Fale taumafanafana

O ia ituaiga Kalanchoe eseese ma Blossfeld

O le pasia e pupuni o se faleoloa fugalaau, e faigata ai ona teena le faaosoosoga pe a fuga mai matagofie Blanzfeld's Kalanchoe i tua o le tioata. Mai i lalo o le pulou o mea e sili ona matagofie o le eseese o lanu ma ata, e masani lava ona le vaaia le vao vao. O le faʻavaa o le fugafulafu vevela ua na o se rosette o laʻau susulu o se lanu uliuli lanu uliuli matagofie. E le o se mea e ofo ai le faatosinaina o nei fale i totonu o tagata e fiafia ile vaomatua i totonu, i faamautinoaga a le au faatau e le manaomia le tausiga faapitoa a Blossfeld Kalanchoe i le fale, na o le faamalosia o le fiafia.

E faigata ona mafaufauina i le fasefulu tausaga talu ai e leai se fiafiaga i lenei tagatanuu o Madagascar, e pei lava ona leai ni ituaiga ma ni lanu o le laau. I le natura, o Kalanchoe o lenei ituaiga o laau e faia ai se vao o lau laau e le mafai ona totoina i se umi e 30 i le 50 cm. Ma o mea e tutupu i luga o pito e fusia ai fugalaau laiti ma fugalaau lanumumu mumu.

O le auala na iloa ai e le tagata suʻesuʻe R. Blossfeld le laau i se auala, i le 1932 na ia aumaia ai se faataitaiga o Kalanchoe i Europa.

Talafaasolopito o le mauaina ma le filifilia o Kalanchoe Blossfeld

O le faʻalauteleina o Kalanchoe Blossfeld na faʻaaogaina e ala i galuega matuia faʻaleleia, e le gata i le mauaina o ni lanu fou, ae faʻapea foi ona fatuina ai ni mea e sili atu le lelei e talafeagai lelei mo le ola o le aiga.

I le faaiuga o le seneturi mulimuli, na maua ai e le au faifaatoaga fugalaau Dutch ma le Danimaka ia laau e sili atu ona mafiafia ma malolosi nai lo vao. O laʻau ua sili atu ma sili atu le susulu, ma ua tele suiga i le tulaga o le fuga o le lelei. Talu mai le 1980, i le lafoaia o faifaatoaga amateur, o laau o Kalanchoe na maua mai i ni mea mataʻina o moli, paʻepaʻe, piniki, lanu samasama ma le mumu.

Ma i le iʻuga o seneturi 20 ma le 21, na mafai ai e Suetena ona faʻaalia se suiga lelei, faʻafetai i ai i aso nei, e faaopoopo atu i le Blossfeld Kalanchoe, o laau toto na faʻaalia i luga o faamalama ae le naʻo le fa, ae tolu peti petala. Ina ua mavae se galuega umi, o le vaega o ituaiga o ituaiga na taua o Kalanchoe Kalandiva ma avea ai ma se lagona moni i totonu o faifaatoaga.

Le lanu o fugalaau Kalanchoe o lenei ituaiga e matua ese lava ma e aofia ai e le gata o lanu ua uma ona taua, ae o lanu lanumeamata, moli, faapea foi le lua-tone ma le eseesega o tuufaatasiga. Afai o le Blossfeld Kalanchoe e masani ona totolo i le ono vaiaso, ona fiafia ai lea o Kalandiva ma le susulu i lalo o le 2.5 masina. I le taimi lava e tasi, o ituaiga uma o aganuu eseese o lenei laau manaia e le lelei, ma o le faʻalauteleina ma le tausiga a Blanzfeld's Kalanchoe, faʻatasi ai ma se auala faapitoa ma le poto, o le a le faigata.

E faʻapefea ona fai le fugalaau o Kalanchoe Blossfeld?

O le tele lava o taimi, o se laau fugalaau ma se tamai rosette o laulaau, o se laumei fugalaau ma se vaega o meaʻai i totonu o se uta o felauaiga ua ulu atu i totonu o le fale. Aʻo fuga mai Kalanchoe, aua le gafa pe fafagaina. E sili atu ona saʻo le filifilia o se ipu talafeagai mo le vao, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le tele o le faʻaleleia o le susu ma faʻavave vave ai le faʻalauiloa o le fale.

A amata ona fuga mai le Kalanchoe o Blossfeld, ona aveeseina ai lea o laupepa, lea o le a toe faafoi atu ai malosiaga o le vao i le o totoe. I le manatuaina o le le mautonu o le laau ma le tausiga faapitoa a le Blossfeld's Kalanchoe i le fale, o le toatele o tagata e amataina togalaau, pe a maeʻa le fugalaau mulimuli, toe totoina le togavao i totonu o se ipu tumau ma tuu i luga o le windowsill, faatalitali mo le vave ona tupu. Ma o iinei latou te masani ona le fiafia.

Ina ia toe vaʻaia le pupula, e taua le iloa ma le amanaʻiaina o mea taua o le aganuu, faʻapea foi ma le faʻapupulaina o le fuga o Blanfeld's Kalanchoe.

O lenei aganuu ua taua uma taimi o le tuputupu ae ma vaitau malologa. O le taimi lea e oʻo mai pe a maeʻa uma lanu. O le laau e tatau ona toe faʻafoʻisia le malosi, faateleina le lanu meamata ma fuga fugalaau fou.

I le natura, ua totogo Kalanchoe i le tautoulu, pe a oo i le ogatotonu o le malamalama o le ao e faaitiitia.

Ina ia totoina le lumanaʻi, e tatau ona faʻaalia le laau i le sili atu ma le 10 itula i le aso, pe afai e umi le moli, e iloa e le laau lenei mea o se faailo mo le tuputupu aʻe, e amata ona tuʻuina mai ai totō ma laʻau fou, "galo" e uiga i le fuga. O le mea lea, a maeʻa le faʻavaivai, e totoina le Blossfeld Kalanchoe, fafagaina ma e tatau ona vaʻaia e mafua ai le faʻaalia o le itu fou.

Ona sui ai lea o le laau i se auala puupuu, tuu le fagu i luga o le faamalama i le taeao, ma a mavae le 10 itula, aveese i se mea pogisa pe ufiufi foi i se pulou opaque. I lenei tulaga, o le a totogo le laau i le ogatotonu o le taumalulu po o le taumalulu. O a mea e manaʻomia mo le tausiga a Kalanchoe Blossfeld, faʻafetaui ma toe gaosia?

Vaega o aiaiga mo Kalanchoe Blossfeld i le fale ma le tausiga

Kalanchoe, e pei o isi tagata suamalie ua ola aʻe i totonu, e matua nofouta i le malamalama. E oʻo lava ile aso puupuu, e manaʻomia le manava, ae le o le susulu o le la.

  • Afai o le vao o loʻo i lalo o le vevela o le la, o lona lanu ua mou atu, o le a vave ona mumu laulaʻau, o loʻo i ai ni afi mumu.
  • Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o laulaau e laiti, o le au e sili atu ona vaivai, uumi ma punou. Ma o mea leaga i luga o ia ituaiga Kalanchoe e le maualalo, ma e toaitiiti i latou.

O faʻamalamalamaga e lelei mo Kalanchoe Blossfeld e mafai ona faʻamautinoa e ala i le faʻaeteeteina o faʻamalama faaopoopo, lea o le a manaʻomia i le timuga, i aso o le taumalulu, ma pe a iai laau i luga o faamalama i matu.

E le itiiti ifo nai lo le moli, o le taua mo Kalanchoe o le faʻatulagaga o le faʻasusu, e lava e faatumauina ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau.

Kalanchoe Blossfeld, aemaise lava i le taimi o le fugalaau ma aso vevela, e manaʻomia ai le tele o le susu. Ae o lenei e taua le aua neʻi faʻaaogaina, talu ai o le faʻavaivaia o le vai i le palapala e masani ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le pala i luga o aʻa ma aʻa, lea e mafua ai le faaleagaina poʻo le oti o le togavao.

Afai e malogo le palapala ile umi o le tamatamailima tamatamai lima:

  • Kalanchoe e tatau ona faasūsūina i vai inu i le vevela o le potu;
  • Ia mautinoa e aveese le tele o vai mai le tumutumu;
  • fufulu le pito i lalo ole ipu.

O se faailoga o le le lava o le suavai mo Blossfeld Kalanchoe e taua o le le mautonu o laulaau laulaau, lanu samasama o laulaau pito i lalo ma le paʻu i lalo.

A faʻamaʻa, ia mautinoa o le susu e le tumau i luga o vaega lanumeamata o le laau, lea e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o fungalfections ma siaki.

Mo le gaosiga, o le ea vevela i totonu o le potu e le o se mea taua tele. O le mea lea, i le fale, tausia le Kalanchoe Blossfeld e le aofia ai le pulupulu. "Togafitiga o vai" e naʻo le fufuluina o lau o le pefu.

Ua fafagaina Kalanchoe i le tele o auala pe a uma ona tupu. Mo le fuālaʻau, ave le falalaʻau faʻapipiʻi mo suimui, lea e oʻo i le faaiuga o le taumafanafana e faʻaaoga i vaiaso uma. Pe a totoina e se laau, e sili atu ona lelei le faatapulaaina o le aofaiga o le eletise e maua ina ia aua nei mafua ai le tuputupu ae vave o laulaau i le afaina o le fuga. O nisi taimi e lava lenei mea e fuga ai le blossfeld's Kalanchoe.

Ae ona o le le lava o meaʻai, e le gata o le teenaina o le taoto e mafai ona aloese mai ai, ae o le lanu samasama ma pau. O Kalanchoe foi ei ai tulaga manaomia mo le vevela o le a lelei ai le fale:

  • E ono mafai ona faaumiumi le fugalaau ma tuʻuina atu le vao i le malulu sili ona lelei e ala i le tuʻuina atu o le vevela o le ao pe a ma le 18-25 ° C, ma i le po 15-17 ° C.
  • I le taimi o le tuputupu ae o Kalanchoe, Blossfeld toleni le vevela mai le 15 i le 30 ° C, lea e mafai ai ona ave le aganuu totō i le togalaau poo le faʻamalamalamaina o vela.

E le tatau ona faatagaina le laau e tu i tafatafa o masini afi poʻo se vaitafe malulu. Mo lenei ituaiga, o le vevela i lalo +4 ° C e leaga.

Ae tusa lava pe a malulu le ea i lalo ifo o le 12 ° C pe a oʻo i le maualuga o le vevela i luga atu o le 30 ° C, e le mafai ona aloese le alualu i luma. I le maualalo o le vevela, o le meaola vevela laau, e le afaina, e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le susu, o lea i lea tulaga, e faʻaitiitia pe faʻafefe atoa le vai. I le tausaga lona lua o le olaga, o le toto toto o Blossfeld Kalanchoe e tupu tele ma e manaʻomia le teuteuina ina ia mafai ai ona faʻamautuina se fale mafiafia ma maua ai mea e sili ona leaga.

O le seleselega na maua mai pito i luga o lauʻau na maua e ala i le seleseleina e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le Kalanchoe a Blossfeld. O le auala aupito sili lea ona faigofie e maua mai ai laau totō o loʻo tutupu i luga o le windowsill.

Toe gaosia, totoina ma le tausiga o Blossfeld Kalanchoe

O otaota o Kalanchoe i le taimi mafanafana e maua ai le aʻa i totonu o le tolu vaiaso, ma i le taumalulu o le a manaomia ai e le laau le maualuga o le 4-6 vaiaso.

Ina ia mafai ona totoina se laau toto mai le pito i luga o se tafaoga talavou, e lava le 6-8 cm le umi ma le lua paipa.

E tatau ona e tuua na o laulaau pito i luga, ona aveeseina lea o pito maualalo, ma tuʻu le 'au i le ea mo le 12 itula e faʻagogo. E mafai ona e aʻafia le Blossfeld's Kalanchoe e ala i le faʻauʻuina o le aʻa 3 cm:

  • i le vai faatasi ai ma le faaopoopo o aʻa;
  • o se paluga o humus, peat ma perlite;
  • fufulu mama le oneone.

I tulaga uma lava, faʻatasi ai ma le malamalama faʻasalalau, aʻa vave ona vave aʻafia, ma e le pine ae mafai ona totō se laau talavou i totonu o se ipu uamea, i se nofoaga tumau. Lea, i luga o le pito, i luga o le faʻafesoʻotaʻi ma le palapala susu, ua faʻavaeina ai tama teine, e mafai foi ona faʻaaogaina e faʻaleleia le Kalanchoe o Blossfeld:

  • O laʻau ola maloloina, e pei o le tipi, faʻamago, ona tuʻuina lea i luga o se mea susu poʻo se oneone.
  • O le atigipusa e ufiufi i le tioata poʻo le ata tifaga ma faʻalaina i le malamalama, tausia le maualuga o le susu i le palapala.
  • O fua o nei laau iti e tatau ona maua ai aʻa. Ona latou vavae ese lea mai le apa laulau ma totō ile eleele.

I le faʻaleleia o le varietal Kalanchoe o Blossfeld, e taua le mafaufau o le a le faʻatoʻateleina ia fatuga o uiga o le augatupulaga muamua. O le mea lea, o vao ua tupu i lenei auala e masani ona fuga ma foliga ese.

Mo le totoina o laau laiti ma le toe totoina o vao vaovao, latou te faʻaaogaina eleele mo le totoina o fatuga o le fale poʻo se faʻafefiloi o le tutusa o oneone oneone, oneone elefitiu, o le humisi overripe ma le pech peeled peat.

E taua tele le tafia o le eleele ma e lelei tele ile susu. I le pito i lalo o le fagu, e sili atu nai lo le sima, o le alavai e faia mai le pala o le pala. O le totoina o Blossfeld Kalanchoe e manaʻomia i le mataupu pe a faʻamalosi lelei aʻa i le eleele ma ua leai ni a latou meaʻai. Aua le aveina ni pusa lapoa tetele mo le totoina, aua o le a toto le laau i le faaleagaina o le fuga.