O le togalaau

Ia iloa ituaiga mint eseese i se ata ma igoa ma faʻamatalaga

E pei o soo se laau anamua, o le mint ua faʻamatalaina faʻatasi ma tala faʻasolopito ma talafatu. Taʻuina aganuu, o se oloa i le Anamua Anamua. O le vao vaovao e faʻaaogaina i le kuka, faʻamalolo ma vailaʻau. O le tasi o le tele o igoa o le laau o le "malulu", na te faailoa saʻo mai le uluai lagona o le inuina o le manogi o le moa. O faʻamatalaga ma ata ma igoa o ituaiga o mint o le a fesoasoani e malamalama i foliga.

Mint Overview

O laau lauiloa e fiafia i le eleele totoina, tupu i le paolo po o nofoaga malulu, e le lelei. E le o se mea e manaʻomia i luga o laei, o le suāuʻu masani e lava. O ituaiga uma ma ituaiga o moa o loʻo faʻaleleia e le aʻa o le aʻa, petioles, laʻau, ma fatu. I luga o togalaau togalaau, o le laau e sili ona olaola i fugalaau laau poo luga o se nofoaga ua puipuia mo aʻa.

Talu ai ona o le mutia e faʻaaogaina mo faamoemoega o le gaosiga, o le aoina o le eleele o se mea e toetoe lava o ituaiga uma ituaiga eseese e mafai ona faia i le faaiuga o le fuga. O le taimi lenei pe a maua e le laau le maualuga maualuga o gaʻo taua. Teuina laulaʻau mamago ma petioles i totonu o se ipu malamalama i se mea pogisa. E faʻaaogaina e faʻavasegaina ai ipu ma o se tasi o vaega o laʻau tila.

O le gaosiga o pisinisi o ituaiga ma ituaiga o mint e mafai ai ona faʻaogaina le suauu oona e maua mai i mea manogi ma vailaʻau. E faʻamalieina le manogi o le menthol, e te faʻatonu.

Na aʻoaʻoina tamaiti i le Middle Ages e fai se moa moa i luga oo latou ulu e faʻaleleia ai le faia o faiʻai. Afai e te tuʻu se mite laulaʻau i totonu o lau atotupe, o le ai ai se tupe mama. Afai e ufiufi i le mint, o le vavao vaomatua o le a felelei solo.

Ae masani lava mo le faʻaaogaina o togafitiga faafomaʻi e faʻaaoga ai le kesi. O mea e aofia ai suauu taua i le agavaʻa e faʻalagolago i tulaga tuputupu aʻe. I nofoaga mafanafana, ua sili atu ona tumu i mea aoga, ma o iina o loo totoina i luga o se tulaga tau alamanuia. O le suauʻu faʻafouina e aofia ai le tele o menthol ma isi mea faʻaleagaina o esters. O meaola o le moa, o ona ata o loʻo tuʻuina mai, e ese mai i foliga o laulaau ma mea e faʻaleagaina ai, ae faʻapea foi i meatotino ia e talafeagai ai le aganuu.

O le faʻaaogaina o le mint e faʻavae i luga o se aafiaga aoga i le tino o le tagata:

  • faʻamāmāina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le tino i totonu o le manava;
  • faʻaalia ai se aafiaga o le antispasmodic;
  • E i ai sona faʻafitiga faʻapitoa ma le faʻaaogaina o visepisi;
  • aveese le atuatuvale ma le le mautonu.

Peppermint ata

O le togavao ua maua e ala i le sopoia o le vao, vao ma le moa. Na maua mai i Egelani, o lona uiga o le isi igoa, moa Peretania. I le aofaiga atoa, e 25 ituaiga o meaola ua faia i luga o le laupepa. I totonu o lo tatou atunuu, e 15 laau totoina. O le laau o se fale lelei o le meli, ae o le manogi o lo o tausia i le oloa. O fasi pepa fasi pepa e aofia ai le 4.4% suauu. O le ituaiga mutia lea e masani ona tupu i totonu o se togalaau fale talavai i totonu o le atunuu. O le laau e le lelei, ae le fiafia i le i ai o vao. A maeʻa le 3-4 tausaga, e manaʻomia le toe totoina o le 'eleʻele, e pei o vao tuai e faʻaumatia a latou mea teuteu. E faʻaaogaina le moa i le faʻaleleia o fanua e pei o se mea totino, o lona maualuga e oʻo i le mita. O lenei ituaiga o meaola ua totoina ina ia maua ai le menthol i luga o se fua o fale gaosi oloa. O le suauʻu moli o loʻo manaʻomia uma i lona tulaga mamā ma avea o se mea e faʻaaoga ai mea manogi. O le moli o le faavae lea o nisi ituaiga o fualaau.

I le ata, mite le fanua

O tagata faʻamaʻi mai Tibet e faʻaaogaina lenei ituaiga mint e fai ai ni totogi mo togafitiga o le gasegase. Latou te faʻaaogaina foi lenei ituaiga vailaʻau faʻamalositino mo le togafitiga o le faʻaogaina o meaʻai ma mo le gaosia i fafo poʻo le faʻasusu. I vailaau faʻaleaganuʻu, e fautuaina e faʻaaoga le moa fanua mo le faʻaaogaina i le gastritis ma le maualuga acidity, mo maʻi o le ate, bloating. E pei o le lūlū, o le moa e taofi le vomia, ua pasi le nao.

E maitauina ma aoina fuainumera fuainumera pe afai e faʻaaogaina le moa o le fanua mo le leiloa o le mamafa, o le mea e matua ofo ai. I le ofoina atu o le manogi o le mint i le gasologa o le aso, o se tagata e masani lava ona faaitiitia le taumafaina o meaai e tusa ma le 1800 kalori i le aso. O le faataitaiga na faia i Amerika i luga o se vaega toatele o tamaitai.

I le ata, moa lemoni

O lenei ituaiga o moa ua valaʻaulia eseese i le pata o lemonimo, le meli, mite pipi. O igoa lava latou latou te fai mai o lenei mea lelei tele o le meli. O Melissa o se togalaau malulu, ae i le itu i matu e manaomia ai se malutaga mo le taumalulu. Medovka faʻalauteleina e fatu, laʻau, petioles. Talu mai le amataga o le tausaga na amata ai lemu lemu, latou te faʻatinoina le totoina o fatu. O le togavao e mafai ona maua mai i le 14 i le 125 cm le maualuga. O mea manogi pito i luga o le mama.

I totonu o vaomatua i le vevela o le taumafanafana, o le lemon balm e mafai ona maua i maʻi ma maʻi faʻaleaga. O le vaetogo e seleseleina i le fugalaau, mamago i le paolo, faʻaaoga i le kuka. O le vaitau e talisapaia mo lona tofo faapitoa. Na ia tuufaatasia le manogi o le taai ma le fou o le mint. O le faʻafeiloaʻiga e faia ai soʻo se ipu. E 8 ituaiga o aganuu o loʻo aofia ai i le Russian Federal Register. Latou te eseese i lanu lanu, maualuga o vao ma faigata o le taumalulu. Ae o le eseesega autu o le a avea pea ma mea manogi ma ona manatu faigofie.

Ombalo moa mint i le ata

O lenei ituaiga o laau ua leva ona faʻaaogaina e avea o se iniseti. O le eseesega i le va o le vao lenei, e le o le menthol o loʻo iai - polotini, limonene. Ua toto le laau, e le silia le 30 cm le maualuga, fetolofi. Ombalo e faigofie lava ona maua mai i le aʻa ma foliga e fetolofi laumeme. O le laʻau o loʻo i ai se vevela tele, o fugalaau e aoina i se tagata pepelo. O le laau totō e teuteuina, teuteu, lelei le meli. E tutusa foi le mimita i isi ituaiga mint, lea e taofiofia ai iniseti - melissa, potu.

Ata o le tao tao

Curly, spiky, togalaau, laufanua, Siamani - o mea uma lava ma le laau e tasi. O se ituaiga moa e faʻaaogaina mo le taupulepulega i le tamaoaiga ma le puipuiga, e fesoasoani e vavae ese ai.

O lenei moa o se manogi manogi e faʻavae i luga o le linalool ether, ae le o le menthol i lenei pepa. Lea o loʻo i ai faʻamalosi ascorbic ma meaʻai faʻalaʻau. O le togavao e tupu i le 30-100 cm le maualuga. O lenei laau e ola, pei o isi ituaiga moa.

Catnip photo

O le isi igoa mo lenei laau o le catnip. E i ai se meaʻai o le lemon ma tosina ai pusi. Mo tagata i togafiti tau togafiti, o le vao e tosina mai le alofa ma le lototele. O le laau e faʻaaogaina e faia ai vailaʻau ma vailaʻau maʻa. Catnip faʻaleleia ona foliga teuteu ma le ola umi. E fiafia tele le laau i le faʻafeinu, e le faʻafefeina ai le vai. E leai ni faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E pei o pepa uma, o le catnip o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. E faʻaaogaina e avea o se vailaau faʻasaina, faʻafouina ma faʻamoemoe.

Ata moa vao

O lenei ituaiga moa o loʻo i ai se isi igoa, oregano. O laau totő e maualalo, taua. O lauʻau laititi e taoto ma maua aʻa. O le mea lea, o le laau e foliga mai e ufiufi ai le eleele. O laʻau e faʻaaogaina uma mo le kuka i le kuka, ma mo le 'ai o le lauti. I le avea ai o se togafitiga, e faʻaaoga le laau mo le malulu. O le Oregano e lafoina moths.

O le laau e le lelei, faʻaleleia e fatu, vaevaega o rhizomes, vavae. A maeʻa le tolu tausaga, e tatau ona suia ia vao, e pei o luga o laau matutua e faʻaitiitia le fua. O le moa vao e aafia i aphids. Ina ia foia le meaʻai, e faʻaaogaina se vaifofo.

Mo le teuina, pulupulu ma laulaau ua faʻaaogaina, tipiina i luga aʻe o le eleele i le maualuga o le 6 cm. Faʻamau le faaputuga otaota i le afifiina vave tapuni mo le tele o tausaga.

Mint Menthol

Mint Menthol o se ituaiga o pepa. O le eseesega e taoto i le maualuga o le mindhol content. Tasi le laulaʻau i le ipu ti lanu ua uma ona faia le tofo. O le laau e oʻo ile 65 cm le maualuga. I le tausaga muamua o le vaomatua, e seleseleina le seleselega pe a mavae le 3 masina, i tausaga mulimuli ane, faatasi ai ma le tuputupu ae o laulaau, ua matua manogi lava, ua i ai meatotino a tagata faatau. O lenei ituaiga mite e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le meaola autu o ni pogisa ma o se manogi manogi.

Totonu o fale

E tolu ituaiga o mint potu e lauiloa. O le fale o le a fetuunaʻi i soʻo se tulaga ma o le a manuia mai lona i ai. Faatasi ai ma le tele o ituaiga, pei o totonu, faaaoga:

  • fualaau;
  • Scandinavian ivy;
  • Plectrantus Ertendahl.

O le tele na iloa ma faʻalauteleina e pei o se gaosiga o le gaosiga o le mint. E faʻasaʻoloto ai tino o le tino, lea e le gata o le moth, ae o isi iniseti foi.

O ituaiga eseese o aganuu faʻasamoa o loʻo tuʻuina atu i totonu o le mea e le faʻaumatia le ituaiga. E tele isi laau o nei ituaiga meaola na le aofia i le faʻamatalaga. Peitai oi latou uma e iloga ona o latou aoga aoga, teuteuga ma le faaaogaina i vaega eseese o galuega a tagata.