Fale taumafanafana

E faʻapefea ona fai ni faʻamalositino o fale faʻataʻavalevale ma ou lava lima

O tagatanuʻu masani faʻaalu le tele o taimi i le faletaavale, tausia o latou "solofanua uʻamea". Ae ui i lea, i le taumalulu e matua le lelei lava le auai i le galuega masani, ma e le o toe mamao pe mulimuli atu foi i latou e feagai ma le mataupu o le vevela o faitotoa o le faletaavale. O lenei fuataga e mafai ai e oe ona fofo le faafitauli i se tulaga tele, aua o le laupepa o le faitotoa (ma e masani lava o nei pepa o le sila), o le vevela vevela vave vave. O le faʻamafanafanaina o le faletaʻavale e le gata ina maua ai ni tulaga mafanafana mo lē e ona, ae mafai foi ona e:

  • O le avetaavale matautia i le malulu tele;
  • faʻalautele le ola o vaega faʻapipiʻi;
  • taofia le faʻasao i totonu o le fale o le masini;
  • fatuina le vevela manaʻomia i totonu o le faleoloa o fualaau faisua, lea e masani ona faʻapipiʻi faʻatasi ma taʻavale.

O le mafai ona faʻamalosia o faitotoʻa i totonu o le faletaavale e faalagolago i la latou mamanu.

O a faitotoa e mafai ona gaʻo

O le tele o faitotoʻa o laʻau feʻaveaʻi, o laupepa uʻamea e faʻafefiloi i se faʻalaʻamea. O le vevelaina o ia faitotoa e tatau ai, talu ai e masani lava latou te le taofia le vevela. E le faigata le faia o lenei mea, o le mamanu faigofie o le fusi o faitotoa e mafai ai ona faʻaaogaina mea o soʻo se mafiafia.

E sili ona lauiloa i le taimi nei, o le siitiaina ma le vaeluaina o faitotoa mo le faletaavale. I le avea ai o se tulafono, ua faia i fale gaosi oloa. O le faitologa o le faitotoa poʻo vaega taʻitasi o launiu sanuisi. O fafo o loo ufiufi i le sila, ae o totonu ua uma ona faʻaaogaina i le polyurethane foamed ma e le manaʻomia ni mea faʻapitoa mo se faʻaopoopoga faaopoopo. O faitotoʻa e faʻaleleia e le tagata lava ia o loʻo faʻapalapalaina i le auala lava lea e tasi e pei o le osooso. O le mafiafia o le faʻamalo mo latou e le tatau ona sili atu i le tele o le faʻavaa. O le tulafono lava lea e tasi e faʻaaoga i laupepa.

O faitotoʻa e le mafai ona faʻaogaina, ona o la latou mamanu ua mamanuina mo sina mafiafia.

A filifilia se mea mo le faʻamalositino, e tatau ona amanaʻia lona mamafa. O le mamafa o le paʻu e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le auala e faʻagasolo ai faitotoa o le a amata ona sili atu le leaga i le taimi ma faasolosolo malie ai.

O mea sili ona lauiloa mo le faʻamafanafana

O se faʻamaʻo lelei e tatau ona i ai le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le vevela, ona mafai ai lea ona faʻaitiitia le vevela o le vevela. Ina ia faʻamafanafanaina le faitotoa o le faletaavale, o mea nei e masani ona faʻaaogaina:

  1. Tulu mumu ma ona ituaiga - fulufulu mamoe uamea, slag, fulufulu mamoe. O i latou uma lava e sili atu le maualuga o le hygroscopic, o le mea lea, latou te manaʻomia le faʻamamaina. A galulue faatasi ma i latou, e tatau ona faʻaaoga meafaigaluega puipuia mo lima ma le manava.
  2. Styrofoam O lenei upu e faasino atu i se vasega atoa o mea e gaosia i le gasesisene, e aofia ai le polystyrene, polyvinyl chloride, urea-formaldehyde ma le fofo polyuréthane. O vailaʻau uma lava e eseese i latou lava ma e sili atu pe laʻititi foi elasticity, tuufaatasiga, ma le faʻamalosi lelei.

O fofo uma lava e iai mea e taua mo le faʻamafanafanaina o fale faʻataʻavalevale - faʻaitiitia le faʻasaina o le vevela ma le faʻaogaina o le vai, saogalemu o le afi, vevela.

E faʻapefea ona vaʻaia se faitotoa o fale taʻavale

Aʻo leʻi amataina le faʻamalositino, e tatau ona siaki le faʻaleleia o le faʻaleleia o le faletaavale. I le faagasologa, aua le poloka poloka tatala o le ea ma le faʻamalama. O le masani masani o le faʻaleleia o le ea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le vevela ma le faʻamalosia o le faʻaaogaina o le vaipolo ma le faʻamalolo o gas.

O le a tatou auiliili auiliiliga le auala e vaʻavaʻai ai faitotoa o garage i luga o la latou mamanu sili ona taatele - faʻafeiloaʻi.

Faʻavae sauniuni

Vaʻaia ma le faʻaeteete le totonu o le lautusi o le faitotoa. O vaega tetele e aʻafia i le faaleagaina e faʻamaʻapeʻaina i se uʻamea uʻamea. Afai e ufiufi e le lapisi le tele o pepa uʻamea, e sili atu ona faigofie ma televave e galue ai ma se vili poʻo se mea e fai ai se moli faʻapitoa.

A maeʻa maeʻaeʻa maeʻaeʻa lapisi ma faʻaitiitia, e faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina ai le faʻamalosi.

Gaosiga ma le faʻapipiʻi o mea leaga

E pei o paluga, poloka laupapa poʻo se faʻamatalaga alumini e faʻaaogaina. Faʻapipiʻi le vaʻai i le faitotoa. O mea e faʻaaogaina mo le mea faʻanoanoa e tipiina i le tele. O faʻamau faʻamalosi e faʻauluina i se mea e faʻaluaina-mai le afi ma le pala. O loʻo faʻapipiʻi elemene i le faʻavaa o le fale ma faʻata o le umi talafeagai. O mea uma e faʻaoga i le laupepa o le faitotoa - kilipa, pulou puʻe, faʻapipiʻiina ma se pusa faataamilo i le nofoaga.

Le faʻamamaina ma le tuʻuina o le faʻamafanafana

Aʻo leʻi faʻapipiʻiina le faitotoa i totonu o le faletaavale ma le fulufulu moa, e tatau ona e mataʻituina nisi o auala faʻapitoa o le taulimaina o lenei mea. Mai i ona ituaiga uma, e sili atu ona lelei le nofo i luga o fulufulu mamoe mai se tagata lauiloa. Aʻo leʻi faia le fulufulu mamoe, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa le leai o se suavai ina ia le aʻafia ai le susu. E maua ni taunuʻuga lelei e ala i le ufiufi totonu o le faitotoa ma le mastic mimiti-polymer poʻo le faʻamaeʻaina ma le mea faʻapipiʻi pepa o Isolon.

A uma ona ufiufi e le vai mea uma uamea o le faitotoa, ona vaeluaina lea o le iniseti i vaega o le telē e tusa ma le centimita le maualuga nai lo le mamao i le va o faʻamau o le taua. Ua faia lea mea ina ia le mafai ona aliali mai ni tafe, talu ai o le fulufulu mamoe o loʻo i luga o le paʻu o loʻo i luga o le taimi.

O le faʻamalaga e sili ona talafeagai le oti e pei ona taua i lalo: faʻapipiʻi se pepa fiberboard i luga o le fola, solo i luga le fulufulu o minerale luga, fuaina ma ia faʻamalosi e tusi ai i luga o se naifi matala.

O se ata vevela o loʻo faʻaosoosoina i luga o le fulufulu o'ie ma faʻapipii i faʻamau faʻamau ma se mea faufale. A maeʻa le pupuni o vaʻa, o sauniuni ua leva ona faʻaaogaina ua saunia mo le maeʻa maeʻa. O le ufiufi e faia i le palasitisi poʻo le faʻalanu laupapa, laupapa faʻapipiʻi, pepa OSB. O le mea faʻafeagai o loʻo faʻapipiʻiina i faʻamau faʻatasi ma sikulima ma se masini lomitusi.

Faʻapipiʻi le faʻamaʻologa faataamilo i le nofoaga o le faitotoa

Faʻasalaga e seasea vavalalata le tasi i le isi. E masani lava, o le vaeluaina ua faia i le va oi latou, e mafai ai ona tapunia faitotoa. Ina ia puipuia le vevela vevela e ala i nei avanoa, e faʻaaogaina faʻamaufaʻailoga eseese. I le avea ai o se tulafono, o latou lava mea faʻapipiʻi faʻatasi ma se faʻamafaʻu poʻo se faʻamaufaʻailoga. O lenei faʻamaufaʻailoga e le fetaui mo le faʻaolaina o le pito i lalo ole faitotoa. Mo nei faʻamoemoega, o loʻo i ai faʻamalosi faapitoa. O loʻo faʻapipiʻiina i le pito i lalo o le faitotoa ma sikulima.

A maea tapunia uma, o le faʻamautu o faitotoa o fale teuoloa e mafai ona mafaufauina atoa.