Laʻau

Tausiga tatau o chrysanthemum i le tautoulu ma sauniuniga mo le taumalulu

Chrysanthemum o se laau matagofie tele, lea e sili ona lauiloa i le tele o faifaatoaga. O lenei fugalaau, faʻalagolago i le ituaiga, e mafai ona taʻutaʻua pe taʻutaʻua, lauusiusi poʻo vao. Mo le taimi muamua, na faʻaleleia lenei aganuʻu i atunuu o Asia, lea ua uma ona salalau atu i konetineta uma. Mafaufau i le tausiga o togalaau mo ia i le tautoulu ma tapenaga mo le taumalulu.

Atinaʻe fafo mai fatu

Chrysanthemum e lelei fetuunai i tulaga leagalea e mafai ona faʻaalia i nofoaga tatala. O le tele o faifaatoaga fugalaau latou te faʻaaogaina le laau e teuteu ai le togalaau, faia o ni fatuga eseese, pe ua tupu foi e tipi i totonu o laʻau.

O le fugalaau e fetaui i totonu o le togalaau e tusa lava pe leai se faʻalavelave a tagata e faia ata
O se tasi o mea sili ona faigata, ae i le taimi lava e tasi o le auala faʻalelei o le toe gaosia o le fugaina o fatu.

Ina ia totoina se fugalaau manaia mai se fatu laʻititi saʻo i le eleele avanoa, e tatau ona e pipii atu i mea nei e fai i le algorithm:

  1. Le taimi sili e galue ai amataga o Me ia mafaufauina - ogatotonu o Mei, pe a oʻo atu le taufaamataʻu o gutu o le tautotogo;
  2. O fatu o le 2-3 fasi vaega ua faʻalauteleina i nai pu laiti na faʻamaligi muamua i le vai mafanafana. I le averesi, o le mamao i le va o lua e tatau ona 20-25 centimita;
  3. Ona fufuluina lea o fatu ile eleele ma ufiufi i se ata tifaga e puipuia ai le vevela ma le susu;
  4. O le taimi lava e aliaʻe ai pine muamua, ua aveese le ata, vai vai ma fufulu ese le eleeleao aveeseina vao leaga uma;
  5. A maeʻa le 1-2 vaiaso, latou te fafagaina se vaifofo vaivai o le "lelei" poʻo le "Rainbow";
  6. O le taimi lava e oʻo atu ai le maualuga o le laau i le 7-10 senitimita, e tasi le fugalaau e totoe i le tasi o le pu, lea o loʻo i ai le 3-4 laulaʻau. O le mea e totoe, vaivai, e mafai ona aveeseina, ae afai e tele ni chrysanthemums ua ola i le tasi pu, e mafai ona totoina.
O le tuputupu ae mai i laau toto o le a fesoasoani e faʻateleina le faʻavaveina o le faʻagasolo.

Afai e te toto fatu i le taimi lava e tatala ai le eleele, ona totoina lea o laau totō e mafai ona vaaia i Aokuso. Ina ia faatelevaveina lenei faagasologa, e mafai ona e totoina fualaau mai fatu o le fale.

O afea e totō ai Chrysanthemums i le Faatoaga

O se aganuu le totoina o chrysanthemums, pei o le tele o isi laau totō i le tautotogo, ina ia mafai ai e le aʻa ona faʻamafaʻamataʻu i tulaga ola ma le fugalaau e le oti i taimi o le tau malulu.

Ae o le totoina o le autumn e mafai foi, lea e taua ai le manatuaina e mafai ona faatino se galuega faapena seia oo i le faaiuga o Setema, mulimuli ane le totoina o le taimi e mafua ai le oti o le laau.

O ituaiga taʻitasi taʻitasi na o le taunuu i le tautotogoae mafai ona totō fugalaau uiga ese i le tautoulu. O le finauga autu e faapea o le taimi lea e mafai ai ona e mafaufau lelei i fualaau ae leʻi faʻatau ma ia mautinoa o uiga eseese.

E mafai ona toto i le tautotogo po o le taumalulu

Afai na faatauina mai ia laau i le tautoulu poʻo seisi taimi e le talafeagai mo le totoina, e faigofie ona e faʻasaoina seia oʻo i le isi vaitau i se nofoaga matutu ma malulu.

Taimi ma le faʻatulagaga o le tulaueleele

Aʻo leʻi totoina le chrysanthemum i luga o le eleele, e tatau ona e filifili saʻo le nofoaga o le a lagona ai le mafanafana o le laau:

  • fugalaau fiafia susulu o le la ma le vevela, o le mea lea, e tatau ona susulu le saite i le itiiti ifo ma le 5 itula i le aso;
  • e taua foi le tuueseina o le avanoa e maua ai le vai, e le mafai ona toto laau i eleele maualalo ma i nofoaga o le faaputuputu o le malulu ma le malulu;
  • O le isi tulaga o le leai lea o se ata tusi.

E tatau ona i ai le eleele maualalo o le eletise poʻo le faʻaituau. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le meaʻai, palapala o meaʻai, lea e 'eliina muamua aʻo lei totoina ma le faʻaofiina o le moa fasia, humus poʻo le vermicompost.

Afai e te faʻaopoopoina le tele o le fuālaʻau, ona amata vave lea ona fausia le laulaʻau lanumeamata, ona o le a laʻititi ma fuga fugalaau.

Nai lo le totoina o lua, e fautuaina e le au faifaatoaga le faʻaaogaina o fagu. O le mamao i le va o laau toto o le a faʻalagolago i le ituaiga filifilia (avefaʻatasiga 30-50 centimita).

Kornevin e fesoasoani i le faʻavaveina o aʻafiaga aʻa

O le totōina o fugalaau e tatau ona faia i luga o se timuga po o timuga, mulimuli i tulafono nei:

  1. O le fatugaina e faʻapipiʻi lelei ile eleele ma faʻafeinu ile kenele Kornevin ua saunia ile fua ole 1 gram o mea i le lita o le vai. O lenei faiga o le a fesoasoani i le vave amataina o le aʻa;
  2. Seia oʻo i le taimi e amata ai ona tupu fugalaau sili atu ona afifi po o so o se isi mea faapena.

Tausiga: teuteuina, faʻasusu ma fafaga

Tausia e aofia ai le tele o itu:

  • e faʻaleleia le faʻalauteleina, a maeʻa ona fai le 8 laupepa i luga o fugalaau, e tatau ona fusiina;
  • e mafai foi ona faia i le mea e tasi i lala laititi talatala. O lenei faiga o le a avea ai le laau pei o se polo;
Tele fugalaau chrysanthemum o itu itu e tatau ona faʻatoʻa aveese atoa.

O le teuteuina o loʻo i ai se aafiaga faʻafouina i luga o le togavao.

  • e tele ituaiga laau toto e manaʻomia se lagolago faaopoopo, o le uamea, pine, ma isi.
E masani ona faʻaaoga meafaigaluega mama mo le teu.

E matua malulu lava pei o le palapala ile malo. Mo lenei faiga, ua fautuaina e faʻaaoga le timu poʻo vai inu, ma e mafai foi ona faaopoopo i ai nai mataua o le amonia.

Pe a faʻatino galuega, e tatau ona e mulimuli ina ia le pa'ū le vai i luga o le lanu meamata laau toto. A maeʻa ona faʻafeinu, e vaʻaia ma faamamaina le eleele o vao vao.

I le faaopoopo atu i le fafagaina, o le chrysanthemum e matua lelei lava lona tali atu i ni laʻei pito i luga:

  1. I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, 1.5-2 masina talu ona totoina, ua fafagaina le fale o le fomaʻi. O le a fesoasoani i latou e ola mafiafia ma ola maloloina;
  2. Faatasi ai ma le oʻo mai o uluaʻi oso, sasaa i lalo o le chrysanthemum phosphorus-potassium fertilizer solution;
E le gata i lea, o le fugalaau e fiafia tele i fugalaʻau faʻasaina, e pei o le fuga o manulele po o manulele manu.

Saunia mo le taumalulu

Afai e tumau le chrysanthemum i le taumalulu i luga o le eleele, ae le o le fale, ona tatau lea ona saunia lelei mo lenei mea:

  1. I le amataga o le tautotogo, ua fafagaina le laau i fugalaʻau-potassium fertilizers;
  2. A maeʻa, e tipiina i luga sa i ai se pou e 10-15 inisi le umi;
  3. Ona fuga lea o le fugalaau ma mulimulu i se apa 40 cm o lau vevela.

Afai o le itulagi e mafua ona o le maualalo o le vevela ma le maualalo o timuga, ua fautuaina e fausia se puipuiga faaopoopo mai lala vavao vavao poʻo le palasi.

Faʻasolo Korea ma Rusia faʻatasi ma fugalaau laiti e mafai ona ola i le taumalulu i le avanoa.

Winter i totonu o le pulou: auala e teu ai i le fale

O le tele o ituaiga meaʻai e le faʻatautaia mo le taumalulu i le avanoa. E moni lenei mea mo ituaiga eseese ma fugalaau tetele ma hybrids Europa. Latou te manaʻomia le vaʻaia faʻatasi, faʻapipiʻi pe siaki e pei ona taua i lalo.

Ia puipuia laau i le taumalulu faʻaaoga le metotia:

  1. Latou te eliina fugalaau ma se eleʻele eleʻele ma tuu i totonu o fafie laupapa;
  2. Ona siitia lea o chrysanthemums i se potu pupula ma le vevela o le 2 i le 6 tikeri. E tatau ile vaimama ile va ole 75-85 pasene;
  3. E manaʻomia le Earthball o nisi taimi o vaiao faʻamama le susu.
I le faaopoopo atu i le taumalulu i totonu o le fale, e mafai ona teuina ni mea faataitai i luga o le fola o le eleele i le fogafale poʻo le potu.
E mafai ona faʻaaoga papapala e le gata mo le teuina o piko mo le taumalulu

Faʻafouina o le faʻaleleia ma taʻitasi i le fale

E 3 auala e faʻaleleia ai chrysanthemums. O le sili ona lauiloa o le faapipiiina ma le vaevaeina o le vao, aua a oʻo ina tupu aʻe fugalaau mai fatu, e seasea ona faasaoina faʻasolosolo ituaiga o tina.

E masani ona taliaina o le faapipiiina o se tasi o auala sili ona faatuatuaina. E faigofie atu ona aʻa.

Tuiina saʻo: pe faapefea ona saunia se afifi

  • ulufale i totonu meafaitino ua saunia i le faaiuga o le tautotogope a oʻo i le malulu o le ea o le a iai i le lautele o le 21-26 tikeri;
  • 'otiʻoti ua tipiina i se naifi malosi e tusa ma le 2-3 mm i luga aʻe o le fatugaʻo;
  • o loʻo faʻamaligiina le eleele i totonu o se atigipusa mo le totoina o se fatu laau, luga o le mea e tatau ona i ai se 2-3 cm maʻa oneone;
  • pito i lalo o le tipi togafitia ma se tuputupu ae tuputupu ae ma tuu i totonu o se paluga eleele faʻamamaina muamua ina ia le sili atu i tua atu o tuaoi o le oneone;
  • O aʻa e mafai ona aʻa ma ola i le 2-3 vaiaso, mo lenei mea e manaʻomia ona tuʻuina i le fale - o se nofoaga mafanafana ma le vevela o le 15-18 tikeri. O le eleele e masani ona susu.
Tuputupu ae stimulator - o se fesoasoani lelei pe a tupu
Succinic acid faʻateleina foi le fugalaau fugalaau
JOY Growth Activator

Faʻafefea ona faʻapipiʻi i le vaevaeina o le vao

O le tele o ituaiga o chrysanthemums o loʻo ola malosi i le tuputupu ae o le tuputupu aʻe talavou. Ina ia faʻaleleia fugalaau i lenei auala, e faʻaulu i le tuai o le tautotogo ma tataʻesea vaovao laiti faʻamatafaʻi maoaʻe.

O lea ituaiga taualumaga e tatau ona faia i le itiiti ifo ma le tasi i le 3 tausaga. A le o lea, o le chrysanthemum e tupu tele ma ua leai sona foliga teuteu.

E faʻapefea ona tupu mai fatu ma aʻa

O le ituaiga o le a faʻaleleia e fatu mo se taimi umi. I le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati, o fatu ua faataatia i luga o le eleele ua saunia, susu le palapala. I le i ai o se aofaiga tele o le malamalama, o mea ola e tupu pe a uma le 1-2 vaiaso.

O le taimi lava e iloa ai le 3-4 laʻau i luga o laau, latou fufulu i totonu o ipu taʻitasi.

Faʻasalaga lelei i le faaiuga o Me, o le a saunia fualaʻau mo le totoina i le fanua tatala. Fuga i lenei tulaga o le a tupu i le ogatotonu o Iuni.

Talu ai nei, o fatu o le eseesega fetu ma fetu o India ua avea ma tagata lauiloa. Matou te faamatalaina ituaiga o meaola i totonu o se mea ese e uiga i le tausia o chrysanthemums.

Chrysanthemum o se laau matagofie lava e mafai ona avea ma se teuteuga o soo se fugalaau fugalaau. Tele ituaiga fuga i le tau faaiuiu o le taumafanafana - amataga vaveo lea e faafouina ai le ata le mautonu o le liliina o laau na totoe.