Laʻau

Toothy Jaws

O faʻataʻitaʻiga e le o ni uo i tagata. O meaola, e na o le lua le fale e fai ai fale - o se taifau ma se pusi. Ina ia totoina laau totō i totonu o le potu, o le a tatau foi ona e galue malosi: latou te manaʻomia le tausiga a se tagata poto masani. Ae o le manaia o le matamata ia i latou!

Venus Flytrap (AVenus Flytrap)

O le tele o mailei o le laʻau e pei o ni laugutu matala, o loʻo pisa i laina o nifo maamaʻi. Ma e mautinoa lava: afai e felelei le felelei i luga o le fogaeleele, o le a vave ona tapunia gutu, ma o le laau e amataina le faʻaogaina o meaʻai ...

Aisea e 'ai ai e fugalaau iniseti?? Ioe, e le o le mama o le toto. Ua na o le umi ua latou nonofo ai i eleele leaga e le mafai ai ona maua ni meaʻai talafeagai. O lea na latou maua ai le tautau o le maua o ni meaai ...

Venus Flytrap (Venus Flytrap)

E taua le maua o se fasi pepa i totonu o le fale. E matagofie o ia, muamua, ma o le taimi o le tulimanu o se vaaiga le mafaagaloina! A uma mea uma, o le auvae e tapunia malosi ma mausali, ma le mautinoa, i le taimi nei o le fugalaau e pei o se mea ola. E tusa o le afa minute e alu i le "faipule" e iloilo le tagata manua. Afai, mo se faataitaiga, o le pa'ū ifo o le vai i luga o se laulaau, o le a toe tatalaina le auvae "ma le agalelei" ... Ma afai o se iniseti, ona vave liliu lea o le lau ua uma i totonu o le manava. O le mea moni lava, o le faʻapalaina o le faʻagasologa o le faʻaogaina o le mea e le o vave tele - o le a toe tatalaina le mailei pe a mavae ni nai aso. E le sili atu ile fa taimi e mafai ona tupu ai le faʻavae atoa, ona oti lea o le pepa. Ae o le isi ua uma ona ia tauaveina ana galuega - e le fia mate le pepa.

O fea la e amata ai? Masalo, talu ai o le a faigata le maua o se mea e lanu meamata i totonu o le faleoloa, o le manaʻoga mo vaalele e maualalo. Ae ui i lea, o le mauaina o se laau toto e mafai ona mafai. O fea e tuʻu i ai? Flytrap e mataʻutia. E fiafia le malamalama, ae e le o malamalama. Tuʻu atu ia te ia le ea fou, ae aunoa ma ni tusi. O lea la o le nofoaga aupito sili ona lelei o se vailaau gaogao gaogao, lea e manaʻomia ona ufiufi mo le umi o le la "tuusaʻo".

Venus Flytrap (AVenus Flytrap)

I le noatia ma le fai fuafua i ia tuutuuga, o le a taofi pea e le manulele lana mea teuteu matagofie i le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana, ma o le a faafiafiaina oe i fugalaau matagofie ese faalua i le tausaga. O fili o le laau: vaʻa vevela ma maualuga le vevela.

Faʻasusu, e le o mea uma e faigofie. I le tasi itu, o le a mate vave le laau mai le matutu, o le eleele e tatau ona susu uma. I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia le vai vaivai; i le taimi o le taotoga, o le suavai e itiiti lava. O nisi tagata atamamai e fautuaina foi e faatofuina le ipu i le vai (vai vai 2 cm i luga aʻe o le pito o le ulo) mo le afa itula i le taimi o le vaiinu.

I le isi itu, e le tatau i se tasi ona galo e maua e le laau le tele o ona meaʻai e le mai le eleele, o le mea lea, afai e lava meaʻai i meaola i totonu o le laʻau, aua neʻi faʻafefe i le vai, ia na o le palapala o le palapala.

Venus Flytrap (Venus Flytrap)

Tolu tulaga manaomia muamua. Leai ni faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Leai ni gaga gau - o le laau e 'ai naʻo iniseti ola ma e le masani. Leai, e oʻo lava i sina mea e sili ona paʻi, paʻu paʻu!

Faʻaauau pea le faʻamamaina o le ea i le 70%, i totonu o se pusa tioata e faigofie atu ona faia. Lafoa le laau i taimi uma.

I le taumalulu, e le tatau ona silia le 7 tikeri i le ea vevela. I le tautotogo, e masani ona masani oe ile la. Toe faʻaleleia - aʻa ma laʻau. E mafai ma fatu, ae e faigata tele. O le meaʻai e tutusa lelei ma soʻo se masini o le marsh: peat, perlite ma oneone faʻaopoopo 4: 2: 1.

E pei ona ou fai atu, o le tausia o se pepa i totonu o se fale e faigata e tusa lava pe mulimuli uma tulafono. I se tulaga aoao, o laau e le o vavavevave e le umi ona ola. Ae ui i lea, e fafagaina i latou i le fiafia! Aua e manaia le matamata ia i latou. E tele mea e sili atu ona manaia nai lo tagata masani o tagatanuʻu o matou faʻamalama.

O laau e pei o birdcatchers e le na o ni meaola, latou te faatagaina oe e paʻi atu i mealilo o le natura, matau mea e le masani ai, mea ofoofogia, pei o, mo se faataitaiga, le meaʻai o se fugalaau e iniseti.

Tusi e uiga i au mea ofoofogia.