Fugalaau

Le tausiga lelei o ficus pumila i le fale

Ficus Pumila - Grassy laʻau faʻatoʻafaia o se taʻavale fetolofi ma le tele o lau laititi i petioles pupuu. Faʻalagolago i le ituaiga, o ituaiga o nei ituaiga ituaiga o lanu eseese e iai lanu lanu eseese: e iai le lanu paʻepaʻe latalata i le pito o le lau lau, spots, etc, lea latou te maua ai se foliga matagofie ma foliga ese.

Faʻaaliga ma ona faʻatulagaga

Le igoa o le ituaiga i Rusia Ficus pumila faaliliuina e pei faʻailoga poʻo itiiti (aka White Sunny). O lenei igoa na mafua lona igoa ona o le uiga masani o laulaau laiti, o lona telē e seasea ona sili atu i le 3 cm le umi. O le foliga o laulaau e lelei, ma o le faatulagaga e ese. Lanu e mai i le lanumeamata lanumeamata i le lanumeamata lanumeamata, o nisi ituaiga (White Sunny) ei ai se tuaoi papaʻe latalata i le pito o le lau lau. O le fatu o le Golden Heart e i ai sona fuamalie samasama. I luga o wulaau tuai ua foliga mai o tausaga o le matua, lea 4-5 taimi sili atu ona faigata ma faigata.

E tusa ai ma o latou soifuaga, o le laau ua vaʻaia o se vine: o le fweus ficus o loʻo i ai se mea faʻafetaui ma vave ona tupu. O laumei e lanumoana, lanumeamata ma se uʻamea enaena, e matuā faʻamaoni. I totonu o se vateatea, i le mea e mafai ai ona tupu i luga o le eleele, latou te ola i le tele o mita i le uumi, fale faʻamafaʻavale, taulaʻau ma ogalaau.

Na puipui le puipui i ficus Pumila
Totonu e mafai ona lagolagoina le 'au i se uʻu na pipii i le palapala poʻo se maea.

Ficus Home Care

Talu ai Pumila - liana, ona le talafeagai lea o auala masani o le fausiaina o le ogalaau ma le pale. Nai lo lena, e faʻaaogaina se faʻata faʻaaogaina, lea e faʻalauiloaina ai pine o ficus. O le faʻavaa e mafai ona faia i soo se foliga. - o le a faigofie ona fai e le laau. E faigofie foi ona suia foliga o le laau, ia maua ai se fusi ese mo le tuputupu aʻe ma teuteu isi tipu (o foliga masani o laau e masani ona faigata ona suia foliga).

White Sunny Flowering Time

Pumila e le fuga i le fale ma e seasea lava ona avea ni aʻafiaga o tausaga e matutua ma laʻau e tutusa le matutua. I totonu o greenhouses, o le taimi o le fugalaau e mafai ona eseese tele. Nai lo fugalaau masani, o ficus e leai ni mea e le masani ai Siconia - mea laiti e pei o le pear-shaped i totonu o ia mea na fua mai ai fua.

Faʻasaina tulaga ma le vevela

E manaʻomia e Ficus le tele o vai, tele le malamalama ma le tele o vevela. O mataupu faavae o togafitiga faʻapitoa e faigofie:

Malamalama i laau toto faasalalau ae susulu. E faʻatagaina foi le susulu o le la, e le maʻi. Eseesega ma laulaau i laulaʻau (vaai i luga) e manaʻomia le sili atu o le malamalama, ona e sili atu le leaga o le faʻatalanoaga ona o le malamalama o le lau lau.

Faatasi ai ma le leai o se malamalama, e le toe i ai ni mea, ma o le laulaua e lanu meamata. Eseesega lanu lanumeamata e mafai ona tupu e le gata i le windowsill, ae i totonu foi o le potu malamalama lelei;

E sili tuʻu faʻamau i luga o pupuni, feagai ma sasaʻe poʻo sisifo, ona e tele naua ave avega i le itu i saute ma e sili atu le pogisa i le itu i matu.

E tatau ona faia le sua ina ia tumau pea le susu o le palapala, ae le liliu ile palapala. E i ai le aʻa o le laau, o le mafuaʻaga lea e vave ona mate pe a faʻamago. O le malosi malosi e mafai ona oʻo atu ai i le pala..

O mea vevela e faʻatagaina i le taumalulu pe a oʻo le fale i tulaga o le maualalo o le vevela (o le vevela masani mo le taumalulu e +8 tikeri);

Lelei maualuga mo le tuputupu aʻe o le dwarf ficus - 20-25 tikeri i luga o zero.

Ficus e fiafia tele i le ea malulu. E faigofie ona maua aʻa, lea e pipii atili i le lagolago. O le mea lea, e fautuaina e sulu le fugalaau i aso uma;

Ae mo le eleele, e lelei le mautonu le palapala ma se pH e tusa ma le 6. E tupu lelei i luga o eleele palapala, o se faʻafefiloi o le eleele mo totonu o laau.

E faapefea ona fua

Pumila i tulaga o le potu e faateleina na o auala vegetative. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga faʻataunuʻu e tumau mai le teuteuina o ficus (e manaʻomia le teuteuina ia Fepuari-Mati).

O laʻau e faigofie ona maua aʻa i le vai ma i totonu o se mea susu. E mafai ona e maua na o fatu i totonu o le kiona ma totonu o le eleele avanoa, lea e mafai ona fua mai ai le laau.

Togiaso Ficus Fausiaina
O Pumila e totoina i tausaga taʻitasi i le amataga o le tautotogo. E na o se laau tuai (sili atu ma le 5 tausaga) e mafai ona toe suia i le lua pe tolu tausaga.

Maʻi ma meaʻai

E pei lava o isi laau totino, o le mea e ono aafia i faʻamaʻi ma mafai ona faʻamaʻiina e faʻamaʻi. Mafaufau i faataitaiga sili ona taatele:

Taofi. 1. Faʻafitauli i Ficus Pumila ma lo latou faʻaumatia.

Faafitauli / faailoga Le maʻi ma togafitiga
Lea laititi, laʻititi lau lanu samasama ma paʻu'ū.Le lava o meaʻai. Faʻaitiitia e le pito i luga o laei poʻo le gafa.
Laʻau paʻu, leai ni aʻa.Le lava le susu i le ea. O le pulumu, "fufuluina" o le a fesoasoani.
Laʻau paʻu ma paʻu.Le lava le malamalama po o le vevela, masani ona faasusu. Faʻaitiitia mea taua.
Laʻau paʻu, paʻu faʻamago.Manaʻomia le vai.
Brown i luga o laulaau.Faʻasusu tele. E le masani ai, le ea malulu.
I ituaiga ma lanu paʻepaʻe, o nei mea e mou atu, ma o le lau e foliga mai e lanu meamata.Manaomia nisi malamalama.

E masani lava ona maua mai meaola faalafua apogaleveleve mite. I ia tulaga, e fufulu le ficus i le vai i le vevela o le 40-44 tikeri, ma toe foʻi mai le meaʻai. I le avea ai o se mea e puipuia mai ai le siaki humidification (e fiafia le pest i le ea ma mafanafana).

Mea aoga mo tagata

E faʻaaogaina Ficus e avea o se fale teuteu i ofisa e teu ai fanua, fale faʻatau, fale nofo, ma isi. E faʻamamaina ai le ea o mea leaga faʻaleagaina ma maua ai le tele o le okesene (pei o laau totō uma e ola vave), fatuina faʻalelei microclimate.

Blooming Ficus Pumila

Faʻaaoga vailaʻau faʻasoifua maloloina i togafitiga o nisi faamaʻi:

  1. Hemorrhoids (faʻapipiʻiina i se fusi i le sua, pipiʻi i luga ma toso i le solo i le po);
  2. E mafai ona faʻaaogaina le fagu mai lauʻeleʻele palapala o le ficus mo togafitiga soofaatasi: 1 tbsp. faʻasolosolo se sipuni o fagu i totonu o se pusa tapuni i le 0.5 tbsp. vodka mo le 14 aso. A maeʻa lenei mea, e faʻamaʻaina le afaina e ala i le kuluti ma faʻaaoga mo le faʻamalosi ma le solo.
E tatau ona ou fai atu, e le o le togafitiga sili ona lelei. I totonu o paʻu paʻu, o le maualuga o le togafitiga o mea e sili atu le maualuga.

O le fantus o se vine e tupu i totonu o le tau o le timu (i Rusia i fafo o le eleele e tupu ai na o le itu o Sochi). E masani ona faʻaaogaina e pei o se fale totō, faʻavave vave, e le lelei ma fufulu lelei le ea.

Ficus Pumila - o se filifiliga sili mo se faga fale mo le ofisa ma mo fale nofoia.