O le togalaau

Carrot Diseases and Control

O le le lelei o togafitiga o gaʻo ma le le tausisia o tulafono o le suia o fualaau aina e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese i luga o fua o kāloti. Ina ia amata se tauiviga malosi ma alu ese atu mai se manumalo, e tatau ona e iloa le mafuaʻaga o le maʻi, le igoa ma metotia o le faʻaumatia.

O faʻamaʻi masani

Phomosis, poʻo le susugo

I luga o veins ma petioles o laau o le vegetative e foliga mai o ni mea lanu enaena eleelea. I le lumanaʻi, e tutupu aʻe ai aʻa, liliu mai le lanuuliuli, o lau laʻau malogo. I le taimi muamua, o se lanu enaena i luga o aʻago o le aʻa ua liu uliuli, ua pasi atu i le mafiafia o le paʻu uliuli o le tino faaleagaina. I lalo ifo o le mea o loʻo i ai ni mea e tumu i le vaʻa o le mycelium.

Paʻe paʻepaʻe po o le carrot sclerotiniosis

I luga o aʻa o aʻa laau, o se paʻu paʻepaʻe e fai mai i le elephal o le anufe. O fua o le aʻa e tumau lona lanu, faʻamalūlūina, mulimuli ane togitogisa uliuli o laʻau ma droplets o le vai ua aliali mai. O le siama e liua le aʻa o le aʻa i totonu o se mea vaivai, e pasi atu i laufanua lauusiusi. I le faaopoopo atu i kāloti, o le mushroom foi e afaina ai isi togalaau aina.

Fuga o le grey (leuliuli, botidiosis)

E aʻafia aʻa aʻa i le taimi e teu ai. O aʻafiaga o togalaau e ufiufiina i se lanu paʻu o le malie, o laʻau o se vai samasama e mafai ona iloa. O le tino o le fualaau faisua e fesuisuiai, faamalūlūina, vevela. O le faʻamaʻi e le manino, e aʻafia ai le tele o fualaau faisua, fua, vine, e le naʻo kāloti.

Fuga lanu lanu Brown

I le palapala palapala, o le mafiafia o le petioles e lanu enaena, e masani lava ona mate fua laau. I luga o laau matutua - o lanu enaena i luga o laʻau ma se pupuʻu pogisa. Mulimuli ane, o laʻau laʻau. I luga o aʻa laau, o le faʻamaʻi e aliali mai e laʻititi, e oo i le 1.5 cm, o lanu enaena. O se tuaoi laititi i le va o mea afaina ma le soifua maloloina lelei e taua.

Black rot or alternariosis

I luga o fualaau aina, o se maʻi gaʻo e pei o se lanu uliuli - o se faʻavalea uliuli, ma o se toʻilalo leaga i le amataga o taimi e masani ona oʻo atu i le oti. O le toilalo o laau totō matutua e faʻaalia i le faʻapouliuligia ma le mimilo o fautuaga o lau. I le lumanaʻi, o lanu o se lanu samasama, o loʻo faasolosolo malie ma paʻu lau lau. I luga o aʻa laau e faʻaalia i le malogo mago.

Malosiaga malosi

Soo se vaega o le laau pe a afaina ai le mushroom, o le lau lanu e paʻepaʻe, faʻamaʻa, malepelepe. O le manatu o le faʻaalia o lenei faʻamaʻi o kāloti e maua ai se igoa e saʻo. E afaina ai le tele o togalaau aina. E le oti le laau, ae o le aʻa o le aʻa e faia e se tamaititi, leai se mea.

Bacteriosis, poʻo le susu susu

Lea lanu samasama, ona liu enaena. Muamua, o le ogaoga, o vaega pito i lalo o le lau e afaina. I le va o lanu enaena ma lanu meamata lanu o laulaau o se laasaga lanu samasama solo. I le lumanaʻi, ua puʻeina petioles, ua vevela laʻau. O le faʻatoʻilaloina o fualaʻau aʻa e amata tele mai i le pito i luga poʻo le pito i luga, ona o nofoaga e faigofie ona faamanualia. Laʻau tupu, susu, maua se manogi le lelei. O lenei faʻamaʻi e masani lava ona faʻasalalauina e ala i le tele o anufe anufe poʻo isi meaola faalafua.

Carrot Disease Prevention

  • Filifiliga o aʻafiaga aʻa mo togafitiga. Ia aloese mai le muamua afaina fatu.
  • Le faʻamafaʻai saʻo. O le suamalie i le eletise, faʻapea foi ma le le amanaʻiaina o elemene, e faʻateleina ai le faʻalavelave.
  • Faʻatau inu. O le tele o le suālaʻau i le vevela e taʻitaʻia ai aʻafiaga o aʻa, mulimuli ane aʻafia i faʻamaʻi. E fautuaina le mafanafana o le vai ao leʻi oʻo i le taimi (faʻalelei lava ia). O le faʻaopoopoga o se vaifofo o mullein, elemene o elemene, vaega o meaola e faʻaleleia ai meaʻai ma faateleina le faʻafetaui i faʻamaʻi.
  • Faʻasagaina o meaʻai aʻo leʻi tuʻuina ni aʻa mo le teuina. O le faʻamalosiina, togafitiga faʻamalama ma le suauu, o isi masini suavai e faʻaleagaina ai meaʻai i le faleoloa ma puipuia ai faʻamaʻi pipisi.
  • Lauina. Televave o laau mamago "faʻafefe", faia ai aʻa laiti. I le taimi lava e tasi, ua faʻaitiitia le tetee atu i faʻamaʻi.
  • Puleaina o pest. O nisi o faamaʻi latou te tauaveina. E le gata i lea, o fualaau faisua ua faaleagaina e sili atu ona faigofie le maʻi
  • Agrotechnics. Soʻo se vavaeesega mai tulaga lelei o le tuputupu ae e mafua ai le faʻavaivaia o laau ma, o se taunuuga, faʻapupulaina le faʻafitauli o maʻi.
  • Filifiliga nofoa. Tuputupu ae i luga o le le talafeagai - susu tele, mamafa, eleele 'eleʻele - faʻavaivaia le laau. Faʻaititia le malosi i le 6.5-7 pH e ala i le faaopoopoina o mea e aofia ai le calcium, sili atu i lalo ole vailaʻau.
  • Faʻasalaga faʻaleaga. Faʻaleaga aʻa o le faitotoa lea i siama.
  • Aloese mai le vevela aʻo leʻi seleseleina. Faaitiitia le ola ola. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa ole fomaʻi-potassium-fomaʻi e le taua tele.
  • Laʻau i le seleselega. E faʻateʻa ai le faʻapipiʻiina o faʻamaʻi faʻapitoa o faʻamaʻi faʻamaʻi i le palapala.
  • Aveesea o toega totogo. Le sini tutusa.
  • Totoina o ituaiga togafitiga. E lavea ai le taimi ma punaoa, talu ai o ituaiga eseese e le itiiti ifo i lalo ifo o le tulaga tutusa.

Togafitiga o faʻamaʻi.

Fatuina o fatu. TMTD ua faʻaaogaina poʻo isi fomaʻi. Faʻamaʻi faʻamaʻi ma le pupuu, 10-minute mumu i le vai ma le vevela o le 52 ° C.

E le mafai ona faʻamafanafanaina fatu faʻamafaʻatasi!

Togafitiga o fua o faatoaga ma fomaʻi. I le taimi nei, ua faia ai se fualaau o fualaau faasaina. Ma o mai pea. E mafua lenei tulaga i le mauaina o mea fou fou, ma le maketiina o gaioiga a tagata gaosiga. E le talafeagai ma e le mafai ona taʻua uma ia tulaga masani ma metotia i lenei tusiga. E aoga le faʻaaogaina o faatonuga mo fualaau faasaina ma lou mafaufau masani. E manino lava e naʻo le maeʻa ona faʻamautuina le maʻi, o le ituaiga o faʻamaʻi. Aua le faʻafememeaʻi se faʻamaʻi pipisi mai faʻamaʻi e mafua mai i le kiona, vevela, gasegase poʻo le leai o se faʻala.

Kāreti e tele lava aʻafiaga i faʻamaʻi faʻaleagaina. O le mea moni, o le paʻu o aʻa e maua mai i se mea vevela, o le mea lea e teuina i le maualuga o le susu - ina ia aloese mai le faʻamago. Ae o le faateleina o le faʻamafanafana e fiafia i le atinaʻeina o faʻamaʻi afaina o kāloti ...

Fautuaina ia sili atu le gauai atu i le puipuiga, nai lo le faʻaleleia o laau i le maeʻa ai o le faʻamaʻi. Faigofie ma sili atu ona lelei. Ma e le tatau ona e popole i toega o mea oona i le oloa.

Laititi o le vevela fesoasoani i le teuina, faʻagesegeseina le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le leiloa o oloa i taimi o teuina. E talafeagai le faʻaitiitia o le vevela i totonu o le faleoloa, ae le o lalo ifo o le 0 ˚US!