O le togalaau

Faatoaga togalaau aina: ituaiga o meaola ma togalaau

O le taimi lava latou te le valaauliaina ai le togalaau e sili ona lauiloa: tamai mamoe, ma fugalaau o le Eseta, ma talisapaia o le fiafia, ma ki. O lenei laau na maua ai le alofa tele o le au faifaatoaga mo a latou ituaiga ituaiga eseese, uluaʻi lanu, faigofie o le toe gaosia ma le tausiga lelei. I le faʻaopoopoga, mai lea tausaga i lea tausaga, ua aliali mai ni fugalaau fugalaau fou, ma o lona uiga o le fiafia i nei primroses o le a le sola ese lava.

O le a se mea e foliga mai e foliga mai e foliga mai e foliga mai?

Muamua, poʻo le mea muamua, o se fugalaau mai le aiga Primrose. O se laufanua matagofie lea, e masani lava ona tupu aʻe i le amataga o le tautotogo. I le natura, e sili atu ma le 500 ituaiga o meaola muamua e masani lava i Europa, Amerika, ma Asia. E maua i le tele o vaituloto mauga, vaomatua, faapea foi i fanua valevalenoa i luga o le susu, oneone suamalie. O nisi o meaola - primrose Berengi, Darial, Julia, laʻauina - o loʻo lisiina i le Tusi Pulu Mumu a le Rusia.

I luga o lenei itulau o le ae maua ai ata ma faʻamatalaga o primroses o meaola taʻutaʻua ma ituaiga.


E tosina ese e le Primro fugalaau fugalaau i le amataga, tele ma le umi o le fugalaau, o lanu eseese ma foliga, o se manogi manaia. Afai o le aoina e eseese ituaiga o primroses, e mafai ona e faamemelo i la latou laʻau pupula mai le amataga o le tautotogo i le ogatotonu o le taumafanafana. O nisi o ituaiga meaola e ono tupu pea i le tautoulu. O le lelei o le primroses o le faigata foi lea o le taumalulu, o le faigofie o le aganuu, vave le toe gaosia (e ala i fatu ma laau totino), laʻau teuteu seia oʻo i le tautotogo.


O fua o le tautotogo e fuga mai toetoe lava a maeʻa le kiona ma fuga seia oʻo i le faaiuga o Me, ma faʻafesoʻotaʻi lelei ma le tele o aniani ma faʻatumu ai taofi i le va oi latou.

E pei ona mafai ona e vaʻaia i le ata, e mafai ona faʻaaogaina i totonu o soo se fugalaau fugalaau, laufanua, tuaoi, luga o mauga maumaututu:



O faʻavaega kulupu e fausia ai se kapeta matagofie ma matagofie. E tele ituaiga o meaola umi e fetaui lelei mo le uluai vaitau o le tautotogo. Laʻau e talafeagai mo mea teuteu, vases. Afai e totoina muamua le popo i totonu o ipu i le autumn, ona oʻo lea ia Mati o le a latou fuga mai i lau windowsill.


O le Primrose o se laau o le rhizome ua lalagaina e 10-30 cm le umi. O laulaʻau moa ua aoina i totonu o se ripal basal. Fugalaau tuʻufua pe i totonu o mea faʻaleagaga - faʻamalo, mea faʻapipiʻi, pulou.

Vaavaai i le ata, pe faʻapefea ona foliga foliga muamua - o le lanu o fugalaau e mafai ona matua eseese, vagana ai lagi lanumoana:




O le tele o ituaiga o mea muamua e maua ai le malosi, matagofie le manogi. Fuga i le umi e oʻo i le masina.

E faʻapefea ona totoina se mea faʻapitoa: totoina ma tausi (faʻatasi ai ma ata)

O le tulaga sili ona taua mo le manuia o le galueaina o togalaau o le togalaau o le filifiliga saʻo lea mo le totoina. Latou te manaʻomia ona totōina i totonu o le togalaau malulu poʻo sina paʻu malu o le togalaau, ae faʻalelei lelei. E mafai ona e tuʻuina i lalo o fualaau 'aina e tasi, faʻapea foi i lalo o laau teuteu ma laau talatala i lauusiusi tuai.


I le matala, nofoaga la, i le amataga o le tautotogo o le amataga o le tautotogo e pei ona masani ai, ae i le amataga o le taumafanafana, o le a magumago ma mamae o latou lau; I le tautoulu, e matua vaivai lava laau toto i le tausaga a sau latou te feoti pe le fuga.

Mo le totoina ma le tausiga o mea muamua, o le eleele e manaomia le saunia o le susu, matala, mafiafia. E fautuaina le faaopoopoina o le gaʻo solo po o le faapalaga (2 pakete i le 1 m2), fugalaʻau atoa (150-200 g) ma eli i le loloto o le 30 cm. Faaopopo 1 le pakete o le oneone oneone i le loam i le loam. O le pito i lalo e oso i se mamao e 20-30 cm mai le tasi ma le isi, ma lapoa lapoa - i se mamao e 40 cm.

E faʻapefea ona togafitia muamua mea e faʻamautinoa ai le lelei o le fugalaau? Laʻau e faʻamamaina e tusa ai ma le tau ina ia maua ai le suavai masani. A maeʻa ona faʻafefeteina, e faʻamalo le eleele ma ufiufi i se mulch layer of 2-3 cm. E lelei le tali atu o laau i le faʻaofiina o manulele manu (1:20). I tulaga lelei, e seasea lava ona maʻi ma e toetoe lava a le aafia i meaola faalafua.

O loʻo faʻalauteleina i le vaeluaina o laau ma fatu. Delenki sili ona totō i le amataga o le autumn, ina ia latou maua le taimi e maua ai aʻa aʻo leʻi amata le tau malulu. E tolu i le fa tausaga. O le togavao vao e maua ai 4-6 delenki, lea e tatau ona i ai ni aʻa lelei ma ni laulaau. I le vevela o le tau, totoina laau e faʻafeinu i aso uma mo le vaiaso.

Ma pe faʻapefea ona tupu se fatuga mai fatu? Faatasi ai ma le faʻalauteleina o fatu, o loʻo iai pea ona uiga lelei i le vao. O togalaau faʻatoʻaga e totoina fua tele, talu mai le lūlūina o fatu, o meatotino o le vailaʻau e le o se tofi. O le fatu e mafai ona sili ona eseese, o nisi taimi e sili ona matagofie.

O fatu e totoina i le tau faaiuiu o le autumn i le loloto o le 0.5 cm i totonu o atigipusa pe tu saʻo i le eleele. I le eleele avanoa, e mafai ona e toto fatu i le tautotogo. Fatuga i le laasaga o le 2-3 laʻau moni e lele muamua i se mamao o le 10-15 cm mai le tasi i le isi i se mea malulu. O fualaau aina e matua faigata tele i le susu ma e manaʻomia le fafaga masani. O laau totō ua totoina i se nofoaga tumau. Latou te ola pe a mavae le 2 tausaga.

O iinei e mafai ona e vaʻaia ai ata o le totoina ma le tausia o meaʻai e tupu aʻe mai le delenki ma fatu:



Ituaiga ma ituaiga o mea muamua: ata ma faʻamatalaga

I totonu o togalaau, e masani lava ona totoina muamua primroses, faapea foi ma nisi o mea ola vao. O le taatele o mea nei.


O le mea muamua e masani, pe leai, maua i le natura i le Crimea ma le Caucasus. Fugalaau e iʻu i le 3 cm le umi, i luga o se puʻu laʻitiiti, samasama samasama ma se fale lanu violē. O laulaau e tele, lanu lanumeamata. O le fugalaau ua tele talu mai le faaiuga o Aperila mo le masina.



O le iʻuga o le faʻavasegaga, e tele ituaiga o primroses ma le paʻepaʻe, samasama, piniki, mumu, lilac, fugalaau lanumoana.


Ulutala punavai, po o le paʻu. Fugalaau e oo i le 2 cm le lautele, samasama susulu ma se lanu moli i le ogatotonu, e aoina i se faamalu e pei o faamalu i luga o se ogaumu e oo i le 20 cm le maualuga. E fuga mai mo le silia ma le masina, mai le faaiuga o Aperila. O le tele lava o fomu ma fugalaau tetele e tele ituaiga o lanu ua tupu.


Uluaʻi taliga, poʻo se mea e fai, - o se tasi o mea sili ona matagofie. E lautele na atinaʻe i atunuu Europa talu mai le XVI senituri. I le natura, o loʻo ola i alavai alpine i mauga o Central ma Europa i Saute.

E pei ona mafai ona e vaʻaia i le ata, o fugalaau o lenei togalaau o le samasama, e aoina i se faamalu ile pito i luga o se malosi malosi 20-25 cm le maualuga:



O laulaau e lapopoa, lamolemole, lapotopoto, ma fausia ai se lalelei matagofie.

O vailaʻau ma fatuga masani e totoina, e iai fugalaau e oʻo i le 3-4 cm le lautele, e masani lava ituaiga eseese e lua-eseese ituaiga lanu. O fugalaau e aoina mai i se faamalu e pei o le faamalu i luga o se aū e oo i le 20 cm le maualuga. Fuga i Me-Iuni mo le 20-25 aso. O le nofoaga sili ona lelei o le malu malu; i le la, o taimi vavalalata e faʻaititia. Auricles ua totoina i le pito i luma i mixborders, rockeries, auala ala.

O se ituaiga o meaola masani o le lauiloa. O fugalaau manogi e 1.5-4 cm le lautele e iai lanu eseese (mai le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paauli ma le lanu enaena).

Faʻalogo i le ata o lenei ituaiga o primrose - e eseese ituaiga ma lanu paʻepaʻe, kulimi poʻo mata samasama:



O fugalaau e aoina i talipupuni i luga o laʻau 10-20 cm le maualuga. O lau vao ma se paʻu paʻu paʻu, o nisi taimi e faia ai se moli uila i tafatafa, e matua manino lava.


Fine-nifo primrose e tupu mai i laufanua alpine o le Himalaya. O le tele o fugalaau e oʻo i le 1 cm le lautele e aoina i totonu o le lauulu e tutusa ma le lautele o le 6-7 cm. O le maualuga o le 20-25 cm le maualuga pe a oʻo i le 50-60 cm le umi o le fugalaau e oʻo i le 5 peduncles. Le lanu o fugalaau e masani lava o le lilac, e le masani ona paʻepaʻe, piniki, mumu-lanu violē po o le lanu uliuli. E fuga mai le amataga o Aperila mo le 25-30 aso. A o latou fuga, o laʻau e ola e oʻo i le 20 cm. E matua vevela lava, maeʻaeʻa, e ufiufi i le lanu samasama i lalo, lea e faʻaleleia ai le teuteuga. I le taumafanafana, o le togavao o le primrose lelei-toothed e foliga mai e pei o se fomu tele.


Faʻavae maualuga muamua mai Transcarpathia, itu i saute ma le ogatotonu o Europa i Sisifo. Fugalaau e iʻu i le 2 cm, samasama lanu samasama, ma se lanu pogisa i le ogatotonu, e aoina i totonu o le faamalu e pei o le faamalu i luga o le aū 20-30 cm le maualuga.

I le ata o lenei ituaiga mea muamua, ua iloa ai o laulaau o le laau e tele-oval, uaua, paʻu, lauulu i lalo:



E fuga mai le amataga o Aperila e oʻo i le amataga o Me mo le 30-35 aso. E i ai le tele o paʻu o loʻo i ai lanu eseese o fugalaau.


O le amataga o le kartuzovidny o loʻo maua i vaomatua mauga i Western and Eastern Siberia. O fugalaau e oʻo i le 2.5 cm le lautele, lanu piniki, violēlū, 8-12 fasi vaega e aoina i se faʻafefiloi-foliga foliga i luga o se fatu e oo i le 30 cm le umi. O laulaau o ni ovate, dentate, sina lauulu, i luga o petioles umi, e aoina i se tamai roetette. E fuga mai ia Me, toe oʻo ia Aokuso-Setema.


Primrose Iulia. Homeland o le Caucasus. O se tasi o ituaiga siliva lalelei e sili atu i le 10 cm. Ia Aperila, ua ufiufi le laau i le tele o fuga lanu piniki-paauli ma le maualuga e oʻo i le 3 cm. O laulaau e susulu, susulu lanumeamata. E televave lona ola, o le tele o vaovao fetolofi o le a le pine ae avea ma tapuni soda. O se tasi lenei o nai ituaiga o meaola e ola lelei i nofoaga e matala, pe afai o le palapala e manaia ma e susu.