Laʻau

O faʻamalologa o meatotino a le numera ma isi faʻaoga o vailaʻau

Ua leva ona iloa le numera o Digitalis mo ona vailaau mo togafitiga mo se taimi umi, ae na faʻaaogaina faʻapitoa i vailaʻau mai le senituri sefuluiva. Ua maitauina o le sili ona aoga o laulaau o le laau, lea e aofia ai vailaau oona. O tagata faʻamaloloina faʻalauiloa e faʻaaoga laupepa o ituaiga numera faapitoa, lea e le sili atu i le tasi le tausaga le matua, e ui o le laau lava ia e taua tele.

Talu ai o le fugalaau e le lelei i le tausiga, e sili ona lauiloa i tagata o le taumafanafana. E le gata i lea, o le laau e foliga matagofie lona matagofie, o lona uiga e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai fugalaau, fugalaau ma mauga mauga. I totonu o le 'aʻai e mafai ona e maua ni tagata lanu lanu moana o loʻo ola i luga o le va.

O mea faʻamalolo o le numera, lea e faʻaaogaina e tagata taʻavale

O le tele o togafitiga o mea tau vailaʻau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai faafitauli i le cardiovascular system. Ona o le lelei o aafiaga i le loto ma toto toto, o fualaau faasaina e fesoasoani e aveese faʻamaʻi e aʻafia ai.

O le a le mea e mafai ona faʻamalolo i le numera e faʻaaoga ai elemene autu autu:

  1. Mo le faaletonu o le fatu, o vailaʻau faʻasolo i luga o numera e masani ona faʻamatalaina.
  2. E mafai ona faʻaaogaina faʻamaoniga o le faʻamalosi o le arrhythmia ona o meatotino o le laau.
  3. E mafai ona faʻaaogaina le laau i le togafitiga o le maʻi maʻi.
  4. O le suauu o Digitalis e mafai ona aveesea ai lagona tiga i le tulaga o le paʻu o le paʻu.
  5. Mo faʻamaʻi o se natura faʻapitoa, e lelei tele le faʻaaogaina o oloa numera.
  6. O le filifiliga autu mo le faʻaitiitia o tachycardia ma le maualuga.
  7. Faʻaitiitia le faʻafitauli o le toto, toe faʻafouina le fatu fatu.

O le lautele o le faʻaaogaina o le laau e mafai ona o le i ai o le digoxin, lanatoside ma isi mea o loʻo faʻaaogā faʻasolosolo i totonu o lau.

O le tuputupu aʻe o numera i luga o le 'upega tafaʻilagi, aua nei galo e totoina isi vailaʻau togafitiga. E mafai ona avea lenei mea ma pulu manogi, ma laume, ma le pulu lipano, ma le anise.

O le mataupu faavae o le faʻaaogaina o le numera i totonu o tala faʻasolopito

Mo togafitiga faʻamalositino, naʻo fua laʻau numera e faʻaaogaina, ae o vailaʻau masani e faʻaaogaina ai nisi mea totino. Mai le toetoe o soʻo se pito i luga o le eleele, o tapenapenaga sauniuni e iai ni uiga patino:

  1. Paʻu mai se laau e faʻafefe ai le paʻu o le paʻu.
  2. Tino mo le faʻaaogaina totonu.
  3. Grindings mo le faʻaaogaina i fafo.
  4. Ouga ma suauu e faavae i luga o le laau.
  5. Teuteuga mo le mauaina i foliga o matū.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o numera e faʻalagolago i le ituaiga ma le ituaiga o oloa. O le tele lava o taimi o ni vaega e aofia uma ai le eletise o le laau. O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e togafitia ai faafitauli o fatu. Somi le sua mai le meaʻai, lea e faʻaaogaina e sulu i totonu o le pusa pe a faʻamaʻa pe tiga.

Faʻailoga o le Faʻatauina o Digitalis

O tagata e mananaʻo e faia se masini komepiuta mo le faʻaaogaina o le fale, o loʻo fesiligia pe ono mafai ona faʻafefeteina numera. E i ai le afaina o se laau pe afai e sili atu le fualaau i le taimi o le puleaina o fualaau faasaina po o le taimi foi e faateleina ai le tele o le laau i le taimi o le sauniuniga o le tincture, kulimi.

O le faʻamaʻi o numera numera e mafai ona tupu e pei ona taua i lalo

  1. O le tiga tele i totonu o le manava, faʻatasi ai ma le manava.
  2. O le a lagona e le tagata le maʻi. Vomiting o le a masani ona tiga.
  3. O se pulupulu matala ma se lagona o se fatu nutimomoia.
  4. Paʻu o le paʻu e pei o le ita.
  5. Faʻatasi faʻatasi ma le musika le pulea.
  6. Ua le toe iai ni mafaufauga ma mafaufauga.

O le numera numera Digitalis e mafai foi ona mafua ai le tele o faailo o le oona. E taua le mafaufau o le sili ona taua o faʻaaliga atonu e puʻeina ma le loto momomo pe manava.

I nai faʻaaliga itiiti o le 'ona oona, e tatau ona e valaʻau i se avetaʻavale ina ia maua se fesoasoani faʻapitoa. E le mafai ona e taulimaina le faafitauli oe lava ia.

O toxins o loʻo iai i totonu o se laau e iai le malosi e faʻapipiʻi ai i totonu o le tino, lea e mafua ai ona aʻafia le tino.

Auala e fai ai vailaʻau mai se laau

E tatau i le mamanu faʻapitoa ona saunia lelei i se ituaiga o meaola eseese pe teuteu ina ia manuia ai le tagata maʻi:

  1. Faʻasologa masani: 3 kalama o se laau totogo 1 le vai inu. Faʻamalosi mo 10-15 minute. Faʻasolo le mumu maeʻa ma faʻaopopo 1 le mata o le suāuʻu pepa. Ave se sipuni sipuni pe a uma le 3 itula.
  2. 25 kalama o le laau matutu ma le 3 masini ile 3 ipu vai ile vevela ole vevela. Fai le faʻagasologa seʻia oʻo ile 1 le ipu o le suavai faʻafefe. E tatau ona faʻafefete le susu ma faaopoopo i ai le 25 kalama o le manogi ma le manogi. Faatau 2 sipuni 1 taimi i le aso.
  3. Ava o le ava: sasaa le 25 grams o le suka mataʻu i le 60 kalama o le ava malosi. Faʻaosooso mo le 1 le vaiaso ma ave le 10 faʻalau i aso uma.

Mo le sauniuniga o soʻo se ituaiga o tupe e mafai ona faʻaaogaina paʻu mai fualaʻau numera. E faigofie lava le saunia o meafaitino e gaosia: e lava le vavae ese o le eleele o se vaega o le laau; tuu mo ni nai aso i le la; olo le mea matutu e maua ai se paʻu lelei.

E fautuaina le faʻaaogaina o laau e ola mamao mai le auala. Muamua e tatau ona e fufuluina le fale.

Faʻaaogaina o le Digitalis Pharmaceutical

O le faʻapipiʻiina o numera i le fale talavai e faia mai i ituaiga lua o laau: tele-faʻalelei ma le lanu violē. O lalaga e faʻapipiʻiina i se auala e maua mai ai tioata. O mea faʻaaoga e faʻaaogaina i luga o se alamanuia tau gaosiga mo le gaosia o lālā, laʻau, capsules ma oga.

O faatonuga mo le faʻaogaina o sauniuniga numera e tatau ona mulimulitaʻia i le sao atoatoa i le taimi o togafitiga. A e faʻatau se fualaau faasaina, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa fautuaga e uiga i metotia ma metotia faʻaaoga.

I totonu o le fale talavai e mafai ona e maua ai fualaau faasaina lea e aofia ai le numera extracti:

  • laulaʻau paʻu;
  • meaʻai ma le faʻamamago: Gitoxin, Digitoxin, Cordigit;
  • fofo e taua o Digoxin, Celanide;
  • numera leafis leaf infusion i le Latina e pei ole numera tincture.

I faʻalavelave tutupu faʻafuaseʻi, o vailaʻau faʻamalosi e faʻaaogaina e aoga mo le afa itula. I faʻamaʻi faʻamaʻi, fuamalie ma mataʻaiga faʻaaoga. Taliaina o vailaʻau o lenei vailaʻau vailaʻau e tatau ona faʻapitoa.

Contraindications i le faʻaogaina o sauniuniga numera

O mea faʻamalolo o le numera o loʻo i ai le lautele lautele e uiga i le faʻaumatiaina o faʻamaʻi o le fatu ma toto toto. O le tuufaatasiga o vailaʻau e aofia ai vaega e tele e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le maʻi.

I le faaopoopo atu i suʻesuʻega tutoʻatasi o faʻasalaga mo le faʻaaogaina o vailaau ma fualaau oona, e aoga le talanoa i fomaʻi mo fautuaga.

O le tele o tagata e taʻua le numera o se "sikola o tagata tausi maʻi." Taliaina o nei fualaau faasaina e le o taimi uma e mafai, talu ai o loʻo i ai faʻamaoniga faapitoa:

  1. Afai na maua e le tagata gasegase le faʻaleagaina o le myocardial.
  2. Ua faʻamaʻapeʻa ona o le mea na maua i le matelaina.
  3. Faatasi ai ma se faaitiitia i le fatu fatu.
  4. I le i ai o le gasegase po o faʻamaʻi pipisi.
  5. Tina ma le lactation.
  6. Taimi umi mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga.
  7. Vaega faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi.

Pe a maua ni suiga faʻapitoa i le pao o le fatu, e mafai ona tuʻuina tapulaʻa i le faagasologa o le faʻaaogaina o fualaau oona.