Fualaau aina

O le galueina o kapisi a Beijing: o mea autu ma mealilo o le seleselega

O le kāpeti a Beijing o se fualaau faʻatau fualaau fualaau aina e mafai ona maua ai fua e lua mo le taimi mafanafana atoa. E oo lava ile tagata e le masani ai i le mafanafana e mafai ona ola. O lenei laau e faigofie ona tausia. O le fufuluina o le kapeti e matua le afaina, e vave ona tupu, e lelei ona teuina, e aoga tele ma e sili ona lelei lona tofo.

Ae o loʻo i ai ni itu le lelei i lona faʻatoʻaga. I le mea muamua, ioe, meaola faalafua - slugs ma fulu cruciferous. O le faʻaaogaina o nei mea e le faigofie. E mafai ona latou faʻatafunaina se fuainumera tele o mea totō. Ma o le faafitauli lona lua o le fana. O nisi taimi e le mafai e le kāpeti ona fausiaina se ulu atoa.

Ina ia foia nei faafitauli, e tatau ona e masani i uiga o le tuputupu ae o fualaau faisua.

Taina laʻau kapeti Saina: auala e aloese ai mai le fanaina

Ma o le kāpeti Beijing e le alu i totonu o aʻau, e tatau ona toto i se taimi. Tulaga lelei mo le fuga ma le fatuina o fatu - o se aofaiga tele lea o le malamalama i le taimi umi o le ao. O le taimi sili lea e toto ai kāpeti o le amataga o le tautotogo (tusa o le ogatotonu o Aperila) poʻo le ogatotonu o le taumafanafana. I le taimi nei, o le ao o le ao e itiiti lava le pupuu ma e le mafai ona e fefe e fuga.

O faifaatoaga tomai foi na o atu e feiloai ma faifaatoaga i le foiaina o lenei faafitauli ma atinae ni ituaiga laau toto o Dutch e le lamatia ai le fana.

O le fufuluina o le tipi o se fualaau faifaatoaga vave, ae o loo i ai foi i le amataga o le va o ituaiga eseese. Faʻalagolago i le ituaiga, e oʻo mai i le fasefulu i le valu sefulu aso.

Le faʻatoʻagaina o kāpuni a Beijing: faʻavae tekinolosi faʻapitoa

E mafai ona e totoina lenei ituaiga kāpisi faatasi ai ma le fesoasoani a fatu poʻo fatu. O le metotia o le fatu e faʻaaogaina le tele, ma o le seedling e sili atu ona faʻatuatuaina.

Tuputupuina o kapeti a Beijing e ala i fatu

E mafai ona totō fatu fuālaau faʻalua i le tausaga - i le faaiuga o Mati (mo tipu) ma i le faaiuga o Iuni (mo le faʻaaoga i le taumalulu). O lenei aganuu e le tali lelei i le pikiina ma e faigata ona maua aʻa i se nofoaga fou. O le mafuaaga lena e fautuaina ai fatu ina ia totoina i totonu o koneteina.

O ipu fagu laiti e tumu i se faʻafefiloi o le palapala. E mafai ona aofia ai le peat ma le eleele maso (i le aofaiga tutusa) poʻo se laʻau o le niu ma humus (i le vaeluaina o le lua i le tasi). E totō fatu taʻitasi i le loloto e tusa ma le tasi le centimita ma tuʻuina ipu i totonu o se potu mafanafana. E le pine (a maeʻa le 2-3 aso) o le a aliaʻe mai ni aʻa laiti.

A maeʻa ona latou foliga mai, o le a manaʻomia e laau toto le faʻamalamalama lelei ma faʻafefe faʻafefe. A maeʻa pe a ma le masina, e 5 ripoti atoa o le a faʻaalia i totonu o fualaau. O lona uiga o le taimi lea e faʻapipiʻi ai tipu i totonu o moega. O le saite e le tatau ona ufiufi, malamalama lelei.

E tatau ona mafaufau i fualaʻau fai meaʻai. E lelei pe afai o le aniani, garlic, kāloti poʻo pateta na ola aʻe aʻo leʻi faia le kāpeti i luga o lenei 'upega tafaʻilagi.

Tupulagaina le kāpeti a Beijing e aunoa ma ni toto

O fatu e totoina i ni pu eseese i le loloto o le tasi ma le afa i le lua senetimita, pe a uma ona faaopoopo le lima selau mililiters o le humus ma le lua punetini o le fafie. Liligi i latou i sina vaega o vai. O le mamao i le va o moega ma pu e tutusa lava (pe tusa ma le 30 senitimita). O le pito i luga o pu e paʻu i le pefu ma ufiufi i se ata manino. O pi muamua na aliali mai pe a ma le vaiaso.

Tausia, fafagaina, fafagaina le kapisi Beijing

O le kukaina o le kapeti e sili ona fiafia e tupu i totonu o se nofoaga lelei-susulu ma le maualuga ma le maualuga o le vevela ma le malulu o tulaga. O le tulaga sili ona manaia o le vevela mo lenei aganuu o le 15-20 tikeri o le vevela. Afai o le ea vevela e itiiti ifo i le sefulutolu pe sili atu i le luasefululima, ona le mafai lea ona e moemiti i se seleselega tele.

O fai togafiti poto e fautuaina le faaaogaina o ie lalagaina e ufiufi ai laau pe a tupuina le kapisi Saina. O sea "palanikeke" o le a puipuia ai laau e leʻi oʻo mai i ni malulu e lei mafaufauina ma mai se suiga tele i le vevela. O le malulu e mafai ona faaleagaina ai fualaau laiti o le kapisi a Beijing.

I le vevela ma le vevela o le tau, e ufiufi mai le tapoleni o le a faia ai se ata lafoia mo fualaʻau fualaʻau ma puipuia mai le vevela.

Afai o le taumafanafana e alu ese ma le mamafa ma timuga faauumi, o le fale puipui e puipuia le kapisi mai le pala. Ole maualuga o le susu e le mafai ona faia se mea lelei ile kapisi.

Ma o le isi uiga lelei o sea ituaiga o puipuiga o le puipuiga o meaola. E le vave maua e le pusi faʻasalalau lana mea e sili ona fiafia i ai.

Ina ia puipuia le laau mai vao vao, e tatau ona e faʻaaogaina le palapala. E mafai ona salalau Mulch i luga o moega tipeti e tusa o le afa masina talu ona toe totoina laau ile laufanua. O sea ituaiga o meaola e fesoasoani e faatumauina ai le susu o le eleele mo se taimi umi ma puipuia ai vao mai le ola.

E tele mea e faʻatau, e faʻaaoga ai na o le vai mafanafana. O le tasi e inu vai i le 7 aso e lava.

Ole numera o laʻei pito i luga e faalagolago i le taimi o le totoina o kāpeti. O le "tautotogo" aganuu e fafaga faatolu, ma le "taumafanafana" lua taimi. E faʻaaogaina fualaʻau e ala i le fafagaina ma le faʻaleleia. Mo le faʻaleleia o meaʻai, e faʻaaoga ai le tele o infusions:

  • Mo le 10 lita o le vai faʻaopoopo 1 le lita o mullein
  • Mo le 20 lita o le suavai - 1 lita o manu felelei
  • Mo le 9 lita o le vai - 1 kilokalama o le vao fou

O fatuga taitasi o le kapeti Saina e manaʻomia le tasi lita o le afu.

O le fufuluina o le vai ma le apoic acid e fesoasoani i le faʻaleleia lelei o ovaries. E tatau ona tatala le lua kalama o le acidic acid i le tasi lita o le vai inu, ona faaopoopo lea o le vai malulu (9 lita).

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamalosolo faʻasalalau ma slugs i le kapisi a Beijing

O le lelei o le kāpeti a Beijing e na o mea lava e seasea tupu e mafai ona afaina i se faʻamaʻi. O lenei fualaau faisua e tupu tele vave ma e le lava se taimi e maʻi ai.

Ae o le itu le lelei - o nei mea e lua o meaola faalafua e masani ona fiafia i le fiafia i lenei ituaiga o kapisi. E matua faigata lava ona tau i fusi faʻasalalau ma slugs, ma e seasea ona manuia i le faatoilaloina. E naʻo le tasi le auala e alu ese ai - puipuiga e faʻafefe ai faʻamaʻi ma puipuia ai le avanoa i moega:

Taimi faʻaleleia. E manaʻomia lou totoina o kāpeti i se taimi o loʻo i ai pea le pusi faʻasalalau pe leai - o Aperila poʻo Iulai.

Faʻaaogaina o ufiufi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se ie nonwoven o le a lelei le puipuia o manu.

Lafu uila. A uma ona totō fatu, e tatau ona olo le moega i le efuefu - o lenei mea o le a faʻafefe ese ai le pulou pepelo.

Tausisia o fua o fua o faatoaga. O fualaau ma fatu o lenei aganuu e tatau ona totō naʻo luga o na moega pe a le tupu aʻe isi laau faʻasaʻo. E le fefefe le au o le anufe, e tumau i le eleele seia oʻo i le vaitau fou. O le mea lea, totō laʻau pe a uma ona totoina aʻa, aniani, kesi, pateta.

Tuʻu faʻatasi. Taumafai e fenumiai le kapisi faʻatau faʻasalaga faʻatasi ma isi fualaau faisua. O le a ola lelei i tafatafa o kukama ma tamato, ma aniani ma le kalaka. O le a faʻalavelaveina le manu.

Afai e le o iai ni puipuiga, ma e iai pea le pulu i luga o le saite, ona oʻo mai ai lea o le tele o vailaau oona ma meaola e laveai (o Fitoverm, Bitoksibatsillin, Actellika ma isi). E mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e tusa ma le 30 aso ao leʻi puʻeina le kapisi.

O le mea e lua o le faʻafefe o manu o le slug. E toetoe lava a le mafai ona faʻaumatia o ia; o taumafaiga sili e tatau ona faia e teteʻe ai ia te ia. O le poto masani o fai togalaau ma metotia faa-anamua e fesoasoani iinei:

  • Faagasologa o le kapisi a Beijing ma se mea faʻapitoa faʻagogo o le ash ash (500 milliliters), masima o le laulau (2 sipuni tele), vaʻaiga o le vafasi (1 sipunipuni) ma le suka (2 sipuni).
  • O le faʻaaogaina o laulaʻau po o laupapa e faʻamalolo ai slugs i lalo ifo o latou, pe a uma ona faʻaumatia ia meaola faalafua.
  • Faʻasagaga o moega i se vaifofo o le suavai lanu meamata (mo le 10 lita o vai - tasi fagu).

Totoina o le kuka

O le kāpuni a Beijing o se faʻamaʻi malosi lea e faʻapipiʻiina le kulimi lea e faʻaauau pea ona tupu e oʻo lava i le amataina o tamai fulu (e oʻo i le itiiti ifo i le fa). O le mea lea, o le seleselega e mafai ona faʻatinoina i le ogatotonu o Oketopa.

E mafai ona e fuafuaina le matua o le kapisi e fai ma ulu o kapeti, e tatau ona matua leaga. O ia kāpeti e mafai ona vaʻaia ma le saogalemu. E na o le tatau lava ona amanaia o le kapisi o le totoina o le tautotogo e le o faamoemoe mo le teuina o le taumalulu-tau malulu. E sili atu le faʻaaoga i le taumafanafana. Ae o fualaau faisua o le totoina o le taumafanafana e teuina mo se taimi umi lava, o nisi taimi seia oʻo i le tautotogo.

O le vevela e teu ai le kapisi a Beijing e tatau ona maualalo (tusa ma le 5 tikeri Celsius). Ina ia mafai e le fualaau aina ona taofi le susu ma le susu, e tofu ona ulu ma afifi i se ata manino mo meaai.