona ai luko.

Aconite Care

O le oona o le laau o le faavae lea o se isi tala e fai mai e uiga i le foafoaga. Ina ua foafoaina e le Atua fugalaau, na Ia tuuina atu i tagata le olioli, o na maea o fesootaiga ma le lagi. Na filifili le tiapolo e vavao ma tilotilo i fugalaau uma, ma manao e tui lona ona oona. Na auina mai e le Alii le matagi i le eleele, lea na punou ai laau. Ae o nisi sa latou siitiaina ma le mitamita fugalaau i le lagi ma avea ai ma mea oona, ma gauai atu ai i faatosinaga a Satani. Faatasi ai ma i latou sa i ai le tali.

O le laau e afaina ona o le i ai o alkaloids e aʻafia ai le tino

Latou te faʻapipiʻiina le nofoaga tutotonu o le manava, ma mafua ai ona gaogao. O le vavalalata i le elemene elemene o le eletise, o le a sili atu ona vevela. I Nouei, o lenei fugalaau e fafaga manu, ma i le itu i saute o le mea sili ona leaga.

Afai e te ola i le togalaau mo le tele o tausaga, siakiina e le aunoa le palapala, o le a leai se taimi o le a aveesea ai ona tulaga matautia ma avea ai ma fugalaau masani.

Aconite e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻaonapo nei ma faʻaleaganuʻu. I Tibet, o fualaau e faʻavae i luga o lea mea e faʻaaogaina e togafitia ai anthrax, pneumonia, ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi, ma i Rusia latou te faia ai ni meaʻai fafo. O le taimi nei e tele ituaiga o eletise ua puipuia e le tulafono.

Faamatalaga o le eletise

Aconite faʻamatalaga

Laʻau maualuga - e oo i le 2.5 mita. O le laau e lanu uliuli lanu-vavaeʻeseʻese laʻau (o loʻo faʻasaʻoina foi), o loʻo i ai se isi faatulagaga i luga o le ala. O fugalaau e tele, lanu violē ma le lanumoana (lanu paʻepaʻe ma samasama), faʻasolosolo foliga. Latou te le tutupu eseese, ae faʻapotopotoina i mea e le mafai ona tutupu - pulumu. Vaitaimi - mai le ogatotonu o Iulai ia Aokuso. Fugalaau e teu i luga o le laau mo se taimi umi, sili atu ma le masina.

Aconite toto

Aconite faʻatoʻaga

A o leʻi filifili e toto se eletise maualuga, e tatau ona e fuaina uma mea lelei ma mea lelei. O le faafitauli e le faapea o le laau e faigata ona tupu. Aconite o se mea oona, o lea e tatau ai ona e matua faʻaeteete i ai, ma afai ei ai ni tamaiti poʻo ni fagafao i luga o le saite, o le totoina o fugalaau e le aofia. A leai, e mafai ona e feagai ma ni ogaoga ogaoga. E fiafia tamaiti e piki fugalaau, ae tusa lava pe sili atu le tele o le sua o le aconite e mafai ona mafua ai le afaina, aemaise lava mo se tino toto.

  • E mafai ona totōina faʻasalaga a Wolf i soʻo se mea, aua e le lelei le malamalama ma le nofoaga o le tuputupu ae.
  • Afai e maua se aʻega, e sili atu le totoina i tafatafa o se togavao poʻo se laau, ina ia i ai se faavae mo le lagolago.
  • E le fautuaina le totoina o laau laiti i lalo o le susulu o le la, aua e mafai ona susunuina.
  • Aconite e le o ola i eleele eleele, ao aʻa ona aʻa mai le sili atu o le susu. Afai e le oi ai i lau 'upega taʻavale faafitauli i luga, ma e leai foʻi ni tamaiti e mafai ona' ona 'ona inu i le sua o le aconite, e mafai ona e ola saogalemu, olioli i fugalaau matagofie.

Aconite e faʻalauteleina e fatu.o loʻo totō i le palapala i le tautoulu. O lenei mea o le a mafai ai i le tautotogo ona maua ai ni taʻaleʻa laiti o le a amata vave ona tupu ma fuga. Afai e totoina se laau i le tautotogo, o le a aliali mai i luga aʻe o le eleele pe a uma le tausaga.

E mafua lenei mea ona o le manaʻomia o fatu e maua ai le faʻamalosi. O lona uiga e manaʻomia ona tutū mo le tusa ma le masina i le potu mafanafana lelei, ona tutusa lea o le aofaʻi i le malulu. Afai e te faia ni tuutuuga faapena, e mafai ona e ausia toetoe lava o le germination vave o fatu. O le mea lea, afai e tuai ona maua fatu, e mafai ona e saunia i latou lava mo le totoina i le palapala i soo se taimi o le tausaga, lea o le a matua lavelave ai le vaitaimi tuputupu ae.

Totoina eleele

Aconite e le lelei i le tuufaatasiga o le palapala lea e tupu ai. E na o ni nai tuusaunoaga ma mea e manaʻomia mo le mea e fai: e le iloa ai oneone paʻu ma palapala. Afai o le palapala e maloloina, ea, faʻafefe, sina susu, o le a avea ma se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o laau. I luga o le tele o togalaau o loʻo faʻapipiʻiina nei manaʻoga.

E faʻapefea ona tausia le faʻasalaga i totonu o le togalaau

Laʻau vao vao mo le faʻasaina ata ata

E le taliaina e le laau le vavalalata i vao vao, o lea e tatau ai ona aveeseina i taimi uma, ma faʻamalo le eleele. A amata ona fuga mai le aconite, e fafagaina i le mineral poo le faʻasusu. O le eleele e mulimulitaia i vao, peʻa poʻo humus, a leai o le a vave faʻagogo, aemaise lava pe a vevela i le auala. O le a le sili atu le lelei le faʻapalapalaina o le faʻavaivai, lea o le a faʻaauau pea le faʻaleleia o le togalaau aina. Mo le faatumauina o foliga matagofie i luga o le fugalaau, o fugalaau tuai e aveeseina i taimi uma, mulimuli ane e sili atu ona faigofie le totoina o ni mea fou.

Afai e te fuafua e aoina ma saunia fatu fatu

Filifili le pito sili ona telē, faʻatali seia maeʻa. Uu i le siaki ina ia faaputuputuina fatu i totonu o se atigipusa, ma e le faataapeapeina ile eleele. O lona uiga, o le vaomatua mo le tele o tausaga, e fiafia tele i le tuputupu ae malosi, ua vaevaeina i ni vaega i le fa tausaga, totoina se mea taua.

Aconite ma le faʻafefeleleia le aʻafia o le malulu. O le togavao ua saunia mo le taumalulu e pei ona taua i lalo: ua vavae ese le ala, o le rhizome ua faʻasolosolo ma le peat, ua momoe ile 20-centimita layer.

E ono tupu faigata faigata

Ata fugalaau vao

Afai o le fagatua o le oona, e le o lona uiga e le osofaia e iniseti ma faʻamaʻi. O se mea e sili ona fiafia i ai mo laulaʻau ma gamon matatai, fugalaau o le canola, aphids, slugs.

O faʻamaʻi e leai se faʻalavelave

I luga o le gaʻo, o le mosaic moaic, paʻu paʻu, lapoʻa, vevela o fugalaau, faʻamaʻi viral, ma isi faʻafitauli e masani lava ona maua. E le togafitia le laau, ae aveese atoa mai le saite e aloese mai le salalau o le maʻi.

Afai o le eleʻele e vaivai le eletise, e leʻi faʻaaogaina se alavai, lea e mafua ai le susu e aoina i luga o le site, o aʻa o le aconite e matua leaga lava. Pau lava le auala e alu ese ai le faʻaaogaina o ni meaʻai fatuina i le taimi o le totoina ma le pito i luga luga o vailaau faʻasaina i lalo o le aʻa.

Le faʻaaogaina o le aconite i le togalaau

Aconite ua suia Aconitum variegatum

O le tele o laau i totonu o le togalaau ua ola lelei mo mea teuteu. Aconite ei ai lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, lanu moana, ma le lanu violē e faʻapipiʻi ma isi laau totō i le togalaau. O faʻamatalaga faʻamaonia e sili ona lelei mo fuafuaga mo le faʻaogaina o fanua. I totonu o ituaiga eseʻese o loʻo i ai avanoa mo laʻau, vao, togalaau fugalaau faigofie. O nisi laau toto e faʻaaoga i le tipi, teuteuina o totonu.

O le tele o aconites e aofia ai le manava malosi

O le tuusaunoaga o le tele o ituaiga mea teuteu. O se vailaʻau matautia lenei, faʻafesoʻotaʻi pe o le a le mea e gata ai. O nisi tagata e fenumiai le agonite ma fualaau faisua, o le aʻa, e mafai ona i ai se taunuuga leaga.

Initia i aso nei o loʻo faʻaogaina lenei laau mo le gaosia o leona. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, ua faaopoopo atu le Dillenia speciosa i le sua o le aconite. E talitonuina na fasiotia Tamerlane ma le fesoasoani a lenei fale oona. Sa faaaogaina e tagata Siamani, Gauls, tulimanu manu feʻai, ma isi ituaiga.

Na amata ona faʻaaogaina e fomaʻi le faʻamaonia i le seneturi sefuluiva, ina ua faʻaaogaina e se Austrian medicine, o lē na galue i le maota o le emeperoa. O lea la o lenei laau toto e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina, faleopathy.

O meafaitino tetele e fai ai galuega nei:

  • anti-inflammatory;
  • fomaʻi;
  • antispasmodic;
  • antitumor.

O le mea lea, o le fagatua e faʻaaogaina e togafitia ai le niumonia, tuberculosis, maʻi o le manava, tui, diphtheria, oncology, epilepsy, ma isi faafitauli.

Ituaiga ituaiga elemene teuteu

Mafaufau i le ituaiga o meaola e sili ona lauiloa o le aconite:

1. Aconite Dzungarian

Aconite Dzungarian

O lenei tulaga masani e tupu i le itulagi o Kazakhstan, Saina, Kashmir, Kyrgyzstan, ma isi atunuu tuaoi. O lona natura natura o le malulu pito i matu o mauga. I luga o mauga mauga, lata ane i vaitafe, e le tupu le laau. I Saina, o le aconite e matua faigata lava ona maua, talu ai ona e leleaina le faia o se vailaau mai aʻa. I Kyrgyzstan, o le aconite o se mea gaosi oloa gaosi oloa e aumaia ai tupe maua lelei i le atunuu.

O le meaʻai o le Dzungarian aconite o se faʻaputuina o aʻa e tutusa ma le siʻosiʻumi o le 2.5 cm le umi. O le laau e oʻo i le 130 cm le maualuga, e i ai se mea saʻo, pe a lanu lauusiusi le laʻau mafiafia, e ola i luga o petioles umi. O lau e mate mai le pito i lalo, e paʻu atoa i le taimi o le fuga.

Agreite type infliction type o le pulumu apical pipi ma fugalaau violē lanu tetele ma fugalaau e iai le tele o sima. O pistils e faia mai carpels.

O lenei ituaiga o meaola e fuga i le tuai o le taumafanafana. Ona faia ai lea o se tolu-lau mago ua maeʻa, ma o totonu ole lanu lanu enaena. O lo latou faavaeina e amata ia Setema.

Aconite Curly Aconitum volubile

Aconite Curly Aconitum volubile

O le vaaiga o le eletise o le eletise e iloga i le maualuga o gaʻo tuai - 2 mita le maualuga. Tupu i Siberia, Korea, Saina. O laulaau o le 'ua vaneina o loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata, o fugalaau e laʻititi tele, e aoina i ni mea tetele. E mafai ona sinasina pe lanu viole.

Aconite napellus Aconitum napellus

Aconite napellus Aconitum napellus

O le fanau mai o lenei ituaiga fagatuaga o Europa. O iinei e mafai ona e mauaina i totonu o togalaau, aua o se fale lauiloa lauiloa.

O le maualuga o le maualuga o le fagatua e 150 cm. Ua totoina e le laau ni fatu fou i tausaga uma, e faʻaumatia ai mea tuai. Ua vaevaeina laupepa i ni sea. O se pupufana e muta i fugalaau lanu uliuli lanu moana ma sepals, e pei o se bumblebee e na o le siakiina o le aconite. E totogo le laau i le taumafanafana uma, e tele ni fualaau aina.

Aconite Fisher

Aconite Fischer Aconitum fischeri

O le Aconite Fisher e ola i le 1.6 mita, e seasea lava ona avea ma sui o le fugalaau o Sisifo Mamao (o le mea na fanau ai lenei ituaiga). O lau o loʻo vaevaeina i lobes, fai se ufiufi paʻu. I le pito o le fuʻa o se pulumu ma fugalaau lanumoana lanumoana e fuga mai le taumafanafana atoa (Iuni-Setema).

Baikal aconite

Baikal aconite

O lenei meaola e laʻititi laʻititi lona maualuga - 1.2 mita. E ese mai i totonu o se nofoaga tuusaʻo tuusaʻo, lea e aoina ai fugalaau lanu violē i ni faʻalavelave faʻaleagaina. Lea lafoaʻi solo, uumi pe leai. Nofoaga o le tuputupu ae - Mongolia, Siberia.

Aconite ua amata

Aconite ua amata

O lenei fagatua e le o iai le mea oona, o lea ua matua olaola ai tagata fai togalaau. O le natura masani o le Far East. Faʻailo i le vevela malosi, faʻafefe o le kiona. O lenei faʻasalaga e seasea ona i ai se faʻamaʻi, o lea e faigofie ai ona tupu.

Mea aoga o le aconite

O le laau e masani ona faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa, ona e iai mea nei:

  • antibacterial;
  • anti-inflammatory;
  • antitumor;
  • faʻamalosi;
  • vaʻalele;
  • faʻamaʻi;
  • nakoti;
  • antiallergic;
  • maofa;
  • lipid-faaitiitia.

Faʻaaogā i le fale

O auala e faʻavae i luga o lenei laau o se vaega lea o vailaau homeopathic, aemaise lava, antipyretic drugs. O loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le neuritis, faʻataʻi tuititi ma le tiga tele. Mo le togafitiga o le radiculitis, ua faatonuina e aveese le tiga, o se mea e le fiafia ai.

E le gata i lea, o le laau e aoga i le taulimaina o le maualuga o le toto, isi faafitauli o le fatu. E togafitia i latou i le arrhythmia, endocarditis, pericarditis, angina pectoris, pneumonia, asthma bronchial, hepatitis. O le tagofia o fualaau faʻasaina e faʻamaonia ai le urination, fesoasoani i le moaopao, faʻaitiitia ai aʻafiaga o le fefefe. E mafai foi ona latou togafitia maʻi paʻu.

Faʻaaogā i vailaʻau masani

meatotino faʻatau

O sauniuni o le Aconite e faʻaaogaina e faʻafetaui ai neuragia, faʻatasi faʻamaʻi, malulu. E masani ona latou faʻaaogaina e faʻafefe ai le oncology. I le cosmetology, latou te faia fua o le ulu. O ituaiga o le faʻaaogaina o le laau e faapenei:

  • suauu;
  • faʻamatalaga;
  • tinomi;
  • paʻu;
  • teuteu;
  • toso, ma isi.

O sauniuniga masani o le aconite e togafitia mo ituaiga faʻamaʻi:

  • gasegase;
  • gout
  • afaina o le nerve sciatic;
  • sciatica;
  • osteochondrosis;
  • masei o mea e gaosia;
  • epilepsy
  • faʻasalaga o ituaiga eseese;
  • ulu matua
  • Toothache
  • migraine
  • Faʻafitauli
  • popolega atuatuvale;
  • tuberculosis
  • oncology;
  • maʻi pipili
  • tele sikula.

O le fagatua ei ai mea e maua ai cytostatic, o le mea lea ua faʻaaogaina ai e tau ai faʻamaʻi pipisi.. E le gata i lea, o loʻo i ai ni meatotino faʻamalosia. Ae e le o lona uiga o le faia o se togafiti a tagata o le a vavaeeseina ai togafitiga masani. O le meafaigaluega e na o se ausilali ma e ave i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

O loʻo i ai i le laau ni mea faʻapitoa, o lea ua faʻaaogaina ai o se mea mo le tonsillitis, bronchitis, laryngitis, pneumonia. E le gata i lea, talu ai ona o meatotino antimicrobial, o nei vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻia le faʻamaʻi.

E togafitia lelei e le sooupu le fibroadenoma susu, mastopathy nodular, goutor nodular.

Faʻasologa faʻasolosolo ma le faʻaaogaina

Aconite fagatua

Afai e te manaʻo e ave le vailaʻau i totonu

Saunia se 10% tinisite i lenei auala: 100 g o aʻa o loo i ai i le 40% ava malosi mo le 2 vaiaso, fufulu ma ave e tusa ai ma faatonuga a le fomaʻi.

O le faiga o le faia o mea laiti e manatu i le tulaga o le faaleagaina o le tino e le faamaʻi, faapea foi ma le malosi e faia ai togafitiga. O lea la, afai o le agamalu, o le fualaau faasaina e ave i aso uma i le tasi taimi, ma faasolosolo malie le faateleina o le fualaau. I le aso muamua - o se mataua o le tinomi i totonu o se ipu vai, ona 2 ma oʻo atu i le 10. A maeʻa lenei mea, o le a faʻaitiitia le gaʻo ile tasi mataua. O le mea lea, o le togafitiga e 20 aso, ona fai se malologa i le vaiaso ma toe fai. I le aotelega, e tatau ona itiiti ifo i le tolu vasega o togafitiga.

Afai o le polokalame e filifilia malosi, inumia le fualaau faasaina i le auala lava e tasi, ae tolu taimi i le aso.

Afai e te amata togafitiga ma le faʻasalaga, e matua faasaina le faʻaaogaina o isi fualaau oona. E mafai ona ufiufi, perenise, luko felelei, lele lele. Ae e mafai ona e faʻaopoopoina faʻasolosolo faʻatasi ma vailaau faigofie, totogifuapauina, mea laiti, paluma. O lea, elderberry black (aemaise lava mo togafitiga o faʻamaʻi), Europa zyuznik o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei. medunica officinalis, marsh cinquefoil, lavelaria Icelandic, faʻalagolago i maʻi.

Aconite ointments

O manogi o loʻo faʻavae i luga o lenei mea totino ei ai lona faʻafitiga ma le cytostatic, o le mea lea, ua faʻaaogaina e togafitia ai le neuralgia, paʻu faʻatasi, rheumatism, ma faʻasaʻo le tiga i le tumutumu. Afai o le tagata gasegase ei ai le oncology, o le suauu e faʻaaogaina i totoga afaina ma lymph nodes. E sili ona lelei le togafitiga mo fibroadenoma o le mammary gland, notular goiter, mastopathy nodular o le fibrocystic ituaiga.

Contraindications

O le aconite fou o se mea leaga matautia, e ui lava e manaia fugalaau. O le mea lea, e le mafai ona togafitia i latou lava, ae naʻo lalo o le taʻitaʻiga a se fomaʻi. E tusa lava pe e te ave le laau i le tulaga o se vailaau faʻamaina, o loʻo manaʻomia pea le saʻo aʻiaʻi.

Leai se mea e sili atu ona mamafa, e tatau ona e tausia le faʻasalaga i le togalaau. Aua le tipiina ona fugalaau ina ia latou tutu ai i totonu o se fagu, e tatau ona e galue i luga o le fugalaau na o totigilima. Ma afai ei ai se mea i totonu o le aai e te iloa ai pe faapefea ona i ai lenei laau i le lautele, e tatau ona e taʻu atu i tamaiti lona tulaga lamatia.

Afai e faʻafesoʻotaʻi ma mea oona

Fufuluina lima ma isi vaega o le tino i le taimi lava lea, talu ai o le aconitine, o loo maua i totonu o fualaau uma, e matua matautia lava. O aʻafiaga e ono aofia ai le gaoioi, viliina, tingling, faʻalavelaveina o le laulaufaiva ma le gutu, mea vaivai e pei o le filo, faafitauli manava, afu malulu, ma le maʻi atoa. 2 mg o le aconitine ua lava lea e fasioti ai se tagata matua i le 4 itula, ma mo tamaiti, o le fua o le oti e itiiti lava.

Afai e faʻafesoʻotaʻi le faʻamaʻi oona, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi, talu ai e le lava le fesoasoani a le tagata lava ia. E fautuaina foi e faʻaleagaina le vailaʻau i le masima, fufulu le manava, faia se enema, inuina le vai inu ma faʻalilo mo le taunuu mai o fomai.