Fugalaau

O le laufanua moni o le ficus o se fale fale

Ficus o se tasi o fale e sili ona taatele ile fale. Na ia malosi aʻa i totonu oo matou fale ma na galo ai ia i matou lona lava fanua moni-o vaomatua ma vaomatua o Asia ma Aferika. I le aofaiga atoa e sili atu i le 2000 ituaigaae na o le 20 ituaiga o ituaiga o ituaiga aiga. Ae mafai ona latou fuga?

Faʻasologa o le ficus: lauʻeleʻele o se faga fale

O le laau e mafua mai i le aiga mulberry, ma lona e masani ona taʻua o le paʻu laau. O le mea moni, o lona fatuga o le laau e aofia ai le 15% o se mea paʻu.

Ficus rubbery

Mo le silia ma le lima afe tausaga talu ona iai ficus fetuutuunai i soo se siosiomaga, ma maua ai le tele o ituaiga ma ituaiga. I lo latou natura natura e mafai ona latou tupu i le tulaga o laau sola lelei, o laau afu po o lianas afifi faataamilo i isi laau.

Ficus e mafai ona ola i luga o isi sui o le fugalaau, faʻateleina aʻa ma faasolosolo malie le faʻafefiloi ma se isi atinaʻe i se mea atoa. O ia ituaiga o meaola ua taua o laau o le tau.

O le a le atunuu o lenei fugalaau fale?

O fea e sau mai ai Peniamina? O fanua o le Aigaland o vaomatua o Malaysia, Filipaina, New Guinea, Initonesia. I Niu Kini, mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o fusi e tupu - e mafai ona oʻo atu i le 40 mita le maualuga ma 4-5 mita i le mafiafia. O ia fugalaau e tele lau lanu susulu, lalo, ma le sua suamalie. E lauiloa i Amerika Latina, pe afai o fualaau oona e maua ai le manava e faia mai lenei sua.

Ficus i lona atunuu: i Initonesia

I Initonesia, aemaise lava i Initia, e taua o se laau totōtuuina atu le faaleagaga ma le malamalama. E masani ona vaaia i totonu o malumalu ma nofoaga e faʻaaloalogia e tagata nonofo. O tagata tafafao maimoa oe na mafai ona latou o atu i le peninsula ua nonoa ia lipine i luga o le laulau o lenei laau - ua talitonuina o le alofa fiafia ua tupu i lenei auala.

I le natura, o ficus e mafai ona tupu mai i le 1 i le 40 mita le maualuga, ae i le fale e le tupu pe a ma le lua mita le maualuga. E tusa ai ma le filosofia i sasaʻe, latou te atiina ae le malosi malosi i le fale, faʻamaonia le fale o le faʻaleagaina, fesoasoani e taulai atu i se gaoioiga patino.

O fea e mafai ona sau ai le paʻu?

O le ituaiga e sili ona lauiloa o le fale, o le paʻu.. O lenei laau e faigofie ona fetuunai i le siosiomaga, e lelei le puipuiga, ma o lanu lanu lanumeamata lanumeamata i le aofaiga e 30-40 centimita. E mafai ona oʻo i le lua mita le maualuga. O se fugalaau o lenei tupuaga mai le vaomatua o Asia i Saute ma Aferika i Sisifo.

O loʻo i ai le malosi mo lau tuputupu aʻe.

Ficus tausiga: o le palapala talafeagai, palapala mo le tuputupu aʻe ma le fugalaau

O ituaiga taitasi (deciduous pe leai) ei ai lana lava tausiga, ae o loʻo i ai nisi tulafono lautele anotusi o lenei laau:

  • avanoa avanoa mo le tuputupu aʻe i le umi poʻo le maualuga;
  • tele le susulu o le la, lea e le afaina ai laulaau ma fugalaau o le laau;
  • o le i ai o sina mea itiiti;
  • aloese soʻo se ata tusi;
  • sailia i le vevela mafanafana po oi totonu;
  • tele vai suavai (e sili ona taua, timu pe faʻafefeteina le kiona);
  • tausiga laʻau - aveeseina ua maeʻa ona mate, lau lau vevela, fufuluina pepa taʻitasi ma se ie susū ma isi.

Tupulaga Talavou e Manaomia le Tausiga - mataʻituina le palapala, fafagaina faʻamaʻi ma sasaa i le vai mafanafana se tasi, poʻo le faalua i le aso. O meaola ma mea e taʻua o laau e fetolofi, e le gata ina manaʻomia ai le tele o vaiinu, ae o mea uma foi o le malulu i le potu.

Ficus Mediume masani lava o paʻu, ausia se maualuga o le tasi pe lua mita. O nei mea e tutupu lemu, o lea latou te manaʻomia ai se avanoa tele ma tausia ma le faaeteete lau.

O nisi tagata e iai ni mea e popole i le mea moni o laulaau i luga o le laau ua lanu samasama ma ua paʻu ese. E mafai ona tupu lenei mea mo mafuaʻaga masani ma mo le le tausisia o le tausiga talafeagai.

Ina ia iloa le mafuaʻaga, vaʻavaʻai ma le faʻaeteete i le fomaʻi poʻo le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻataʻitaʻiga: Auala e Mafai ai e lau Peniamina ona Maliliu

O fusi e totogo laau, ae e le fuga mai ile fale ona o le le lava o le faʻafefeteina faalenatura. O nai iniseti laiti e faʻaleagaina faʻafitauli e ala i pu laiti laiti o loʻo i le pito i luga o fugalaau i le lumanaʻi.

Fugalaau male ma tama e leai se aoga ma e le o faʻatusalia soʻo se itu matagofie, ae e fetaui lelei mo le toe gaosia. I le fale, e mafai ona faatoa gaosia fua o laau - toso.

Talu ai o le fale o le vevela, o tulaga i totonu o fale ma togafiti leaga o lo tatou atunuu e le masani ai mo ia ma e le ogatasi ma le i ai o lenei laau. Folau i le fale e leai se mea e sili ona manaia.

Ina ia mafai e le fale ona lagona i le fale, o ia tulaga talafeagai e tatau ona faia. I le taui, o le a avea o ia ma se uo lelei i lona matai, faʻamalosia ma faamama le avanoa, aua e le o se mea le aoga i le tele o atunuu o le lalolagi e paia le laau.