Fale taumafanafana

E faʻafefea ona filifili nofoaga e pama ai mo le tuʻuina atu - o le faʻavae autu

O loʻo gaosia e le au gaosiga pamu faʻaputu mo fale o le taumafanafana i se tele o mea faigaluega ma tau. Meafaigaluega ua filifilia mo tulaga patino o loʻo galue ai. O le galuega a le tagata nofo i le mafanafana o le filifili saʻo lea ma faʻapipiʻi le faʻapipiʻiina i le atunuʻu. E tatau ona amanaʻia le faʻavaeina o le aiga ma faʻamatalaga patino o le aiga.

O le a le mea e mafaufau i ai pe a filifilia meafaigaluega

Afai ei ai se masalosalo, o le a le mea e sili atu, o se pamu poʻo se nofoaga e pamu ai se nofoaga e nofo ai le mafanafana - o loʻo i ai nei le finauga e lagolagoina ai le nofoaga faʻapitoa:

  • soʻo se pamu e muamua pamu vai i totonu o le tane, o le pusa lava e tasi;
  • afai e leai sou vaʻa, e tatau ona e faʻaaogaina le pamu i taimi uma, e oʻo lava i le maua o se ipu vai;
  • e mafai ona le maua se vai mo se taimi le tumau, ae o le ai ai vai i totonu o le maa;
  • nofoaga - o se vaega faʻapitoa mo le faʻaogaina o le suavai, faʻamalosiga o le mamafa i totonu o le tino ma masini talafeagai ma puipuiga.

Ioe, o se nofoaga e sili atu nai lo se pamu, ae ia filifilia se masini, e tatau ona taʻitaʻia e fautuaga a tagata tomai faapitoa. I lenei tulaga, e tatau ona iloa uluaʻi faasologa e tusa ai ma le manaʻomia i le itula, le loloto ma le mamao e tuʻuina ai le vai poʻo le maualuga o le maualuga.

O le tusifolau o le nofoaga e pamu ai mo le tuuina atu e faailoa ai le maualuga pito i luga, ma tagata faigaluega, i le amanaia o le tetee i paipa, o le a tasi le tolu vaefa. Mo faʻalapotopotoga fale, o le malosiaga e 0.6 - 1.5 kW. O loʻo i ai ni avanoa faʻapitoa e maua mai le 0.3 kW / h.

O mea o le gaosiga e aʻafia ai le faʻamaoni o le faʻapipiʻiina ma lona tau. Ae e oʻo lava i oloa palasitino ma le faʻaeteete lelei e mafai ona tatalia ni vaitau o le taotoga. O mea manogi suamalie ma se tino uamea.

O le faʻalagolago ma le faʻaaogaina o faʻafitauli o le tino e aʻafia ai i le i ai o isi masini faʻaopoopo ma puipuiga. O le i ai o relays, sensors, RCDs, e maua ai le saogalemu ma lagolago ai faʻamaufaʻailogaina, o faʻaaliga faʻavave. Fetuunaiga ia mautinoa o le mama mama e ulu atu i le potu faigaluega, ma o le siaki siaki e masani ona teuina le paipa faʻasosolo i lalo o le faletusi.

O le fea nofoaga e pamu ai le fale e filifili mo se nofoaga o le taumafanafana e faalagolago ile ituaiga o punaoa. Afai o le vai e pamu mai se vaʻa matala poʻo se vaieli, e oʻo atu i le 9 mita le loloto, NSs ei ai le faʻavaeina o le tino-type mechanism o le a faia. Ae ui i lea, e ono mafai ona latou faʻaaoga pe leai. O le maualuga o le pisapisao e faia e le pamu e faalagolago i le auala e siitia ai le vai.

Mo le faʻaaogaina mai vaieli vaʻaia, NS e faʻavae i luga o pamu niniʻi poʻo pamu fufulu e faʻaaogaina. O le sili atu ona mamana o le pamu omea, o le loloto o le loloto o le a faʻapogai ai le vai mai.

Filifili i le va o se pamu ma se mea e mamao ese ma se vaʻa, e tatau ona tuʻuina atu ile lua. O le ejector mamao e fatuina le tele o faafitauli i le taimi o le taotoga ma le faʻapipiʻi, ae mafai ona faʻaleleia le vai mai le loloto o le 45 m.

O nofoaga e faʻaleleia ai le suavai mo le suavai i le fale ma fale e mafai ona faʻapipiʻi i pamu faʻalautele. O ia faʻaputuga e faʻaaogaina ma le maualalo o le leo, e maualuga lona lelei ma talafeagai mo le faʻaogaina o totonu. Ae ui i lea, ao le i faʻaaogaina meafaigaluega, e manaʻomia le faʻamalosia o le faʻatumu o vai i totonu ole paipa. O le tau o NS faapena e maualuga.

I le faaopoopo atu i le tane vai, o fale e pamu ai fale i totonu o le atunuu ua faʻapipiʻiina ma se avega faaopoopo. E taua lenei mea, aua e afaina i vai vai ma vai malulu. O le mea lea, atonu e laʻititi le faʻatupega, lea o le a faʻaitiitia ai le tau o le faʻatulagaga. Ae afai e tele punavai o auʻiliʻiliga i totonu o le fale, o loʻo manaʻomia atili le gafatia.

Filifilia o se kamupanī faʻapitoa, e tatau ona e fuafuaina le nofoaga e faʻatū ai le pamu. E masani lava e le lava le avanoa i totonu o se vaeluaga o se lua poʻo se iunite pisinisi; e tatau ona e filifili se faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le telē o le mea pueata.

O le tele-falepaipa nofoaga mo fale o le taumafanafana e faʻaaogaina e tuʻuina atu ai aiga laiti. E masani ona fai ma sui o se masini komepiuta uma, ia i ai se masini faʻaopoopoga. Ole NS NS o loʻo faʻatusalia e Rusia-Saina tuʻufaʻatasia LEO ma Vodotok.

O le filifiliga a le Fono Aoao a le Atunuu o se mataupu taua, e manaʻomia le amanaia o le faʻaaogaina o le taimi poʻo le tausaga faʻaaogaina o le faʻatulagaga ua fuafuaina. O le faʻaogaina o taumalulu o le a manaʻomia ai le faʻamalosia faapitoa o paipa ma masini i le taimi o le faʻatulagaina E taua tele le filifilia o se faʻataʻitaʻiga faʻalagolago, o le toe faʻaleleia o galuega o nisi taimi e faʻatusa i le faʻatauina o se fale fou.

O nofoaga aupito sili ona pamu

E faʻapefea ona filifili se nofoaga e pamu ai mo le tuʻuina atu ina ia le maua ai ni faʻafitauli? Ina ia fesoasoani i le tagata faʻatau, o loʻo tuʻuina atu se fuataga o faʻataʻitaʻiga sili ona lelei i le au faʻatau. O nisi taimi e mafai ona maua:

  1. O le pamu penisini Marina APM 100/25 ua faia i Italia. Faia mo le siitia o vai mai le loloto o le 25 mita. O le mataupu e lafoina-uʻamea, faʻatuatuaina. Malosiaga eletise 1.1 kW. Gaioiga NS 2400 l / h. O le tau o le faʻatupeina aupito itiiti o le 12,000 rubles.
  2. NS Gardena 4000/5 Vasega faʻaaogaina i le atunuu, i se fale tumaoti. E lelei le faʻatinoga - 3600 l / h, faʻatasi ai ma se malosiaga 0.85 kW ma tau e 9,000 rubles. Mo le mafanafana o tagata nonofo i le tausaga atoa - lelei.
  3. O le kamupani Italia lauiloa Grundfos na faatuina le JP 2 PT. NS o le a siitia le 3000 l / h mai le loloto o le 8 mita, e faʻaalu ai le 720 watts o le malosi. Ae o le nofoaga e fautuaina mo le faʻaaogaina i se vaitau lelei ma mo le taotoga e "taunuu mai". E tatau ona faʻapipiʻi le 8,000 rubles.
  4. Faʻatonuina fale o le faasologa o le Jilex Jumbo mai le laʻitiiti i le malosi. Fale i le fuataga o nofoaga mo pamu mo faleaoga e faailogaina i taimi uma. O loʻo faʻapipiʻiina i latou i se mea e fausia-in ejector, e eseese gaioiga ma le voluma o le tane fagu vai o le maa. O mea e faʻaalu e mafua mai i le 3.6 i le 12.9,000 rubles, e faʻatatau i le gafatia ma le faʻatulagaga.
  5. Mai le vaieli ma le loloto o le tusa ma le 50 m, o le vai AL-KO HWA 1300 F o le a fesoasoani i le fausiaina o vai. E pei ona mafai ona vaaia mai le makaina, o le mana e faʻaaoga ai e 1300 W. Ua mamanuina e vai ma faatumauina le mamafa i totonu o se tino e iai se numera tele o mea e pala. E tau ai se faʻataʻitaʻiga o le 7300 rupu.
  6. O se tau taugata mai le faletua Siamani iloga Karcher BP 4 Fale & Faatoaga e iloga i le faʻaogaina o masini faʻalapotopotoga tele. O le gaosiga o le 3800 l / h ma le faʻaaogaina mai le tafailagi o le 8 m e maua ai le manaʻomia mo manaʻoga i totonu o le fale ma fafaga le nofoaga. O le masini e tau 11,000 rubles.
  7. NS "Faʻatemaʻomaʻu", o se faʻapipiʻi ua fuafuaina mo vaieli loloto ma le maualalo o aitalafu. O lona malosi o le 0, 245 kW, o le tau e 3.5,000.
  8. Pump station "Uila", faatusa ASV-800/24, e mafai ona siitia le vai mai le 9 m, ae e masani ona faʻaaogaina mo le pamu pe a faʻaputu se nofoaga ma se vaega e oʻo atu i le 1 ha. O le malosiaga o le faʻapipiʻi e 0.8 kW, o le tau e 4.7 afe rubles. E le pei o isi faʻataʻitaʻiga - e mafai ona galue e aunoa ma le faʻafeololo i le vevela o le vevela o +50 C.
  9. O le fale o le pumping Belarusian mo se vaieli ile fale ole BELAMOS XK 08ALL ei ai lona faamoemoega lautele. E mafai ona faʻaaoga e avea o se faʻamalosiaga e le gata mo le pamuina o le vai, ae faʻapea foi mo vailaau, vailaʻau faʻafefiloi. O le malosiaga o le laau e 0.8 kW, o le gaosiga e 3600 l / h, o le tau e 4.9 afe rubles.
  10. I tulaga faigata o le gaioiga, o le Wilo Jet HWJ 203 mini nofoaga ma le lita 50 lita ua manatu e taua tele. O loʻo faʻatuputupulaʻia ai le suavai mai le 42 m, lelei mo le galue i tulaga leaga. O le nofoaga e tusa ma le 13,000 rubles.

O le taunuʻuga o le faʻamatalaga e tatau ona avea ma se malamalamaaga i le auala e galue ai le nofoaga e pamu ai mo le tuʻuina atu, ma le fea e filifili ai:

  • manaʻomia le faʻapipiʻi mo le tuʻuina atu o le 'eleʻele ma le faʻatoʻaina o faʻatoʻaga - tau NS le taulimaina le galuega;
  • afai e faigata tulaga o le faagaoioia, e manaʻomia le faʻatupulaia o le manaʻomia - Karcher, Wilo, Grundfos o loʻo i lau auaunaga;
  • Jambo, O AL-KO HWA e aunoa ma ni faʻafitauli i tulaga masani.

Faʻatonuga mo le faʻaleleia o nofoaga

O pumping stations ma pamu i luga o le eleele e tatau ona faʻapipiʻiina i totonu o se potu e puipuia mai vaʻavaʻa, o se faʻalavelave, se potu. I le taimi lava e tasi, mo le faʻaaogaina o le taumalulu, e tatau ona puipuia uma le sapalai ma le nofoaga lava ia mai le maalili. Faʻatasi ai ma le ola masani, e faʻamavaeina le tino ma faʻasaʻolotoina mai le susu. O le pamu e teuina i totonu o se potu vevela.

O le pamu e tatau ona mausali le mautu i le pito i luga. O le vevesi o le fili autu lea o le tino. O pamu pusa o meaʻai e le tatau ona paʻi i le puipui o le potu aʻo faʻagaoioia, faʻaliliuina atu le vibration ia i latou.

Ina ia faʻafesoʻotaʻi le faʻaogaina o le telefoni ma tuʻuina ni laupepa mo masini, e tatau ona e faʻaogaina le suavai e ala i le tipiina i le aʻa o laina laina.

Ina ia lavea, e fesootai:

  • faaputuga:
  • afifi o le mamafa;
  • manometa.

O laina taitasi uma o loʻo i ai se tusi lesona. O togafitiga uma e tatau ona faia e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī. Ma o le nofoaga e pamu ai le vaieli i le atunuu o le a umi se taimi.